Griezmann helpt Atlético Madrid aan gedeelde koppositie met Barcelona
Zaterdag, 22 december 2018 om 18:08

Atlético Madrid blijft in het spoor van koploper en regerend landskampioen Barcelona. Het team van Diego Simeone had aan een enkel doelpunt van Antoine Griezmann voldoende om Espanyol met lege handen huiswaarts te laten keren: 1-0. Door de overwinning komt Atlético op gelijke hoogte met Barcelona, maar de Catalanen spelen later op de avond nog voor eigen publiek tegen Celta de Vigo: 34 punten.

Jan Oblak en Diego López waren er verantwoordelijk voor dat de eerste helft in het Wanda Metropolitano doelpuntloos eindigde. De twee keepers lieten in de eerste 45 minuten een uitstekende indruk achter. Oblak voorkwam zekere doelpunten van Borja Iglesias en Leo Baptista, terwijl López onder meer de 1-0 van Griezmann in de weg stond.

Meer: Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético

Espanyol startte goed aan de tweede helft, maar na negen minuten wees de dienstdoende arbiter naar de stip. Na een overtreding van Esteban Granero op Saúl Ñiguez mocht Griezmann vanaf elf meter aanleggen en schoot hij het leer hoog achter López: 1-0. Het was voor de Fransman zijn zevende seizoenstreffer in LaLiga.

Atlético leunde in het restant van de tweede helft op de voorsprong, terwijl Espanyol alleen van afstand kon schieten en daarmee niet de zesde opeenvolgende nederlaag in LaLiga kon afwenden. De club uit Barcelona staat op een twaalfde plaats.