Gehavend Arsenal reist zonder Özil af naar Liverpool voor kraker
Vrijdag, 28 december 2018 om 23:44

Arsenal moet het zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen koploper Liverpool stellen zonder Mesut Özil. De Duitse middenvelder kampt met een knieblessure en is om die reden niet met de rest van de selectie van trainer Unai Emery afgereisd naar de Merseyside, zo meldt onder meer de BBC vrijdagavond.

Özil nam vrijdag nog wel deel aan de afsluitende groepstraining, maar deed dat niet pijnloos. De creatieve middenvelder hield knieklachten over aan het duel van afgelopen woensdag met Brighton & Hove Albion (1-1) en is er niet in geslaagd om voldoende te herstellen. Özil speelde tegen Brighton de eerste helft mee, alvorens hij in de rust werd gewisseld door Emery.

De Arsenal-coach lichtte die wissel een dag later in de Engelse media toe: "De beslissing om Özil te wisselen was louter tactisch van aard. In uitwedstrijden wisselen we vaak tactisch om het team beter te maken", zo zei hij. Özil speelde dit seizoen in de Premier League dertien wedstrijden voor Arsenal, waarvan twaalf als basisspeler. Daarin was hij goed voor drie doelpunten en één assist.

Arsenal is sowieso gehavend afgereisd naar Liverpool. De langdurig geblesseerde Danny Welbeck, Rob Holding en Henrikh Mkhitaryan ontbreken naast Özil eveneens, terwijl over het meespelen van Shkodran Mustafi, Nacho Monreal en Héctor Bellerín nog onduidelijkheid bestaat. Het verschil op de ranglijst tussen Arsenal en Liverpool bedraagt na negentien competitiewedstrijden dertien punten in het voordeel van de koploper.

Meer nieuws
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
2
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
0
   
21:09
21:09
Perez dubt over PSV'er: 'Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo'n dip wél erg'
14
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (29)

 
hemen-lowek
 
7
28 december 2018 om 23:54
Dat is best een tegenvaller. Veel geblesseerden aan de kant van Arsenal en ben bang dat iwobi in de basis moet beginnen. Hopen dat een paar verdedigers terug zijn morgen
 
Tim2509
 
0
29 december 2018 om 00:28
Ik snap die haat op iwobi niet zo. Hij kan bij vlagen echt goed voetballen. Weliswaar niet te vergelijken met ozil natuurlijk maar alsnog.
 
Jackieboy10
 
10
29 december 2018 om 00:33
Die vlagen komen echter veel te weinig voor en zijn dan ook nog eens kortstondig. Bovendien zorgen die vlagen van goed voetbal er niet voor dat er een goal/assist komt. Een van de meest rendementloze voetballers in de selectie van Arsenal. Maar, misschien is het tegen Liverpool juist wel handig om hem te hebben aangezien hij wel hard werkt. Hopelijk levert hij dan alle ballen in bij teamgenoten, want als hij zelf wat probeert lukt het de afgelopen maand nooit..
 
Arsenallz
 
7
29 december 2018 om 00:57
Ik zou zeggen: Kijk eens een paar wedstrijden. Iwobi heeft eens in de 5 wedstrijden een keer een leuke actie. Verder totaal geen rendement. Hij is te traag voor op de vleugel en kan eigenlijk geen mannetje passeren. Zijn voorzet is niet bijzonder en zijn passing ook niet. Hij probeert altijd geplaatst te schieten, wat ook vaak mislukt. Hij is wel technisch, maar doet er weinig nuttigs mee.
 
alleskunner156
 
8
29 december 2018 om 01:47
Tim die iwobi kan er geen knikker van, is een domme voetballer met een actie zonder rendement, ook kan hij niet schieten. Ik hoop voor Arsenal dat hij niet gaat spelen.
 
Jackieboy10
 
3
29 december 2018 om 00:06
Wat is dit nou weer..? Ozil is tegenwoordig van glas? Man man man. Ik heb sowieso al weinig hoop, maar als we met Iwobi de oorlog moeten gaan winnen wordt het wel heel lastig! Heb hier trouwens nog niks over gelezen op de officiële Arsenal site.
 
