Giovinco verlaat MLS voor Saudi-Arabië en geeft Toronto FC trap na
Donderdag, 31 januari 2019 om 07:13

Sebastian Giovinco vervolgt zijn loopbaan in Saudi-Arabië. De Italiaan heeft zijn handtekening gezet onder een contract bij Al-Hilal. Hij komt over van Toronto FC, waar hij de afgelopen vier jaar onder contract stond. Op Instagram haalt Giovinco stevig uit naar de club uit de Major League Soccer. Hij geeft aan dat hij graag had willen blijven en uit was op een nieuw contract. Giovinco was zelfs bereid om salaris in te leveren, maar desondanks kwamen beide partijen er niet uit.

Giovinco maakte aan het begin van 2015 transfervrij de overstap van Juventus naar Toronto. Hij groeide uit tot publiekslieveling en sterspeler van de club uit Canada. In vier seizoenen speelde hij 142 wedstrijden in alle competities, waarin hij goed was voor 83 goals en 64 assists. Met een uitpuilende prijzenkast trekt hij de deur na vier jaar achter zich dicht. Eerder deze maand vertrok ook Gregory van der Wiel al bij Toronto nadat hij was weggestuurd van trainingskamp. Hij had een verschil van inzicht met de technische staf.

Op Instagram bedankt Giovinco de fans en beschrijft hij de route die hij bij Toronto heeft afgelegd. Hij benadrukt dat hij graag langer had willen blijven. "Zonder enige twijfel kan ik zeggen dat ik het graag anders had zien eindigen. Ik hoopte mijn contract te vernieuwen en mijn loopbaan te eindigen in de stad waar ik me thuis voel", vertelt de 32-jarige aanvallende middenvelder. "Jammer genoeg botste mijn verlangen met de andere richting die de huidige clubleiding van TFC in wil slaan. De afgelopen twee jaar heb ik geprobeerd om mijn contract te verlengen, maar de clubleiding was terughoudend."

Giovinco was niet blij met de laatste aanbieding van Toronto FC. "Het waren voorwaarden die ik onaanvaardbaar vond. Ze zullen misschien zeggen dat ik voor een lucratievere deal heb gekozen, maar dat is niet waar. Hun aanbieding en gebrek aan transparantie is een duidelijke boodschap. Het lijkt erop dat het management zich liever focust op andere dingen dan het pure verlangen om te winnen. Ik had met minder genoegen genomen om in Toronto te blijven", aldus Giovinco.

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
23:58
23:58
Feyenoord kan in elk geval één potentiële vervanger van Slot doorstrepen
8
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
psv-dor-liv
 
18
31 januari 2019 om 07:31
Als dit waar is dan is het erg slecht gedaan. Giovinco is een van de beste van de MLS. kijk alleen zijn statistieken al.
 
Clarkkent2
 
5
31 januari 2019 om 10:06
dit zouden meer clubs moeten doen. Afscheid nemen op het juiste moment. De goals en assist liepen seizien op seizoen terug, hij is 32, ze hebben samen alles bereikt. Tijd voor vers bloed. Lullig voor Giovinco die natuurlijk nog wel wil chillen in Toronto, maar ik begrijp deze club.
 
maurootje
 
23
31 januari 2019 om 07:31
Holy moly, wat een gewelfge stats zeg!!! 83 goals en 62 assist in 142 games! En dat op de plek waar Giovinco speelt! In europa zou je dan aan de absolute wereldtop staan. Wel jammer dat hij niet terug wil naar Italie
 
kleinegeneraa7
 
62
31 januari 2019 om 07:52
Misschien zegt het ook wel iets over het niveau daar?
 
maurootje
 
8
31 januari 2019 om 09:05
Maar dat maakt het niet minder mooi
 
juvedeef
 
12
31 januari 2019 om 09:34
Er zijn ook andere Europese voetballers geweest daar die compleet gefaald zijn. Je moet het wel gewoon doen.
 
Vegitosan
 
2
31 januari 2019 om 10:43
Maurootje, tuurlijk maakt dat het wel minder mooi. Ik heb in de jeugd 35 goals voor de winterstop gemaakt , maakt dat het ook niet minder mooi? On ; Wat een potentie had deze gozert in Pes09 , vond hem de beste speler in carrieremode. Zo waren er nog een paar , Obertan , Ochoa etc. die het uiteindelijk niet zover hebben geschopt. Altijd gecharmeerd geweest van Giovinco, hij had in Europa ook wel kunnen slagen.. Goeie dribble , snelheid , trap , overzicht. Helaas fysiek even sterk als mn zusje van 9 , maar dat compenseert ie dus door zn voetballende kwaliteiten.
 
