Grote kans op doelpunt zondagavond bij FC Emmen - PSV vanaf 21.40 uur
Zondag, 1 december 2019 om 07:00

PSV verkeert in zwaar weer. De 2-1 overwinning op sc Heerenveen van vorige week zondag was meer dan welkom en met de drie punten zette het team van Mark van Bommel weer een stap in de juiste richting. Donderdag kregen de Eindhovenaren echter een nieuwe klap te verwerken. Op bezoek bij Sporting Portugal werd met liefst 4-0 verloren en neemt de druk op de schouders van de trainer toe. Dit weekend staat weer een nieuw duel voor de deur, deze keer met FC Emmen. Opta beschouwt op het duel aan De Oude Meerdijk, zondag vanaf 20.00 uur.

o PSV wist maar één van de vijf ontmoetingen met FC Emmen in alle competities niet te winnen: de meest recente in januari 2019 (2-2 in Drenthe).

o FC Emmen kreeg in de 5 duels met PSV in alle competities 23 goals tegen, waaronder 6 in de uitwedstrijd afgelopen seizoen: de grootste nederlaag van de club in alle competities sinds maart 2014: toen 0-8 tegen TOP Oss.

o FC Emmen won zeven van de laatste tien thuisduels in de Eredivisie (een keer gelijk, twee keer verlies), waaronder de laatste drie; vier opeenvolgende thuiszeges zou voor de Drenten voor het eerst sinds oktober 2013 zijn (toen vijf op rij, alle competities).

o Alleen FC Utrecht maakte dit kalenderjaar meer Eredivisie-goals in thuiswedstrijden tegen de traditionele top drie (8) dan FC Emmen (7, gelijk met Ajax).

o FC Emmen incasseerde dit seizoen zes tegentreffers vanaf de 85e minuut, samen met RKC en Heracles het meeste van alle Eredivisie-clubs; PSV maakte dit Eredivisie-seizoen meer doelpunten vanaf deze minuut dan elke andere ploeg (7).

o Michael de Leeuw, die goed was voor drie goals in acht competitieduels met PSV, staat dit seizoen na veertien Eredivisie-wedstrijden al op even veel treffers als de clubtopscorer van FC Emmen afgelopen seizoen: Anco Jansen, vijf goals.

o PSV won geen van de laatste drie uitduels in de Eredivisie (twee keer verlies, eenmaal gelijk) en kan voor het eerst sinds december 2013 niet winnen in minstens vier opeenvolgende uitwedstrijden in de Eredivisie: toen zeven (twee keer gelijk en vijf keer verlies).

o PSV won de laatste achttien Eredivisie-duels waarin de ploeg op voorsprong kwam; de laatste keer dat de Eindhovenaren niet wonnen ondanks een voorsprong was op 20 januari tegen FC Emmen (2-2).

o Steven Bergwijn was goed voor drie goals en zes assists in zijn laatste vijf Eredivisieduels; ondanks dat hij drie wedstrijden miste was er geen speler bij meer Eredivisie-treffers direct betrokken in deze periode (Quincy Promes, Cyriel Dessers & Hakim Ziyech ook 9).

o Ritsu Doan voltooide 84 procent van zijn dribbels namens PSV in de competitie (26 van de 31), het hoogste percentage van een speler voor één club dit Eredivisie-seizoen met meer dan 25 dribbels.

Meer nieuws
   
08:47
08:47
Oosting zet deur voor toptarget Twente wagenwijd open: 'Als zo'n speler...'
3
   
08:26
08:26
'Ajax bracht bezoek aan talentvolle trainer; ook Europese topclubs met interesse
4
   
07:44
07:44
Driessen: 'Hij is de eerste speler die Slot er bij Liverpool direct uitknikkert'
26
   
23:45
23:45
'Wij moesten, voordat we lekker konden zuipen, eerst nog even voetballen'
10
   
23:19
23:19
Leicester City kan promotie naar Premier League niet ontgaan na verlies Leeds
10
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
FvLPSV
 
5
29 november 2019 om 13:34
Mooie statistiek van Doan. Ondergewaardeerde harde werker die meer kritiek krijgt dan hij verdiend. Op een middenveld met pereiro en guti komt hij nog beter uit de verf denk ik.
 
-Riciotto-
 
1
29 november 2019 om 13:40
Sluit ik me bij aan, iedereen schrijft hem nu al af terwijl hij nog geen 10 potjes heeft gespeeld in een nieuw team waar niemand zijn niveau haalt (op ihaterren na)... denk overigens dat PSV wederom onderuit gaat.
 
FvLPSV
 
0
29 november 2019 om 13:45
Ik verwacht een gelijkspel. Doan vind ik wel zijn niveau halen, het zijn meer de teamgenoten die er een grote bende van maken. Gister met machteloosheid en verdriet zitten kijken.
 
TVL11
 
0
29 november 2019 om 13:50
Doan is ook geen heel bijzondere aankoop, hij springt er alleen bovenuit vergeleken met de rest van de aankopen hahah.
 
Nuenenaar
 
1
29 november 2019 om 14:51
Eerlijk gezegd hoop ik op een overwinning van Emmen. Bij PSV moet het kennelijk diep gaan voor er grote wijzigingen komen. Sadilek moet gewoon nooit meer linksachter spelen, Dumfries moet primair verdedigen en secundaire aanvallen, Rosario de kleedkamer poetsen samen met Hendrix. Dit soort maatregelen had Van Bommel al lang moeten treffen, desnoods Jong spelers want die hebben teminste potentie.Als het aan mij ligt Doan, Guiterez en Ihattarren op het middenveld. Bruma, Gakpo, Bergwijn en Malen mogen knokken voor de vleugel posities en dan nu Mitroglou en straks Lammers in de spits. Linksachter Viergever, Schwaab en Baumgartel centraal.
 
Brobbeast
 
0
30 november 2019 om 10:09
Mitroglu? Dat was een grap toch? Kan die gozer uberhaupt voetballen? Ik zag in zijn 1e wedstrijd al dat hij er echt geen klote van kan. Mensen zag je nog blij zijn ook want hij deed 2x een hakje, wow!
 
Janta
 
0
29 november 2019 om 17:04
PSV is prooi geworden omdat veel clubs nu denken dat er punten te behalen zijn. Men weet nu dat zodra PSV op achterstand komt ze niet bij machte zijn om het spel dan naar zich toe te trekken en dat heeft te maken dat v. Bommel vasthoud aan 1 concept, reactievoetbal met 2 controlerende middenvelders.
 
DieHalveMalle
 
0
30 november 2019 om 08:12
Emmen heeft best indrukwekkende cijfers. Zou niet raar opkijken als het weer gelijkspel word of misschien zelfs winst voor de FC
 
disparvulgo
 
0
1 december 2019 om 07:49
Het kwaliteitsverschil is enorm tussen deze ploegen. Waar Emmen het vooral van het collectief moet hebben, heeft PSV heel wat klassespelers (in de dop). Zegt al genoeg dat Laursen bij PSV niet eens in de buurt van het 1e komt en bij Emmen een van de beteren is. Als de apelers van psv hun niveau halen dan is het snel gebeurd, maar dat niveau halen is de laatste weken wel een probleem voor PSV. Toch denk ik dat PSV vrij eenvoudig met 1-3 wint.