Groningse nachtmerrie Hadouir slaat met fraai doelpunt voor tiende keer toe
Zaterdag, 4 februari 2017 om 22:32

Anouar Hadouir heeft tegen FC Groningen opnieuw het beste uit zichzelf gehaald. De middenvelder van Excelsior bezorgde zijn ploeg zaterdagavond een punt in de slotfase, drie minuten nadat hij was ingevallen: 1-1. Hadouir heeft in zijn loopbaan 32 doelpunten gemaakt in de Eredivisie, waarvan liefst tien tegen Groningen.

Bij rust stond het 0-0 en die tussenstand vertelt meer dan genoeg over de bloedeloze eerste helft. Groningen ontbeerde de inspiratie om het publiek te vermaken, terwijl Excelsior een duidelijk strijdplan had. De Kralingers stonden goed georganiseerd, bouwden op verzorgde wijze op en bleven zodoende doodeenvoudig overeind. Het eerste schot op doel vond plaats in minuut 41 (!), toen Samir Memisevic uithaalde vanaf ruim twintig meter. Ondanks dat hij nog niet was getest, lette Warner Hahn goed op.

Het mocht geen verrassing heten dat een standaardsituatie uiteindelijk uitkomst moest bieden. Kort na de eerste helft wees arbiter Edwin van de Graaf naar de stip. Verdediger Milan Massop, die juist een uitstekende eerste helft achter de rug had, hield Etiënne Reijnen onnodig vast. Vanaf elf meter schoot Mimoun Mahi feilloos binnen. Hij stuurde Warner Hahn de verkeerde hoek in en trof doel in de bovenhoek. Het was alweer het negende doelpunt van het seizoen voor de clubtopscorer van Groningen.

Excelsior bleef hard werken en klopte gaandeweg de tweede helft steeds vaker op de vijandelijke poort. Luigi Bruins raakte de paal met een kopbal, waarna Sergio Padt kon oppikken, en ook Hicham Faik trof het aluminium. Een prachtige indraaiende bal vanaf een kleine dertig meter belandde op de bovenkant van de lat. Dankzij een fraai doelpunt van Hadouir kreeg Excelsior toch loon naar werken. Hij kreeg wat ruimte en schoot van afstand in de verre hoek. Groningen blijft negende staan; Excelsior staat nog steeds veertiende.

Meer nieuws
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
8
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
   
21:09
21:09
Perez dubt over PSV'er: 'Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo'n dip wél erg'
16
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (21)

 
Greenboy
 
7
4 februari 2017 om 22:38
En daarom zit het stadion leeg....wat slecht voetbal van de FC Terechte uitslag .
 
johnstones
 
8
4 februari 2017 om 22:38
Wat een ongelooflijk triest team zijn we geworden zeg. Er is geen 1 speler die zoals Kostic/berg/matavz voor veel geld kan worden verkocht. Allemaal 1 in een dozijn voetballers die niks extra`s kunnen, Hopen dat we snel afscheid kunnen nemen van dit hoopje ellende. Van Linssen tot aan Sorloth tot aan Jenssen. Pure middelmaat. Nog een wonder dat we vooralsnog 9e staan Ondanks dat we zo dramatisch gaan hebben we 1x verloren in de laatste 9 wedstrijden. Dat uit bij Ajax
 
DemBa
 
14
4 februari 2017 om 22:57
Misschien Mahi nog, die vind ik toch altijd wat extra brengen en hij scoort ook nog wel eens.
 
johnstones
 
5
4 februari 2017 om 23:01
Mahi is de enige lichtpunt inderaad maar zal niet zoveel opleveren als de bovenstaanden
 
FcGrunn10
 
6
4 februari 2017 om 22:46
en dan zegt onze TD Jeltema nog steeds we hebben genoeg kwaliteit om de play offs te halen.. man man man het falen en het vergallen van een mooie club ligt toch echt aan jou.. wat een niets zeggende, blunderende droeftoeter is die gast.. die heeft echt nog helemaal nooit wat bereikt.. on topic Excelsior verdiende het ook nog om te winnen , zij wilden iig voetballen en winnen, Grunn wilde dit op 50% uitspelen.. prutsers.. Excelsior verdiende meer
 
bolhuis17
 
7
4 februari 2017 om 22:56
Misschien is het nu dan eens tijd dat de supporters bij Nijland en Co voor de deur gaan liggen en hun ongenoegen uiten?? Een stel makke schapen zijn we geworden,wat gefluit en we gaan weer naar huis. We worden genaaid waar we bij staan. Woorden van Nijland en Co waren als er een vaste basis speler vertrek wordt er hoe dan ook een speler gehaald. Hateboer is drie minuten verkocht en direct komen ze naar buiten van nee hoor dit kunnen we prima binnen de selectie opvangen... Uiteraard is de tijd hopeloos maar we zijn het ook zat dat we genaaid worden door die Nijland en Co en daarom blijven mensen ook thuis. Pure onvrede!!
 
