'Gio' eist verandering: 'PSV, Ajax en ook AZ hebben daar profijt van'
Donderdag, 18 januari 2018 om 14:43

Feyenoord wilde eerder met een lager elftal niet instromen in de voetbalpiramide zoals PSV, Ajax, AZ en FC Utrecht dat wel hebben gedaan, maar Giovanni van Bronckhorst wil nu toch echt verandering zien. De trainer van de Rotterdammers gaf eerder al aan dat de situatie van de tweede elftal van Feyenoord niet optimaal is en verlangt voor komend seizoen een oplossing.

"We zijn aan het kijken of we daar in de nabije toekomst toch stappen in kunnen zetten", zegt Van Bronckhorst in gesprek met het Algemeen Dagblad. "We zijn natuurlijk afhankelijk van de KNVB, die organisatie bepaalt in welke competitie ons tweede elftal mag instromen. Maar we willen er ook een extra belofte-elftal bij. Ongeacht waar ons huidige tweede elftal straks instroomt, als ze überhaupt al ergens mogen instromen."

Meer: De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord

De oefenmeester wil een extra belofte-elftal om de jonge speler een tussenstap te laten ervaren; nu gaat men van de jeugd gelijk naar het eerste elftal. "Ik vind het belangrijk dat er gewoon een vast elftal is. Een vaste groep die straks lekker met elkaar kan werken, trainen en wedstrijden spelen. Dat ontbreekt er nu en dat onderzoeken we. Vooral voor de jonge jongens is het erg belangrijk."

Van Bronckhorst wijst op de situatie van talenten Dylan Vente en Tyrell Malacia. Die moesten dit seizoen even terugzet worden naar het hoogste jeugdelftal om ze vervolgens wel weer een stap vooruit te laten zetten. "Dat kan, als de situatie zo blijft als hij nu is, volgend seizoen niet meer want dan zijn Vente en Malacia natuurlijk geen jeugdspelers meer. Voor veel spelers is het nu: of Feyenoord 1 of verhuren of naar een andere club."

PSV en Ajax hebben de zaken met het tweede elftal veel beter voor elkaar, erkent Van Bronckhorst. Deze topclubs draaien goed mee in de Jupiler League. "PSV, Ajax en ook AZ hebben daar profijt van", vervolgt de Feyenoord-trainer. "Dat zeg ik al heel lang. Ja, Feyenoord besloot het anders te doen. Daar heb ik natuurlijk wel begrip voor, maar ik ga uit van het meest ideale plaatje en dat is er nu gewoon niet."

Meer nieuws
   
16:32
16:32
Ron Jans laat in het midden of Ajax of Feyenoord hem ooit benaderde
3
   
16:00
16:00
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
108
   
15:48
15:48
AZ ziet mogelijke opvolger van Vangelis Pavlidis in Eredivisie rondlopen
16
   
15:14
15:14
Sergiño Dest brengt supporters van PSV in korte video zeer slecht nieuws
13
   
14:55
14:55
Meerdere Italiaanse spelers trappen in nepaanbiedingen uit Saudi-Arabië
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (94)

 
K. Van Linnen
 
51
18 januari 2018 om 14:55
Tuurlijk is is zijn frustratie logisch. Het "now or never" is gewoon vreemd. Clubs die destijds niet in staat waren mee te doen, worden nu belet te kunnen groeien.
 
Zytto34
 
23
18 januari 2018 om 15:05
1,5 jaar geleden was feyenoord toch wel in staat om in te stromen?
 
Master D
 
167
18 januari 2018 om 15:07
Feyenoord is minimaal 2 en maximaal 3x benaderd om mee te doen en heeft dit alle keren geweigerd. Logisch dat de KNVB niet bezig blijft. Volgens mij zijn ze zelfs vorig seizoen nog gevraagd om in te stromen. Feyenoord was in staat mee te doen, Maar maakte financieel andere keuzes. Dat mag, maar ga de KNVB niet verwijten dat ze een club beletten door te groeien.
 
K. Van Linnen
 
41
18 januari 2018 om 15:14
En stel nu dat er een kleinere club is die ineens gigantische stappen maakt. Mag die dan ook niet meedoen? Het blijft vreemd en oneerlijk dat dit nu voorbehouden blijft aan een klein clubje, of Feyenoord daar nou toe behoort of niet. Kan je het moeilijk mee oneens zijn lijkt me.
 
Capis
 
22
18 januari 2018 om 15:19
@master D: Feyenorod dacht zelf niet in staat te zijn om 2 volwaardige teams te financieren nee. Dus kwa salaris enzo. Wat ook niet vreemd is gezien ze net uit de crisis kwamen en eerst het eerste goed op de been wilde o te kunnen concurreren met Ajax en Psv. Dat er nu meer mogelijk is kan toch ook gewoon? Ze hebben grote stappen gemaakt financieel. En dan zou het toch zonde zijn dat je dan achter blijft met alles.
 
yatsemata
 
18
18 januari 2018 om 15:34
Vitesse had zelfs in de echte crisisjaren voor de overna me een volwaardig 2e team. Dat Feyenoord dat dan zogenaamd niet zou kunnen is een drogreden.
 
K. Van Linnen
 
37
18 januari 2018 om 15:45
Dat Feyenoord zijn focus had op het financieel gezond worden is een drogreden omdat andere clubs andere beslissingen maken? Tja
 
TheRazer
 
8
18 januari 2018 om 15:52
Yatse. Vitesse vergelijken met Feyenoord... Je onderschat de mate waarin Feyenoord in de financiële stront zat. Geen drogreden dus..
 
Master D
 
17
18 januari 2018 om 16:09
Dat Feyenoord in de crisisjaren die keuze niet gemaakt heeft is zeker te begrijpen. Echter in de jaren dat het beter ging en dat men zelfs kampioen werd is ook gekozen om niet in de piramide toe te treden. Het is een keuze om afgelopen zomer Larsson, St Juste, Amrabat, Berghuis, Boetius en Diks te halen in plaats van een beloftenelftal in de piramide te laten spelen. Ook wil ik Yatsemata gelijk geven vwb Vitesse. Die zaten ook gewoon jaren in net zulk zwaar weer als Feyenoord.
 
K. Van Linnen
 
9
18 januari 2018 om 16:16
@Master D. Feyenoord heeft zich vorig seizoen ingeschreven voor de piramide, maar dit is teruggedraaid vanwege weerstand van amateurclubs. Maar daarnaast. Moeten de keuzes van Feyenoord in het verleden leidend zijn voor de algemene toelatingprocedure van clubs? Want ondanks verschillende meningen over de keuzes van Feyenoord, is dat iets wat ik niet kan begrijpen.
 
