Gertjan Verbeek: 'Ik hoop dat hij Real Madrid uit zijn hoofd heeft gezet'
Woensdag, 22 maart 2017 om 07:35

SC Heerenveen verbaasde vriend en vijand met de tijdelijke komst van Martin Ödegaard van Real Madrid, maar de samenwerking valt vooralsnog een beetje tegen. De achttienjarige Noor maakte in zijn eerste negen duels voor de Friezen een fletse indruk. Gertjan Verbeek stelt dat er bij Ödegaard te veel wordt gekeken naar zijn kwaliteiten aan de bal. "Maar voetbal is meer dan dat. Hij heeft weinig rendement tot nu toe", zo oordeelt de voormalig trainer van de noorderlingen.

André Bergdolmo is blij dat de massale media-aandacht voor zijn landgenoot is gaan liggen. De oud-verdediger van onder meer Ajax stelt dat Heerenveen wellicht de eerste club voor Ödegaard is waar hij écht iets leert. Bij Strömsgodset stond het hele elftal in het teken van de tiener. "In het tweede van Real Madrid was de verdeling al iets beter, maar nu bij Heerenveen leert hij pas echt wat het is om prof te zijn."

Verbeek wijst erop dat Heerenveen door het ontbreken van Stijn Schaars uit elkaar is gevallen. "Dat lost één zo´n jongen niet op. Juist nu komt het aan op zijn wilskracht. Ik hoop voor die jongen dat hij Real Madrid uit zijn hoofd heeft gezet. Simpelweg omdat als je bij Heerenveen uitblinkt, je nog niet klaar bent voor het Santiago Bernabéu."

Meer nieuws
   
18:42
18:42
Miljoenenstrop voor PSV: huurling blijft steken op 246 minuten
0
   
17:55
17:55
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
49
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
8
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
2
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
LW88
 
6
22 maart 2017 om 07:56
Ach ja, ventje is net 18 geworden paar maanden terug. Kan nog alle kanten op met hem. Talent heeft hij zeker. Speelt volgend seizoen ook nog in Friesland en oordeel pas daarna over hem.
 
Edforce2
 
7
22 maart 2017 om 09:14
Natuurlijk is dat zo, en Gertjan Verbeek vult dit perfect aan. Als deze jongen nu eens twee seizoenen bij Heerenveen blijft, is die alleen maar beter geworden. 18 jaar.... hij begint net!
 
ModricMagic
 
4
22 maart 2017 om 08:02
Schaars is zo cruciaal voor dit heerenveen. Niemand heeft de kwaliteiten om hem op te vangen. Odegaard doet het leuk maar rendement is niet heel hoog ja. Met schaars verwacht ik dat Heerenveen beter gaat draaien.
 
007
 
12
22 maart 2017 om 08:27
Hoop niet voor Odegaard dat hij een tweede Freddy Adu wordt. Deze jongen kreeg zoveel veren in z'n kont gestoken dat hij nu zelfs op de bank zit bij Heerenveen. Men heeft het continue over Neres, maar het is gewoon voor zulke jonge spelers niet altijd makkelijk. De druk is immens en we vergeten te vaak dat het mentale aspect bij het voetbal misschien nog het belangrijkste is.
 
Filip
 
4
22 maart 2017 om 08:37
Dat is natuurlijk ook het punt bij talent. Je kan vast stellen dat iemand veel talent en potentie heeft (net als bij Adu). Echter je hebt ook de mentaliteit nodig om talent om te zetten in daadwerkelijke kwaliteiten. Daarin ben ik het ook met jou eens dat er soms te weinig wordt gekeken naar het mentale aspect. Hard work beats talent if talent doesnt work hard.
 
EverydayChap
 
2
22 maart 2017 om 10:08
Bij Adu was het niet zozeer zijn mentaliteit. DIe jongen werd helemaal misbruikt door Nike in Amerika. Momenten dat hij moest trainen werd hij door Amerika gevlogen om bij allerlei benefiet en marketing presentaties te verschijnen. Heel schrijnend en ziek wat ze met deze jongen zijn carriere hebben gedaan. Een van de grootste onrechten in het voetbal. Die jongen was 14 en er is gewoon misbruik van hem gemaakt.
 
puskas
 
1
22 maart 2017 om 12:03
Everyday hij heeft zijn zakken er toch goed mee kunnen vullen.
 
Primetime
 
1
22 maart 2017 om 12:10
Is gewoon heel normaal in Amerika. In het basketbal worden al die jongens door Nike gehypt. De Adu hype was niks vergeleken met een Lebron ofzo. Veels te makkelijk om Nike de schuld te geven.
 
