Gravenberch verbaast zich over Nijhuis: 'Wat ben je allemaal aan het doen?'
Donderdag, 13 februari 2020 om 07:52

Ryan Gravenberch was woensdagavond van grote waarde voor Ajax. De talenvolle middenvelder tekende in de tweede helft van het bekerduel met Vitesse voor de 0-2. De Amsterdammers wonnen uiteindelijk met 0-3 en plaatsten zich voor de halve finale van de TOTO KNVB Beker. Gravenberch was blij met zijn inbreng en de overwinning, maar verbaasde zich soms over beslissingen van scheidsrechter Bas Nijhuis.

Gravenberch is de laatste weken steeds vaker terug te vinden in het basisteam van trainer Erik ten Hag. Waar hij in de eerste seizoenshelft voornamelijk speelde in Jong Ajax, lijkt hij nu zeker van een basisplaats in de hoofdmacht. In beide teams scoorde hij deze jaargang in totaal al negen keer. "Dit seizoen maak ik aardig wat goals", erkent hij in gesprek met AT5. "Vorig jaar waren het er maar twee, geloof ik. Ja, de jongens om mij heen zijn goed. Vandaag stond ik ook op de goede plek. Ik ben meer gefocust op het scoren dit seizoen."

Na een rommelige openingsfase met kansen over en weer, probeerde Ajax de controle over de wedstrijd te nemen. Dat lukte niet altijd, daar het veldspel van de bezoekers vaak te wensen over liet. Gravenberch wijst naar het veld. "Het veld was niet lekker, heel hobbelig. En als Vitesse dan inzakt, is het lastig voor ons om rond te spelen. Maar ik denk dat we het redelijk tot goed gedaan hebben", aldus de Ajacid.

Gravenberch laat tijdens het interview zijn lach veel zien, zoals hij dat wel vaker doet. Toch kan hij wel boos worden, op de scheidsrechter bijvoorbeeld. "Er waren veel overtredingen. Ik herinner me er eentje op Dest en daar gaf hij niets voor. Dan denk ik wel in mijn achterhoofd: wat ben je allemaal aan het doen? Hij is de scheidsrechter en hij neemt de beslissingen, dus ja..."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (35)

 
kraanvogelaar
 
17
13 februari 2020 om 08:02
Als je zo slecht hebt gespeeld zou ik niet over de scheids beginnen. Het was 0-3. Gewoon hard blijven werken en door naar de volgende wedstrijd.
 
glenn
 
20
13 februari 2020 om 08:07
Slechtste man aan Ajax zijde. Sowieso nog weinig potten kunnen breken. Mgoed lijkt meer om hem volgend jaar klaar te hebben om vd Beek op te vangen. Scheids zat er overigens paar keer goed naast. Penalty vitesse en het moment met Dest irriteerde mij ook. Ik snap dat je mannelijk wil laten voetballen maar dit zijn niet de duels waar je samen in verwikkelt zit. Dit is gewoon het passeren van iemand en echt tegengehouden worden (dan wel met de benen dan wel met een knuffetje)
 
buitenspelval
 
147
13 februari 2020 om 08:26
@kraanvogel: Ware het niet, dat Gravenberch niet over Nijhuis begon, maar enkel even kort inging op een suggestieve vraag van AT5: — Interviewer: “We kennen je als iemand met altijd een gigantische lach op zijn gezicht, maar kun je ook nog wel eens boos worden, bijvoorbeeld op de scheidsrechter misschien?”— Ryan: “Nou, dat zal wel moeten.”— Interviewer: “Nou ja, want vandaag had hij zijn ogen in zijn zak zitten, of niet?”—Hij beantwoordt het met het voorbeeld van Dest en zegt zich inderdaad soms verbaast te hebben. Niet echt schokkend toch? Nijhuis was in mijn ogen ook niet best gisteren.
 
Clay
 
31
13 februari 2020 om 08:39
@buitenspelval, thanks voor even het juiste perspectief plaatsen. Het lijkt anders net of Gravenberch een tirade tegen Nijhuis afsteekt.Vond Nijhuis wel matig fluiten overigens, die heeft het niet zo op Ajax de laatste tijd.
 
buitenspelval
 
34
13 februari 2020 om 08:48
@Clay, graag gedaan. Media willen wel eens aan de haal gaan met citaten, die volledig uit z’n verband worden getrokken. Ik vind het prettig om altijd even de bron te checken op de werkelijke woorden, zoals die zijn bedoeld of gezegd. Het interview is overigens op de site van AT5 terug te zien.
 
