Griezmann antwoordt snel na 650e doelpunt van Ronaldo
Zondag, 8 april 2018 om 18:01

Real Madrid en Atlético Madrid hebben de punten zondagavond gedeeld. Cristiano Ronaldo zette de thuisploeg met het 650e doelpunt uit zijn carrière op voorsprong, maar Antoine Griezmann trok de stand niet veel later gelijk: 1-1. Atlético staat nu met 68 punten op de tweede plaats in LaLiga en Real Madrid volgt met 64 punten.

Real had in het eerste kwartier de meeste aanvallende intenties in het eigen Santiago Bernabéu. Een schot van Marcelo werd geblokt, Jan Oblak stond pal na een inzet van Cristiano Ronaldo bij een hoekschop en Toni Kroos schreeuwde vergeefs om een strafschop na contact met Juanfran. Naarmate de wedstrijd vorderde, begon Real steeds meer te pressen en dat leverde ook gevaar op. Oblak tikte een afstandsschot van Ronaldo over de lat en ook Raphaël Varane kwam niet voorbij de doelman van los Colchoneros.

Atlético liet aan de overkant weinig zien en kwam niet veel verder dan een hard schot van Diego Costa, dat gepareerd werd door Keylor Navas. De beste mogelijkheid was voor Marcelo, die op slag van rust naar binnen trok en met zijn rechter de kruising raakte. Negen minuten na de pauze was het alsnog raak voor de Koninklijke: Ronaldo volleerde binnen na een voorzet van Gareth Bale en maakte zijn tiende doelpunt in zijn laatste tien wedstrijden voor Real. Vier minuten later was het echter alweer gelijk in de hoofdstad.

Vitolo ging op Navas af, waarna de doelman de bal voor de voeten van Griezmann duwde. De Fransman twijfelde niet: 1-1. De formatie van Diego Simeone had kort hierna op 1-2 kunnen en misschien wel moeten komen, ware het niet dat Koke in kansrijke positie vrijwel recht op Navas schoot. Zinédine Zidane besloot Ronaldo na 64 minuten rust te gunnen; de Portugees werd vervangen door Karim Benzema. In het laatste kwart was Atlético het gevaarlijkst: Saúl Níguez krulde naast en Ángel Correa kon een bal van Griezmann net niet controleren. Aan de overzijde had Sergio Ramos er nog 2-1 van kunnen maken, maar hij stuitte op Oblak.

13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot

8 april 2018 om 18:05
Gelijkspel was terecht gezien de wedstrijd. Jammer dat zo'n wedstrijd zo vroeg wordt gespeeld ook. Barca fluitend kampioen.

RealMadrid_Fan

48
8 april 2018 om 18:10
Welke wedstrijd heb jij gezien? Real was veel beter, alleen Oblak was het probleem.

ÖzilKast

14
Real had in de eerste helft al een paar keer moeten scoren, maar lieten het liggen. Atletico heeft slim gevoetbald en classic Simeone om het spel van Real te stoppen. Slim gedaan en de punten verdeeld.

achmedn

3
Is dit dan goed resultaat voor atletico? Kleine kans op kampioenschap nog kleiner geworden. 2e plaats redelijk veilig, maar 2e of 3e of 4e maakt niet uit....

ÖzilKast

21
8 april 2018 om 18:11
Kampioenschap is toch al niet meer binnen bereik. En je wilt toch wel als Atletico zijnde boven je rivaal, Real Madrid, eindigen?

achmedn

2
8 april 2018 om 18:14
Zou toch voor kleine kans gaan. Barca moet nog tegen rma, valencia en celta en speelt cl en copa dus je weet nooit. Maar nu wel definitief over....

Sanderr

2
8 april 2018 om 22:21
Barca heeft nog geen enkele wedstrijd verloren, jij denkt dat die even 11 punten weg gaan geven in die paar potjes, no way! Ik acht de kans op een ongeslagen kampioenschap zelfs vrij groot, zou een geweldige prestatie zijn!

Doncusto

0
8 april 2018 om 22:42
Allemaal thuis die wedstrijden vriend! Dus zo moeilijk ook weer niet ..

Koekoek!

0
9 april 2018 om 00:25
Celta is uit, doorgaans zeer lastig. Eerder dit seizoen ook 2-2 in Camp Nou.

real8madrid

33
8 april 2018 om 18:06
Jammer dit. Gezien de kansen had Madrid dit altijd moeten winnen maar die verdomde Oblak he Extra zuur dat die gelijkmaker net buitenspel was.

Medalofhonor

25
8 april 2018 om 18:08
Haha 1 klein voetje was het inderdaad buitenspel maar veel maak het niet uit want de grens ontnam in de 1e helft een grote kans voor Atletico Madrid.

15
Vond Real Madrid einorm goed voetballen zeker de 2e helft toen Isco en Modric erin kwamen, het is jammer dat Real Madrid hier gelijk speelt want we hadden meer verdiend. Zidane haalt Ronaldo eruit, hij kon ons de overwinning leveren maar uiteindelijk maakt het niks uit. Bale heeft vandaag weer laten zien dat zijn voetbal niet past bij Real Madrid. Toen Isco erin kwam zag je pas voetbal.. Al bij al, een goeie wedstrijd! Hala Madrid.

