Gerard Piqué begrijpt teleurgestelde fans: 'Hij heeft veel gekost'
Zondag, 10 maart 2019 om 13:00

Philippe Coutinho beleeft een teleurstellende periode bij Barcelona. De middenvelder kwam in januari 2018 voor maximaal 160 miljoen euro over van Liverpool, maar heeft nooit helemaal weten te overtuigen. Afgelopen zaterdag werd de Braziliaan bij het gewonnen thuisduel met Rayo Vallecano (3-1) door een gedeelte van het publiek uitgefloten toen hij werd gewisseld voor Ivan Rakitic.

Gerard Piqué, die net als Lionel Messi en Luis Suárez tot scoren kwam in het Camp Nou, steunt zijn bekritiseerde ploeggenoot. "Philippe speelt een goed seizoen", wordt de verdediger na afloop geciteerd door diverse media, waaronder ESPN. "Natuurlijk heeft hij veel gekost en zijn de verwachtingen over hem hoog, dat begrijp ik. Het is wat het is."

"Je moet de reactie van de fans begrijpen, want uiteindelijk zijn het wel onze supporters. Je moet hun mening respecteren. Wij, zijn ploeggenoten en de mensen bij de club, moeten hem steunen. We hebben hem nodig, zeker nu de laatste fase van het seizoen aanbreekt." Naast Piqué benadrukt ook Ernesto Valverde dat Barcelona Coutinho hard nodig heeft.

"We zitten bij een club waarbij men verwacht dat we winnen. Dat is bij alle clubs het geval, maar vooral bij Barcelona. We moeten niet veel aandacht schenken hieraan (het uitfluiten van Coutinho, red.). Hij probeerde de hele wedstrijd te scoren. We hopen altijd dat onze spelers een konijn uit de hoge hoed weten te toveren, maar dit kan niet altijd. Soms lukken dingen, soms niet", aldus de trainer.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
4
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (25)

 
Bossie
 
0
10 maart 2019 om 13:17
Wordt hij nu anders gebruikt dan bij Liverpool? Of is het een mentaal probleem dat deze jongen minder presteerd. Het is natuurlijk niet zo dat deze jongen niet meer kan voetballen .
 
Sirius
 
6
10 maart 2019 om 13:28
Van aanvallers bij clubs als Barcelona word heel erg veel verwacht. Coutinho is goed, maar zeker niet geweldig. Als je dan spelers als Ronaldinho, Neymar, Iniesta, Xavi enzovoort gewend bent, is Coutinho natuurlijk wel 1 of 2 klassen minder.
 
Bossie
 
15
10 maart 2019 om 13:34
Dan heeft Barça dus een fout gemaakt om hem voor zoveel geld te kopen
 
XaviHernandez_
 
29
10 maart 2019 om 14:05
Coutinho kan niet in zijn kracht spelen bij Barca. Als je zn highlights kijkt bij Liverpool zie je hoe dreigend hij is met de bal aan de voet op ca 25 meter van de goal. Mannetje uitspelen en dan schieten met zn goede rechter. Barca is zo dominant in de Liga dat ploegen automatisch al met 10 man voor de goal gaan hangen. Coutinho is niet sterk in de hele kleine ruimte. Je moet dan combineren en veel bewegen zonder bal. Daarnaast mist hij echt pure snelheid.
 
FR_JC
 
4
10 maart 2019 om 13:32
Blijkbaar is dat wel het geval, iig bij Barca momenteel. Geen bepalende acties, niet snel genoeg voor de flank en dan gaat het al snel in je koppie zitten als niks je lukt. Ik denk dat die aan zn laatste maanden bezig is.
 
RomanoRossin
 
2
10 maart 2019 om 15:24
Als je ondanks een sterk eerste half jaar in het vorige seizoen niet de bevestiging krijgt van de trainer, doordat hij je continue wisselt of niet laat starten, dan zal dat zeker tussen de oren zitten. Het probleem zit mijn inziens in de minimale ruimte waar hij moet spelen. Linksbuiten en zonder een (goede) ondersteuning van een linkshalf. Alleen alba komt vaker lankszij, maar die ziet alleen maar Messi ook al die omringt door 8 spelers. Coutinho heeft iemand nodig die links op de lijn gaat plakken en de verdedigers daar uit elkaar trekt.. Laat Neymar nou net toevallig zo'n speler zijn. Dat vindt ik ook het grote gemis op die plek sinds hij weg is.
 
Sirius
 
8
10 maart 2019 om 13:26
Ik moet bekennen dat ik niet had verwacht dat het zo snel al de verkeerde kant opging met de toekomst van Coutinho bij Barcelona, maar ik heb er persoonlijk nooit een structurele aanwinst in gezien. Op de 1 of andere manier vind ik hem niet bij de club passen. Verder kan ik m'n vinger er niet op leggen, maar ik heb bij Coutinho altijd al het idee gehad dat er iets bij hem mist om echt uit te blinken in de absolute top van Europa. Vooral in explosiviteit vind ik het enorm tegenvallen.
 
 
0
10 maart 2019 om 21:38
Liverpool is toch ook gewoon de absolute top van Europa?
 
Sirius
 
0
11 maart 2019 om 22:11
Dat is wel heel erg selectief, niet? Vooralsnog hebben ze enkel een keer de finale van de Champions League gespeeld. Op basis daarvan schaar ik ze niet structureel bij de absolute top. Bij Barcelona zijn de verwachtingen veel hoger.
 
barcalover123
 
5
10 maart 2019 om 13:34
Ik heb helemaal niet mee gekregen dat hij is uitgefloten?
 
