Goal Luuk de Jong in zoveelste Erling Braut Haaland-show
Woensdag, 17 februari 2021 om 22:47

Borussia Dortmund heeft zichzelf een goede uitgangspositie verschaft richting de kwartfinales van de Champions League. Het team van trainer Edin Terzic won woensdag de eerste achtste finale-wedstrijd in en tegen Sevilla met 2-3 en daar had Erling Braut Haaland een groot aandeel in. De Noor was in het Ramón Sánchez Pizjuan goed voor twee treffers en een assist en zodoende staat zijn teller in het Europese miljardenbal in totaal al op achttien treffers in slechts dertien ontmoetingen. Luuk de Jong kwam als invaller binnen de lijnen en maakte enkele minuten voor tijd de tweede treffer van Sevilla. Op 9 maart is de return in Duitsland.

Sevilla had zeven minuten nodig om aan de leiding te gaan en dat kwam gelegen, daar de bezoekers de controle over de wedstrijd hadden. Het spel op de helft van Dortmund verplaatste zich van links naar rechts, waarna Jadon Sancho vlak voor het strafschopgebied werd uitgekapt door Suso. Het schot van aanvaller leek een prooi voor Marwin Hitz te gaan worden, maar Mats Hummels veranderde het schot van richting: 1-0. Het team van trainer Julen Lopetegui had in de eerste amper twintig minuten weinig van Haaland te duchten, maar daar kwam al snel verandering in.

Haaland hield drie tegenstanders bezig alvorens hij zich vanaf de rechterkant naar het centrale gebied voor de zestienmeter dirigeerde. Daar gaf hij de bal aan Mahmoud Dahoud, die het leer in de negentiende minuut heerlijk buiten het bereik van Yassine Bounou in de rechterhoek plaatste: 1-1. Nog geen tien minuten later maakte Haaland zelf de 1-2. De Noor stormde richting het strafschopgebied en na een heerlijke één-twee met Sancho schoot hij bal net voor Bounou in het doel. Twee minuten voor de pauze viel ook nog eens de 1-3 en wéér was het Haaland die scoorde. Alejandro Papu Gómez leed balverlies op eigen helft, waarna Marco Reus naar voren stoomde en de bal op het juiste moment aan Haaland op rechts gaf. De Noor schoof de bal met effect links langs Bounou.

Met Nemanja Gudelj in de plaats van Ivan Rakitic probeerde Sevilla na rust de achterstand te verkleinen, maar Lopetegui zag al snel in dat zijn team er niet beter op werd. Na een uur spelen haalde hij dan ook Suso, Papu Gómez en Youssef En-Nesyri naar de kant, waarna De Jong, Óliver Torres en Munir El Haddadi het mochten proberen. Sevilla werd ietwat gevaarlijker, via onder meer een van richting veranderde inzet van Sergio Escudero, maar Bounou moest ook redding brengen op een schot van Emre Can.

In de laatste twintig minuten nam de spanning toe. Zo eindigde een vrije trap van invaller Óscar Rodríguez op de paal en was het uiteindelijk De Jong die zes minuten voor tijd de minimale marge verkleinde. Na een vrije trap van opnieuw Óscar Rodríguez kopte de vrijgelopen Nederlander bij de tweede paal de 2-3 binnen. Dat was ook de eindstand in Zuid-Spanje, daar een inzet van Sancho in de slotminuten centimeters naast de paal ging. Karim Rekik bleef negentig minuten op de bank.

Meer nieuws
   
21:31
21:31
PSV aast op Eredivisiespeler en denkt aan transfersom van 1,5 à 2 miljoen euro
9
   
21:22
21:22
Micky van de Ven eist via arbitragecommissie flink bedrag van FC Volendam
10
   
20:35
20:35
Wesley Sneijder geeft live op tv subtiele hint aan Ajax: 'Hoe langer het duurt…'
21
   
20:10
20:10
Marcus Thuram heeft via Instagram uiterst opmerkelijk verzoek aan Inter-fans
4
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Champions League: Bayern München - Real Madrid
239
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (53)

 
EzioMessi
 
15
17 februari 2021 om 22:55
Wat een lekkere pot en een mooie uitgangspositie voor Dortmund! Prachtige goals van Haaland en Dahoud . Die Erling is me toch een fenomeen, wat een statistieken en wat een voetballer zeg.
 
Willem050
 
93
17 februari 2021 om 22:56
Wat hou ik toch van het Duitse voetbal!! In Duitsland wordt er bier gedronken op de staantribunes, beslissen fans mee in het beleid, wordt er niet met geld gesmeten en wordt er normaliter goed voetbal gespeeld. Duitsland is het enige voetballand waar het voetbal nog is zoals het hoort te zijn. Fantastisch dat deze competitie zijn stempel ook internationaal kan drukken! On topic: Håland/Sancho weer fenomenaal, zullen na dit seizoen wel weggekocht worden door een oliesjeik Verder fantastische drive en zelfverzekerdheid van mijn team in de 1e helft, dat heb ik de laatste maanden gemist. Door die 3-2 gaat het nog wel spannend worden in Dortmund, maar wel een goede uitgangspositie. Fijne avond allemaal!
 
Futures
 
3
18 februari 2021 om 08:14
Vergeet alleen niet dat het Duitse voetbal ook gewoon veel geld uitgeeft en binnenkrijgt aan tv rechten etc. In vergelijking met Nederland, strooien Duitse clubs met meer geld. Natuurlijk in vergelijking met het Spaanse of Engelse voetbal, zijn de uitgaven in Duitsland minder extreem. Maar een Dortmund geeft ook gewoon miljoenen uit aan transfers. Voor de rest ben ik het zeker met je eens.
 