Master D
 
18
18 januari 2018 om 16:24
Nee, de toelatingsprocedure van clubs is heel duidelijk en iedereen kan instromen vanaf en beginnen op het 5e niveau. Echter zit Feyenoord maar ook een SC Heerenveen daar logischerwijs niet op te wachten. Dat niveau verschil is veel te groot en als Feyenoord heb je daar qua beloften ook niks aan qua ontwikkeling. Daarom heeft de Knvb Feyenoord ook meerdere keren verzocht om erbij te komen omdat ze de piramide sluitend wilden maken en geen teams meer wilden laten instromen behalve dan degene die in de 5e klasse instromen. Dat heeft Feyenoord alle keren geweigerd. Waardoor men niet meer op een hoger niveau kan instromen.
 
K. Van Linnen
 
10
18 januari 2018 om 16:33
Feyenoord is daar, ondanks alle tegenargumenten, dus zelfs wel akkoord mee gegaan. Het blijft een selectief gebeuren. Citaat artikel Nrc. Tegen een achtergrond van onvrede onder veel clubs in de eerste, tweede en derde divisie ontstond er bij een aantal profclubs juist de wens om alsnog de piramide in te stromen. Zij die de boot misten en zich dat pas later realiseerden. Liefst achttien clubs gingen in op het aanbod van de Knvb om alsnog toe te treden tot de piramide. Oók Feyenoord. Intern had Van Geel gemerkt dat de wens leefde om toe te treden tot de piramide, onder anderen bij trainer Giovanni van Bronckhorst. Van Geel: „We hadden meer discussies en ik merkte dat de nadelen van de Jupiler League minder erg werden gevonden dan de nadelen van de huidige beloftencompetitie.” De Knvb wilde de achttien clubs tegemoetkomen, maar besloot na hevige protesten van amateurclubs de extra instroom twee jaar uit te stellen.
 
yatsemata
 
4
18 januari 2018 om 17:07
Razer, Vitesse zat net zo ver in de stront als Feyenoord. De bedragen waren lager inderdaad, maar dat zijn de inkomsten van Vitesse ook.
 
Baardgrasmus
 
2
18 januari 2018 om 17:15
Master D, in feite is de situatie wel interessant voor de Knvb nu. Zij wilden Feyenoord er graag bij, geloven in de toegevoegde waarde van de Jong elftallen in de Jupiler League en Feyenoord wil nu ook toetreden. Is het volgens de regels? Dat denk ik niet, maar een voetbalbond zit er niet alleen om de regels te handhaven. Nu zal duidelijk worden waar de prioriteit ligt, meer weerstand voor de talenten van Feyenoord of streng vasthouden aan regels die de afgelopen jaren al vaak zijn aangepast. Want als we met Jong elftallen gaan werken, dan horen die van Feyenoord er wel bij natuurlijk. Niemand heeft er wat aan als die stilstaan in hun ontwikkeling.
 
yatsemata
 
2
18 januari 2018 om 20:30
Tuurlijk baardgrasmus, de regels gelden voor iedereen behalve voor Feyenoord. Heerenveen heeft ook geïnformeerd en kreeg te horen dat ze onderaan moeten beginnen, wat maakt Feyenoord zo anders dat de regels voor hen niet gelden? De KNVB kan niet elke keer de regels aan jullie aanpassen...
 
Djabber
 
29
18 januari 2018 om 15:36
Als clubs als AZ en Utrecht het kunnen realiseren, dan kan een club als Feyenoord dat ook. Destijds gewoon niet willen investeren, en nu klagen dat ze niet betrokken zijn. Ik kan daar eerlijk gezegd niet heel veer sympathie voor opbrengen.
 
K. Van Linnen
 
17
18 januari 2018 om 15:58
Je hoeft absoluut geen sympathie te hebben voor de verantwoorde keuzes van een club. Maar je zou wel kunnen proberen op een objectieve manier naar de toelatingsprocedure van de Knvb te kijken. Het lijkt dat sommigen daarin teveel laten leiden door hun mening over de keuzes van Feyenoord. Het now or never is gewoon niet uitlegbaar op sportieve gronden. Niet voor Feyenoord en net zo min voor andere clubs met ambitie.
 
WillemHolder
 
3
18 januari 2018 om 16:19
Niemand klaagt dat ze niet betrokken zijn. Ze vinden het jammer dat ze destijds niet de mogelijkheid hadden. Feyenoord is pas sinds paar jaar helemaal uit de financiële zorgen.
 
BurdyM
 
4
18 januari 2018 om 17:01
Heb je wel eens gehoord van voortschrijdend inzicht? Het kan toch zijn dat ze destijds een beslissing hebben genomen die in de situatie van die tijd goed te billijken valt? Inmiddels kan de situatie of het inzicht veranderd zijn waardoor ze alsnog mee willen doen? Lijkt me niets mis mee. Of heb jij nog nooit een keuze gemaakt in je leven die achteraf niet de juiste bleek te zijn en die je daarna herstelt hebt? Ik vind het juist krachtig dat je achteraf een foute beslissing durft toe te geven. Lijkt me beter dan krampachtig vasthouden aan je ongelijk.
 
ninjakai
 
1
18 januari 2018 om 18:28
Jep voortschrijdend inzicht, maar ook een voortschrijdende situatie. Toen was de nood hoog on een divisie op poten te zetten die aantrekkelijk was vanuit commercieel oogpunt, maar ook stabiel. Nu is die nood niet zo hoog. Welke club staat op omvallen??? Rechten zijn al verkocht. Dan heb je de kans gemist. Nu moet je dus gaan instromen op het laagste niveau. Daar heeft Feyenoord vrij weinig aan, maar een Heerenveen zou ook liever hoger instromen.
 
fcoldambt
 
34
18 januari 2018 om 14:56
Laat de knvb die clubs maar weer allemaal bij elkaar in zetten, het is een troosteloze boel lege tribunes. Laat de topamateurs bij elkaar. Geen competievervalsing in jl meer.
 
KokkieAFCA0341
 
36
18 januari 2018 om 15:36
Gelukkig zitten de tribunes buiten de Jong wedstrijden bomvol, als ik wel eens een samenvatting zit te kijken dan zie ik bij sommige wedstrijden 3 kwart lege tribunes.. Voor clubs is zulke tegenstand alleen maar goed, als je niet tegen Jong teams kan opboksen wat heb je dan in de eredivisie te zoeken?
 