Arsenallz
 
13
29 december 2018 om 00:14
Ik geloof hier niks van. Eerst is de wissel tactisch later een blessure? Onzin.
 
Jackieboy10
 
8
29 december 2018 om 00:30
Ik krijg ook het gevoel dat er iets is voorgevallen tussen Emery en Ozil. "tactische wissels", Ozil om "tactische" redenen buiten de selectie laten en meerdere keren uit het niets blessures.. Ik zou het toch zeer zonde vinden als Ozil op deze manier eruit zou worden gewerkt door Emery.
 
Arsenallz
 
6
29 december 2018 om 00:56
Emery werkt hem inderdaad gewoon weg. Glad ventje is Emery. Ben totaal geen fan meer van hem.
 
PSV/ARSENAL
 
11
29 december 2018 om 07:20
Waarom niet omdat hij een coach is die vedette gedrag niet tolereert, dat hij Arsenal 22 wedstrijden ongeslagen houd. Arsenal weer met passie en belevenis laat voetballen. Je moet het zo zien, emery is in de mess gekomen die Wenger achterlaat. Europa league voetbal. Zijn bank bestaat uit spelers als welbeck en iwobi. Die zijn echt niet goed genoeg dus zou je eigenlijk zeggen dat hij niet om ozil heen kan, maar als die harder hun best doen op het veld en de training waarom niet, ik snap hem wel ondanks dat ik groot fan ben van ozil. Emery moet opbouwen maar heeft het moyes effect al niet laten gebeuren gelukkig. Volgend jaar is misschien meer budget en komt hij met spelers aanzetten waar we al lang om vragen! Hoe dan ook ik wil niet terug naar Wenger jij wel?
 
Jackieboy10
 
2
29 december 2018 om 08:48
Zeker niet. Ik zeg ook niet dat Emery weg moet. Ik vind alleen dat hij de situatie met Ozil compleet mismanaged. Uiteindelijk zit er een te groot verschil in kwaliteit tussen spelers als Mkhi, Iwobi en Ozil. Zelfs als Ozil niet zijn best zou doen en die andere twee 500% harder zouden werken, dan nog voegen zij niets toe en Ozil wel... Dat is het hele probleem. Bovendien geeft Emery Ozil nergens tijd voor, terwijl Iwobi en Mkhitaryan wedstrijd na wedstrijd mogen aankloten. Dat is gewoon niet correct. Nogmaals, ik wil Emery niet weg hebben maar ik vind wel dat hij de laatste paar wedstrijden fouten heeft gemaakt die voorkomen hadden kunnen worden (en dat er een rare situatie met Ozil gecreëerd wordt).
 
powned_nl
 
0
29 december 2018 om 12:36
Emery is vast een glad mannetje. Maar waarom legt men nu de schuld automatisch bij hem? In het publieke oog moet Ozil nu beschermd worden omdat racisme etc. Nu was ik het daar al niet geheel mee eens, toen. Maar de laatste weken is Ozil in 3 kilo bubblewrap gepakt. Niks is zijn schuld. Niemand weet wat er speelt, waarom de schuld bij Emery leggen? Helemaal als je weet dat Ozil al meermaals in de clinch heeft gelegen met coaches. Ja, de hele Duitse hetze was niet chique, maar blijf wel een beetje kritisch.
 
PSV/ARSENAL
 
1
29 december 2018 om 07:15
De bron is BBC het is een drukke maand kom op het kan best
 
