'Gastland van Afrika Cup wil in zee met Seedorf en Kluivert'
Zondag, 29 juli 2018 om 20:30

Clarence Seedorf gaat mogelijk aan de slag als bondscoach. 237Foot meldt dat de voormalig middenvelder in beeld is om de nieuwe keuzeheer te worden van Kameroen. Dat land zit sinds het vertrek van Hugo Broos zonder trainer.

Broos werd in december ontslagen, al claimde hij vrijwillig te zijn opgestapt. "Ik had zélf een deadline gesteld: ik ben al zes maanden niet meer betaald. En de staf heeft in die tijd ook geen euro gezien voor de onkosten die ze gemaakt heeft voor scouting", vertelde de huidige sportief directeur van KV Oostende. Alexandre Belinga nam het stokje van de Belg over.

De bond ziet in Belinga echter niet de man die Kameroen naar succes moet leiden op de Afrika Cup van volgend jaar in eigen land. Omdat Sven-Göran Eriksson te hoge financiële eisen stelt, zou Seedorf nu de beste papieren hebben om aan de slag te gaan bij De Ontembare Leeuwen. Patrick Kluivert zou hem dan moeten assisteren.

De 42-jarige Seedorf ging na zijn actieve loopbaan aan de slag bij AC Milan, maar daar werd hij na vijf maanden ontslagen. Bij Shenzhen in China hield hij het ongeveer even lang vol en met Deportivo la Coruña degradeerde hij uit LaLiga. De eveneens 42-jarige Kluivert stond enkel bij Curaçao op eigen benen; hij was eerder werkzaam bij Paris Saint-Germain, het Nederlands elftal, FC Twente, NEC en Brisbane Roar.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (35)

 
JoeCartoon
 
34
29 juli 2018 om 20:45
Twee hele rare keuzes als je het mij vraagt. Totaal nergens op gebaseerd behalve op hun bekende namen.
 
DRL80
 
9
29 juli 2018 om 20:55
Hebben beide niets bewezen als trainer maar als Kameroen hen een kans willen geven, waarom niet? Als het ze goed vergaat dan kan dat een kickstart zijn voor hun carriere.
 
 
35
29 juli 2018 om 20:51
Hoezo rare keuzes? Zoals je al zei zijn dit inderdaad grote namen. Het is niet zo dat de Mourinho`s of Guardiola`s vaak beschikbaar zijn voor Afrikaanse landen... Deze namen zijn misschien niet interessant voor landen als Nederland of Belgie, maar daar zullen ze vast opkijken tegen dit soort grootheden. Ik vraag mij af toen Seedorf Deportivo La Coruna coachte of zij hem ook hadden gehaald door zijn huidskleur...
 
JoeCartoon
 
4
29 juli 2018 om 21:02
ik zou niet weten waarom ze niet interessant zijn voor Nederland of Belgie of een ander Europees land. Beide grote namen en een grote carriere gehad in Europa. Kameroen begrijp ik gewoon niet. Er zijn zat grote Kameroenese exvoetballers of grote namen die dit zouden willen doen itt twee mannen die helemaal niks met het land of voetbal hebben.
 
AcePluto
 
13
29 juli 2018 om 20:57
Je geeft zelf al aan dat het te maken heeft met de namen Seedorf en Kluivert. Verder ga ik er van uit dat zij wel een beetje hun huiswerk hebben gedaan. Kluivert deed het wel aardig met Curacao en Seedorf haalde redelijke resultaten naar binnen met AC Milan. Alleen had hij het niet echt met de spelers ( naar mijn idee Montolivo etc. ) Bij zijn laatste club speelde hij mooi voetbal, maar als die spelers open doel kansen missen, tsja.
 
JoeCartoon
 
6
29 juli 2018 om 21:07
Het zijn alletwee jeugdhelden voor me die ik maar al te graag bij een aansprekende club of bond aan de bak zou zien maar dan wel bij iets moois. Niet bij een random Afrikaans land waar ze het niet kunnen maken weer een oude uitgerangeerde witte coach neer kunnen zetten, want dan valt iedereen weer over ze heen, dat bedoel ik eigenlijk. Ik zou juist willen zien dat deze twee mannen een mooie trainerscarriere krijgen, dat doe je niet door op dit punt in je carriere coach te worden van Kameroen.
 
AcePluto
 
1
29 juli 2018 om 21:14
Ben het met je eens, gun deze twee het beste en een trainers-carriere die misschien wel even mooi is als hun carriere als prof voetballer.
 
KurniaGusti
 
0
30 juli 2018 om 07:40
Ze moeten ergens beginnen.. Als ze slagen de cup te winnen dan praten mensen anders.. Het begint met een kans.. Kijk naar rijkaard. Begon bij nl elftal halve finale eruit door Italië daarna Sparta gedegradeerd toen stil... En daarna barca... En de rest weten we.. Je moet mazzel hebben en het team moet klikken bij bondscoach moet je de beste spelers selecteren dus kwestie van scouting en analyses...
 
