'Grote verdeeldheid binnen selectie van Ajax over salariskwestie'
Vrijdag, 15 mei 2020 om 21:39

Ajax heeft nog altijd géén akkoord bereikt met de spelers over een verlaging van de salarissen, zo meldt het Algemeen Dagblad op basis van gesprekken met drie zaakwaarnemers van Ajax-spelers. Maandag brachten de Amsterdammers zelf naar buiten dat er al wél overeenkomst was bereikt met de spelers over een reductie, maar het dagblad spreekt dat vrijdagavond nadrukkelijk tegen.

Er zou grote verdeeldheid bestaan onder de spelers over het inleveren van salaris. Een deel van de eerste selectie is daartoe bereid, een ander deel is akkoord onder voorbehoud, terwijl een aantal 'sleutelspelers' momenteel nog geen enkele toezegging over een financieel gebaar heeft gedaan. Die laatste groep zou eerst de ontwikkelingen van de komende maanden willen afwachten, inclusief de daarbij behorende transferperiode.

Ajax bevindt zich volgens het AD in een lastige onderhandelingspositie, omdat de club door de sportieve successen van de afgelopen jaren de nodige financiële daadkracht heeft. Bovendien vertegenwoordigt de selectie een grote transferwaarde, die bij het verkopen van enkele spelers verzilverd zou kunnen worden. Op donderdag 7 mei kwamen werkgeversorganisatie FBO en de spelersvakbonden VVCS en ProProf weliswaar tot een richtlijn voor een salarisoffer, maar enkele van de grootverdieners bij Ajax zouden het inleveren van twintig procent van hun loon te veel vinden.

Met name de zaakwaarnemers van Dusan Tadic en André Onana zouden 'hard spel' spelen richting Ajax. Tadic wordt vertegenwoordigd door het Zwitserse kantoor Soccer Mondial AG, terwijl Onana een Spaanse zaakwaarnemer heeft, Albert Botines van het bureau Goal Management. Die buitenlandse partijen zouden weinig waarde hechten aan het Nederlandse sociaal akkoord dat vorige week tot stand kwam, en niet zomaar bereid zijn om salaris in te leveren.

Maandag leek een akkoord nog in kannen en kruiken. Ajax meldde dat de spelers, de technische staf en de directie bereid zijn om in te leveren. "Ja, wij zijn solidair", zo zei Daley Blind in door Ajax gepubliceerde quote. "De club loopt in deze zware tijd hoe dan ook vele miljoenen mis. Daarover hebben we gesprekken gevoerd. Wij vinden het als spelersgroep vanzelfsprekend ook een bijdrage te leveren."

Meer nieuws
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
3
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
   
21:09
21:09
Perez dubt over PSV'er: 'Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo'n dip wél erg'
16
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (87)

 
WallaceEvans
 
99
15 mei 2020 om 21:45
Ik denk dat Tadic wel 1 van de dwarsliggers is die geen salaris wilt inleveren. Zou wel een typische Tadic actie zijn. Tadic is wel iemand van de principes. Edit: mijn voorgevoel bleek dus correct te zijn. Het gaat dus inderdaad om o.a. Dusan Tadic die dwars ligt.
 
Magistra
 
199
15 mei 2020 om 21:46
Uitstekend onderbouwd.
 
Kolbeinn_Sigi
 
14
15 mei 2020 om 21:47
Ik denk eerder Tagliafico. Hij heeft het hier laatst ook over gehad nog. Tadic lijkt me niet geldbelust denk ik. Hij is meer eerbelust. Maar ik zou t bij hem ook weer niet 100% uitsluiten omdst hij ook van de principes is.
 