Atleti/Spurs

29
8 april 2018 om 18:07
Man of the match? Ik vind Oblak.

12
8 april 2018 om 18:09
Wat een save toch op die vrije trap van Ramos.. Sjonge jonge zag hem er al in vliegen. Keylor Navas keepte ook enorm goed, wereldkeepers.

Voetbalgogme

5
8 april 2018 om 18:16
Dat vond ik nog een van zijn minst goede reddingen vandaag. Die bal van Ramos was totaal niet in de hoek geschoten.

11
8 april 2018 om 18:23
Natuurlijk niet maar wel heel erg hoog, hij haalt hem net onder de lat vandaan vond ik echt spectaculair.

0
8 april 2018 om 19:07
Die bal kwam niet onder de lat terecht, maar ik snap wat je bedoelt.

real8madrid

4
8 april 2018 om 20:39
Oblak was echt fantastisch inderdaad. Op die knal van Varane, wauw. Navas heeft een wereldredding gedaan op die bal van Koke maar zo schudde Oblak er met gemak even 3 of 4 uit de mouw. Wat een waanzinnige keeper

12
Als Oblak niet motm is weet ik het ook niet meer. Zonder hem was het vast wel 4-0 geworden ofzo. Maargoed, liever een gelijkspel dan niets. Hopen dat we weer een geweldige Ronaldo zien tegen Juventus! Hala Madrid!

ModricMagic

4
Man balen dit gelijk al die goal weer tegen waar weer erg slecht verdedigd was. Helaas was Oblak weer erg goed. Maar goed competitie was toch al voorbij dus maakte niet heel veel uit maar toch is al een tijdje geleden dat we hadden gewonnen thuis van Atletico in La Liga.

MaceReal

3
Leuke pot gezien, er stond niet veel op het spel dus dat het hier 1-1 wordt is voor Barca niet relevant. Griezmann en Ronaldo doen het voor de beide teams! Vond Atletico sterk in de 2e helft en hadden kunnen winnen maar het ontbrak aan de overzicht. Goed dat Ronaldo gewisseld werd, de liga is niet meer belangrijk en dus moet hij gespaard worden voor de CL, ja ook voor komende woensdag want je weet het nooit. Het live meepraten topic wordt ook met de wedstrijd minder... alleen maar irritante provocerende kleine kinderen die meer haters zijn dan fan van eigen club.

2
Je weet het inderdaad nooit, je moet iemand hebben die de wedstrijd kan 'killen' en dat is Ronaldo wel want Juventus zal sowieso wel iets willen proberen forceren.

AndreSolo

5
Wie anders dan Griezmann. Volgend seizoen Barça hoop ik. En Ramos zijn vrijtrap techniek is niet verkeerd ja.

Real Madr!d

7
Boeiende open pot. Real was duidelijk de betere. Zowel in de eerste helft, als in de tweede helft. Ik heb een Real gezien die er alles aan deed om de wedstrijd nog te winnen. Zelfs Carvajal en Marcelo, speelde nog gigantisch hoog en zelfs Ramos zag ik paar keer in de zestien meter gebied. Dus ik kan Real niet verwijten dat ze niet voor de winst gingen. Kan verder wel leven met de uitslag. Al blijft het jammer dat Atletico aan 1 of 2 kansen, genoeg aan hebben om te scoren. En dat blijkt vandaag weer. Ach, voor ons staat er niks meer op het spel in de competitie. Zegt ook genoeg dat Ronaldo na een uur, gewisseld werd. Prima zo. Iedereen is heel gebleven.

LukaModric.10

10
8 april 2018 om 18:12
Jammer dat het voetbal vandaag niet wint. Real Madrid verdiende meer op basis van het spel en aantal kansen. Iedereen speelde wel een aardige wedstrijd, maar Varane was voor mij de man van de wedstrijd. Atletico heeft haar punt gepakt dat ze graag wilde, want ze kwamen niet om te voetballen. Erg jammer voor de neutrale kijker. Want die keren dat ze aanvielen, werden het leuke minuten. Real moet zo doorgaan, maar dan wel de kansen afmaken zoals tegen Juventus. Want vandaag had het makkelijk 6-3 ofzo kunnen worden. Gefeliciteerd Barca fans met aanstaande kampioenschap (wat allang beslist was maar toch). En een fijne zondag naar alle VZ leden!

barcalover123

4
8 april 2018 om 18:56
Real was vandaag beter en verdiende 3 punten. Helaas voor hun is atletico toch echt wel een irritant team om tegen te spelen. Naja ik ga er sws van uit dat real vol voor de cl gaat. Laliga boeit ze niet zo veel

FR4EVAH

2
8 april 2018 om 21:28
Ik vind Real wel echt met afstand de best voetballende ploeg van Europa op dit moment. Bayern, Liverpool en Man City komen daar dan wel achter. Wat loopt dat lekker aan die linkerkant met Marcelo en Asensio. En dan Ronaldo nog als afmaker voorin hebben... Heel knap hoe Zidane het weer op de rit heeft gekregen. Want het is echt niet alleen Ronaldo die beter is gaan voetballen de laatste tijd. Het hele team scoort een ruime voldoende. En ook de verdediging oogt veel stabieler dan voorheen. Over vandaag; Real had uiteraard moeten winnen. Atletico krijgt hier veel te veel.