 
0
18 januari 2018 om 22:03
Nee. In de jl zitten de tribunes niet vol (in de eredivisie trouwens ook niet) maar de Jong elftallen halen het gemiddelde wel flink naar beneden met thuis tussen de 500 en 1000 supporters en gemiddeld 2 uit supporters die met ze mee gaan. Ze hebben veruit het laagst aantal supporters van de jl. Ik denk dat zelfs mening amateur club meer supporters trekt.
 
falonso
 
4
18 januari 2018 om 15:37
En nooit meer een Nederlandse ploeg in de CL? Nee, dankje! De huidige opzet is niet goed, maar de beloftenploegen in de pyramide zijn wel belangrijk voor de ontwikkeling. Het moeten alleen vaste teams worden, net als geloof ik in Spanje en/of Duitsland. Dan is er geen sprake meer van competitievervalsing (hooguit wanneer bijvoorbeeld zoals afgelopen weekend Ajax de grotere talenten meeneemt waardoor Jong met mindere spelers zit, maar daar kan de Knvb wat tegen doen door de competities tegelijk te laten starten). Die lege tribunes heb je sowieso wel, met of zonder beloftenploegen.
 
CoutihnoPSV
 
2
18 januari 2018 om 15:46
Juist net zoals in de jeugd gebeurt dat jong een max leeftijd krijgt van om en nabij 23 jaar. Niet dat een Kostas Lamprou van 25/26 jaar nog bij Jong Ajax minuten kan maken of een Adam Maher van 28 bij Jong PSV. Ze moeten het eigenlijk net als bij de jeugdteams gaan doen. Je mag alleen spelers van een lagere leeftijdscategorie als vervangers meenemen.
 
falonso
 
1
18 januari 2018 om 15:51
Dat zou ook een goede regel zijn ja. Iets van 2 spelers die 23 mogen zijn in de selectie, de rest moet jonger zijn. En een vaste groep. Spelers uit het eerste mogen niet meedoen, spelers uit de jeugdelftallen logischerwijs wel. Als een speler uit Jong 5 keer speelt bij het eerste (maakt niet uit of dat 1 minuut of 90 minuten is), mag hij niet meer met Jong meespelen. Beker telt hierin mee. Dat helpt al heel erg denk ik.
 
staanplaats
 
2
18 januari 2018 om 16:26
Voor keepers is die uitzondering nog wel te begrijpen want een 2e keeper komt anders echt niet aan spelen toe. Verder zijn er wel regels hoe vaak een speler mee mag doen met het 1e voordat hij niet meer mee mag doen bij jong.
 
PerPSV
 
0
20 januari 2018 om 21:33
Zou dan een bepaald aantal minuten gemaakt hebben er van maken. Zie een speler die 5 wedstrijden 90 minuten gespeeld heeft over het algemeen als grotere meerwaarde dan een speler die 10 wedstrijden 5 minuten gemaakt heeft.
 
surreal
 
26
18 januari 2018 om 16:03
Ach ja, goed idee! Dan is het TV contract minder waard en zijn er drie thuiswedstrijden minder per jaar voor de JL clubs, dan vallen ze bij de bosjes weer om zoals voorheen (of is het je niet opgevallen dat sinds deze veranderingen er geen clubs meer failliet zijn gegaan?). En lege tribunes? Wil je niet zomaar gaan liegen hier? Als Jong Ajax op bezoek komt zijn er 27 procent meer bezoekers op de tribunes. Op de Knvb website kan je meer informatie vinden zoals dit: "uit cijfers blijkt dat de deelname van Jong Ajax en Jong PSV een positieve bijdrage heeft op de bezoekersaantallen en kijkcijfers. Zo is afgelopen seizoenen gebleken dat als Jong Ajax op bezoek komt, de thuisspelende club tot 27 procent meer bezoekers heeft. Over de thuiswedstrijden van beloften, die vaak minder bezocht worden, zijn de CED en beloftenteams in gesprek. Door middel van clubacties en speciale tarieven wordt er vanuit gegaan dat het bezoekersaantal in de toekomst zal toenemen. Verder hebben Jong Ajax en Jong PSV een positieve invloed op de kijkcijfers. Wedstrijden met Jong Ajax en Jong PSV worden respectievelijk 57 procent en 8 procent meer bekeken dan de gemiddelde wedstrijd in de Jupiler League." Misschien voortaan wat research doen voordat je onzin verkondigt hier.
 
Steef71
 
0
18 januari 2018 om 16:21
Dat laatste is natuurlijk aardig vertekent. Er is geen supporter van een jl club die een abonnement gaat aanschaffen voor Fox om hun club 3 keer per jaar uitgezonden te zien worden terwijl de ed clubs al een hoop supporters met abo hebben die de jong teams ook nogal eens meepakken.
 
surreal
 
6
18 januari 2018 om 16:43
Eens maar het betekend wel dat reclames meer waard worden waardoor het volgende JL contract meer waard is. Dat niet alleen, FOX eiste dat de belofte teams er in zouden komen. Daarom is er alleen al meer geld verdiend (anders waren die afgehaakt en was het naar een lagere bieder gegaan.
 
fcoldambt
 
1
18 januari 2018 om 16:47
Ik heb het erover dat de beloften thuis in een nagenoeg leeg stadion voetballen,dat ze bij uitwedstrijden meer publiek trekken klopt met name Ajax en in mindere mate psv. Couthino zijn reactieben ik mee eens een leeftijdsgrens stellen,nu zie je afgelopen weekend dat er eentotaal ander elftal stond als bv morgen van jong ajax.
 
SpeedyAFC
 
1
19 januari 2018 om 02:01
@steef71 Is niet vertekend, niemand wilde de JL uitzendrechten kopen. Uiteindelijk was Fox bereid ze toch te kopen indien de belofte teams van de grote clubs mee zouden doen. Staat gewoon in het contract. Al die jankeballen die nu hun begroting dankzij Fox rondkrijgen moeten eens goed ebedneken dat ze straks zonder het Fox contract allemaal in no-time failliet zijn. Op zich wel goed, je bent er dan wel mooi vanaf en kan je alsnog een mooie JL opzetten met de belofte teams.
 