Kalou2005
 
6
22 maart 2017 om 08:47
De komende 8 jaar kan deze jongen zeker niks toevoegen aan het niveau Real Madrid. Sterker nog, voor de Eredivisie top komt hij voor alsnog ook tekort. Volgend seizoen ligt hij ook nog op huurbasis vast bij Heerenveen dacht ik, dan moet dat toch echt wel het jaar van zijn doorbraak worden. Als hij dan niet wekelijks de uitblinker wordt daar in Friesland, heeft Madrid wel heel erg naast het potje gepist.
 
warslars
 
7
22 maart 2017 om 09:10
Hoezo fletse indruk? Er waren wedstrijden bij waar hij echt gigantisch goed was en liet zien over welke kwaliteiten hij beschikt
 
Dani17
 
0
22 maart 2017 om 13:47
Inderdaad. Ook heel lastig voor zo'n jonge jongen om goed te presteren, want hij moet het exceptioneel goed doen, anders is het ondermaats. Vooralsnog vind ik hem zeker een toegevoegde waarde voor de selectie van Heerenveen.
 
kardito
 
3
22 maart 2017 om 09:23
Zo gehyped worden als jongetje is bijna altijd dodelijk. Van al die Ajax talenten die na 2 wedstrijden de hemel in geprezen worden redt uiteindelijk ook maar een enkeling het om na de wel bekende terugval echt definitief door te breken. Om maar te zwijgen over al die jongens van 14/15/16 die de overstap maken naar clubs als Chelsea en Man. City. Dan te bedenken dat bij Odegaard de druk en hype nog veeeele malen groter is. Onmogelijk in mijn ogen.
 
Primetime
 
0
22 maart 2017 om 12:14
Heeft niet zoveel met hype te maken maar met jou eigen herinnering. Er zijn zat jongens die op hun 16e konden vertrekken maar dat niet deden. Daar praat niemand over. De jongens die vertrekken krijgen zoveel kritiek dat het gewoon meteen opvalt wanneer ze geen wereldspeler worden.
 
Janta
 
0
22 maart 2017 om 09:35
Op een hele kleine uitzondering na doen huurlingen het nooit goed waardoor ze langzaam maar zeker verder afglijden en toch......., als Ajax de kans krijgt om hem over te nemen zodat hij zich verder kan ontwikkelen dan zou ik het zeker doen want voetballen kan hij wel het is meer een mentale kwestie.
 
JD37
 
0
22 maart 2017 om 09:40
Je ziet bij vlagen dat deze jongen echt wel iets kan. Met name zijn inzicht en steekbal met zijn linkerbeen zijn van grote klasse. Echter voor het niveau van Reaal Madrid moet het toch veel beter. Eerst nog maar 1.5 jaar ontwikkelen in Heerenveen en daarna kijken of die naar een grotere competitie kan om meer ervaring op te doen en op kracht te komen. Verwacht niet dat hij over 1.5 jaar klaar is voor Reaal Madrid. Dat zal denk nog wel 6 jaar duren voordat je zoiets kan. Reaal Madrid kan niet wat uit proberen. Zij moeten alles winnen en iemand moet er gelijk staan. Dat is 1 van de redenen dat hij niet naar Reaal Madrid moest gaan. Maarja andere kant het is ook ze werk en hij is op ze 21e financieel onafhankelijk en kan op ze naam nog overal aan de bak komen om zijn carierre een swing te geven.
 
De.TheKing
 
0
22 maart 2017 om 09:51
Zou mooi zijn voor hem als ze Europees voetbal halen. Fysiek ontwikkel je je het meest in zulke potjes. Inclusief play-offs toch zeker 8 of 10 wedstrijden. Daarnaast is hij pas 18. Voetballen kan die echt wel.
 
doejezo
 
0
22 maart 2017 om 11:51
als Messi naar psv was gegaan voor een uitleenbeurt, dan was hij er niet aan toe geweest als hij uitblonk bij PSV om terug te keren naar barca op zijn 17de of 18de? En daar heb je nog veel meer voorbeelden van.. Hij gaat er blijkbaar vanuit dat er geen natuurtalenten zijn zoals Robben, die geen voetbalritme nodig hebben om goed te zijn. Beetje onhandige uitspraak van deze man
 
Dani17
 
0
22 maart 2017 om 13:45
Ik vond hem geeneens zo slecht. Natuurlijk, hij is nog niet constant maar op zijn leeftijd is dat nog geen ramp. Hij liet in de wedstrijden waarin hij speelde wel zien een goed oog te hebben voor het spel en diepgang. Vooralsnog geen man overboord zou ik zeggen.