SocioFan1
 
1
29 juli 2018 om 20:47
Wat een wereldvoetballer wel niet teweeg kan brengen in de toekomst. Naam hebben en overal en nergens aan de bak kunnen als trainer zonder enig ervaring en prestatie. Mooi toch, wat een leven. Zoals Maradona dat heeft gehad door trainer te zijn Argentinië e.d. terwijl het een losgelopen gek is geworden wat erg triest eruit ziet. En waarom? ...omdat het een wereldvoetballer was geweest. Tsja. Voor Clarence wel leuk opzich, krijgt weer eens kans om zich te bewijzen en het is zeker ook een gentlemen, daar niet van. Maar het wordt wel eens tijd dat hij zich gaat bewijzen. En wat anders, daarom vind ik het mooi als andere wereldvoetballers het anders aanpakken. Gewoon onderaan de lat beginnen zoals van Bommel, Pep en Zizou. In de jeugd, of als assistent om ervaring op te doen en het vak te leren en om vervolgens de volgende stap te zetten.
 
078Connected
 
1
29 juli 2018 om 21:11
Trainerschap moet sowieso op de eerste plaats erin zitten bij de persoon en ook intelligentie. Maar het is bovenal een ervarings vak, ik denk dat beide wel zouden kunnen fungeren als goede trainer/coach maar laat ze nog paar keer op hun bek gaan. Er zijn op paar toptrainers na, trainers die niet keihard op hun bek zijn gegaan.
 
Rochester
 
3
29 juli 2018 om 21:11
Persoonlijk heb ik altijd al het idee gehad dat er een goede trainer in Seedorf verschuilt, maar ik hoop eerlijk gezegd niet dat hij bondscoach van Kameroen wordt want ik zie hem liever als coach bij een club. Tot nu toe heeft Seedorf nog niet echt een goede start achter de rug wat betreft zijn trainerscarriã¨re, maar als je kijkt naar de clubs die hij tot nu toe heeft gecoacht: - Persoonlijk vond ik het niet echt een verstandige keus dat Seedorf instapte bij AC Milan. Natuurlijk heeft hij er grote successen als speler gekend, maar AC Milan is voor een beginnend trainer sowieso al geen verstandige keuze. Desondanks dat heeft hij het bij Milan zeker niet verkeerd gedaan, want in dat halfjaartje dat Seedorf daar hoofdtrainer was, zat er duidelijk een stijgende lijn in het spel en de resultaten van Milan. Alleen werd hij uiteindelijk ontslagen omdat het bestuur van AC Milan te hoge verwachtingen van Seedorf hadden en hij kon niet echt goed opschieten met bepaalde spelers. - In China heb ik Seedorf niet gevolgd, dus daar kan ik niets over zeggen. Dat zou waarschijnlijk een keus vanuit financieel oogpunt geweest zijn. - Bij Deportivo la Coruna heeft hij het ook gewoon prima gedaan. Hij begon moeizaam (verloor een paar keer ongelukkig in bijvoorbeeld de laatste minuut), maar kreeg het uiteindelijk beter op de rit en hij begon uitstekend te draaien. Uiteindelijk is hij gedegradeerd, maar juist toen ze eenmaal goed in vorm waren en goede resultaten boekte, hadden Seedorf en Deportivo pech dat ze de laatste paar wedstrijden van het seizoen tegen Sevilla (0-0 gelijkspel), FC Barcelona (2-4 verlies), Villarreal (2-4 verlies) en Valencia (2-1 verlies) moesten. Bij Kluivert weet ik nog niet echt of er een goede trainer in hem schuilt. In het verleden heb ik weleens wat positieve verhalen over Kluivert als trainer gehoord, maar op de een of andere manier heb ik meer het idee dat Kluivert een goede assistent-trainer is.
 
Bufierr79
 
0
29 juli 2018 om 23:06
gatusso heeft t toch wel redelijk gedaan vind ik
 
MarlonFraser
 
1
29 juli 2018 om 21:18
Denk dat het wel een uitdaging is voor Seedorf is toch een land met redelijk spelers materiaal altijd geweest zou het wel mooi vinden als Seedorf het doet
 
ridanu
 
0
29 juli 2018 om 23:21
Geweldige sportman Seedorf Jammer dat het nog niet wil lopen in zijn trainers carrière Ik vind dat hij gewoon een clubje moet doen in de eredivisie (Ajax,PSV,feijenoord of AZ)en dan pas naar het buitenland Denk dat hij dan meer succes zal hebben
 
ErrolBergen
 
1
29 juli 2018 om 23:46
Anderen hadden ook nooit iets bewezen maar ze werden wel aangesteld als coach. Toen hoorde ik niemand piepen. Eens zal je een kans moeten krijgen. En als ze in het waar ze vandaan komen niet gewaardeerd worden en niet de kans krijgen. Zullen ze het elders moeten proberen. Ik gun hun alle geluk. En hun kleur naakt niks uit.
 
JanNijhof
 
1
30 juli 2018 om 07:29
Bij Seedorf krijg ik het gevoel dat hij gewoon de dingen doet waar hij zin in heeft, niet zo bezig is om een succes-trainer te zijn. Dat zou voor Kameroen wel eens de ideale situatie kunnen opleveren, hij geniet een enorme reputatie dus veel ontzag, de technisch zeer vaardige spelers kan hij veel tactiek bijbrengen, een team smeden. Eigenlijk typisch iets voor de eigen wijze van Seedorf. Ook om dan Kluivert mee te nemen. Ik vind het heel interessant!