Graziano Pellè zoekt naar nieuwe club na eerste prijs in China
Zaterdag, 19 december 2020 om 14:00

Graziano Pellè heeft in zijn waarschijnlijk allerlaatste wedstrijd zijn eerste prijs in China gewonnen. Shandong Luneng was in de finale van de Chinese beker met 2-0 te sterk voor Jiangsu Suning. De inmiddels 35-jarige Italiaan, die in de zomer van 2016 van Southampton overkwam, bepaalde met een rake kopbal de eindstand.

"De beste manier om het seizoen af te sluiten", schrijft Pellè op Instagram. De Italiaan liep voor Shandong Luneng bijna één op twee, met 63 doelpunten in 129 duels in alle competities. Hij moest echter tot de bekerfinale tegen Jiangsu Suning wachten om zijn eerste prijs in Chinese dienst in de wacht te slepen.

De vraag is waar de toekomst van Pellè ligt. De veteraan beschikt over een aflopend contract, dat 31 december ten einde loopt, en de verwachting is dat hij net als veel andere buitenlandse voetballers uit China zal vertrekken. Vanaf komend seizoen wordt in China namelijk een salarisplafond ingevoerd en Pellè zat daar de voorbije jaren met een weeksalaris van circa 380.000 euro ruim boven.

Pellè kwam in Nederland voor AZ en Feyenoord uit. De aanvaller was in Alkmaar nooit van een basisplaats verzekerd en schommelde veel tussen bank en basis. Pellè arriveerde eind augustus 2012 bij Feyenoord, als huurling van Parma, en groeide al snel uit tot een publiekslieveling. In januari 2013 werd Pellè definitief overgenomen, om vervolgens medio 2015 voor negen miljoen euro naar Southampton te verkassen.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (24)

 
ajax01-95
 
36
19 december 2020 om 14:21
Feyenoord zoekt toch nog een spitsje?
 
GluubsterTJ
 
21
19 december 2020 om 14:29
Als ie ook maar 80% is van wat hij destijds liet zien en zijn salaris niet torenhoog is, zeg ik: half jaartje proberen. Heeft Fey veel moois gebacht, enorme mentaliteit ook!
 
Vegitosan
 
4
19 december 2020 om 14:40
Ik dacht laatst nog aan hem idd maar wist niet dat zn contract al afliep , want hij zou geen 19mln inleveren. Maar nu hij toch 60 miljoen bij elkaar heeft geschraapt zal die het niet voor het geld hoeven doen , dus zo onrealistisch is het niet. Een optie is natuurlijk om terug te gaan naar zn vaderland maar bij Feyenoord is hij het meest gewaardeerd van al zn ex clubs en wordt nog steeds als een held onthaalt , dus waarom niet proberen? Hij zal vast niet meer zo goed zijn als in zn eerste periode voor ons maar als aanspeelpunt zal die nog steeds wel van hoog niveau zijn, dus ballen vasthouden en voorzetten van Sini en Berghuis erin koppen ..... ik zie het al voor me!!! Zou heerlijk zijn! Ook iemand waar Bozenik veel van kan leren.
 
Ijsmuts
 
13
19 december 2020 om 14:44
Ik volg sommige Feyenoordsupporters echt niet. De club moet toch vooruit en investeren in talentvolle jeugdige spelers? Na de winterstop hebben we normaal gesproken keuze uit Sinisterra, Bozenik of Jorgensen in de spits en dan willen jullie geld uitgeven aan een 35-jarige Pelle op basis van sentiment?
 
feye88
 
7
19 december 2020 om 14:46
Nee. Op basis van slechte spitsen. Biedt hem een plek aan voor 1.5 jaar. Verkoop jorgensen. Bannis en bozenik onder de hoede van een winnaar als pelle. Iemand met vuur. Sini is een vleugelspeler.
 
Ijsmuts
 
6
19 december 2020 om 14:57
Sinisterra is zeker meer een vleugelspeler maar vlak voor zijn blessure deed hij het centraal heel aardig. Ik vraag me af hoeveel Feyenoorders Pelle structureel in china hebben zien spelen en zijn huidige niveau kunnen vergelijken met wat bij Feyenoord nodig is.
 
ODESZA
 
4
19 december 2020 om 16:55
Ik ben een van de eerste die zal roepen dat we stappen moeten maken, vooruit moeten denken en er een bezem door de club heen moet. dan is het misschien een beetje dubbel wat ik nu zeg maar ik zou Pelle persoonlijk vanuit china op de fiets naar Rotterdam halen. wat een prachtige leider was deze man. nam Feyenoord keer op keer bij de hand met goals maar vooral zijn houding en mentaliteit. puur vanuit toekomst perspectief is dit waarschijnlijk niet de beste optie, maar als voetbal liefhebber zou ik hem gewoon dolgraag bij Feyenoord zien.
 
