Guardiola spreekt van 'ramp': 'Maar ik weet dat het hier een traditie is'
Dinsdag, 2 januari 2018 om 08:05

In december en januari is het programma in Engeland traditioneel overvol en hier is geregeld kritiek op te horen. Manchester City-manager Josep Guardiola zag op oudjaarsdag twee spelers uitvallen en is ook geen voorstander van het overvolle programma. Zijn ploeg neemt het dinsdagavond op tegen Watford.

"Als je me zegt dat het technisch en fysiek gezien goed is voor de spelers, dan ben ik het daar niet mee eens. Het is een ramp. Maar ik weet dat het hier een traditie is. Ik moet me aanpassen", zegt Guardiola in gesprek met de BBC. Gabriel Jesus liep in de wedstrijd tegen Crystal Palace schade op aan zijn kruisband, terwijl het nog niet duidelijk is hoe lang Kevin De Bruyne uit de roulatie is.

"Soms heb je drie dagen om te herstellen, soms vier dagen, soms twee dagen... maar alle clubs hebben hiermee te maken", vervolgt de Spaanse manager, wiens ploeg met een voorsprong van veertien punten aan kop gaat in de Premier League. "Vorig seizoen hadden we minder hersteltijd dan dit seizoen, misschien hebben we volgend seizoen weer een beetje meer. Het is wat het is. Ik kan mijn mening geven, maar denk je dat er iets zal gaan veranderen? Absoluut niet."

Bij West Bromwich Albion is men ook van mening dat het speelschema te vol is en the Baggies hebben geprobeerd om de uitwedstrijd bij West Ham United te verzetten. Er zit maar net 48 uur tussen het duel met Arsenal (0-0), dat op oudjaarsdag gespeeld werd, en het bezoek aan the Hammers, terwijl West Ham United een week rust heeft gehad. Voorzitter John Williams heeft tevergeefs aangeklopt bij Premier League-directeur Richard Scudamore. De competitieleiding stelt dat de clubs zelf akkoord zijn gegaan met een extra speelronde, die nu ingepast moet worden omdat de Premier League eerder afgelopen moet zijn in verband met het WK.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (6)

 
vlugge
 
29
2 januari 2018 om 09:22
Voor de voetballers is het zeker niet ideaal, maar als sportliefhebber ben ik zeer blij dat er doorgevoetbald wordt in de winter in Engeland. Tenminste nog een serieuze sport op TV: van darten, schansspringen of een binnenlands schaatsevenementje word ik niet blij.
 
LucasAndersen
 
10
2 januari 2018 om 10:19
Als dit betekent dat smaakmakers geblesseerd raken heb ik liever dat ze een pauze nemen. Ze moeten gewoon die league cup afschaffen, die vind toch niemand boeiend
 
Peperbus038
 
3
2 januari 2018 om 11:06
Die League cup kunnen de grotere ploegen makkelijk spelen met hun 2e,3e elftal . Voor de kleinere ploegen die niet Europees spelen is het best een leuke cup denk ik.
 
LucasAndersen
 
0
2 januari 2018 om 16:09
Het zorgt er voor dat de pl wedstrijden samengedrukt worden in een paar dagen
 
Leicester
 
1
2 januari 2018 om 09:54
Het is voor de spelers misschien niet goed maar wel voor de PL zelf. Rond de kerst en oud en nieuw worden de kaarten geschud en dat maakt het mooi