Sirius
 
0
18 januari 2018 om 16:25
De regelgeving omtrent de beloftes in de JL is nog onduidelijk en chaotisch, maar die lege tribunes zie je ook bij clubs die doorstromen vanaf de amateurs. Dat mag dus geen argument zijn. De JL is simpelweg niet aantrekkelijk en dat wordt alleen maar erger.
 
manta
 
24
18 januari 2018 om 15:00
Ik moet wel zeggen dat het bij Feyenoord alsnog veel erger had gekund, want we hebben fantastische talenten rondlopen. Talent verdwijnt niet zomaar; of je nu in de Jupiler League speelt of elders. Kijk alleen al naar Wouter Burger: die heeft mijns insziens een veel grotere toekomst voor zich dan bijvoorbeeld Donny van de Beek (in mijn ogen een beperkte middenvelder)
 
Zytto34
 
70
18 januari 2018 om 15:13
Wacht nou eerst is met die paartjes. Als ik feyenoorders moest geloven zouden verdonk, schuurman, achabar en slabbekoorn het allemaal gaan maken. Volgens mij vonden veel feyenoorders schuurman beter dan Donny en Frenkie bij de o19 bijvoorbeeld. Die laatste 2 staan nu in de basis bij Ajax 1 en schuurman is verhuurd aan een JL club nadat het in de Eredivisie niet lukte bij willem 2.
 
Capis
 
11
18 januari 2018 om 15:23
@zytto: Schuurman was ook uitgeroepen tot talent van het jaar toen boven Donny en Frenkie en Noui bijv. Dat hij geen stappen maakt nu is zonde, maar wil niks over toen zeggen. Achabar was toen Oranje onder de 17 het EK won DE grote man. zo gek is het allemaal niet. Talenten blijven talenten en moet je nog maar zien hoe het gaat. Bij Ajax zijn er ook zat top talenten geweest die het toch niet waar wisten te maken. En je laat je toch niet kennen kom op. Iedereen ziet het talent van va de Beek en dat vind ik ook gewoon een topper. Dat ziet iedereen wel dat dat gewoon een erg goede speler is.
 
Zytto34
 
9
18 januari 2018 om 15:40
Ja daar sluit ik me bij aan. Maar om nu al te zeggen dat een b1 speler beter is of gaat worden dan een speler die op zijn 19de al sterk speelde in de EL en zijn debuut in het nationale elftal heeft gemaakt gaat ook weer te ver. Zoals je al zegt kunnen spelers stagneren of zich juist explosief ontwikkelen. Had 2 jaar geleden gezegd dat Kluivert eerder een vaste waarde zou worden dan Cerny en iedereen had je uitgelachen of Bazoer/Van de Beek. 1 stagneert extreem en 1 ontwikkeld zich explosief en het is andersom, maar goed voor het Nederlandse voetbal zou het mooi zijn als er weer wat doorbreken van varkenoord. Met bijlow, malacia en vente heb je er al wat en het zou zeker niet misstaan om die ook aan het werk te zien op een vrijdag tegen nec of volendam.
 
jorisdijk
 
61
18 januari 2018 om 15:17
Van der Beek beperkt noemen is echt absurd, ik ben ook een Feyenoorder maar een talentvolle B1 speler vergelijken met iemand die echt een uitstekende wedstrijd in de knock out van de EL heeft laten zien is alleen maar bedoeld als provocatie.
 
AFCAjax0164
 
18
18 januari 2018 om 15:18
Donny van de Beek een beperkte middenvelder? Op basis waarvan? Kom met argumenten aub want iedereen kan zomaar wat roepen.
 
FRDylan
 
2
18 januari 2018 om 15:56
Donny van de Beek is een erg goede voetballer, totaal niet beperkt. Ben het wel met je eens over de huidige talenten die nu dicht tegen het eerste aanzitten. Lijkt me erg sterk dat Burger, Kokcu, El bouchataoui en Toure het niet gaan maken. Zie het liefst allen(op de reeds gedebuteerde Toure na) hun debuut in Feyenoord 1 maken. Kokcu ben ik nog het meest gecharmeerd van,16 jaar en al spelend op een erg hoog niveau!
 
erikk
 
7
18 januari 2018 om 16:16
Je foto zegt genoeg. Niet erg objectief. Vd Beek beperkt? Kan geloof ik naar Dortmund. Dan ben je idd zeer beperkt.....
 
Dejan
 
12
18 januari 2018 om 15:01
Een Jong Feyenoord zou veel toevoegen denk ik, kunnen prima meer in de Juup. Zou ook in het belang van het Nederlandse voetbal zijn heb ik het idee. Dat er dan weer allerlei kleine clubs gaan stampvoeten moet je simpelweg negeren, je moet naar het grotere plaatje kijken.
 
wanny
 
35
18 januari 2018 om 15:06
Precies, het hele voetbal moet draaien om 3 of 4 topclubs. Laten we vooral alles zo goed mogelijk voor die clubs regelen.
 
LW88
 
6
18 januari 2018 om 15:12
Doen ze bij de Uefa ook toch? En waarom dat negeren, gewoon mee met de meute!
 
Akinfeev
 
0
18 januari 2018 om 15:25
Idd ben blij dat je het nog even aangeeft...
 
Dejan
 
4
18 januari 2018 om 15:28
Inderdaad. Dat heb je heel goed gezien. Deze clubs leveren vaak goede spelers af die later ook belangrijk kunnen zijn voor het Nederlands elftal, daarnaast betreft het vaak teams die in Europa actief zijn. Over de prestaties daar zullen we het momenteel maar even niet hebben maar geen enkele club heeft er iets aan als Nederlandse talenten zich niet goed kunnen ontwikkelen. Elftallen met talenten een kans geven in een competitie zoals de Jupiler League is een zeer goede mogelijkheid die nu ook al een aantal jaar doorgang vind. Je zou misschien nog kunnen werken met specifieke registratiesystemen zodat een elftal meer gebonden is aan een vaste kern van spelers die niet elke week wisselt. Maar het werkt verder prima.
 
Dejan
 
0
18 januari 2018 om 15:29
Bij de Uefa draait het om geld, deze kwestie heeft totaal niets met financiën te maken.
 
Waagplein
 
13
18 januari 2018 om 15:31
Hey! Wij zijn een topclub! Het beste nieuws van de dag! Zonder dollen, Feyenoord heeft het schip gemist terwijl ze meerdere keren was gevraagd aan boord te stappen en mee te doen. Dat hebben ze geweigerd, en daar ondervinden ze nu de nadelige effecten van.
 
