'Gelegenheids-linksback' wordt mogelijk opvolger Willems: 'Het ging goed'
Woensdag, 19 juli 2017 om 00:00

Phillip Cocu noemde 'gelegenheids-linksback' Kenneth Paal dinsdagavond 'een lichtpuntje' qua uitstraling en overtuiging, na afloop van de oefennederlaag van PSV tegen Grasshoppers. Waar enkele jongelingen door de mand vielen, viel Paal op de positie van de vertrekkende Jetro Willems juist in positieve zin op.

"Ik heb een klein beetje ervaring op die positie", vertelt de van origine middenvelder, twintig jaar, in gesprek met Omroep Brabant. "Ik ben geen linksback, maar het ging vandaag (dinsdag, red.) goed. Als de trainer me op die positie nodig heeft, sta ik er helemaal voor open. Dan geef ik honderd procent." PSV gaf via technisch manager Marcel Brands hoe dan ook te kennen dat de club op zoek is naar een nieuwe linkerverdediger. Ook Joshua Brenet kan op de positie van Willems spelen.

Paal heeft naar eigen zeggen veel geleerd op het trainingskamp van PSV, dat eerder doelpuntloos gelijkspeelde tegen AS Monaco. "Het was zwaar, leuk en ik heb veel geleerd", vervolgt het talent van PSV. "Deze nederlaag is misschien een kleine domper, maar niet meer dan dat. We hebben als ploeg stappen gezet. Zeker als het gaat om fitheid."

Het wachten is op een officiële mededeling inzake de toekomst van Willems, die maandag een medische keuring bij Eintracht Frankfurt onderging. PSV houdt een bedrag van zes à zeven miljoen euro over aan de verkoop van de linkerverdediger, die aan een nieuwe uitdaging toe was.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
2
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
 
3
19 juli 2017 om 00:23
Vervanger van Willems? Ik snap dat het leuk is voor hem maar is dit niet een wilde gok? Zou misschien nog liever Brenet op links zien maar we zullen het afwachten. Tijdens de conferderations cup viel mij de linksback van Chili positief op. Jean Beausejour. Zit dacht ik bij Colo Colo en is rond de 26 jaar. Voor een paar miljoen heb je jarenlang een goede linksback. Heb je samen met Lozano een exotische flank. Zo`n tandem kan nooit verkeerd zijn. Maar als het Paal word kan hij mij positief verrassen!
 
Ibrameyang
 
17
19 juli 2017 om 00:50
Ik moet je teleurstellen, want Beausejour is 33. Ik denk niet dat het slim is om een speler van 33 nog voor 1 mil of meer naar psv te halen.
 
timot1
 
1
19 juli 2017 om 04:56
Sorry maar wat een onzin schrijf je. Ten eerste is Beausjejour echt ouder dan je hier beweert, bovendien heeft hij naar mijn weten al minstens twee WK's gespeeld, en in verhouding tot die toernooien was hij afgelopen Confederations Cup toch echt een stuk minder. Kwam goed op alle wedstrijden, maar heb hem ook 60 mislukte voorzetten zien geven. Al met al totaal geen optie voor PSV, dan inderdaad liever een Paal als linksback die in zijn rol kan groeien en wel degelijk een prima talent is. Een andere optie op de linksback zou ik nu ook niet kunnen noemen, dus het wordt Paal of een jong buitenlands talent
 
rickv
 
2
19 juli 2017 om 04:25
Nee je hebt helemaal gelijk, maar het is nog erger. Een talent die nog niks heeft bewezen wordt voor 5 mil naar NL gehaald (dat is de 50%-33% begroting van clubs uit rechtrijtje) en deze transfer werd die speler na 1 oké seizoen gekoppeld voor minimaal 40 mil. Het heeft ook niks meer met goed scouten, opleiden etc te maken. Als je nu een topploeg bent zit je goed en moet je wel echt veel moeite dan om het te verprutsen, veel sponsorinkomsten en lekker gokken met spelers. Voor een bedrijf is voetbal een gemakkelijk reclame spot. Betaald één bedrag en je bent dagelijks in beeld.... je kan het de spelers ook niet kwalijk nemen, maar het zou fijn zijn als er eens wat gedaan wordt met fair play
 
timot1
 
4
19 juli 2017 om 05:00
Dus wat is je punt?
 
Mr.Eko
 
1
19 juli 2017 om 09:38
Doel je nou op Sanchez? Niks bewezen? Hij had alleen maar de Zuid Amerikaanse versie van de CL gewonnen maar stelt niet zoveel voor verder hoor..
 
romarky
 
2
19 juli 2017 om 07:19
Hallelujah!! On: altijd mooi als er weer eens een verassing om de hoek komt kijken, wie weet is Paal wel geschikt voor deze positie.
 
Che
 
0
19 juli 2017 om 08:18
Als je een referentiepunt zoekt, dat is er niet. Een speler is een bedrag waard wat de koper ervoor biedt. Het ligt er ook aan hoe lang zijn contract nog is, of de speler weg wil, od de club van hem af wil, hoe hij de afgelopen seizoen(en) gepresteerd heeft. Haps is bijvoorbeeld steeds omhoog gepraat geworden, was een aardige back, terwijl Willems na zijn blessures ver is teruggevallen.
 
Fonske1
 
1
19 juli 2017 om 07:27
Wat een onzin bericht. Paal heeft gisteren niets laten zien. Hij is totaal niet getest. Hij heeft een aantal keer een beetje achteruit gelopen. Laat hem eerst maar eens een seizoen bij jong psv op die positie spelen voordat we serieus over "vervanger van Willems" kunnen spreken. Desalniettemin zit er een goeie kop op bij Paal. Lijkt de juiste mentaliteit te hebben voor profvoetbal, maar of hij goed genoeg is voor psv of zelfs eredivisie moet nog blijken.
 
Tonikroos8
 
0
19 juli 2017 om 16:11
Wrm niet gwn een kans geven ipv te dumpen bij Jong. Misschien is deze jongen geweldig op die positie
 
jeron
 
0
19 juli 2017 om 08:30
Maar wie is op dit moment linksback in Jong Psv? Het kan toch niet zo zijn dat je een linksback aan het opleiden bent, maar zijn medespeler van mid mid naar die positie gaat schuiven?
 
cabinessence
 
1
19 juli 2017 om 09:11
"maar wie is op dit moment linksback in Jong Psv?" Afgelopen seizoen was dat Suently Alberto of Jurich Carolina. Maar dat zijn allebei van nature ook geen linksbacks (eerder centrale verdedigers) en ze staan ook niet echt te boek als hele grote talenten.
 
jeron
 
0
21 juli 2017 om 21:29
Mijn kennis in de PSV opleiding is niet zo groot, maar welke slaperd doet bij PSV de jeugdscouting?? Je zorgt toch dat je voor elke positie een speler hebt staan.