Awkward Turtle
 
7
29 december 2018 om 00:38
Dit typeert toch wel de Özil van de afgelopen jaren. Mits in vorm ben ik een enorme fan van hem. Helaas komt het de laatste jaren nog maar zelden voor dat hij een aantal wedstrijden in vorm is, als hij überhaupt op het veld staat en niet voor de zoveelste keer lijdt aan `griep` of `rugspasmen`. Ik denk overigens niet dat dit voor de wedstrijd van morgen veel uit zal maken. Özil presteert vrijwel nooit in topwedstrijden buitenshuis, dus zowel met hem als zonder hem is het hopen op het ontlopen van een vernedering zoals het de afgelopen jaren op Anfield zo vaak is geweest voor Arsenal. Toch blijf ik het zeggen (voordat ik net zo negatief overkom als veel andere Arsenalfans): geef Emery een aantal transferwindows. Het team heeft, zoals velen het me mij eens zijn, te veel spelers die - normaal gesproken - niet goed genoeg zijn om mee te doen voor de top 4. Van mij mogen spelers als Iwobi, Özil, Ramsey (gaat hoogstwaarschijnlijk al weg), Mkhy, Xhaka, Elneny, Mustafi, Koscielny, Lichtsteiner de deur gewezen worden. Prioriteit blijft het versterken van de verdediging (minimaal 2 CBs en een fullback) en de vleugels. Op de plaats van Özil zie ik het liefst Isco of Fekir (die bij Lyon bewezen heeft een goede combinatie met Laca te kunnen vormen). Voor de vleugels zie ik Dembã©lã© en Coman het liefst komen. In de verdediging zou ik zo 1.2.3 niet de nodige versterkingen kunnen noemen, daarvoor kijk ik andere leages te weinig (met name de Serie A volg ik niet, dus ik zou niks kunnen zeggen over het niveau van een Manolas of Koulibaly, maar van wat ik hoor zouden dat fantastische versterkingen zijn), maar gelukkig hebben we daar tegenwoordig goede scouts voor. Haalt Arsenal deze versterkinging (en hiervoor zal het dus flink de portemonnee moeten trekken) dan zie ik ze pas weer serieus meedoen voor de top 4 en misschien zelfs wel voor het kampioenschap met de nodige ontwikkeling van talenten. NB: over de haalbaarheid van de bovengenoemde spelers heb ik mij niet uitgelaten. Het zal zeker moeilijk worden om ze allemaal te halen.
 
Awkward Turtle
 
13
29 december 2018 om 00:47
Tot zoverre de alinea's en witregels die ik in mijn tekst had aangebracht.
 
Awkward Turtle
 
0
29 december 2018 om 10:18
Dank!
 
Arsenallz
 
5
29 december 2018 om 00:56
Özil is denk ik niet eens geblesseerd. Werd tegen BHA om tactische redenen naar de kant gehaald door Emery en nu zou het ineens door een blessures komen. Emery heeft hem gewoon gepasseerd. Özil is niet perse het probleem, dat is Emery.
 
Awkward Turtle
 
1
29 december 2018 om 10:27
Ik weet dat je niet de grootste fan bent van de nieuwe coach, maar om alles op hem af te schuiven vind ik een beetje makkelijk. Welke beschikbare coach zou naar jouw mening met dit spelersmateriaal inclusief blessures betere prestaties neerzetten? Ik hoop wel dat we ooit nog eens te horen krijgen wat er precies met Özil mankeert op de momenten dat naar buiten gebracht wordt dat hij 'ziek' is of iets dergelijks. Dit is niets nieuws onder Emery, maar gebeurde onder Wenger ook regelmatig.
 
bambinoo
 
0
29 december 2018 om 01:11
Door het wegsturen van het door jouw genoemde spelers stuur je de halve basiselftal weg en dat zou nooit de intentie mogen zijn. Iwobi, Ozil, Ramsey, Xhaka, Mustafi en Lichtsteiner zou ik niet weg doen. De rest ben ik met je eens. Vooral Ozil is een topspeler, kwalitatief de beste speler in de selectie van Arsenal. Ik zou hem zolang mogelijk proberen te behouden voor de club.
 