FRDylan
 
1
18 januari 2018 om 15:57
Voor het belang van het Nederlandse voetbal moet het inderdaad draaien om de topclubs. Of denk je dat een Willem 2 of Excelsior het Nederlandse voetbal verder gaat helpen?
 
wanny
 
1
18 januari 2018 om 16:14
Juist wel. Als die teams sterker worden en er een gelijkwaardiger competitie ontstaat, wordt het algehele niveau hoger. Je zou in Nederland best 8 a 10 clubs van het niveau Az/utrecht moeten kunnen hebben. Dan ondervinden de topclubs ook wat meer weerstand.
 
Zytto34
 
2
18 januari 2018 om 15:09
Punt is dat ze niet zomaar kunnen instromen. jong az moest promoveren via de hoogste amateur divisie en de andere werden direct ingestroomd omdat er destijds veel clubs failliet gingen (rbc, agovv, veendam en hfc) en geen amateurclub wilde instromen. Volgens mij moesten ze onder aan de voetbalpiramide instromen afgelopen zomer maar dat hebben ze niet gedaan.
 
graafschapfan9
 
3
18 januari 2018 om 15:28
Ja gooi er nog maar een jong team bij joh. Laten we gewoon een competitie maken van 25 teams alle jong teams van de eredivisionisten en de Jupiler League clubs want dan wordt de competitie zo leuk...
 
Dejan
 
6
18 januari 2018 om 15:32
Als dit het voetbal naar een hoger niveau zou tillen is het zeker het overwegen waard. Genoeg clubs die helemaal niets in hebben te brengen tegen dit soort jong-elftallen. En als je met 1-5 te kijk wordt gezet door zo'n veredeld reserveteam geeft het aan dat zij als ploeg meer op een bepaald niveau hebben te zoeken dan jouw eigen club.
 
nrvier
 
1
18 januari 2018 om 16:59
Natuurlijk hebben die niks in te brengen, alleen de voorste linie van jong ajax is al duurder dan menig JL club. Ze moeten zich dan ook schamen als die niet beter zijn.
 
yatsemata
 
3
18 januari 2018 om 15:37
Waarom zou Feyenoord direct in de JL in mogen stromen dan? De regerks zijn duidelijk, iedere club die dit wil dient onderaan in te stappen, dus ook Feyenoord. Verder slaan die 2e elftallen in de JL sowieso nergens op getuige de positie en het spel van Utrecht en AZ, dus waarom nog een extra team toevoegen?
 
DavidFerr
 
4
18 januari 2018 om 15:48
Dat is lekker makkelijk. Noem dan ook even Jong Ajax en Jong PSV op die het goed doen met een 3e en 5e plek.Verder wel eens dat Feyenoord niet direct in mag stromen. Volgens mij is er ook een regel dat er maximaal 4 Jong teams in de Jupiler League mogen spelen.
 
m1ch43ll
 
1
18 januari 2018 om 17:51
Jong Feyenoord hoeft ook niet perse in de JL in te stromen. Dat zou wel ideaal zijn maar dat is geen harde eis natuurlijk. Maar het zou belachelijk zijn om in de 4e klasse (west 2 waar Rotterdam onder valt heeft helemaal geen 5e klasse meer) in te stromen. Daar kunnen ze ook elke week de onder 17 laten spelen en dan worden ze nog kampioen... Je hebt ook nog een 3e divisie bijvoorbeeld waar je in zou kunnen stromen bijvoorbeeld. Jong Utrecht en AZ presteren inderdaad niet goed maar die moet je dan toch ook lekker laten degraderen. Dat is het hele idee van de piramide.
 
Milan_Psv
 
15
18 januari 2018 om 15:05
Denk dat het het beste is voor de (terecht) zeurende juup clubs dat Feyenoord volgend seizoen één niveautje lager begint. Laat ze maar promoveren, net als AZ.
 
graafschapfan9
 
3
18 januari 2018 om 15:29
KNVB heeft belooft dat er max 4 jong teams in de Juup zullen spelen dus mag verwachten dat ze er niet nog een bijgooien.
 
yatsemata
 
8
18 januari 2018 om 15:39
Wat heeft Feyenoord het recht zomaar in de 2e divisie te starten? Ze hebben hun kans gehad en niet gegrepen. Regels zijn regels dus onderaan beginnen!
 
Nijogeth
 
3
18 januari 2018 om 18:28
1 kans? Volgens mij een stuk of 3. Toen de piramide sluitend werd gemaakt en alle jong-elftallen werden toegevoegd, waaronder dus ook die van clubs als Achilles, Almere City, De Graafschap en Den Bosch, was de ultieme mogelijkheid er om in te stappen. Maar ook toen waren er genoeg clubs die niet wilden. De gevolgen zijn bekend en dat is opwerken vanuit de 5e klasse. Overigens moet dat laatste geen probleem zijn. Zet een team in de beloftencompetitie en een team in de 5e klasse. Zodra dat team zich heeft opgewerkt tot een acceptabele klasse, dan kunnen de beloftes die plek overnemen. Hebben de beloftes tegenstand op niveau en krijgen jonge gastjes de kans zich op lager niveau bij Feyenoord te laten zien.
 
LaPaloma
 
4
18 januari 2018 om 15:16
Wat een onzin, hadden ze jaren terug moeten doen. Als supporter van Quickboys vind ik die Jong teams helemaal niets. Voor de profs misschien leuk maar niemand zit te wachten op Jong Groningen uit, waar je op een of ander knollenveld zonder thuissupporters moet voetballen!
 
graafschapfan9
 
2
18 januari 2018 om 15:30
Laat staan dat je naar Jong Utrecht thuis moet terwijl er geen uitsupporters meegaan en bovendien dat hele elftal er vrij weinig van kan.
 