 
8
18 februari 2021 om 08:17
Wel met goed beleid. Niet met exceptioneel hoge leningen. Zeker geen Spaanse praktijken en sporadische Arabische eigenaren. Ik snap zijn lofzang compleet dus. Het Duitse voetbal is by far het meest puur van al het topvoetbal. Nederland is ook een beetje het brave jongetje, maar PSV en Ajax hebben het niveau niet om echt op te vallen hierin
 
Futures
 
0
18 februari 2021 om 19:56
Psv en Ajax hebben niet zulke hoge inkomsten vanuit de tv gelden.
 
Moyashi
 
16
17 februari 2021 om 22:56
Deze gozer blijft samen met Mbappe ontiegelijk lastig te stoppen. Ze zijn nog jong en gretig met oog op de CL. Ik denk serieus dat als deze twee zo doorgaan ze die CL records van Messi en Ronaldo best wel eens kunnen verbreken, maar dan moeten ze wel consistent blijven presteren. Gisteren Mbappe show en vandaag Haaland. Ook toevallig beide Messi en Ronaldo onderuit met hun clubje en lieten weinig van zichzelf merken tijdens onderliggende duels. Wellicht langzaam beide aan het afbouwen als ze dit seizoen de CL niet overleven.
 
Lierse1997
 
14
17 februari 2021 om 22:58
De statistieken van Haaland zijn inderdaad niet normaal (doelpunten per wedstrijd bedoel ik dan). Maar ja anderzijds, Ronaldo en Messi zullen nog wel even blijven scoren lijkt me. Het zit er wel zeker in voor hem.
 
ConchaEspina
 
19
17 februari 2021 om 23:01
Inderdaad vreemd om de twee fenomenen niet in de picture te zien en zien hoe de twee youngsters de voorpagina's halen. Om op dat niveau, zo lang, te komen zullen ze wel nog een hele weg moeten afleggen. Maar wel fantastisch wat ze presteren.
 
hmk33
 
13
17 februari 2021 om 23:08
@Concha ; je moet wel begrijpen dat Ronaldo net 36 is geworden en Messi in de zomer 34 wordt. Die heren hebben 15 jaar aan de top gestaan. Helaas, maar de tijden dat zij hattricks voor de lol maakten zijn voorbij. Het ziet er naar uit dat Haaland & Mbappe de nieuwe strijd zullen uitvechten voor beste voetballer.
 
ConchaEspina
 
6
17 februari 2021 om 23:16
Tuurlijk, daarom zeg ik ook dat ze nog een weg af te leggen hebben. Maar wel symbolisch dat de oude garde verliest, en op dat moment de twee jonge fenomenen net uitblinken zoals Moyashi vermeldde.
 
Lierse1997
 
17
17 februari 2021 om 22:56
Onbegrijpelijk hoe Dortmund de tweede helft inging. Ze hadden gewoon moeten verdergaan op het elan van de eerste helft. Want op het einde komen ze nog goed weg dat ze geen penalty tegen krijgen. Haaland is trouwens wel een absoluut fenomeen.
 
 
2
18 februari 2021 om 08:19
Doodzonde inderdaad. Papu Gomez erg zwak, maar Dortmund erg naïef de tweede helft. Achterin stond het niet bij Sevilla, ondanks de (normaliter) grote klasse van Koundé. En het gevoel van Haaland voor positie. Ongeëvenaard. Echt heel goed.
 
DROS
 
6
17 februari 2021 om 23:17
Werd toch nog even spannend in de tweede helft! Sevilla ging aardig tikken na de invalbeurt van Óliver Torres, vind dat zo’n onderschatte speler, maar Haaland had Dortmund al genoeg goals gegeven. Wat een fenomeen is dat zeg. Man is ook echt voor de duvel niet bang, zoals ook bij die eerste goal, maar het meest hilarische vond ik nog wel vandaag dat sommige spelers van Sevilla het in de tweede helft nodig vonden om toch hun irritatie hier en daar wat bot te vieren op bijvoorbeeld een Sancho, Dahoud of Can, maar wanneer Haaland eraan kwam stieren die lef als sneeuw voor de zon verdween. ?? Kan er overigens nog steeds niet bij dat United Haaland en Sancho nu voor zo’n 150 miljoen binnen had kunnen hebben, maargoed, hopelijk is dat nog geen gepasseerd station.
 
ErikdeBosz
 
5
17 februari 2021 om 23:36
Wel grappig om te zien dat ik die jeugdspeler van Ajax hoorde klagen over een kleine kans om in het eerste te komen. Nee, dan moet je naar Dortmund vertrekken.
 
Lierse1997
 
15
17 februari 2021 om 23:38
Hoeveel spitsen heeft Dortmund in de selectie rondlopen?
 
AcKaka
 
13
17 februari 2021 om 23:40
Tegen die tijd is haaland wel weg, maarja dan staat moukoko er waarschijnlijk. Dortmund is een prachtige club die talenten de kans geeft maar als spits wordt het vrijwel onmogelijk.
 
real8madrid
 
20
18 februari 2021 om 00:26
Die constante vergelijkingen tussen Mbappe en Haaland die overal op beginnen te komen, dat geflirt tussen Mbappe en Madrid... Ik heb het gevoel dat we 12-13 jaar terug in de tijd zijn gegaan naar het moment dat de vorige 2 absolute fenomenen het toneel begonnen te domineren. We kunnen alleen maar hopen dat deze 2 het net zo lang volhouden