Linkerbaan
 
22
15 mei 2020 om 21:49
Even van uitgaand dat ze tadic ook gevraagd hebben een miljoen in te leverem net als Blind. Is dat toch 20%!! (5miljoen) van zijn salaris. Dit is toch absurpt of ligt dat aan mij? Ten eerste heeft Ajax het niet nodig. Ten tweede leef je naar je salaris. Dus als je ineems 20% moet inleveren is dit echt een moeilijke kwestie voor je financiën
 
NJfromVOL
 
203
15 mei 2020 om 21:51
Van 4 miljoen per jaar is het inderdaad lastig rondkomen.jij spreekt uit ervaring?
 
magikhetwete
 
77
15 mei 2020 om 22:04
Ja want kijk, je neemt natuurlijk een hypotheek van 4 keer je jaarinkomen, 18 miljoen en dan koop je een mooi huisje.je jaarlasten zijn dan toch een slordige 360.000 bruto en als je dan ineens nog maar 4 miljoen bruto (2 miljoen netto hebt) ga je het natuurlijk zwaar krijgen als je ook nog elke maand een ferrari moet kopen en in de prak moet rijden!nee sorry helemaal met je eens, die gasten hebben terecht een contract afgesloten en horen dat geld opzich wel te krijgen maar uitzonderlijke omstandigheden uitzonderlijke maatregelen lijkt me wel gepast!
 
Linkerbaan
 
16
15 mei 2020 om 22:10
Dat zeg ik toch niet NJfromVOL en daar gaat het ook niet om. Het is gewoon een financieel lastige kwestie als je 20% van je salaris in gaat leveren. Heel veel spelers onderhouden ook familieleden en diens huizen etc.
 
R.madrid/ajax
 
14
15 mei 2020 om 22:13
Tadic kan dat heus wel missen.. hij zal er echt niet slechter van leven hoor??
 
Musi26
 
16
15 mei 2020 om 22:17
Als ik altijd 5 miljoen heb, dan is 4 inderdaad lastig. Men gaat namelijk vaak leven op basis van inkomsten.
 
Japie_Krekel
 
54
15 mei 2020 om 22:23
dan eet Tadic af en toe maar een boterham met pindakaas
 
NJfromVOL
 
76
15 mei 2020 om 22:32
@musi, Linkerbaan, jullie zijn net als een heleboel (top)voetballers de feeling met de realiteit kwijt. @musi, jouw opmerking "men gaat namelijk vaak leven op basis van inkomsten.", is echt van een kinderlijk niveau.
 
palko
 
22
15 mei 2020 om 22:38
@njfromvol, als ik 20% van mijn inkomen zou moeten inleveren ben ik ook vaste klant van de voedselbank. Daar zal ik, vermoed ik, geen speler van Ajax tegenkomen .
 
Tipptopp
 
11
15 mei 2020 om 23:48
Ik zou eerst willen weten wat ze met mijn geld gaan doen. Hoe erg is het met de club, welke keuzes maken ze en welke problemen hebben ze. Er zijn verschillende clubs die met het geld bij wijze van spreken direct de transfermarkt opgaan.... das lekker. Hoe erg hebben ze mijn geld dan werkelijk nodig? Ik zit er ook niet op te wachten dat ik iemand geld geef die dit vervolgens direct in het casino vergokt.
 
-NEC-
 
10
15 mei 2020 om 23:58
Leven naar je salaris. Tja, het lijkt me niet dat het heel veel uit maakt of je 4 of 5 miljoen verdiend. Hoe veel moet je dan uitgeven om dat verschil te voelen? Gaat nergens over dit. Spelertje hoeft niet eens te werken momenteel, echt ongelofelijk als je nu tegengas gaat geven. Als dat het enige is wat je nu echt belangrijk vindt, zegt dat heel veel over iemand als persoon.
 
wolterx
 
16
16 mei 2020 om 00:35
Ergens is het ook wel krom, stel dat spelers nu solidair allemaal 20% afdragen en over 2 weken doet de club een transfer, iets dat niet ondenkbaar is. Neem Groningen als voorbeeld waar personeelsleden ontslagen zijn al maar ze wel serieus aan Diemers gelinkt zijn, zoiets zou mij tegen het zere been stoten. Of zou jij niet lastig worden als jij 20% af moet dragen van je loon om over week of 2 ineens 4 nieuwe collega's te verwelkomen bij het bedrijf. Het kan ook een principekwestie zijn natuurlijk.
 
