Gefrustreerde Schmidt uit ongenoegen: 'Dit heeft niets met voetbal te maken'
Zondag, 27 februari 2022 om 18:01

PSV is zondagmiddag door het oog van de naald gekropen. De equipe van Roger Schmidt had alle mogelijke moeite met Sparta Rotterdam, maar zegevierde uiteindelijk wel met 1-2. Er was een rode kaart van Arno Verschueren voor nodig om het duel te doen kantelen. Bij PSV eiste Mauro Júnior een hoofdrol voor zich op. De gelegenheidsback zorgde met een schitterend afstandsschot voor de gelijkmaker. Schmidt uitte na afloop vooral zijn genoegen over de staat van het kunstgrasveld op Het Kasteel.

"Het belangrijkst is dat we hebben gewonnen en geen blessures hebben opgelopen op dit veld", vertelde Schmidt na afloop van het duel bij ESPN. "Dit heeft niets met voetbal te maken. Op dit veld valt niet te voetballen. We hoeven niet te discussiëren over de wedstrijd of ons spel vandaag. Op het eind moet je zorgen dat je dit soort wedstrijden wint en dan moet je snel huiswaarts keren. Je hebt het zelf kunnen zien. Helemaal als het veld niet gesproeid is. Het was droog. Bij elke tackle loop je het gevaar om geblesseerd te raken. Ik ben blij dat er niks ergs is gebeurd vandaag."

Bij PSV moest Yorbe Vertessen de strijd halverwege staken. Schmidt gaf na afloop aan dat de Belg te kampen heeft met klachten aan de knie, maar verwacht hem niet lang kwijt te zijn. PSV kwam op achterstand door geklungel bij Ibrahim Sangaré. Nadat Mauro Júnior de Eindhovenaren op gelijke hoogte had gebracht, voltrok invaller Ritsu Doan het vonnis. Aanstaande woensdag volgt voor PSV de volgende test, als de bekerwedstrijd tegen Go Ahead Eagles op het programma staat. "We moeten zorgen dat we zo goed mogelijk herstellen zodat we klaar zijn voor de halve finale", aldus Schmidt.

Ook Mauro Júnior weet dat het spel van PSV te wensen over liet tegen Sparta. "We weten dat dit niet onze beste wedstrijd was, maar op het eind hebben we wel de drie punten. Dat was het belangrijkst voor ons. Het was een vechtwedstrijd. De eerste helft kwamen we niet in de duels. We hebben het in de tweede helft rechtgezet. Het team was in de beginfase niet in beste doen. We hebben een druk schema, de komende weken staan er ook weer veel wedstrijden op het programma. Het belangrijkst is dat we het hebben kunnen omdraaien."

"Ik voel me goed. De trainer en teamgenoten geven mij veel vertrouwen. Het team heeft mij nodig, nu als rechtsback. Ik ben klaar om te spelen, welke positie maakt me niet uit. Ik vind het belangrijk om te spelen, dat doet me goed", aldus Mauro, die de gelijkmaker voor zijn rekening nam. "De corner werd snel genomen. Toen ik de bal zag vertrekken wist ik dat het een goed schot was." Het betekende voor Mauro Júnior zijn tweede treffer van het seizoen. Twee weken geleden was hij tegen Vitesse eveneens trefzeker.

Meer nieuws
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
9
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
15
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
25
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
21
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (19)

 
vastrekuh22
 
32
27 februari 2022 om 18:04
Het is ook echt dramatisch gesteld met het kunstgrasveld in het kasteel. Dat dit wordt toegestaan in de eredivisie is echt een raadsel.
 
Goalski
 
3
27 februari 2022 om 18:51
Je zag dat het eerste kwartier van beide helften de bal nog rolde na het sproeien, maar zodra dat was opgedroogd leek het nergens meer op, werkelijk belachelijk dat het nog altijd is toegestaan.
 
vastrekuh22
 
2
27 februari 2022 om 19:07
Ja echt schandalig. Clubs eigenlijk al straffen voor begin van seizoen met minpunten als ze geen natuur gras hebben dan moet je eens kijken hoe snel het geregeld is
 
Aguerooo
 
7
27 februari 2022 om 18:08
Schmidt, ik zou zeggen kijk eens een keer in de spiegel ipv altijd alles en iedereen de schuld te geven. Het begint bij jou zelf, de opstelling, de tactiek, daar gaat het al mis. Dat je op zo'n horror veld moet spelen weet je van te voren. Afgelopen donderdag was het veld prima, maar was het voetbal ook verschrikkelijk.
 
Mattiaspsv
 
21
27 februari 2022 om 19:04
Ik ben het met je eens dat het voetbal tenenkrommend is en dat Schmidt ook best eens in de spiegel mag kijken, maar hier heeft de beste man toch gewoon een heel goed punt ? Hoe die mat eruit ziet alleen al, dat is toch internationaal toch om je kapot te schamen lijkt mij. Hebben we het nog niet eens gehad over het feit dat dit eigenlijk gewoon een vorm van competitie vervalsing is en dat het inderdaad zo is dat spelers op zo'n veld vaker geblesseerd raken. Toegegeven, ik heb geen cijfers maar dat is dan een constatering die ik zelf doe. Ik weet niet of jij supporter bent van een club met kunstgras maar anders kan ik me niet voorstellen dat je dat kunstgras een goed idee vind.
 