Vegitosan
 
3
19 december 2020 om 17:43
Vooruit willen maar vervolgens wel de speler die je het meest kan opleveren op een andere positie misbruiken. Hij deed het aardig vergeleken met Narsingh ja , maar daar is ook alles mee gezegd. Pelle hoeft helemaal niet goed te zijn , hij hoeft alleen ballen vast te houden en te koppen, dat kan hij niet verleerd zijn. Zoals Odesza al zegt , een contract voor anderhalf jaar en laat Banis en Bozenik maar van hem leren, want dat doen ze zeker niet van Jorgensen. Bovendien gaan Italianen vaak iets langer mee dan de rest. Zie Di Natale , Toni , Quagiarella , Totti etc. Allemaal zijn of waren ze tegen de 40 en presteerde ze nog steeds uitstekend. Pelle zal heus nog wel een bal kunnen vasthouden tegen de Nederlandse verdedigers. In mijn ogen is dàt juist voor uit denken. Vooruit denken betekent niet altijd dat je jonge spelers moet halen. Geef hem een contract van anderhalf jaar of 1 jaar met een eenzijdige optie op nog een jaar. Pakt het goed uit dan heb je hoogstwaarschijnlijk de topscoorder in huis. Pakt het slecht uit dan heb je zo’n 0.6 - 1mln verlies gedraaid... is niet zo’n drama.
 
Ijsmuts
 
5
19 december 2020 om 19:02
Bozenik gaat niets leren van bankzitten, die moet minuten gaan maken en vertrouwen krijgen. Een speler die 4 miljoen heeft gekost moet niet 2 a 3 jaar banken want zo hoog is ons niveau niet. De Italianen die jij aanhaalt spelen toevalligerwijs in de Serie A, daar gaat iedereen langer mee, ook de buitenlanders. Ik ben wel klaar met gokjes twv 1 miljoen op spelers van 35 die vanaf een lager niveau komen. Je hebt nota bene al 4 spelers die in de spits uit de voeten kunnen. Geef ze speeltijd. Ontwikkelen ze zich niet dan heb je het iig geprobeerd. Zet je Pelle er in en het werkt niet (want tot nu toe heeft niemand die hem graag ziet komen mij kunnen overtuigen van zijn huidige niveau) dan staat de jeugd dus ook stil want die leren niets op de bank en van een spits die niet rendeert
 
GluubsterTJ
 
8
19 december 2020 om 14:30
Maak daar maar achterdeur van. Als hij na het kampioenschap was vertrokken was het inderdaad de voordeur geweest, maar nu ben ik hem liever kwijt dan rijk eerlijk gezegd. Heb hem in het hele seizoen nog vrijwel niks goeds zien doen.
 
IKEA
 
27
19 december 2020 om 14:28
Pelle is misschien wel mijn aller favorietste voetballer die ik in mijn bewuste leven heb zien spelen. Zo'n goede spits in zijn Feyenoord en Southampton tijd en tegelijkertijd zo'n verschrikkelijk mooie man zowel in uiterlijk als in hoe hij zich opstelt in de media (ik ken hem verder niet persoonlijk dus zal niet te diep in materie treden), zou hem graag zien spelen in Den Haag maar ik denk niet dat het wat voor hem is.
 
GluubsterTJ
 
10
19 december 2020 om 14:32
Haha ja het is zeker een mooie man. Mijn vriendin keek in die tijd graag Feyenoord! Hij liet dus niet alleen de supportersharten sneller kloppen??. Kan mij herinneren dat er dames bij de training van Fey stonden die zich zowat voor hem wierpen, haha geweldig was dat.
 
genieterr
 
9
19 december 2020 om 14:32
Tjsja...die buikspieren die hij af en toe showde na een weergaloze goal zijn inderdaad jaloersmakend.
 
IKEA
 
3
19 december 2020 om 16:36
Moet eerlijk bekennen dat bijna iedere voetballer wel een atletisch lichaam heeft, dat is niet bijzonder. Een daadwerkelijk knappe kop hebben, dat zie je weinig in de voetballerij. Ik denk dat hij net zo'n fortuin kan verdienen met voetballen als met bijvoorbeeld acteren of modellenwerk. Zie in hem graag een nieuwe George Clooney.
 
grasmat
 
5
19 december 2020 om 16:32
Hahah! Hoe hij zich opstelde in de media? Zoals toen hij Jan Joost van Gangelen betichtte dat hij een Ajax-hoofd had en daarom niet door hem geïnterviewd wilde worden. Getuigt van veel klasse en fatsoen inderdaad.
 
ODESZA
 
3
19 december 2020 om 16:57
als de gemoederen hoog lopen zeggen we allemaal wel iets waarvan we achteraf dachten, dat had niet gehoeven. niemand is perfect, maar behalve dat en die uitbarsting bij twente was het gewoon een gentleman.
 
Timm_FR
 
4
19 december 2020 om 14:38
Nou kom maar door! Wel voor iets minder salaris ajb
 
SpeedyAFC
 
1
19 december 2020 om 16:27
Iets minder? Pelle verdiende bijna 20 miljoen per jaar. Denk dat zelfs 10 procent nog teveel zal zijn.
 
Partyboooi
 
2
19 december 2020 om 15:00
Als het weinig kost en meneer heeft nog zin.....zou echt fantastisch zijn in Rotterdam. Kan ie nog een keer met Ajax hoofd van Gangelen in gesprek ??
 
Sc12
 
7
19 december 2020 om 15:08
Milan! Sla je slag! Zlatan is natuurlijk vele malen beter maar zo n karakter spits erbij is voor de club milan (in de fase waarin ze nu zitten) fantasisch Daarbij zijn oudere spelers veel meer gerespecteer in Italie