Genee 'draait helemaal bij' over Van Gaal: 'We worden wereldkampioen'
Maandag, 15 maart 2021 om 16:55

Wilfred Genee denkt dat Louis van Gaal de ideale nieuwe bondscoach is voor de Oranje Leeuwinnen. De KNVB zoekt een opvolger van Sarina Wiegman, die na de Olympische Spelen naar het nationale elftal van Engeland vertrekt. Genee adviseert de de voetbalbond om eens een balletje op te werpen bij Van Gaal, die na zijn ontslag bij Manchester United in 2016 geen club meer trainde.

"Het grappige is dat ik laatst een analyse las waarin stond dat in het verleden vooral mannen de vrouwen hadden gecoacht, maar dat dat nooit echt tot succes leidde omdat de chemie tussen een mannelijke coach en een vrouwelijke spelersgroep toch nog altijd net iets lastiger ligt", opent Genee in gesprek met Shownieuws. "En met de komst van Sarina Wiegman is er eigenlijk pas iets veranderd." De presentator verwacht dat Van Gaal de kennis en kunde heeft om een vrouwenselectie te coachen. "Hij schijnt wel heel charmant te zijn in de privésfeer, als ik de verhalen mag geloven. Dat hij met vrouwen goed kan opschieten en heel aardig is. Misschien krijgen we dan wel een hele onverwachte kant van Louis te zien."

"Dan spreken we bij deze af: Louis van Gaal. Ik vind het wel een goed idee ineens, ik draai helemaal bij", vervolgt Genee met een kwinkslag. "Al die andere mannen (Roger Reijners en Arjan van der Laan, red.) waren ook niet van het niveau-Louis van Gaal, dat moet je er ook nog bij bedenken. Dat waren toch allemaal een beetje mislukte trainers bij de heren. Die dachten bij zichzelf: Ik ga het maar bij de dames proberen. Nee tuurlijk, de meest succesvolle coach van Nederland bij de vrouwen, we worden wereldkampioen. We hebben het opgelost", aldus de enthousiaste Genee.

Hélène Hendriks is eveneens enthousiast over Van Gaal, al schuift de presentatrice ook enkele andere opties naar voren. "Er wordt heel veel gespeculeerd. Er wordt gezegd: Giovanni van Bronckhorst en Sjaak Polak, de trainer van de ADO Vrouwen. Hartstikke leuke, goede vent. Maar geen ervaring met een nationaal team en ik denk dat het heel moeilijk is om iemand te vinden die lange ervaring heeft in het betaald voetbal." Om vervolgens terug te gaan naar Van Gaal. "Anouk (Hoogendijk, red.) en ik hebben in de uitzending al aangegeven: dát zou echt een supergeschikte kandidaat zijn. Maarja, dat is allemaal wel wishful thinking."

Meer nieuws
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
8
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
15
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
24
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
21
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
Tommiiee
 
33
15 maart 2021 om 17:03
Ik zie hem nog eigenlijk best gek genoeg om het te doen ook. En hoe je het ook wendt of keert: als hij dit echt zou doen dan gaat dat nieuws heel de wereld over en is dat gelijk een flinke boost voor het vrouwenvoetbal als zo'n coach het gaat doen. Maar het lijkt inderdaad wishful thinking.
 
Regulator
 
22
15 maart 2021 om 17:28
V Gaal is een hele rare gast. Wel eentje met een hart van goud. Geeft ontzettend veel om zijn spelers en vooral de talenten lopen met hem weg. Door die combinatie kan hij bij mij iig niet stuk. Ik hoop persoonlijk dat hij deze baan op zich neemt. Gewoon op z’n van Gaals. Geeft het voetbal echt een kleur.
 
mentalist
 
9
15 maart 2021 om 18:41
Op het WK 2014 was niet zijn hart wat van goud was naar verluidt
 
Ikbengoed83
 
1
16 maart 2021 om 11:00
Raar = onbegrepen. Je kunt je afvragen of dat aan Louis ligt of aan de mensen die hem raar vinden
 
 
16
15 maart 2021 om 19:15
Zou die dan net als bij Bayern zn broek naar beneden doen in de kleedkamer? Of begrijpen vrouwen dat soort humor dan weer niet.
 
Sankento
 
1
15 maart 2021 om 20:16
Ik ben wel benieuwd welke Oranje Leeuwin als eerst zou zeggen dat ze het te klein vind. Net als Luca Toni toen.
 
Straight to th
 
2
15 maart 2021 om 21:28
Ik denk dat de vrouwen hier wel van houden. Welke vrouw houdt immers niet van goud.
 
Straight to th
 
0
15 maart 2021 om 21:27
Ik zie hem dit echt niet doen. Ik denk dat hij lekker van zijn pensioen gaat genieten. Of er moet een hele grote club voorbij komen, dan zal het verhaal wellicht anders zijn.
 
Ikbengoed83
 
0
16 maart 2021 om 10:59
Ik zie het hem doen, onder minder druk nog een bondscoachschap meepikken en het Nederlandse vrouwenvoetbal een boost meegeven. Mooi laatste project Louis, ga ervoor