50pMaroc
 
3
27 februari 2022 om 21:05
Zelf jeugdtrainer geweest bij een club hier in Utrecht. Wij werden altijd op het kunstgrasveld ingediend. Heel veel blessures. Ik heb daarna tegen het bestuur gezegd dat we van dat kunstgras afmoeten. Daarna zijn we alleen nog maar ingedeeld op echt gras (of kunstgras als het echt niet anders kon). Gevolg, bijna geen blessures meer. Als het voor de -16 van een 3de klasse club kan dan moet het toch ook voor een profclub mogelijk zijn lijkt mij...
 
Aguerooo
 
1
28 februari 2022 om 02:58
Geloof mij, als er een petitie is om kunstgras eruit te knikkeren, ben ik de eerste wie tekend. En ja, Schmidt heeft gelijk, maar Schmidt moet niet alles gooien op dat verschikkelijke grasmat want niet alleen dat was het probleem vandaag. Dat het competitievervalsing is ben ik 100 procent met je eens. Dat clubs in de KKD graag spelen op dit tapijt moeten ze zelf weten, maar in de Eredivisie moet dit natuurlijk gewoon verboden worden. Sparta stapt volgend seizoen gelukkig naar natuurgras, Heracles en Cambuur daarintegen blijven op kunstgras spelen, ook volgend seizoen, ik zou er dus geen problemen mee hebben als Heracles en Cambuur keihard degraderen dit seizoen. Van mijn part mogen ze zelfs uit de Eredivisie gezet worden tot ze een fatsoenlijke grasmat hebben liggen. Je ziet het elk seizoen weer, clubs wie spelers sparen in dit soort wedstrijden omdat ze bang zijn op blessures. Zoiets zou niet mogen.
 
Mattiaspsv
 
1
28 februari 2022 om 07:50
Dan zijn we het toch grotendeels met elkaar eens. Ik erger me ook aan het wijzen van Schmidt naar de VAR, een slecht veld, de scheidsrechter en wat ook allemaal nog meer. Het spel is vaak niet om aan te zien en zijn keuzes zijn bijna niet te volgen dus enige zelfreflectie lijkt de man vreemd te zijn. Ik denk alleen niet dat Schmidt in dit interview zo zeer op zoek was naar een excuus maar eerder een sterk statement wilde maken, ben ook blij dat hij dit doet na een winstpartij en niet na een verloren wedstrijd. Ik kan me nog herinneren dat ik een blauwe maandag heb moeten invallen als keeper, die club speelde ook op kunstgras. Na 2 keer duiken zaten mijn armen en benen onder de schaafwonden, te zot voor woorden.
 
Heddeum
 
4
27 februari 2022 om 18:13
Dan komt het goed uit dat Schmidt ook geen voetbal probeert te spelen! On: kunstgras dient sowieso verboden te worden in betaald voetbal, je reinste competitievervalsing.
 
Straight to th
 
21
27 februari 2022 om 18:13
Klopt gewoon weer wat Schmidt zegt. Alleen dat hoor je alle haters weer roepen dat je dit niet als excuus mag gebruiken. Ik weet trouwens niet wat slechter was het veld, de passing van Psv of de scheidsrechterlijke beslissingen
 
Rochus
 
1
27 februari 2022 om 18:20
Toen Ajax op bezoek ging viel het me al op. En nu weer. Tijd dat dit soort velden verboden worden. Zonder discussie. Kun je als professionele club geen Naturgrau betalen dan ben je dus niet professioneel.
 
Cas1
 
12
27 februari 2022 om 18:15
Schmidt heeft Volledig gelijk. Clubs moet je verplichten een grasveld te hebben. Heb je dat niet dan bal je alleen maar uitwedstrijden
 
Benzema.
 
2
27 februari 2022 om 19:10
De spelopvatting van Schmidt heeft ook niets met voetbal te maken. Maar daar wordt niet over gesproken. Enorm irritant dat PSV zo'n zeurclub is geworden met deze clown voorop.
 
MikeVanh503
 
9
27 februari 2022 om 19:21
Aldus een real fan...
 
Benzema.
 
3
27 februari 2022 om 19:54
En dat is relevant hoe? Ik ben ook PSV fan en vind het irritant hoe de club de laatste jaren aan het veranderen is.
 
Sir Paul
 
0
27 februari 2022 om 19:18
Buiten dat het voetbal weer eens onsamenhangend was vind ik dat Schmidt volkomen gelijk heeft. Kunstgras is competitievervalsing.
 
Meneer Daniel
 
3
27 februari 2022 om 19:34
Schmidt heeft in deze volledig gelijk, dit veld is echt dramtisch, geen ploeg die hier goed kan voetballen. Gelukkig gaan ze volgend jaar over op natuurgras.
 
GillesDB9
 
2
27 februari 2022 om 19:53
Als je als bestuurder van Sparta op de tribune zit, dan moet je toch ook je ogen uit je kop schamen... Ongeacht of het nu sportief voordeel oplevert of niet.
 
PSVparasiempre
 
0
28 februari 2022 om 12:06
Het veld leek inderdaad nergens op. Dit zou niet moeten kunnen in de Eredivisie. Het spel van PSV leek ook nergens op. Dat mag Schmidt zich aanrekenen.