Gooner4
 
6
16 mei 2020 om 00:51
Is idd veel, maar je doet er op dit moment ook vrijwel niets voor. Je zit vooral thuis en traint een beetje. Waar je voor betaald wordt is er op dit moment niet. In die contexr is het niet meer dan logisch dat bv voetballers salaris inleveren.
 
metaalverf
 
2
16 mei 2020 om 00:56
Ik snap je punt, maar tegelijkertijd een beroep op de veel minder bedeelde supporters om niet op de vergoeding in te gaan. Voor sommigen is een seizoenskaart een halve hypotheek aan lasten.
 
Japie_Krekel
 
4
16 mei 2020 om 01:27
@metaalverf ik ben het wel met je eens! ik snap dat niemand graag een miljoen inlevert maar de supporters zijn juist de reden dat spelers dit soort salarissen verdienen want voetbal is tegenwoordig meer een vorm van entertainment dan alleen nog sport. als je dan weet dat je club en de supporters, kortom de mensen door wie je zoveel geld verdiend (naast je talent) het moeilijk hebben dan vind ik best dat je een keer solidair kan zijn en even wat water bij de wijn kan doen als voetballer
 
Linkerbaan
 
3
16 mei 2020 om 13:17
NJfromVOL wat lul je nou slap met 'feeling met de realiteit kwijt'. Niemand vond het erg dat Ajax het salarisplafont omhoog deed om betere spelers aan zich te binden. En dan nu is het ineens normaal dat ze een miljoen inleveren? Volgensmij ben jij de feeling met de realiteit kwijt en begrijp je niet hoeveel geld een miljoen wel niet is.
 
Japie_Krekel
 
11
15 mei 2020 om 22:16
toch heeft Ajax dit uiteindelijk zelf in de hand. als deze speler geen begrip heeft voor de situatie zou ik hem lekker op de transferlijst plaatsen. Tadic is natuurlijk een goede speler met internationale ervaring maar het is imo niet zo dat hij net zo moeilijk te vervangen is als een Ziyech, Onana, De Ligt of Frenkie De Jong bv
 
Musi26
 
15
15 mei 2020 om 22:19
Dan gooi je nog meer geld weg. Een speler die op de transferlijst is geplaatst is namelijk minder waard. Los van het feit dat de speler uiteindelijk zelf besluit of hij weggaat of niet. De club heeft dit dus totaal niet in eigen hand.
 
Japie_Krekel
 
2
15 mei 2020 om 22:22
@musi26 ik snap je punt maar nu ga je je laten chanteren door een speler en dat moet je als club ook niet willen want dan wil straks niemand meer salaris inleveren. Tadic kwam met allemaal uitspraken dat hij bij een fantastische club speelde waar hij heel zijn leven van had gedroomd en nu is meneer opeens ontevreden en wil hij geen water bij de wijn doen terwijl zijn club in een moeilijke situatie zit
 
Tipptopp
 
4
15 mei 2020 om 23:44
Ik snap het wel als spelers (nog) niets willen inleveren. Stel je voor dat jij geld aan jou baas terug geeft en hij vervangt vervolgens zijn dikke Porsche. Eerst maar eens kijken hoe erg het allemaal is. Als de club werkelijk zo hard het geld nodig heeft en wat zij vervolgens met het geld wat ze hebben doen. Hoe voel jij je als je iemand geld geeft omdat hij in de problemen zie en hij gaat met jou geld in het casino gokken....
 
Formus
 
2
16 mei 2020 om 00:07
Tipptopp, de eerste club die financiële steun vroeg en de transfermarkt op gaat zal bakken van kritiek krijgen. Benieuwd wie zich daaraan gaat branden.
 
Formus
 
4
16 mei 2020 om 00:09
Als toevoeging: je wilt als speler wel een zo sterk mogelijk team om je heen, dus wil je dan alsnog niet dat jouw club de transafermarkt op gaat, ook al is het met een 20% van jouw salaris? En je hebt ook al in geen drie maanden echt voor ze gewerkt. Lastige situatie.
 