4fRedondo
 
4
13 februari 2020 om 10:51
Sorry, maar gister floot hij allesbehalve tegen Ajax (niet fluiten voor een overtreding (mijn inziens niet expres, wel pijnlijk) op Traore buiten de 16 en een overtreding op Dest) . Niet dat Vitesse extreem werd benadeeld (2x onterecht geen voordeel gegeven, aantal hoekschoppen en ingooien die de andere kant op hadden gemoeten, de bewuste handsbal van Martinez net buiten de 16 niet fluiten en 2 twijfelmomenten met Linssen). Maar dan hebben we toch wel de grootste fouten van Nijhuis deze wedstrijd besproken.penalty voor Ajax kan je geven, arm is niet naast het lichaam. We weten niet wat Ten Hag en Matavs hebben geroepen tegen de scheids? Een aantal zullen vinden dat Van Beek de bal speelde, maar hij neemt een risico en maait met zijn andere been door.verder was het een draak van een wedstrijd.
 
buitenspelval
 
5
13 februari 2020 om 11:12
Maar 4fRedondo, niemand beweert hierboven toch, dat Nijhuis enkel in het nadeel van Ajax floot.... Ook Gravenberch beweert dan geenszins. Nijhuis floot gisteren gewoon niet best en daar hadden beide elftallen mee te maken. Dat mag toch wel in algemene zin opgemerkt en aangehaald worden? Daarbij heeft elk nadeel zijn voordeel; waar de ene partij benadeeld werd, had de andere partij weer het voordeel en vice versa. Daarnaast hebben niet alleen grote arbitrale fouten invloed op het verloop van een wedstrijd; ook het verkeerd beoordelen van bijvoorbeeld het geven inworpen of hoekschoppen of het doorlaten spelen bij kleine overtredinkjes bepalen mede het ritme en de voortgang van het spel.
 
Iseldiroed
 
1
13 februari 2020 om 14:27
@4f Nijhuis floot voor beide kanten slecht. Zo had Linsen er af gemoeten met donkerrood nadat hij Nico bij de keel greep en over uet veld gooide puur omdat hij gefrustreerd was. Kreeg slechts geel. Hiermee heeft hij vitesse dubbel geholpen. Linsen mocht doorspelen én geen schorsing aangezien de scheids al een kaart had gegeven kan dat niet alsnog worden rechtgetrokken. Penary voor Ajax was 100% terecht, maar ba beelden terug te hebben gezien had vitesse er ook een mogen hebben.
 
MrBoity
 
22
13 februari 2020 om 08:27
Slecht? Het was niet groots, maar slecht???? De hele wedstrijd 0 kansen weggegeven en sporadisch geweldige aanvallen gezien. Scheids en veld werkten ook niet echt mee he. Maar ja om dit nou slecht te noemen. Tegen Groningen toen speelden ze slecht
 
MrKrillin
 
14
13 februari 2020 om 09:35
@mrboity "slecht? Het was niet groots, maar slecht??" Het is een een hype om na iedere wedstrijd Gravenberch af te zeiken. Gaat nu weer een mythe gecreëerd worden over zijn verbeterpunten. Net als bij Ziyech dat er nog steeds mensen zijn die roepen hij is lui....
 
gaeajax94
 
9
13 februari 2020 om 09:51
Gravenberch is nog maar 17. Is al best bijzonder dat je op die leeftijd al in het 1e speelt. Hij moet nog veel leren en dat is begrijpelijk want dat heeft bijna iedere 17 jarige wel. Talent heeft hij zeker en denk echt wel dat hij stappen gaat maken om straks een belangrijke kracht te worden in de basis. Dus dat afzeiken slaat nergens op. Tuurlijk mag je kritisch zijn, maar voor hem is alles in het 1e nog een leerproces om te groeien tot een betere speler.
 
Apocalyps
 
10
13 februari 2020 om 09:04
Dus als hij een valide punt zou hebben m.b.t. het optreden van Bas Nijhuis, moet hij van jou hierover zwijgen, omdat hij slecht speelde? Mooie logica.
 
ProHulst0s
 
1
13 februari 2020 om 12:20
Ryan beantwoord een vraag die gesteld is door een interviewer. Hoezo hij moet niet beginnen over de scheids?
 
Master D
 
93
13 februari 2020 om 08:03
Nijhuis en zijn team waren gisteren weer dramatisch naar beiden ploegen. Inworpen en hoekschoppen de verkeerde kant op. Een paar keer geen voordeel geven aan de aanvallende partij. Zuivere overtredingen wegwuiven en dan voor correcte tackles plotseling geel geven. Die penaltymomenten waar je er eentje aan Linssen had kunnen geven en dan die onnodige 2e gele kaart voor Matavz. Laat Nijhuis gewoon een keer de regels hanteren, in plaats van zelf alles bijelkaar te verzinnen.
 
glenn
 
18
13 februari 2020 om 08:08
Onnodig? Geen idee wat er gezegd is maar afgaand op Linssen was het terecht. Als je aanvoerder aangeeft dat je gewoonweg niet zo agressief de scheids dient te benaderen...
 