 
1
18 januari 2018 om 15:29
Ik vind het persoonlijk wel leuk als jong Feyenoord aan de JL mee gaat doen, maar ik vind het toch soort van wrang voor de clubs uit de Jupiler league. Die spelen dan soms opeens tegen een jong Ajax of PSV waar een paar toppers terug komen van een blessure om ritme op te doen. Das dan lastig spelen.
 
yatsemata
 
5
18 januari 2018 om 15:32
Tja, regels zijn regels en dus zal Feyenoord onderin in moeten stromen en zo zichzelf naar boven moeten werken. Dat is het gevolg van de keus die men indertijd gemaakt heeft. Al zal de KNVB zoals gewoonlijk wel weer een uitzonderingspositie creëeren voor Feyenoord...
 
falonso
 
2
18 januari 2018 om 15:47
Alle beloftenteams hadden gewoon in moeten stromen. Andere regels moeten worden toegepast, zodat de competitievervalsing die er nu wel is, wordt tegengegaan. De lege tribunes zijn er toch wel, maar om daarvoor naar de beloftenteams te wijzen... Als je een seizoenskaart hebt omdat je fan bent van je club, ga je toch? Ik snap best dat er minder losse kaartjes worden gekocht voor een pot tegen beloften, maar ik mag toch hopen dat seizoenskaarthouders 'gewoon' gaan? Vorig seizoen zaten er bij De Graafschap gemiddeld 8.997 fans in het stadion, tegen Jong Ajax 10.043. Bij NAC zaten er gemiddeld 13.280, tegen Jong Ajax 15.054. Beetje korte en misschien kromme vergelijking (ik begrijp dat er meer clubs zijn dan die drie), maar het kan dus blijkbaar wel. Aan wie ligt het dan nog? Die kaartjes zijn echt niet allemaal verkocht nadat bekend werd dat Neres zou spelen. De JL clubs kunnen het natuurlijk ook zien als een kans. Je kunt maatschappelijk iets doen, zoals basisscholen uitnodigen, zodat zij kennis kunnen maken met het kijken van voetbal in een stadion. Dat is misschien voor de harde kern niet leuk, maar als er een paar van die kinderen het erg leuk vinden gaan ze later misschien zelf wel. Misschien doen ze zoiets al, weet ik niet, maar dat lijkt me een prima optie. Als Feyenoord er nu in wil, moeten ze gewoon onderaan instromen. Dat zou elke andere club ook moeten. Of we gaan van die Oostblok praktijken krijgen, dat je een plek in een competitie over koopt. Overigens, Feyenoord heeft toch een beloftenelftal in de beloftencompetitie? Dat dacht ik tenminste. Gio laat het hier lijken alsof die er niet is, dus ik twijfel er nu aan.
 
Niek83
 
0
18 januari 2018 om 16:05
KNVB moet gewoon twee competenties maken op het zelfde niveau. Jupiter league en beloften teams bij elkaar. Op het einde een play off competentie tussen de top X van beide competities voor het algehele kampioenschap en overige promotie plekken. Zelfde voor een mogelijke degradatie.
 
Niek83
 
2
18 januari 2018 om 16:06
Competities en geen competentie. Fucking autocorrect
 
Baardgrasmus
 
1
18 januari 2018 om 17:36
Op zich wel een interessante stellingname. Je bent wel een voorstander van belofteteams in de Jupiler League, maar vind dat Feyenoord onderaan moet instromen. Dus dan vind je het huidige systeem dusdanig heilig dat daar niet van afgeweken kan worden? Kijk, de regels zijn ongeveer elk seizoen aangepast, het is een proces waarin de Knvb ook nog zoekende is en ik denk dat we nog steeds geen definitief systeem hebben. Er zullen nog steeds veranderingen komen, al doende leert men. We hebben het nu een aantal seizoenen aangezien en blijkbaar wil Feyenoord nu wel instromen. Dat is toch positief? Natuurlijk, de Knvb heeft het recht om vast te houden aan de regels, maar als ze geloven in de ontwikkeling van talent via deze weg, dan zouden ze toch ook willen dat de talenten van Feyenoord daarin meedraaien? We hebben misschien niet de allerbeste jeugd, maar wel degelijk spelers die voor Oranje interessant kunnen worden in de toekomst. Wat is dan belangrijker, vasthouden aan de regels, of meedenken om het niveau in Nederland omhoog te krikken? Dat is denk ik de essentie.
 
falonso
 
1
18 januari 2018 om 18:14
Ik snap je punt wel, tuurlijk zou het voor het Nederlandse voetbal goed zijn als Jong Feyenoord de JL in gaat. Maar je kunt het niet maken naar de andere clubs. Misschien kunnen ze Achilles vervangen? Dat zou ik dan de beste middenweg vinden. Maar dan gaan de competitiegenoten van Achilles misschien weer zeuren. Het is niet echt eerlijk als er ineens een club ergens ver bovenin de pyramide mag invoegen terwijl iedereen gewoon onderaan moet beginnen. Als andere clubs ermee instemmen kan het wel natuurlijk. Ze kunnen beter een aantal wijzigingen tegelijk doorvoeren dan nu eentje en volgend seizoen weer eentje etc. Ik denk dat als je het zo 'verkoopt', dat het dan misschien kan: - Vaste selecties voor Jong teams, geen uitzonderingen voor spelers uit het eerste - Jeugdspelers mogen altijd meedoen - Maximaal X spelers van 23 jaar bij Jong teams - Maximaal 4 Jong teams per competitie, indien een Jong ploeg promoveert naar een divisie met al 4 Jong teams volgt een onderlinge play-off van twee wedstrijden (dat laatste kan natuurlijk ook weg, maar net wat de clubs willen) - Start competities tegelijk (om het Jong Ajax scenario van vorig weekend te voorkomen) En misschien nog een paar regels. Als je dan zegt dat Jong Feyenoord instroomt in de competitie waar nu Achilles zit (overigens, ik ga er wel van uit dat Achilles vanwege het faillissement daaruit moet, maar is dat ook zo?) in combinatie met die regels is het denk ik makkelijker te accepteren. Ook moeten de TV gelden opnieuw worden verdeeld, minder geld naar de top en meer naar de clubs daaronder. Ook de clubs in de Tweede Divisie moeten meer/wat krijgen. Jong teams mogen wat mij betreft geen TV inkomsten krijgen. De clubs met Jong teams halen voordeel uit het spelen tegen eerste elftallen van andere clubs, en ookal brengen de Jong teams wel extra geld, vind ik dat ze dat moeten afstaan. Ik ben voorstander van beloftenploegen in de pyramide, dat is zeker zo en dat is waarschijnlijk wel overduidelijk. Ik vind het huidige systeem verre van perfect en dus ook zeker niet heilig, maar ik wil niet koste wat kost alle beloftenteams zo hoog mogelijk hebben. Ik wil koste wat kost alle beloftenploegen in de pyramide, maar wel met compromissen. We moeten het met z'n allen doen, dus we moeten wel zorgen dat iedereen er profijt van heeft. Of in ieder geval zo veel mogelijk partijen.
 
Orgullo
 
3
18 januari 2018 om 15:52
Gewoon mee kappen, die beloftenteams in de Jupiler League. Je reinste competitievervalsing.
 