Tipptopp
 
4
16 mei 2020 om 07:20
Ja dat klinkt leuk maar het is nog maar de vraag of de versterking een verbetering is. En zelfs als dat zo is, stel dat die op mijn plaats gaat spelen. Of ik zo blij moet zijn met inkomende transfers is maar helemaal de vraag en nu moet ik ze ook nog gaan mee financieren....grapje zeker!
 
hansje1969
 
1
16 mei 2020 om 10:39
@japie_krekel Ik vind dat je best kritisch mag zijn als Tadic zijnde. Ten eerste is er veel geld binnen Ajax, maar daarbij wordt er zoveel geld verkwist aan stupide aankopen als Bendé en Magallan waarvan iedereen zei, waarom in godsnaam. Maandag naar buiten brengen dat spelers salaris inleveren omdat je dinsdag aan je supporters gaat vragen de compensatie niet terug te vragen. Dat vind ik ook eigenlijk een slechte zaak.
 
Japie_Krekel
 
0
16 mei 2020 om 10:44
@hansje1969 ik snap je punt wel. Ajax negeerde de publieke opinie over die twee spelers en dachten dat hun scouts het beter zagen maar dat kan een keer gebeuren. elke club doet wel wat miskopen. mede dankzij het aankoopbeleid van Ajax heeft Tadic echter wel een halve finale CL kunnen spelen wat hem met Southampton nooit zou zijn gelukt. ik vind persoonlijk dat hij best wel wat loyaliteit naar Ajax mag tonen. hij kwam binnen en kreeg zelfs de aanvoerdersband meteen terwijl hij nog amper had gevoetbald. Ajax is hem echt van alle kanten tegemoet gekomen, dan mag dat andersom ook wel een keer zo zijn imo
 
SpeedyAFC
 
2
16 mei 2020 om 12:01
@japie_krekel Er wordt niemand gechanteerd, een speler heeft een arbeidsovereenkomst die door beide partijen nageleefd moet worden. Spelers als Onano willen weg maar worden geconfronteerd met een hoge gevraagde transfersom, toch logisch dat die denkt, als Ajax salaris wil besparen, laat me dan goedkoper vertrekken, dan ben ik morgen weg. En voor Tadic geldt, die heeft al geld ingeleverd om bij Ajax te spelen. In de winter was er zelfs intresse van Barcelona maar hij mocht niet weg. Dan moet hij nu ineens geld inleveren?
 
HupVanDeDonk
 
11
15 mei 2020 om 22:56
Ik kan het me goed voorstellen, en ik geef Tadic ook nog eens 100% gelijk. Laat de clubs hun misgelopen inkomsten maar op de KNVB verhalen, die geen zin hebben om een plan op te stellen het seizoen toch nog af te maken.
 
Tukkertje91
 
5
16 mei 2020 om 00:32
Nee joh, die hebben dat speelschema opgesteld zodat de stagiair zijn studie-uren kon verantwoorden op school. Heeft niks te maken met het verbod van de overheid natuurlijk. Graaien, graaien, graaien!!
 
Walvis_theo
 
2
16 mei 2020 om 07:08
Ik snap de spelers wel. We hebben een eigen vermogen waar je u tegen zegt maken al jaren miljoenen winst, gaan nog de transfermarkt op als zowel verkopende als kopende partij. Dan zou ik ook even wachten met 20% in te leveren. Dat zou mij ook iets te makkelijk gaan. Hetzelfde geldt voor de vraag aan de supporters.
 
hansje1969
 
2
16 mei 2020 om 10:28
@wallaceeavens. En waarom zou Tadic dat zomaar moeten doen? Er is geld genoeg bij Ajax. Ik zie in Corona echt wel een probleem hoor, maar kijk wat er een geld wordt gespendeerd aan zinloze aankopen als Bendã© en Magallan waarvan iedereen al zei, niet doen. Ik zou ook kritisch zijn als je dat ziet dat jij salaris moet inleveren. Daarbij wordt dit naar buiten gebracht, zodat supporters ook hun compensatie niet terug vragen. Anders zie ik niet in waarom Ajax maandag met een halve waarheid naar buiten komt.
 
maurootje
 
29
15 mei 2020 om 21:48
Moet wel zeggen dat het me opvalt hoeveel tegenstrijdigheid er naar buiten komt van Ajax laatste tijd. Als je niks te melden heb, zeg dan niets... En valt me ook op dat het over Ajax gaat dan vaak.
 
