Grote vrees voor WK-deelname Agüero: 'Zo'n operatie is zorgwekkend'
Woensdag, 18 april 2018 om 15:40

Sergio Agüero komt mogelijk niet in actie op het WK komende zomer in Rusland. De spits van Manchester City en de nationale ploeg van Argentinië is onlangs onder het mes gegaan, waardoor hij de rest van het seizoen moet toekijken bij the Citizens. Dokter Homero D'Agostino spreekt de prognose uit dat Agüero ook niet zal schitteren op het WK.

"Dat een speler zo'n knieoperatie is ondergaan zestig dagen voor het WK is zorgwekkend", zegt de dokter van de Argentijnse voetbalbond in gesprek met het Argentijnse Radio 10. "Het revalidatieproces beslaat minimaal vijf weken. Als diegene ook al blessures heeft gehad, zal het proces niet zo snel gaan zoals men graag wil zien. Het zal nooit minder dan drie of vier weken zijn, ik denk zelfs veel meer."

"Ik stel me voor dat hij niet honderd procent fit zal zijn voor het WK, er is nog maar weinig tijd. De anatomie is nou eenmaal de anatomie en de blessure is wat het is. Hij kan het proberen, maar ik denkt niet dat hij honderd procent fit zal zijn. De doktoren zullen vast hebben geprobeerd de blessure op een andere manier op te lossen, maar slaagden daar niet in. Deze operatie is het gevolg als er ook sprake is van oude blessures."

Leonel del Castillo, vader van Agüero, koestert meer hoop dat de bondsdokter. "Ik sprak net met Sergio en hij voelt zich goed. Hij wilde de operatie ondergaan om in goede vorm naar het WK te gaan. Hij heeft goede hoop. Zijn blessure, die dateert van begin maart, werd erger bij de derby tegen Manchester United. Sergio vertelde mij dat hij over twintig dagen weer in training zal zijn."

Meer nieuws
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
0
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Chelsea
3
   
20:00
20:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
10
   
19:59
19:59
Dusan Tadic schittert voor Fenerbahçe, dat Galatasaray niets toegeeft
13
   
19:58
19:58
Doelpuntloze remise exemplarisch voor teleurstellend seizoen Milan en Juventus
5
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
consy
 
6
18 april 2018 om 15:57
Dan neem je toch Icardi mee? Wat ze daar voorin hebben is beangstigend goed. Ik snap die zorgen dus ook niet echt ook al is Aguero een echte klasbak ( valt echter wel tegen in Internationale wedstrijden )
 
lucas1234
 
0
18 april 2018 om 16:07
Precies, Aguero is een geweldige speler bij City maar geeft bij Argentinië zelden thuis. Probleem met meer spelers bij Argentinië, een team met degelijke aanvallers zou de torenhoge favoriet moeten zijn, maar ik verwacht er niet veel van. Naast Icardi hebben ze overigens ook nog Higuain voor de spits en ze hebben ook nog mannen als Dybala, Messi en dan vergeet ik er vast nog wel een paar.
 
Nammak
 
8
18 april 2018 om 16:28
Icardi wordt systematisch niet opgeroepen zolang Messi daarzit. Een kinderachtige ruzie tussen Icardi en de vriend van messi is hier de oorzaak van.
 
Joeeey17
 
0
18 april 2018 om 16:43
Maakt niet uit. Bij beide elftallen zou die het WK via de tv volgen!
 
Barca-Messi
 
0
18 april 2018 om 17:25
Als dit echt waar is vind ik dit heel erg kinderachtig. Ik schat Icardi hoger in dan Agüero en Higuain, mede omdat beide heren nooit top zijn in het Argentijnse shirt. Ook vind ik dat Messi daar niet alles te zeggen heeft, Sampaoli zou gewoon de beslissingen moeten nemen en zowel Dybala als Icardi moeten oproepen. Deze 2 heren verdienen het!
 
lujnelmessie
 
1
18 april 2018 om 18:35
Nammak icardi is al een paar keer opgeroepen maar was niet erg goed bij argentinie. Het verhaal dat messi dat niet wou is ook ontkend door messi zelf
 
TakeMeHome
 
3
18 april 2018 om 16:02
Dommerij van zowel club, medische staf als speler. Ik kwam er zelf achter toen Man City het opnam Vs Liverpool dat hij geblesseerd was, maar kwam er ook gelijk achter dat hij al last had voor de wedstrijd tegen United.Zij & hij wouden de risico nemen, dit is het resultaat, ontzettend vervelend.Maar Argentinie heeft genoeg andere alternatieven, Dybala & Icardi!
 
Rochester
 
0
18 april 2018 om 16:13
Keuze genoeg voor Argentinië wat betreft hun aanval haha.
 
Barca-Messi
 
0
18 april 2018 om 17:39
Ik hoop voor Sergio dat hij het WK wel haalt. Echter denk ik dat het geen ramp is als hij er niet bij is, dit omdat hij bij Argentinië nooit zo goed draait. Icardi lijkt mij een mooie vervanger, ik acht hem zelfs beter dan Sergio Agüero. off: als ik zelf even ga nadenken dan kom ik tot de conclusie dat dit Argentinië een beetje te vergelijken is met het Oranje van 2014, wereldaanval en de rest van het elftal is matig. Daarom zou ik voor 532 opteren en met Sampaoli als meester tacticus verwacht ik dat hij daar een hechte groep mee kan smeden die wellicht het WK zullen winnen (messi in topvorm nodig!) Ik ben erg benieuwd wat jullie van deze opstelling vinden!
 
Suarez 7
 
0
18 april 2018 om 18:08
Een interessante opstelling en ik snap je vergelijking heel goed met het Nederlands Elftal in 2014. Ik denk dat Zabaleta en Tagliafico echter niet geschikt zijn om de hele flank te bestrijken; de ene is vrij oud en speelt weinig meer en Tagliafico is vrij defensief ingesteld. Daarnaast denk ik dat je met Messi en Dybala voorin stootkracht mist. Higuain heeft in het Argentijnse elftal erg vaak gefaald maar je mist met deze twee voorin stootkracht en ook diepgang, beide gaan vaak in de bal en niet diep. Ik zou opteren voor dit systeem:
 
Barca-Messi
 
0
18 april 2018 om 21:47
Ik weet niet of Dybala op de flank een goed idee is. Je zou daar Gaitan of Lamela neer kunnen zetten. Betreft Zabaleta en Tagliafico zou je gelijk kunnen hebben, echter begin je over speeltijd en Rojo speelt ook zeer zelden bij Manchester United dus die zou ik dan ook niet opstellen. Bustos ken ik niet, maar ik zie op internet dat hij 21 jaar is en voor CA Independiente speelt, is dit een groot talant dat jij weet? Verder zou ik Icardi prefereren boven Higuain, dit omdat Gonzalo vaak weinig laat zien in finales/toernooien, daarbij speelt Icardi geweldig bij Inter en scoort hij erg veel al seizoenen lang met als hoogtepunt de hattrick tegen AC Milan dit seizoen. Tot slot: Denk jij dat Argentinië het WK kan winnen ?
 
Joeeey17
 
0
18 april 2018 om 19:17
Wie zou je dan opstellen?
 
Barca-Messi
 
0
18 april 2018 om 21:48
Icardi in plaats van Agüero zoals ik in mijn post ook beschrijf!
 
Joeeey17
 
0
19 april 2018 om 08:11
Ik doelde op de gehele opstelling bij 5-3-2!