Djabber
 
6
18 januari 2018 om 15:57
Ach schei toch uit. Terug gaan naar het oude beleid dan? Een competitie waar geen hond naar kijkt. Dan wordt het gat tussen de Eredivisie en JL immens groot en zal er geen JL team kunnen overleven in de Eredivisie. Altijd maar dat gezeik op de beloftenteams maar voor het gemak vergeten wat voor voordelen dergelijke teams mee brengen.
 
Orgullo
 
1
18 januari 2018 om 17:53
Wat een bullshit. Stel je eens empathisch op voor de supporters van traditionele streekclubs als Nec, De Graafschap of Cambuur. De ene keer spelen ze tegen een veredeld A-junioren elftal, de andere keer riskeren ze tegen een van de beste Eredivisie spelers te staan, ook nog eens enorm afhankelijk van op welke avond de wedstrijd wordt gespeeld. Dat heeft toch helemaal niks met zuivere competitie te maken, of wel? Die voordelen gelden vooral voor de Ajax,en Psv's van deze wereld, die zichzelf ook nog wijsmaken dat er hele volksstammen op maandagavond naar Jong teams kijken, waardoor de toekomst van de Jupiler League is gegarandeerd. Dat is gewoon aantoonbaar quatsch.
 
falonso
 
1
18 januari 2018 om 18:03
En die problemen los je op met een vaste selectie voor beloftenteams. Alleen geregistreerde spelers mogen meedoen (en jeugdspelers), geen spelers uit het eerste kunnen worden geregistreerd. Competitievervalsing opgelost! Voor de rest verkondig jij toch vooral onzin. "die zichzelf ook nog wijsmaken dat er hele volksstammen op maandagavond naar Jong teams kijken" Heel leuk dat jij dit jezelf wijs maakt, maar dit denkt niemand hoor. Maar cijfers tonen gewoon aan dat het niet zo is dat elk stadion leeg is als een beloftenploeg langskomt. En als dan iemand claimt dat toeschouwersaantallen omhoog zijn gegaan sinds de invoering met gebruik van cijfers van de Knvb, dan zijn dat feiten. Of tellen die niet? De toekomst van de JL is wel degelijk houdbaarder geworden door deze deal. Hierdoor gingen de TV inkomsten omhoog, maar de voorwaarde was dat er beloftenploegen bijkwamen. Waar hadden die clubs dat geld vandaan als dat niet was gebeurt? Ben zeer benieuwd naar je antwoord.
 
afca0cbs
 
0
18 januari 2018 om 18:15
Is een oplossing, maar dat betekend dat een speler niet kan doorbreken naar het eerste en je dus in totaal 40 man hebt voor het eerste en tweede?
 
falonso
 
0
18 januari 2018 om 22:48
Een speler kan wel doorbreken naar het eerste, maar mag dan niet meer meedoen bij de beloftenploeg. Vanuit Jong naar het eerste moet altijd mogelijk zijn vind ik, alleen andersom niet. En anders krijg je dat clubs op papier wisselspelers als Jong speler aangeven. Dan speelt hij bij Jong terwijl hij eigenlijk bij het eerste hoort en dat willen we nu net voorkomen.
 
BalRup
 
2
18 januari 2018 om 16:00
Gio heeft helemaal gelijk, dat tussenstapje is oh zo belangrijk voor die jongens die uit de jeugd komen. Ben benieuwd wat de KNVB gaat doen hier mee. Je hebt die doorstroming gewoon nodig want anders pis je naast de pot en gaan je jeugdspelers gewoon weg. Gio die ziet natuurlijk ook wel dat zoals het nu gaat het weer 18 jaar duurt voor je weer eens kampioen word.
 
Niek83
 
4
18 januari 2018 om 16:00
Ze kunnen nu toch in feyenoord twee spelen. Wat is het probleem Gio? Ajax, psv, AZ hebben geen extra tweede elftal. Ze waren wel voorstander van het model en spelen daardoor nu een niveauverschil hoger.
 
cabinessence
 
2
18 januari 2018 om 16:09
Ik begrijp de bezwaren tegen de beloftenelftallen wel. Natuurlijk, je zit niet te wachten op een uitwedstrijd op een bijveld met amper publiek. En uiteraard, het is oneerlijk dat de beloftenteams de ene week met de reservebank van het eerste elftal spelen en de andere week met de A1. Maar wat zijn de andere opties? Amateurclubs die kunnen en willen promoveren zijn er niet of nauwelijks. En doorgaan met maar 16 clubs lijkt me ook niet ideaal. Dat betekent 8 wedstrijden minder en dus ook minder inkomsten voor de club (TV-rechten, kaartverkoop, etc.) en meer voetballoze weekenden voor de supporters. En daarbij vind ik het ook wel een beetje gek als clubs die de ambitie hebben om te promoveren gaan mopperen zodra iemand als Room of Maher een keertje meedoet met Jong Psv. Als je dat al een probleem vindt, weet je dan wel zeker dat je naar de eredivisie wil?
 
Rijkaard95
 
0
18 januari 2018 om 16:55
Het probleem is denk ik wel dat het niet te veel jongs teams moeten worden. Het zijn er nu 4 en dat is denk ik wel genoeg. Als er nu weer een jong team promoveerd, vind ik dat het nu slechts spelende jong team uit moet. Anders heb je over een aantal jaar weer een beloften competitie genaamd Jupiler league.
 
memphisdepay
 
0
18 januari 2018 om 16:57
Nou ik snap toch dat het best vervelend kan zijn hoor in sommige gevallen. Als jong Psv/ajax weer op een maandagavond mogen spelen dan zijn ze toch altijd wel versterkt wat eigenlijk best oneerlijk kan zijn als je daardoor op 3 punten het kampioenschap misloopt en zelfs de toekomst van een club kan beslissen. Ik vind niet dat jong teams weg moeten maar de regels zouden wel iets strenger kunnen en misschien is het verstandig deze clubs niet meer op maandag te laten spelen.
 
M_SSC
 
1
18 januari 2018 om 16:55
Op een winderige maandag op een verrot trainings veldje tegen 11 koters van AZ spelen voor 400 man. Prof voetbal in Nederland anno 2018.
 
afca0cbs
 
1
18 januari 2018 om 19:23
En dan vervolgens met 3-0 afgaan tegen die 11 koters.
 