Giesburts
 
31
15 mei 2020 om 21:57
Tja, niet zo gek als grootste club van Nederland toch? Daar wordt eenmaal veel over geschreven, dat verkoopt goed.
 
maurootje
 
13
15 mei 2020 om 22:13
Maar ik vind het echt bizar hoeveel minder het is bij Feynoord en PSV die wellicht (iets) minder zijn qua club niveau en fans.
 
DieGelbeReds
 
14
15 mei 2020 om 23:01
Klopt hoor maurootje. Vandaag ook alweer 5 artikelen over Ziyech. Maar goed, Ajax verkoopt nou eenmaal goed en levert veel clicks op. Ik merk bij mezelf wel dat ik steeds meer artikelen links laat liggen, waar ik eerder vrijwel alles las
 
NJfromVOL
 
9
16 mei 2020 om 00:20
5 berichten over Ziyech, waar er max. 1 volstaat. Ik vraag er niet om, maar blijkbaar is er een soort van voetbalvolk dat het na 1 keer nog niet snapt dat het 5 keer gepubliceerd moet worden. Ik word van dat soort berichtgeving iig knap moe.
 
tinus45
 
21
15 mei 2020 om 21:49
Goh, wat we verrassing dit. Daley lekker mooi weer praten terwijl dus iedereen een ander padje voor ogen heeft. Hopelijk valt het mee, want dit kan zomaar een belangrijk dingetje worden in het altijd "rustige" amsterdam.
 
Giesburts
 
32
15 mei 2020 om 21:58
"belangrijk dingetje worden in het altijd "rustige" amsterdam." Ach nergens voor nodig toch zo`n sneer. Iedereen weet dat er eenmaal veel stromingen binnen zo`n club zit. Niemand doet het voorkomen alsof het in Amsterdam altijd rustig is.
 
Xyzz
 
6
15 mei 2020 om 22:06
Er zijn sowieso geen clubs waar alle spelers unaniem voorstander zijn van het inleveren van salaris. Heeft niets met Ajax te maken.
 
Eagles
 
18
15 mei 2020 om 22:08
Tinus overdrijft graag als het Ajax betreft. Wil graag onrust zien. Op zich logisch dat niet iedereen meteen akkoord gaat. Ze komen er wel uit. Alle vertrouwen in.
 
Dr. Duck
 
6
15 mei 2020 om 21:55
Het bekend maken van de quote van Blind was waarschijnlijk per ongeluk net voordat fans te horen kregen hoe de financiële afwikkeling van de niet gespeelde wedstrijden door ajax werd vorm gegeven. Lastig om fans om een offer te vragen als de grootverdieners dat niet doen. Of zou toeval niet bestaan en deze niet op waarheid berustende opmerking bewust kort van te voren zijn gelekt. Ik vond het al vreemd dat er niet werd gezegd hoeveel de spelers inleveren, want als er een akkoord is, dan had dat makkelijk gemeld kunnen worden. Volgens mij hebben psv en feyenoord spelers ook nog steeds geen accoord over salaris verlaging....maar supporters moeten sowieso inleveren.
 
afcaj
 
3
15 mei 2020 om 21:55
Een uitstekende oplossing zou zijn als de overheid clubs (spelers) gedurende deze periode minder inkomstenbelasting laten bestalen. Op die manier kan de speler netto hetzelfde overhouden maar heeft de club de gewenste mindere uitgaven.
 
