Gattuso: 'Als ik hem zag spelen, wilde ik van beroep veranderen'
Dinsdag, 7 november 2017 om 16:37

Andrea Pirlo zette maandag definitief een punt achter zijn loopbaan en hangt zo na 22 jaar zijn voetbalschoenen aan de wilgen na een profloopbaan die hem langs Brescia, Internazionale, Reggina, AC Milan, Juventus en New York City FC voerde. Gennaro Gattuso speelde samen met Pirlo bij i Rossoneri en het Italiaanse nationale elftal en is blij dat hij samen met de middenvelder op het veld mocht staan.

"Laten we geen onzin praten, we moeten Nutella niet verwarren met stront", antwoordde hij met een knipoog op de vraag van Radio 24 of zijn inspanningen Pirlo beter lieten spelen. "Als ik hem zag spelen, dacht ik altijd dat ik van beroep moest veranderen. Niemand weet dat beter dan ik, want ik speelde al met hem samen voor Italië Onder-15 en alle jeugdteams die daarna kwamen. Het ging niet alleen om zijn voetballende kwaliteiten, hij was een beest die kilometers vrat, door zijn atletische kwaliteiten kon hij het tot deze leeftijd volhouden (38, red.)."

"Hij was iemand die zoveel liep. Ik heb twintig jaar met hem samengespeeld als je de nationale jeugdelftallen ook meerekent en op de moeilijke momenten gaf ik de bal aan hem. Ik voelde me altijd gerustgesteld als ik naast hem stond. Ik begreep wat ik moest doen, hij regelde de rest. Hij heeft mij tijdens mijn loopbaan veel meer geholpen dan ik hem", gaat Rino verder.

Pirlo verliet Milan in 2011 voor Juventus en Gattuso denkt dat hij daarmee een goede keuze heeft gemaakt: "Hij heeft enorm veel geluk gehad bij een Juventus terecht te komen dat niet Europees speelde en enorm hard werkte onder Antonio Conte. Je weet hoe Conte is, hij is een week lang een beul en daarna begin je je goed te voelen. Pirlo had dat nodig, die inspanning en daarna de kracht in zijn benen om dat verlangen terug te krijgen. Dat was naar mijn mening het geheim."

Meer nieuws
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
5
   
13:32
13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
10
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
11
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (13)

 
schuimkraagje
 
26
7 november 2017 om 16:47
Jammer dat al die grootheden één voor één wegvallen, heb toch altijd kunnen genieten van Pirlo. Hopelijk komt hij op een dag als trainer ook nog uit de verf!
 
mollemarijden
 
3
7 november 2017 om 19:23
Klopt lichting van 2006 is allemaal gestopt of aan het stoppen nu. Hij is 1 van de laatste en buffon wordt de allerlaatste.
 
romijn
 
1
7 november 2017 om 20:00
De Rossi zat er ook bij (al was die het hele toernooi geschorst op de eerste en laatste wedstrijd na)
 
Robertfcg
 
25
7 november 2017 om 16:49
Mooie respectvolle reactie! Er stopt helaas weer een sieraad voor de sport. Man wat heb ik genoten van de voetbalkwaliteiten van deze man. Crosspasses over 60 meter zagen er zo makkelijk uit. Wat een held!
 
lange frans
 
12
7 november 2017 om 17:24
Heel jammer dat er steeds meer legendes stoppen met voetbal!! Ik vind het ook jammer dat er geen types Gattuso meer rond loopt op de velden. de gedrevenheid, passie, werklust en de wil om te moeten winnen!!Daar kan ik echt van genieten. En natuurlijk ging die soms te ver, maar nu is alles zo braaf... Al hadden wij in het NL elftal iemand met de helft van zijn mentaliteit, dan hadden wij niet zo over ons heen layen lopen!!
 
FcGrun050
 
5
7 november 2017 om 17:26
Een speler waar ik heel graag naar keek en een van mijn favoriete spelers aller tijden. Hij had alles wat ik van een controlerende middenvelder wilde zien. Zijn passes, inzicht, drive en flair. Zo zonde dat hij afscheid moet gaan nemen. Arrivederci Maestro...
 
AlexDelPiero10
 
22
7 november 2017 om 17:28
Als ik Pirlo zag spelen galmde zoete opera muziek door mijn hoofd, het ga je goed, orkestmeester.
 
4231breed
 
6
7 november 2017 om 17:59
De beste deep playing mildfielder aller tijden. Nooit zal er ooit nog een middenvelder zo goed als deze aarde komen. Fenomeen, legende, alien. Verwijderd van alle andere top middenvelders uit zijn tijd!
 
Lionelneymar
 
1
7 november 2017 om 20:53
Vindt Kaka, Iniesta en Xavi toch nog wel iets beter als middenvelders.
 
maurootje
 
3
8 november 2017 om 09:09
Dan begrijp jij er niet veel van want pirlo is stuk anders dan die 3. Ze spelen niet het zelfde
 
Marchant
 
2
7 november 2017 om 19:51
Heerlijk om dit te lezen, ook gewoon beide 2 helden op hun eigen manier.. Pirlo en Gattuso grazie per tutto!
 
binny
 
2
7 november 2017 om 20:46
Man man man, ik word er gewoon een beetje emotioneel van want alle spelers waardoor ik zoveel van voetbal ben gaan houden als kleine jongen stopper er stuk voor stuk mee. Ik ben me hele leven Ajax fan geweest, maar ik keek en speelde het liefst met Milan. Kaka was mijn idool met de heerlijke Nederlanders Seedorf en Stam en dan eigenlijk gewoon dat hele team was van astronomisch goede kwaliteiten. Elk top team heeft wel iets, maar Milan hoort absoluut in het gesprek van beste elftallen allertijden. Andrea Pirlo jeetje mina zeg, op een andere manier maar beetje net als Modric liet hij de moeilijkste dingen er zo simpel uitzien, echt een van de beste middenvelders allertijden. Gattuso is natuurlijk een hele andere voetballer, maar die was ook zo belangrijk voor Milan een echte vreter, daar werd je gewoon bang van dat wilde beest, die heb je ook nodig.