Gehavend Liverpool laat na druk op Manchester United te vergroten
Zaterdag, 7 april 2018 om 15:19

Liverpool is er zaterdagmiddag in de aanloop naar de Manchester Derby niet in geslaagd om zijn eigen burenruzie met Everton te winnen. Kansen waren in een Merseyside Derby die pas in de slotfase wat spanning meekreeg op de vingers van een hand te tellen en de 0-0 eindstand was veelzeggend voor de voorstelling die de twee ploegen op Goodison Park opvoerden. Liverpool schuift door het gelijke spel slechts een puntje op en laat na om te profiteren van eventueel puntverlies voor Manchester United in wat de kampioenswedstrijd voor Manchester City kan worden.

Jürgen Klopp kon een paar dagen na de galavoorstelling tegen Manchester City in de Champions League geen beroep doen op geblesseerde spelers als Mohamed Salah en Emre Can, terwijl Roberto Firmino en Alex Oxlade-Chamberlain op de bank begonnen. De afwezigheid van deze basiskrachten wreekte zich in de eerste helft aangezien the Reds de creativiteit en kwaliteit misten om de verdediging van Everton echt uit elkaar te spelen. De grootste kans van het eerste bedrijf was voor Dominic Solanke, die in de punt van de aanval begon en van een paar meter afstand op Jordan Pickford stuitte.

Meer: Klopp meldt zich op Instagram met prachtige afscheidsvideo voor Liverpool-fans | Waanzinnige beelden: Klopp zet op Anfield eigen nummer in voor Arne Slot

Virgil van Dijk, samen met landgenoot Georginio Wijnaldum in de basis, zag na ruim twintig minuten spelen hoe Yannick Bolasie zich met een aardige actie ruimte verschafte om uit te halen, maar de vingertoppen van Loris Karius konden net redding brengen. Pickford werd daarna nog aan het werk gezet door James Milner, die zijn schot echter gekeerd zag worden door de doelman. Na de onderbreking liet Klopp met het inbrengen van Oxlade-Chamberlain blijken toch voor de drie punten te willen gaan en de Engelsman liet zich met een kanonskogel die net over de lat vloog meteen zien.

Met nog een kwartier te gaan bracht de Duitse oefenmeester Roberto Firmino ook in het veld voor Sadio Mané. De druk kwam in de slotfase van het duel echter van de kant van Everton en Cenk Tosun kwam slechts een teenlengte te kort om een voorzet van Leighton Baines achter Karius te werken. Vlak voor tijd was er opnieuw een behoorlijke kans voor de Turk, die zijn kopbal echter voor het doel langs zag verdwijnen. Dominic Calvert-Lewin schoot daarna uit kansrijke positie naast.

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
   
00:12
00:12
Stekelenburg noemt twee spelers die definitieve selectie Oranje niet gaan halen
5
   
00:05
00:05
NOS: Ajax zit unaniem op hetzelfde spoor en gaat voor één man
5
   
23:44
23:44
Studio Voetbal volledig eensgezind over speler van het jaar in Eredivisie
10
   
23:28
23:28
'Het publiek in Nice was al heel snel op het voetbal van Farioli uitgekeken'
14
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (31)

 
Zermatt_Person
 
1
7 april 2018 om 15:21
Opzich geen slecht resultaat dit. Liverpool heeft een veel beter doelsaldo dan Chelsea en Liverpool mag dus nog 1 keer gelijkspelen (ervan uitgaan dat Liverpool verliest van Chelsea).
 
Zermatt_Person
 
1
7 april 2018 om 15:23
Liverpool mag dus nog 1 keer gelijkspelen (ervan uitgaan dat Liverpool verliest van Chelsea) om de top 4 te halen in Engeland en een CL ticket te veroveren. Liverpool moet nog tegen WBA, Bournemouth, Stoke, Chelsea en Brighton. Moet te doen zijn lijkt me die top 4.
 
Tovenaer
 
5
7 april 2018 om 15:30
Denk dat Liverpool best een pot of twee kan gelijkspelen en van Chelsea kan verliezen en dat ze dan nog steeds prima 4e eindigen, want de kans is niet groot dat Chelsea alles gaat winnen. Maar goed, dat is speculatie: ik heb liever dat ze de finale van de CL halen en 4e eindigen, dan 2e eindigen en er na dinsdag uitliggen. Geeft toch wat meer voldoening!
 
Zermatt_Person
 
1
7 april 2018 om 15:54
Inderdaad, maar als ik zou moeten kiezen tussen 4e eindigen en uit de CL liggen of 5e eindigen en CL finale, dan zou ik kiezen voor 4e eindigen en nu uit CL. Volgend seizoen Champions League spelen is ook zeer belangrijk. Met CL voetbal is het voor spelers veel aantrekkelijker om voor Liverpool te spelen dan zonder CL.
 
Tovenaer
 
0
7 april 2018 om 16:15
Uiteraard, dat spreekt voor zich. Maar het is wel erg pessimistisch om te denken dat Liverpool die voorsprong nog weg gaat geven.
 
Giodinho7
 
20
7 april 2018 om 15:25
De premier league zou echt zo bagger zijn zonder buitenlandse spelers. Wat een triest niveau zeg. Keer op keer maar ballen naar elkaar rammen zonder enig idee en vaak zelfs zonder dat er een speler in de buurt staat.
 