Xyzz
 
80
15 mei 2020 om 22:08
Dus mogen wij, de rest van de Nederlanders, dat gaan compenseren? Om de portemonnee van miljonairs te ontzien? Waanzin.
 
afcaj
 
3
15 mei 2020 om 22:17
Dat doen we sowieso als we 800 miljoen aan cultuur geven, KLM niet failliet te laten gaan door een megaondersteuning plus alle andere maatregelen die de overheid in het leven heeft geroepen. Als de overheid niets doet dan vallen de meeste clubs binnen een jaar om en heb je helemaal geen inkomsten meer uit het voetbal. Dan gaat het de burger nog meer kosten.als je dat dan liever hebt.
 
Musi26
 
17
15 mei 2020 om 22:23
Klm levert ons uiteindelijk geld op en dat is bij voetbal natuurlijk niet zo.
 
HijNiet!
 
32
15 mei 2020 om 22:23
Sorry hoor maar wát een ontzettend slechte vergelijking. Zowel in de cultuursector als bij KLM als in andere sectoren gaan er heel veel banen mee gemoeid, van mensen met hele modale salarissen. Voor het voetbal geldt dat natuurlijk ook wel, zij het in mindere mate, maar dan heeft het behoud van de topsalarissen van de voetballers wel de aller- allerlaagste prioriteit.
 
afcaj
 
2
15 mei 2020 om 22:36
Volgens mij heb ik net uitgelegd dat voetbal enorm veel geld oplevert.denk je dat voetbalclubs geen belasting betalen over alle inkomsten die gegenereerd worden en dat naast de belasting over de spelerssalarissen.denk ook aan alles erom heen zoals de horeca en merchandising.voetbal is met afstand de grootste amusementsindustrie van Nederland.
 
 
17
15 mei 2020 om 22:10
Ik vind de huidige NOW regeling prima. Bij een lagere omzet krijg je een vergoeding van de salarissen. Hier zit echter wel een max aan. Helaas voor Ajax zien veel spelers hier ver boven. Ik vind dat de Nederlandse overheid niet op hoeft te draaien voor de belachelijk hoge salarissen die ze bij Ajax betalen.
 
afcaj
 
1
15 mei 2020 om 22:23
Dat zou niet moeten nee maar de overheid verbied spelen met publiek waardoor de meeste van je inkomsten wegvallen. Probleem is dat spelers contracten hebben die je niet zomaar kan verlagen. Daarbij zou deze regeling natuurlijk voor alle clubs gelden en kun je hem ook doortrekken naar andere bedrijfstakken die in de problemen zijn.
 
Richard(Breda)
 
5
15 mei 2020 om 22:55
De overheid verbiedt niet zozeer het spelen met publiek. Corona zorgt ervoor dat spelen met publiek niet mogelijk is. Daar heb je geen verbod voor nodig, maar gezond verstand.
 
afcaj
 
1
15 mei 2020 om 23:10
Klopt niet wat je zegt. Alle evenementen zijn verboden door de regering.wel bij de feiten blijven.
 
Richard(Breda)
 
1
16 mei 2020 om 08:26
En wel goed lezen... uiteraard heeft de overheid een verbod ingesteld, maar ook zonder verbod zou het niet kunnen. De Corona-uitbraak is nog altijd de oorzaak van deze ellende, niet de overheid
 
Gooner4
 
1
16 mei 2020 om 00:54
Voetballers werken nu niet eens. Ze zitten thuis en trainen een beetje. Logisch dat er dan ook gevraagd wordt salaris in te leveren als je je werkt niet kunt leveren. En idd, wat Xyzz zegt.
 
SirMarcelot
 
12
15 mei 2020 om 22:10
Kan me goed voorstellen dat sommige spelers vinden dat ajax genoeg heeft binnen geharkt dankzij de spelers. Aan de anderr kan hebben de spelers het aan de supporters te danken dat ze zoveel verdienen.... Rutte heeft het zwaarste beroep in Nederland in deze tijd en verdient 4% van bv Blind zijn salaris???? Zieke wereld!
 