Master D
 
27
13 februari 2020 om 08:14
Ja, onnodig. Je hoeft er niet meteen geel voor te geven. Dat is een keuze. Als onder Nijhuis iemand zijn enkel in tweeen wordt getrapt staat hij ook niet direct klaar met geel. Dat mag dan weer wel. Echter zodra je iets tegen hem zegt gaat ie gelijk met kaarten strooien.
 
krovikan
 
3
13 februari 2020 om 10:15
Ja en die linsen die zat zelf constant te zeuren en te mekkeren tegen Nijhuis. En hikte een paar keer tegen rood aan, met die vieze trap op de enkels van Martinez. Dus als Linsen, die echt geen lieverdje was die wedstrijd gaat zeggen dat Matavz niet zo aggressief had moeten reageren, dan heeft Matavz iets heel lelijks gezegd.
 
Sjikkes
 
4
13 februari 2020 om 08:45
Nijhuis is altijd, maar iedereen consequent met commentaar op de leiding volgens mij. Je weet dat Nijhuis daar heel voor geeft. Dus dan is het gewoon slimmer om je klep te houden.
 
SpeedyAFC
 
7
13 februari 2020 om 10:14
Dat is erg lastig, Nijhuis verlangt een groot incasseringsvermogen van de spelers, veel overtredingen laat hij doorgaan. Maar zijn eigen incasserings vermogen is nul komma nul. Spelers die zich onheus bejegend voelen , kunenn zich in de emotie weleens verliezen. En dan vliegen de kaarten bij Nijhuis in het rond.
 
misseva88
 
0
13 februari 2020 om 10:41
Linssen leek Matavz zijn tweede kaart wel te begrijpen toen hij voor de camera van Fox stond. Zo onverdiend zal die dus wel niet geweest zijn. En als hij verdiend is, is een gele kaart ook nodig. Want met je laatste zin ben ik het wel eens: ik ben die zelfverzonnen regels van Nijhuis ook spuugzat. Ik heb geen idee wat Dest moet doen om ooit een overtreding mee te krijgen, maar (zoals Ten Hag tijdens de wedstrijd al aan gaf) de wedstrijd begon uit de hand te lopen nadat Dest op de zijkant, net buiten de 16 geen vrije trap mee kreeg nadat hij overduidelijk werd geraakt. Nijhuis laat dit soort dingen altijd gebeuren. Misselijkmakend.
 
shenkie
 
46
13 februari 2020 om 08:09
Het wordt van kwaad tot erger met de scheidsrechters. De overtredingen op Dest en Traore waren niet te missen... vervolgens krijgt van de beek 3 minuten later geel voor een tackle op de bal. Vitesse krijgt geen strafschop, Ajax wel, en als er iemand commentaar heeft op die dramatische leiding is het gelijk geel (ten hag en matavz) .... schandalig! En dan met in het achterhoofd die penalty die dest niet kreeg tegen psv... al was kuipers daar scheids en Nijhuis var! Maar mbt kuipers heb ik ook met stomme verbazing zitten kijken vrijdag hoe hij de penalty van Heracles kon missen en de var in moest grijpen!
 
Ajaja
 
1
13 februari 2020 om 13:03
Mee eens! Ik vond Nijhuis eerder altijd een verademing. Liet doorspelen waar het kon en gaf liever geen kaarten. Sinds hij regelmatig bij Veronica Inside aanschuift wordt het fluiten er ook niet beter op. Bepaalde situaties ziet hij überhaupt niet meer zoals jij hierboven aangeeft en daarnaast ook om belachelijke zaken geel geven. Sommigen hebben het over de "bas Nijhuis-show" maar ik moet zeggen dat die voorstellingen steeds irritanter worden. Slechtste man op het veld gisteren!! Ten opzichte van beide teams!
 
FlamengoBrasil
 
39
13 februari 2020 om 08:09
Het probleem van Nijhuis is dat hij zijn eigen regels heeft en hanteert. Als speler ben je overgeleverd aan zijn grillen en je weet totaal niet waar je aan toe bent. Wat mag wel, wat mag niet? Het is niet duidelijk onder deze afschuwelijk slechte scheidsrechter. En dan een tweede gele kaart geven voor opmerkingen op de leiding. Als je zo fluit, dan weet je dat je commentaar kunt verwachten. Is logisch als je de ene keer laat doorspelen terwijl er gewoon gefloten dient te worden, en de regels niet hanteert. Maar kritiek kan deze beste man niet hebben. Hij denkt "mannelijk" te fluiten, maar hij gedraagt zichzelf als een verwend pubertje op het veld.
 