QAZ343
 
42
7 april 2018 om 15:39
Pickford, Keane, jagielka, baines, Davies, calvert lewin, Rooney, walcott, coleman (Iers dan), ox, Milner, Clyne, solanke, ings, TAA, Henderson. Die zijn allemaal Spaans of niet Hangover?
 
Japie_Krekel
 
1
7 april 2018 om 15:49
je noemt ook allemaal spelers zonder creativiteit. dit zijn voornamelijk allemaal waterdragers en Walcott bv is een speler die gelanceerd moet worden. niet zo gek dan dat ze de lange bal spelen. je kan dan wel op balbezit gaan spelen maar dan is er niemand die de bal diep kan spelen en dan krijg je van dat voetbal wat wij de afgelopen jaren te vaak in Oranje hebben gezien. dat die lange bal hanteren vandaag minder is uitgepakt is waar maar het idee erachter kan ik heel goed begrijpen. je kan niet de passing game gaan spelen met spelers die daar niet de kwaliteiten voor hebben. dan krijg je hetzelfde als met FdB bij Crystal Palace die Engelsen hebben idd minder goede voetballers als een Duitsland, Spanje of Frankrijk maar ook in die competities gaat het niveau een heel stuk dalen als je de buitenlanders weghaalt uit die competitie. Everton heeft ook gewoon zeer matig ingekocht. van zo een Gray, Vardy , Albrighton en Macguire bij een andere middenmoter Leicester kan ik vaak wel genieten
 
QAZ343
 
7
7 april 2018 om 16:23
Japie ik noem niet expres spelers zonder creativiteit. Ik noem letterlijk alle Engelsen tijdens de derby van zojuist. Dat dan allemaal middelmaat is, kan ik niks aan doen
 
Japie_Krekel
 
1
7 april 2018 om 16:34
ben ik met je eens maar wat er vandaag op het veld stond is gewoon allemaal niet creatief. vandaar snap ik wel het hanteren van lange ballen want zonder voetballend vermogen in je team kan je niet de passing game gaan spelen
 
Japie_Krekel
 
1
7 april 2018 om 16:36
ik vind dat Everton te weinig creativiteit heeft ingekocht. het zijn allemaal geen slechte voetballers maar Sigurdsson is de enige met echt creativiteit in zijn spel in heel die selectie
 
QueenElizabeth
 
3
7 april 2018 om 15:34
Veel leuker toen die er niet waren. Lekker agressief mannen voetbal kijk wat er nu staat.
 
Bon Jovi
 
14
7 april 2018 om 15:43
Dan kijk je toch naar de league two of zo. Geef mij maar David Silva.
 
QueenElizabeth
 
0
7 april 2018 om 16:00
Ik kijk naar de championship waar mijn team preston in speelt. Mooi weer supporters kunnen we allemaal zonder mee. Maarja dat krijg je als je 0 binding hebt met het land/regio/stad van de competitie.
 
YungSuarez
 
1
7 april 2018 om 16:19
Je kan ook aangetrokken door het mooie voetbal? Ik zie geen probleem waarom je dan geen fan kan zijn van een buitenlandse club.
 
QueenElizabeth
 
0
7 april 2018 om 16:23
Ik voel me ook aangetrokken door het spel van City, Liverpool, Spurs, Real, Barca etc. Maar mijn team is Preston en geen ander. Wat mij betreft degraderen ze allemaal.
 
PParzyszek
 
2
7 april 2018 om 16:35
Geldt voor elke competitie hoor!
 
Discpriest
 
2
7 april 2018 om 15:35
Het was helaas geen leuke derby en er is geen volle winst gepakt. Ergens wel logisch wanneer je veel basisspelers rust geeft. het is ergens een geluk dat Chelsea waarschijnlijk buiten de Championsleague boot gaat vallen dus kan Liverpool wel een gelijkspel permitteren. Klavan is een cb en staat linksachterin. Clyne is weer terug na veel blessureleed. Beide heren waren relatief degelijk te noemen. Jammer dat het voorin met Ings en Solanke een ander verhaal was. Niet klinisch genoeg en er is te weinig gecreeerd. Vond Wijnaldum niet slecht spelen. Een lichtpuntje is another clean sheet.
 
KEIZER!
 
1
7 april 2018 om 18:46
Solanke viel erg door de mand vandaag. Slechte aannames, verloor na genoeg elk duel, geen strijd, geen passie. Ings speelde ook niet goed maar zag wel strijd, passie en het harde werken.
 
Discpriest
 
1
7 april 2018 om 20:34
Solanke miste ook een 100% kans. Ik denk dat Ings wel genoeg krediet heeft om te blijven. Ihij is met 25 nog relatief jong en heeft gewoon veel pech gehad met blessures. Solanke doet het niet voor mij.
 
Mexicanooo
 
2
7 april 2018 om 15:38
Een B-opstelling... Nouja, liever deze wedstrijd verspelen dan de Champions League verspelen. Wat hoop ik op een finaleplek in de CL voor Liverpool zeg! Ook al is de kans erop niet zo heel erg groot.
 
QueenElizabeth
 
11
7 april 2018 om 16:02
Als je de halve finale haalt is alles mogelijk, de teams staan er niet voor niks.
 
Gloryhunter96
 
0
7 april 2018 om 17:09
Ik heb de wedstrijd niet kunnen zien. Kan iemand me vertellen hoe Tosun speelde?
 
Gloryhunter96
 
0
7 april 2018 om 17:10
Ik heb de wedstrijd niet kunnen zien. Kan iemand me vertellen hoe Tosun speelde?