Baardgrasmus
 
2
18 januari 2018 om 17:08
Ik vond de redenen om het toen niet te doen wel goed, er was niet genoeg geld voor en hadden andere prioriteiten. Nu zou het inderdaad erg fijn zijn om een Jong Feyenoord in de Jupiler League te hebben, maar ik begrijp ook dat anderen daar bezwaar tegen maken. Met name bezwaren van de andere Jupiler League-teams vind ik begrijpelijk. Maar als we vinden dat die Jong ... elftallen iets toevoegen, en dat daarmee het niveau van het Nederlandse voetbal over de hele linie beter wordt, dan zou ik het ook te billijken vinden om Feyenoord hoog in te laten stromen. Regels zijn regels, maar niemand heeft er wat aan als ze zich door de krochten van het voetbal omhoog moeten worstelen. Daar zijn de talenten van Feyenoord niet bij gebaat, en de amateurs krijgen een veel te sterke tegenstander tegenover zich. En je kan je nog afvragen of die amateurteams de faciliteiten hebben om het publiek van Jong Feyenoord te ontvangen. Ik weet niet hoe het zit met de aanloop voor zo'n wedstrijd, maar ik kan me voorstellen dat een kleine amateurclub in de regio Amsterdam er niet op zit te wachten. In de Jupiler League is dat beter geregeld denk ik. Dus ja, het moet ons een beetje gegund worden om hoog in te stromen, qua regels hebben we er nu geen recht op. Maar als we vinden dat die Jong elftallen iets toevoegen, en de Knvb lijkt dat te vinden, dan is het logisch dat ze daar daar over willen meedenken. Voor de Knvb is het in feite ook een overwinning dat Feyenoord wil meedoen, blijkbaar zien we ook wel in dat het een mooie manier is om extra talent door te laten stromen en komen ze terug op hun eerdere standpunt.
 
yatsemata
 
2
18 januari 2018 om 17:16
Goh, gewoon weer de KNVB chanteren met het argument dat amateurclubs jullie fans niet kunnen huisvesten om je zin door te drukken ten koste van andere clubs die wel onderin in moeten stromen. Dat argument kennen we inmiddels wel uitg Rotterdam...
 
Baardgrasmus
 
2
18 januari 2018 om 17:25
Is dat het enige dat je uit mijn verhaal haalt? Het is meer een praktische overweging die je moet maken als je besluit Feyenoord in de laatste klasse te laten instromen. Flauw om dat chantage te noemen.
 
yatsemata
 
1
18 januari 2018 om 18:03
Nee, ik haal er wel meer uit, maar hou er maar rekening mee dat dat wel is hoe de gemiddelde Nederlandse voetbalfan er over zal denken. Ik neem aan dat je begrijpt dat fans van andere clubs die wel de regels zouden moeten volgen in het geval Feyenoord een uitzondering krijgt zich besodemieterd voelen?
 
peppibrons
 
1
18 januari 2018 om 17:18
Of Feijenoord het eerst niet deed en nu wel wil de Knvb roept we lopen zo ver achter, als dit de jeugd beter ontwikkeld en spelers beter maakt en wij weer stijgen kunnen op de Fifa ladder moeten ze dit altijd doen.
 
LampardCFC
 
0
18 januari 2018 om 18:00
Mijn inziens zijn er grootse fouten gemaakt toen deze piramide is opgezet. De Knvb heeft dit destijds verkocht als een extraatje, een keuze voor clubs om in te stromen en zodoende hun talenten meer weerstand te bieden. Een dramatische, visieloze beslissing, want juist de Knvb heeft de taak om beleid uit te zetten voor het gehele voetbal van ons land. Indien de voetbalvisie van het land zou zijn dat we onze (beste) talenten op bepaalde leeftijd meer weerstand willen bieden door ze in de JL te laten uitkomen, dan had je dit moeten verplichten bij (enkele) clubs. Je had prima een regeling kunnen opzetten waarbij de gemiddelde top 5 over de afgelopen 5 jaar hun jeugdteam heeft spelen in de JL. Op die manier hadden we nooit deze zinloze discussie gehad of het wel/niet dom was van Feyenoord, of het wel/niet in het belang is voor het Nederlands voetbal om de talenten van zo'n grote club ook dit soort weerstand te geven, noch of we wel/niet nu een uitzondering moeten maken voor Feyenoord (gaat dit over enkele jaren weer gebeuren bij een andere club..?) Als Feyenoord supporter hoop ik uiteraard dat we alsnog mogen instromen, maar als Nederlandse voetbalfan vind ik voornamelijk dat de Knvb haar beleid moet herzien. De huidige, zeer tijdsgebonden optie om in te stromen was compleet schandalig, wellicht kan een hervorming van het beleid (zoals boven geopperd) zorgen voor een helder, consistent en bevredigende oplossing voor alle clubs in NL.
 
Musi26
 
2
18 januari 2018 om 18:21
ipv een paar spelers te halen, hadden ze ook kunnen instromen. Dan was je vorig jaar misschien geen kampioen geworden. Het is een keuze geweest en die kan ook slecht uitvallen. Persoonlijk zeg ik daarom; jammer pech gehad.
 
pinko
 
0
18 januari 2018 om 19:23
Een nieuwe opzet zou kunnen zijn de Jupiler League op te splitsen in 2 Eerste Divisies van elk 18/20 clubs, die voor de helft uit Jong Teams bestaat en de andere helft uit eerste elftallen van Bvo’s. Alleen de reguliere clubs strijden voor 3 periode titels en promotie, en spelen alle wedstrijden tegen Jong Teams thuis. Jong teams spelen wel om en om tegen elkaar, iets wat natuurlijk ook voor de overige clubs geldt. Kampioenen promoveren en de 3 periodekampioenen van de beide Eerste Divisies spelen met de nummer 15 en 16 van de Eredivisie om 2 promotieplaatsen. De onderste 2 van de Eredivisie ranglijst degraderen. Dan sla je ook nog eens 2 keer je slag, want de amateurs blijven verlost van de Jong teams. Iedereen tevreden....
 
Hansi
 
0
18 januari 2018 om 20:55
Top idee! Laat de profs bij de profs. Aub ook de tweede en derde divisie weg en graag terug naar de oude hoofdklasse.
 
Drumsgoon
 
0
18 januari 2018 om 21:01
Er is gewoon een gat vrij volgend seizoen, want Achilles 29 is failliet gegaan pas. Misschien één niveau lager dan Feyenoord graag wil, maar veel beter dan 5e klasse oid. Gewoon 'even' een jaartje kampioen worden. Probleem grotendeels opgelost, vanaf 2019-2020 in de Jupiler League of hoe het dan heet.