Gekte in Basel: weggestuurde Burger ziet 'dubbel rood' voor 'Zidane' Xhaka
Maandag, 8 mei 2023 om 11:05

Het competitieduel tussen FC Basel en FC Zürich (0-2) is zondag volledig uit de hand gelopen. Tijdens de verhitte confrontatie werden maar liefst drie spelers van de thuisploeg, waaronder voormalig Feyenoorder Wouter Burger, met rood van het veld gestuurd. Met name de rode kaart voor Taulant Xhaka deed de wenkbrauwen fronsen, daar hij terug werd geroepen uit de tunnel nadat hij zijn tweede gele kaart had gekregen. Na het bekijken van de VAR-beelden kreeg de Zwitser toch een directe rode kaart van scheidsrechter Alessandro Dudic.

Waar de eerste 85 minuten volgens Jean-Paul Rison, die aanwezig was namens het voetbalmagazine Santos, vooral verschrikkelijk waren, kregen de aanwezige toeschouwers een waar spektakelstuk aan het einde van het Zwitserse onderonsje. Basel-verdediger Kasim Adams werd met rood van het veld gestuurd, waarna Zürich drie punten pakte door doelpunten van Roko Simic (discutabele strafschop) en Ifeanyi Matthew. In de blessuretijd van de wedstrijd waren de spelers van Basel het vervolgens volledig kwijt.

Burger was de tweede speler van Basel die een rode kaart zag vanwege zijn aandeel in een opstootje. Daarna was het de beurt aan Xhaka. De dertigvoudig international van Albanië kreeg zijn tweede gele kaart, waarna hij Zürich-verdediger Nikola Katic een kopstoot gaf. Xhaka was al in de spelerstunnel toen arbiter Dudic, na het bekijken van de beelden, hem besloot terug te roepen om alsnog een directe rode kaart te trekken. Op sociale media werd direct de vergelijking gemaakt met de legendarische kopstoot van Zinédine Zidane jegens Marco Materazzi, tijdens de WK-finale van 2006.

Xhaka heeft inmiddels zijn excuses aangeboden via Instagram. "Ik kan niet ongedaan maken wat er gisteravond (zondag, red.) is gebeurd en ik neem natuurlijk de gevolgen op me", schrijft de 32-jarige middenvelder onder meer. Zijn broer, Arsenal-middenvelder Granit Xhaka, reageert met een hartje. Xhaka zal vermoedelijk voor lange tijd geschorst worden. De fans van Basel vrezen dat de controleur in de resterende vier competitiewedstrijden niet meer in actie komt.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (42)

 
Mug0342
 
17
8 mei 2023 om 11:28
Hahaha, hij dacht dat hij weer verder mocht spelen nadat hij teruggeroepen werd uit de spelerstunnel! Het feit dat hij die kopstoot geeft zegt al dat er ergens een steekje los zit. Dat hij daarna denkt verder te mogen spelen bevestigd het nogmaals.
 
suddervleesch
 
3
8 mei 2023 om 11:41
Ja nog ff een trap na van de scheids ??
 
Jozua86
 
7
8 mei 2023 om 12:36
Wow dan sta je ook voor lul als je iemand een kopstoot wil geven maar je komt slechts tot zijn borst..
 
Zermatt_Person
 
0
8 mei 2023 om 12:52
Als z'n broer Granit Xhaka dit maar niet doet. Het lijkt dus beetje in gene te zitten bij Xhaka familie. Granit Xhaka van Arsenal heeft soms ookvan die momenten dat hij rood krijgt, maar dan niet zo erg als dit.
 
GLENNN
 
0
8 mei 2023 om 14:38
Tsja, gewoon wat ontvlambaar. Wellicht zit dat inderdaad in de familie. Granit heeft overigens al hele lange tijd niet meer zoiets gehad. Sowieso heeft Granit nooit zo'n idiote rode kaart gekregen als zijn broer hier hoor... Dit seizoen heeft Granit ook nog 0 rode kaarten. 4 gele in de PL en 4 in de EL, meer niet. Het jaar daarvoor had hij 2 rode kaarten. Eentje in de PL en eentje in de EFL en het jaar daarvoor ook maar 1 rode kaart. 2 jaar daarvoor 0. Het jaar van 2016/2017 had hij inderdaad 2 rode in de Bpl. Met Granit valt het dus wel reuze mee hoor. Hij heeft dat beeld nogal tegen. Wel is hij een relatief fervent gele kaart pakker. Per seizoen pakt hij er wel rond de 10 ongeveer. Al is hij onder Arteta nu ook een stuk rustiger geworden.
 
GLENNN
 
2
8 mei 2023 om 14:34
Bizar wat Xhaka hier doet. Een kopstoot valt niet goed te praten. En ook het vastpakken van de scheids aan de arm (zoals hij op het filmpje doet) in mijn ogen ook niet. Denk dat hij wel een wedstrijdje of 15 gaat krijgen...