PAOK4religion
 
1
31 januari 2019 om 11:27
Hey een mede-pesfan. Ik ben idd ook door PES fan geworden van deze man en hem meer gaan volgen. Snelle speler, goede afronding, geweldige techniek, mannetje passeren kon ie evengoed als een bal indraaien.. Alleen t fysiek idd, dan had hij het misschien nog veel verder geschopt dan Toronto op zn 28e al..
 
maurootje
 
1
31 januari 2019 om 12:09
@vegitosan Zoals @juvedeef al zegt; er zijn ook europese voetballers die daar compleet gefaald hebben en/of stuk minder gescoord hebben, dus nee het blijft prachtig. 35 goals voor de winterstop is mooi,toch? Wat zit je nou weer moeilijk te doen
 
Vegitosan
 
1
31 januari 2019 om 12:15
Mwah , niet echt een Pesfan , maar ook alles behalve een Fifa-fan. Pes09 was mn laatste pes die ik heb gespeeld, dit omdat de contrast tussen 09 en 10 te groot was (in negatieve zin). Sindsdien overgestapt naar Fifa (muv van fifa14 en 15) , waar ik sinds Fifa17 een hekel aan heb omdat het sindsdien alleen meer om de centjes draait en Pay2win is geworden. Fifa19 is by far de meest schandalig slechte voetbalspel ooit gemaakt. Scripting van hier tot Mars. Heb er al jaren geen cent aan uitgegeven. Ingame sws al nooit , maar sinds Fifa17 koop ik het spel via marktplaats (geseald), een eenmans boycott ghehe. Wel altijd respect gehad voor Pes/konami , met beperkte middelen toch tot 2014/15 geconcurreerd met Fifa , nu is Fifa helaas een monopolie.
 
Vegitosan
 
0
31 januari 2019 om 13:38
Maurootje , zeker mooi maar wel minder mooi dan in de PL of Laliga bijvoorbeeld vind ik. Wie hebben er gefaald van niveau? Spelers op retour of spelers die het niet hebben kunnen maken gaan naar de Mls. Van beide soorten spelers kan je verwachten dat ze falen daar. Voor een Van Anholt of van Leeuwen is de kans inderdaad vrij groot dat ze het niveau niet aan kunnen..deze spelers vallen natuurlijk ook onder de Europese voetballers. Maar voor een Kaka of een Giovinco bijvoorbeeld is het spelen tegen de Fjes.
 
JohnnyKoning
 
0
31 januari 2019 om 20:32
PES 2019 is een zeer goed en realistisch spel. Probeer het weer eens, zou ik zeggen.
 
PAOK4religion
 
3
31 januari 2019 om 09:52
Vallen gigantisch veel goals in de MLS. Toronto was voor mij ook altijd wel een zekerheidje als ze thuis speelden, qua aantal goals. Geweldige uitslagen gegarandeerd.(:
 
XAJAcfa
 
23
31 januari 2019 om 08:05
Hij zegt eigenlijk hetzelfde als Gregory van de Wiel. De absolute wil om te winnen is er niet........ of zijn ze de grootverdieners aan het wegpesten daar lijkt het wel op op deze manier. Bij Van der Wiel dacht ik nog tja die absolute wil zie ik ook niet altijd bij jou maar nu ooK Giovinco dat zegt..........
 
Jorinus
 
5
31 januari 2019 om 09:05
Deze kerel hoort met Moreno, Valderrama, Robbie Keane en Landon Donovan tot de spelers die het beste voetbal hebben het laten zien in de Mls. Los van zijn statistieken, was hij de voornaamste reden dat Toronto drie maal achter elkaar de play-offs bereikten, eenmaal de gehele competitie wonnen, het eerste team werd dat een treble won, etc. Voornamelijke in zijn eerste twee seizoenen dolde hij al zijn tegenstanders. Al zal dat ook met niveau-verschil te maken hebben gehad. Zelfs in een algeheel pokke-seizoen als afgelopen jaar, incluis blessures, weet hij er nog 13 in te leggen (wat, gezien de prestaties van Toronto dat jaar, meer is dan het lijkt). Ik weet niet wat er is voorgevallen bij Toronto afgelopen jaar. Ik snap alleen niet dat Giovinco naar de zandbak verhuisd. In Canada heeft hij al voldoende gecasht met zijn 7 miljoen per jaar. Als je echt van het spelletje houdt en bereid bent in te leveren, ga dan voor een Genoa of Lazio spelen, die krap zitten met voorhoede-spelers.
 
Dysentery Gary
 
6
31 januari 2019 om 09:14
Tuurlijk zegt dat iets over het niveau Jorinus :P Bij Juve bakte hij er niks van. In de MLS liet hij zien wat hem zo leuk en sensationeel maakt, maar dat kon hij bij Juve niet zien helaas.
 
juvedeef
 
2
31 januari 2019 om 09:37
Als voetballer heb je toch altijd een beperkte loopbaan. Ik snap wel dat je het maximale eruit wilt halen. Ik zou het ook doen. Hij komt waarschijnlijk wel opent een aantal jaar terug naar Italiƫ
 
Jorinus
 
2
31 januari 2019 om 10:41
Ik zet vooral mijn vraagtekens bij zijn uitspraak `ik ben bereid in te leveren' hier. Misschien was hij bereid een salaris te ontvangen van 5 miljoen in plaats van 7 miljoen en bood Toronto hem 4 miljoen en was hem dat te gortig. Ik begrijp wel dat hij nog probeert te cashen. Maar aan de andere kant, hij is een speler die het van zijn behendigheid en explosiviteit moet hebben. Vooral met zijn lichaamsbouw, zie ik zijn houdbaarheidsdatum vrij laag in. Hij kan niet te lang in de woestijn rond gaan ballen, want over twee jaar kan hij misschien dan niet meer in de Serie A mee, wat doodzonde zou zijn.