Geweldige vrije trap van Lucas Digne levert Everton punt op in minuut 96
Maandag, 10 december 2018 om 22:56

Everton heeft maandagavond ternauwernood een punt overgehouden aan de wedstrijd tegen Watford. Het team van Marco Silva kwam voor eigen publiek op een 1-0 voorsprong in de eerste helft, maar na rust kantelden de bezoekers de wedstrijd. In een tijdsbestek van iets meer dan vijf minuten scoorde Watford tweemaal en miste Everton een strafschop. Het leek daarom mis te gaan voor de thuisploeg, maar in de zesde minuut van de blessuretijd krulde Lucas Digne een vrije trap op prachtige wijze raak. De Merseyside-club blijft zevende staan; bij een zege was men Manchester United gepasseerd.

Everton, met Maarten Stekelenburg op de bank, kon niet meteen het gaspedaal induwen. De eerste mogelijkheid op Goodison Park was voor Watford, dat met aanvallende intenties en fris voor de dag kwam. Niettemin kwam Everton binnen het kwartier al op 1-0. Daarbij werd de thuisploeg wel geholpen door de arbitrage. In een geduldige counteraanval stond Theo Walcott buitenspel, toen hij de bal goed legde voor André Gomes. Het werd niet opgemerkt en de Portugees stelde Richarlison in staat om te scoren tegen zijn oude club.

De Braziliaan vierde het doelpunt uitbundig. Hij werd de derde ex-speler van Watford die tot scoren kwam tegen the Hornets, na Heidar Helguson (voor Fulham) en Ashley Young (Manchester United). Watford liet zich niet uit het veld slaan door het doelpunt en toonde veel vechtlust. Er kwam onder meer een mogelijkheid voor Roberto Pereyra, die uit kansrijke positie naast kopte. Trainer Javi Gracia maakte zich boos omdat een tackle van Yerry Mina op Isaac Success geen tweede gele kaart betekende voor de verdediger van Everton.

Het bleef voor rust bij 1-0, maar in de tweede helft kwam de wedstrijd echt tot ontbranding. Negen minuten was het opnieuw Pereyra die voor gevaar zorgde: zijn indraaiende vrije trap zeilde maar net naast het doel van Jordan Pickford. De gelijkmaker kwam even later ook voort uit een schot van Pereyra: hij trof de paal, waarna Seamus Coleman de bal ongelukkig tegen zich aan kreeg en een eigen doelpunt maakte. En kort daarna volgde zelfs de 1-2: na een uitstekende voorzet van Pereyra vanaf de rechterflank torende Abdoulaye Doucouré boven zijn bewakers uit en knikte hij raak.

Everton kreeg weer twee minuten later een uitgelezen kans om langszij te komen. Gylfi Sigurdsson mocht aanleggen vanaf elf meter na een overtreding van Christian Kabasele op Mina en schoot recht door het midden. Keeper Ben Foster dook de hoek in, maar keerde het schot toch met de voet. Everton was de bovenliggende partij na de 1-2, maar Watford wist de thuisploeg te ontregelen. Er kwamen nog maar weinig kansen voor the Toffees. In de allerlaatste minuut van de blessuretijd mocht Digne echter aanleggen voor een vrije trap, die hij met het linkerbeen achter de kansloze Foster krulde.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
1
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
2
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
3
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (7)

 
Matjeq
 
6
10 december 2018 om 23:02
Wat was die Digne vaak slecht bij Barcelona. Heeft wel een goede trap tho
 
LoveTheGame10
 
26
10 december 2018 om 23:08
Viel wel mee dacht ik. Gewoon een prima back.
 
Matjeq
 
6
10 december 2018 om 23:09
Nee hij viel letterlijk altijd door de mand als hij speelde. Was zelfs aanvallend matig.
 
bpreal
 
28
10 december 2018 om 23:15
Net als paco toch..alles draait om vertrouwen en dat hadden ze niet bij Barcelona. Nu hebben ze dat wel en het gaat beide stukken beter. Ondanks ze niet voor de top spelen weliswaar
 
Professor Oak
 
2
11 december 2018 om 08:23
Ik vond hem in de optredens voor Frankrijk ook echt drama hoor....
 
Le Papillon
 
0
11 december 2018 om 08:27
Draait ook om kwaliteit, als je net niet goed genoeg bent voor Barcelona, dan val je door de mand. Kun je uren praten over vertrouwen, maar ik zal ook niet mee kunnen met Barcelona, hoeveel vertrouwen ik krijg. Verder ook niet erg, want beide spelers doen het geweldig een stapje lager.
 
PAOK4religion
 
8
11 december 2018 om 00:01
Een stapje terug doet vaak wonderen. Hij lijkt aardig wat zelfvertrouwen te hebben getankt. Vrije trap was met veel gevoel, erg lekker. Vind het wel een gezeur verder over Richarlison, hij juichte gewoon normaal totaal niets geks. Hij speelde ook maar een 1 jaartje bij Watford.. moet ie anders doen? Huilen?