FR-RKC
 
4
13 februari 2020 om 10:34
Sterker nog, die blik in zijn ogen op het moment dat hij Matavz geel geeft vind ik vrij zorgelijk. Het leek er bijna op dat hij het prettig vond dat hij iemand weg kon sturen om daarmee zijn autoriteit even aan te tonen. Zeer slechte scheidsrechter.
 
LuisFigo
 
6
13 februari 2020 om 08:10
Ik ben wel fan van Nijhuis maar hij was gisteren dramatisch voor beide ploegen.
 
007
 
9
13 februari 2020 om 08:52
Gravenberch bezwijkt in mijn mening onder de druk. Ook gisteren was hij niet goed en dan ben ik erg mild. Hopelijk wordt de selectie weer wat fitter en krijgen ook andere spelers een kans. Ryan komt er wel, maar hij kan de kar echt (nog) niet trekken. Nijhuis? Moet stoppen. Totaal de weg kwijt gisteren. De irritaties van Matavz en Ten Hag waren te begrijpen. Als een dictator loopt de slechte scheids dan te zwaaien met gele kaarten. Echt, hij moet gewoon elke uitzending bij z`n vriendjes van VI aanschuiven en laat hem stoppen met het verkloten van wedstrijden.
 
sebasjuh
 
4
13 februari 2020 om 09:01
Ik wil Gravenberch wel eens zien met een Martinez erachter. Je zag gewoon toen Martinez weer op het middenveld stond het daar weer wat beter stond.
 
Sieb nr. 15
 
11
13 februari 2020 om 09:45
Het was inderdaad niet best wat Nijhuis liet zien. Buiten een heel aantal overtredingen op Ajacieden die hij `niet zag` had hij natuurlijk ook gewoon een penal moeten geven aan Linssen. Ik begin wel echt moe te worden van die man. Als ie bij de VAR zit, vindt hij het niet nodig om in te grijpen bij 100 penalties (dest) en op het veld ziet hij al helemaal niks meer.. Volgens mij moet hij zijn focus minder op de media richten en meer op zijn prestaties op het veld. Edit: Typo
 
SpeedyAFC
 
1
13 februari 2020 om 10:16
Goed verwoord, het zou om het voetbal moeten draaien en niet om de scheidsrechter. Toch heeft iedereen het wekelijks over Nijhuis.
 
pinko
 
2
13 februari 2020 om 11:18
Bij dat penalty moment van Linssen was mijn eerste gedachte: als er een VAR was geweest... Echter, die was er wel, zag ik later. Maar we hebben al genoeg duidelijke missers van de Nederlandse arbitrage gezien, dat we maar gewoon moeten constateren dat we het met een heel matig korps moeten doen. En soms is dat in je voordeel, of andersom. En Nijhuis is de exponent van deze wisselvalligheid.
 
Sieb nr. 15
 
0
13 februari 2020 om 13:28
@pinko, helemaal mee eens. Buiten dat is het ook van groot belang dat die onhandige acties van de VAR eens worden aangepast. Nu verschuilen ze zich constant achter 'het moet 100% een foute beslissing zijn voordat we ingrijpen'. Dan kun je dus als VAR bij alles achteraf zeggen 'tja mijn voorkeur ging ook wel uit naar een penal eigenlijk, maar ik kan niet zeggen dat het 100% een penal was'. Dit is het tegenovergestelde van de eerste maanden, waarbij scheidsrechters naar de VAR werden geroepen als iemand een scheet had gelaten. Ik vind het maar moeilijk te bevatten dat het zo lastig is om dit systeem op een manier te gebruiken waarbij het nuttig is.
 
pinko
 
1
13 februari 2020 om 11:14
Nijhuis gewoon een talkshow geven ergens in de Achterhoek of bij VI. Maar niet meer wedstrijden laten leiden of als VAR laten optreden. Een wedstrijd wordt namelijk gespeeld door twee ploegen, waarin de scheids een ondergeschikte, maar duidelijke rol dient te spelen. Dus niet andersom: dat een wedstrijd wordt georganiseerd om Bassie te laten “uitblinken”....
 
GerritScheffer
 
0
13 februari 2020 om 22:19
Laat die tukker fijn in Twente en niet de Achterhoek bevuilen..