Skipster
 
4
5 februari 2017 om 00:46
Payne is de vervanger van Hateboer en heeft het vandaag prima gedaan op een paar schoonheidsfoutjes na. Het is wel duidelijk dat er kwaliteit bij moet. Wie verzint het om met memisevic en Jenssen op het middenveld te starten tegen, met alle respect, Excelsior?!
 
bolhuis17
 
0
5 februari 2017 om 13:59
Payne deed het dus prima. Wat als Payne vandaag zijn kruisbanden had gescheurd wie moest het dan overnemen? Ik wil er alleen maar mee zeggen dat er kwaliteit gehaald moet worden en dat firma list en bedrog niet eerst moeten roepen dat er hoe dan ook een vervanger word gehaald als er een vaste basisklant vertrekt en als dat dan gebeurd gauw zeggen nee hoor geen sprake van we lossen het zo wel op.... Supporters belazeren noem ik dat en verder niks. Daar heeft Nijland een handje van de laatste jaren en dan ook nog roepen dat ze dicht bij de supporters staan,hou op zeg...!
 
Imponeria
 
2
5 februari 2017 om 03:51
Dit seizoen uitzingen en in de zomer investeren! Dit is een verloren seizoen, dat eindigd in de grijze middenmoot.
 
PeterVermeuIen
 
7
4 februari 2017 om 23:00
Na het vertrek van H. Veldmate presteert FC Groningen wat minder... Kennelijk heeft hij goed werk verricht voor FC Groningen.
 
FcGrunn10
 
2
5 februari 2017 om 00:00
Nee hoor ook Veldmate heeft genoeg blunders gemaakt en stond toen al ter discussie alleen Jeltema mag de veters van Veldmate nog niet eens strikken, al was er genoeg kritiek op Veldmate.. die is ook niet echt zo goed als de meeste ajax supporters denken, maar daar komen ze nog wel achter
 
FCG-TvhN
 
2
4 februari 2017 om 23:03
Wat een zaadpot. Dit moet je gewoon winnen...
 
Jordyde Blecourt
 
3
4 februari 2017 om 23:48
Ik blijf me ergeren aan linssen
 
z-side.
 
3
5 februari 2017 om 00:02
Je bent niet de enigste, dat zo iemand profvoetbal speelt..
 
Jordyde Blecourt
 
4
5 februari 2017 om 00:18
In de 2de helft toen al 1-1 stond had die linssen een kans ik dacht hij gaat eindelijk bewijzen, maar zoals gewoonlijk ging die naast
 
z-side.
 
3
5 februari 2017 om 00:01
Tja waar moet ik beginnen... Laat ik ermee beginnen dat het echt 0.0 aan de trainer(s) ligt. Vd looij huistra maaskant faber niemand kreeg het echt aan het voetballen. Dit is denk ik het eerste seizoen dat er niemand echt opstaat. Geen chery of kostic of tadic. Dit seizoen matige aankopen gedaan. Linssen die al weken heel slecht speelt. Om mn weekenden nog enigszins positief te gebruiken blijf ik de komende weken thuis. Excelsior gefeliciteerd met het punt en aan de rest: Fijne avond!
 
sjonniex
 
0
5 februari 2017 om 10:13
Toch viel het me gister wel op dat het keerpunt in de wedstrijd de wissel Sorloth-Bacuna was. Je haalt ineens je aanspeelpunt eruit terwijl je weet dat je in de slotfase achteruit gedrukt gaat worden. Groningen is er volgens op éã©n of twee momentjes nooit echt uit geweest, terwijl men toch graag wil counteren (zie de uitwedstrijden). Dat vond ik echt wel heel bizar. Verder ben ik het met je eens hoor. Er is geen creativiteit. Daarom is het ook wel raar dat Rusnak zomaar verkocht werd voor een schijntje. Liet het ook niet altijd zien, maar was tussen de linies wel een speler die de bal opeiste en voor voetbal zorgde. Verder vind ik wel dat er wat gezegd mag worden over de keuzes van Faber. Memisevic op het middenveld? Dan sta je meteen met 0-1 achter qua voetbal.. Ik vond Excelsior dan ook met name de eerste helft een stuk beter aan de bal. Veel beweeglijker. Om dan over die wissels nog maar niet te beginnen..
 
z-side.
 
0
5 februari 2017 om 10:43
Die keuzes van wisselen heb je inderdaad gelijk in, maar als je ook op de bank kijkt kun je in aanvallend opzicht alleen Drost(heeft nog nooit iets goeds laten zien) en Idrissi brengen. Als je dan idd wat aanvallender wil gaan spelen moet je Idrissi op de vleugel zetten en Linssen op 10. Toch denk ik dat zoiets ook niet de oplossing is en als het dan niet loopt heb je(in aanvallend opzicht) niemand om in te brengen. Na 3 goede jaren, qua resultaten, is het dit jaar gewoon minder. Opzich niet erg maar wel erg op welke manier het gaat..
 
GunnerFCG
 
2
5 februari 2017 om 11:44
Hrustic brengen was nog een optie geweest. Creatieve jongen die op 10 kan spelen. Bovendien brengt een debuterende jongen meestal wat meer energie in zo'n wedstrijd.
 
hansworst
 
5
5 februari 2017 om 01:03
Die Jenssen die ze uit Duitsland jaren gevolgd zouden hebben en wat zo'n geweldenaar zou zijn,is toch gewoon middelmatig, vreemd om daar zoveel moeite voor te hebben gedaan om hem binnen te halen. Dan zijn er wel talenten in nl die net zoveel laten zien. Ween teken van wanbeleid
 
meandmyself
 
7
5 februari 2017 om 07:21
Misschien een andere sponsor zoeken...., zo energie zuinig spelen gaat in ieder geval weinig punten meer opleveren. Duracell zou de oplossing kunnen zijn...