Musi26
 
3
15 mei 2020 om 22:27
Rutte het zwaarste beroep???? Als hij niet populaire maatregelen nam, dan zei ik ja, maar dat doet hij niet. Eerst is de bevolking bang gemaakt en vervolgens neemt hij de makkelijkste keuze. Hij (en ook anderen in de wereld) hadden namelijk ook een minder makkelijk pad kunnen kiezen, maar waarbij de corona nu al voorbij zal zijn. Namelijk gewoon doorgaan en doden accepteren.
 
SirMarcelot
 
14
15 mei 2020 om 23:06
Dus je vindt dat makkelijker dan tegen een bal aan trappen? Oke dat mag.... het feit dat er zoveel meningen zijn over hoe corona aan te pakken geeft het verschil wel weer met voetbal. Een pandemie of voetbal.... je zegt het zelf, de keuze om meer of minder dode? Leven en dood of voetbal....
 
Tukkertje91
 
13
15 mei 2020 om 23:54
Nooit geweten dat een pandemie negeren een remedie was tegen het virus zelf. Potdikkie Musi, kop in het zand en negeren die hap! Rutte heeft misschien niet het fysiek/mentaal zwaarste beroep (ik zou bijvoorbeeld eerder met hem willen ruilen, dan het gemiddelde lid van een IC team voor een maand geleden), maar hij draagt wel de meeste verantwoordelijkheid momenteel. Als je beloning dan 4% is, ten opzichte van iemand die achter een stuk leer aan hobbelt (maar dan wel goed is in dat hobbelen hoor)... De voetbalwereld was al ruim voor de pandemie ziek.
 
rosales1992
 
4
15 mei 2020 om 22:17
En ik net maar mijn tegoed als seizoenskaarthouders aan de club gegund.. ook al spaar ik tot mn dood heb ik niet wat zij hebben.
 
Jashhh
 
1
15 mei 2020 om 22:37
Kijk eens aan. Het zijn de zaakwaarnemers die er een probleem van maken. Waarom ben ik niet verbaasd.
 
Xyzz
 
4
15 mei 2020 om 23:30
Toch zijn het nog steeds de zaakwaarnemers die voor de spelers werken en niet andersom.
 
Michael2410
 
0
16 mei 2020 om 02:03
Tja, ik eigenlijk ook moeilijk gaan doen als ajaxspeler. Eigenlijk komt het erop neer dat specifiek in het geval van Ajax de solidariteit die verwacht wordt doorberekend wordt naar de spelers. Met de miljoenen van Onana en Tadic gaat men dan clubs als Ado, Pec en Twente overeind houden. Daar zou ik ook weinig boodschap aan hebben.
 
Soccer1000
 
1
16 mei 2020 om 03:19
Ik vind dat sommige clubs misbruik maken van emotionele chantage en spelers dwingen om een salaris offer te doen. Als een club op vallen staat vindt ik het een morele plicht van de spelers maar in geval van Ajax heb ik zoiets verkoop 2 spelers zodat je je aan je verplichtingen kan voldoen. Ze hebben de champions league plek al kado gekregen en dan is er nog steeds honger naar meer. Als ik speler was geweest had ik niks ingeleverd en 30 procent van mij salaris aan hulpbehoeftigen gegeven om een statement te maken.
 
 
0
16 mei 2020 om 08:23
Kregen de spelers toen Ajax veel winst maakte ook een extra bonus ? Ik betwijfel het. Waarom moeten ze nu dan inleveren als het minder gaat ?
 
wehave
 
0
16 mei 2020 om 12:26
Als je er als bedrijf / voetbal goed voorstaat dan hoeven de spelers toch niets in te leveren, vind echt onzin. Waarom zou je daarmee akkoord gaan? Ze hebben geld zat en geld genoeg ook nog voor transfers. Gewoon betalen en niet steeds proberen te profiteren van een kut situatie zoals veel bedrijven doen.
 
Zermatt_Person
 
1
16 mei 2020 om 16:06
Precies. Ajax heeft enorm eigen vermogen en kan aanstaande zomer ook nog eens spelers met veel marktwaarde verkopen. Nergens voor nodig om salais in te leveren bij Ajax. Gewoon puur profiteren van situatie dus.