Awkward Turtle
 
0
29 december 2018 om 10:17
Özil, Xhaka en Mustafi zijn op dit moment inderdaad basisspelers. Maar waar zou je die niet weg kunnen sturen? Arsenal moet m.i. dezelfde transitie maken als Liverpool nu doormaakt. Neem afscheid van basisspelers die het niveau niet aankunnen en haal toppers. Liverpool heeft op deze manier ook een aantal basisspelers de deur gewezen. Ik zeg niet dat het direct nu in januari moet gebeuren, dat lijkt me inderdaad niet geweldig voor de chemie binnen het team, maar na 2/3 transferwindows kunnen deze veranderingen wel doorgevoerd worden lijkt mij. Over de spelers die je noemt die jij niet weg zou doen: Ramsey gaat al weg, dat kan inderdaad een handige speler zijn maar hij haalt naar mijn mening te vaak zijn niveau niet. Xhaka, Mustafi, Iwobi en Lichtsteiner zijn simpelweg niet het niveau dat je al topploeg moet nastreven. In vorm laten ze af en toe leuke dingen zien (m.u.v. Lichtsteiner, die nu eenmaal over zijn top is), maar ze maken te veel cruciale fouten, waardoor je gegarandeerd bent van tegendoelpunten in belangrijke wedstrijden. Had je het punt over Özil een jaar geleden gemaakt, dan was ik het met je eens geweest. Echter, hij laat inmiddels al 2 jaar zien dat hij niet constant als wereldtopper kan presteren. Eerder kon je stellen dat het lag aan de spits die voor hem stond, want Giroud maakt de loopacties niet. Of dat hij in verdedigend opzicht te veel werk moest verrichten. Maar inmiddels heeft hij de meest bewegelijke spitsen voor zich die geweldig te bedienen zijn in de diepte én heeft hij een stofzuiger (torreira) achter zich zodat hij zich op aanvallen kan richten. Kortom het team is volledig voor Özil ingericht en hij maakt het nog niet waar. Natuurlijk, zoals hij speelde tegen Leicester eerder dit seizoen is hij m.i. nog steeds éã©n van de beste nummer 10s in de wereld, maar dat laat hij gemiddeld in 3 tot 5 wedstrijden in een seizoen zien. Daarom denk ik dat je er met een Isco of Fekir alleen maar op vooruit gaat. Bovendien is Fekir een stuk jonger. Özil is al over de 30. Dat Özil op dit moment kwalitatief de beste van de selectie is (waar je over kunt twijfelen), betekent niet dat je hem niet moet inwisselen voor iemand die beter is.
 
JoopKlepzeiker
 
2
29 december 2018 om 01:35
Ben benieuwd, na de vorige ontmoeting in London op 3 november heeft Liverpool alles gewonnen. Ozil kunnen ze missen als kiespijn, móói weer voetballer net als Alexis Sanchez dat was en is. Hoop op een overwinning van LFC maar zal niet makkelijk worden.
 
Jackieboy10
 
0
29 december 2018 om 08:49
In het begin inderdaad. Zijn laatste jaar voordat hij naar United ging was dat echt al weg hoor. Zijn vorm bij United verbaasd mij ook niks, want dat is dezelfde vorm die hij bij Arsenal het laatste jaar liet zien. Het enige verschil is dat hij bij Arsenal nog veel scoorde, doordat Arsenal aanvallend speelt en Alexis dus veel meer kansen kreeg. Maar qua spel was hij echt bedroevend.
 
alleskunner156
 
0
29 december 2018 om 01:48
Die iwobi moet echt niet gaan spelen, zelfde geld voor maitland niles Ander verliest Arsenal met 4-1
 
theo uphus
 
0
29 december 2018 om 10:52
Aan uitslagvoorspelling doe ik niet, gewoon omdat er in het voetbal gelukkig nog zoiets als verrassing bestaat. Dat maakt het spelletje nou juist zo leuk. Op grond van zijn specifieke kwaliteiten hoop ik altijd dat Ozil speelt. Maar helaas, vandaag dus niet. Wat mij betreft jammer voor de wedstrijd. Als Ozil daadwerkelijk geblesseerd is houdt het op. Als dat niet het geval is dan zal Ozil dat best alsnog kenbaar maken. Als een coach mij als voetballer passeert en dan zo'n verhaal verzint om de pers te misleiden dan zou ik hem en de pers duidelijk maken dat ik niet van die spelletjes gediend zou zijn.
 
TheRoscoe
 
0
29 december 2018 om 14:12
Doei, Özil wordt vroeg, waarschijnlijk onterecht, gewisseld en gaat weer eens lopen staken. Ik zou het geloven als we niet een hele voorgeschiedenis zouden hebben van Özil en blessures/afwezigheden uit het niets wanneer het niet lekker loopt. Hopelijk vertrekt hij spoedig. Brengt te weinig en 350k per week is veel te veel voor een Fortnite-verslaafde dat komt opduiken wanneer hij wilt.