A.V.S
 
4
10 maart 2019 om 14:02
Dit is een mentale kwestie. Dit heeft niks met zijn voetbalkwaliteiten temaken. In zijn persoonlijkheid is hij te timide
 
bambinoo
 
7
10 maart 2019 om 14:04
160 miljoen. Wat een belachelijk hoog bedrag voor een speler waarvan ze van te worden hadden kunnen weten dat hij niet geheel in het spelsysteem van Barcelona past. Komt snelheid te kort voor de linksbuiten positie en verdedigende kwaliteiten voor het middenveld van Barca. Mijns inziens een echte nr 10 en ik kan me niet meer herinneren wanneer Barca voor het laatst met een echte 10 heeft gespeeld. Misschien Deco, maar ook hij kreeg volgens mij een andere rol toegewezen.
 
RomanoRossin
 
1
10 maart 2019 om 15:26
Vorig seizoen hoorde je niemand omdat hij toen vlekkeloos meekon met het combinatiespel, goede acties maakte en de bal meerdere keren van afstand binnen kegelde. Verdedigend is hij idd dramatisch en laat zich zo makkelijk uitspelen. Inzet is wel een punt dat hem verweten kan worden. Als hij dan als Vidal al eens pitbull achter elke bal aan zou gaan zouden de fans in ieder geval de inzet waarderen
 
bambinoo
 
0
10 maart 2019 om 21:13
Dat hij uitstekende voetbalkwaliteiten heeft twijfelt niemand aan. Alleen zoals jezelf zegt, gebrek aan inzet en verdedigende kwaliteiten. Op het middenveld wordt dus moeilijk voor hem en ook op de linksbuiten positie is het net niet. Tenminste niet als je verwacht dat hij Neymar moet doen vergeten. Dit zijn punten die vantevoren voorspeld hadden kunnen worden en het eventuele verlies wat ze op hem zullen leiden is dan ook 100% aan de beleidsbepalers van Barca te verwijten.
 
SteveStifler
 
4
10 maart 2019 om 14:11
Gewoon een gevalletje Fabregas. Zoveel moeite gedaan om hem te halen, en dan eindstand niet bij Barcelona passen. Met Coutinho is het nog erger ,want die heeft veel meer gekost van Fabregas. Dit laat wederom zien dat een topspeler zijn geen garantie is om te slagen bij Barcelona. Barcelona houdt van bepaalde type voetballers die de bal bij zich houden en geen risico nemen in hun spel.
 
Moyashi
 
6
10 maart 2019 om 14:11
Werd hij niet vaak zat verkeerd gebruikt door Valverde, met als gevolg een mentale probleem en nu lijkt hij op een pannenkoek? Ik denk dat Messi en co vaak zat hem opgezocht hebben en geprobeerd hebben vol te proppen met vertrouwen, maar soms komt hij zo onzeker over. In het begin had je nog vaak dat zelfvertrouwen bij hem dat ie uitstraalde wanneer hij van links een verdediger voorbij speelde en met een curve bal schot op doel af en toe de keeper wist te verrassen. Iets wat ik echt minstens een maand ofzo niet meer van hem heb gezien. Als hij dit soort acties al niet meer durft te doen dan zou je haast denken dat het een kwestie van zelfvertrouwen is en dat er mentaal dus iets aan de hand is met die jongen. Net als Pique hoop ik ook dat hij juist nu opstaat, net zo als vaak bij Bale die een dramatisch seizoen speelde en toch telkens belangrijk was in de CL en finales.
 
RomanoRossin
 
1
10 maart 2019 om 15:27
100% met je eens
 
bf1994
 
3
10 maart 2019 om 14:32
Even los van coutinho maar wat is pique goed dit seizoen man. Vind hem een echte leider geworden. Ik durf niet te zeggen wat het is met coutinho. Het komt er gewoon niet uit. En af en toe heeft die ook een lakse houding. Bijvoorbeeld bij de wedstrijd van gister kon je zien dat bijvoorbeeld messi op halve kracht speelde met het idee van lyon in zijn hoofd. Maar dan begrijp ik niet waarom coutinho dat ook doet? Die man moet nu elke wedstrijd proberen te knalle en niet kijken of messi op halve kracht speelt of niet
 
Barcca
 
3
10 maart 2019 om 14:59
Coutinho moet gewoon op 10 spelen. Op de flank komt hij gewoon niet tot zijn recht, loopt zowel Alba als Suarez/Messi in de weg. Valverde moet hem durven op te stellen op de 10 positie. Mocht hij na de zomer weer niet renderen, dan moet Barca goed nadenken. Voetballen kan hij zeker, heeft het bij Liverpool bewezen, maar hij wordt verkeerd gebruikt. Laffe coach die met 2 defensieve middevelders speeld. Ik weet zeker dat Coutinho met Guardiola aan het roer perfect in het systeem zou passen.
 
barcalover123
 
0
10 maart 2019 om 15:42
Barca speelt niet met een 10
 
bf1994
 
2
10 maart 2019 om 16:05
ugh nee. Als barca met een 10 gaat spelen dan is de keuze snel gemaakt. Niemand die beter is dan messi in die kleine ruimtes. En barca gaat zijn systeem ook niet aanpasses om een falende speler op zijn kracht te brengen