Guardiola straft tijdrekken genadeloos af en sneert naar Liverpool-matchwinner
Zaterdag, 2 november 2019 om 20:04

Manchester City kwam zaterdagmiddag op eigen veld met de schrik vrij tegen Southampton. The Citizens keken op eigen veld lang tegen een 0-1 achterstand aan, maar in de laatste twintig minuten zorgden Sergio Agüero en Kyle Walker toch nog voor opluchting in het Etihad Stadium: 2-1. Josep Guardiola baarde in de slotfase opzien door de bank van Southampton te provoceren én sneerde na afloop naar Sadio Mané.

Nadat Southampton in de dertiende minuut van de wedstrijd op voorsprong was gekomen dor een doelpunt van James Ward-Prowse, nam de ploeg van manager Ralph Hasenhüttl regelmatig zijn tijd om het spel te hervatten. Het tijdrekken van Southampton leidde tot grote frustratie bij Guardiola, die in de absolute slotfase, nadat City op voorsprong was gekomen, zijn gram haalde bij de bank van Southampton.

Guardiola bood bij een ingooi voor Southampton de bal demonstratief aan bij een assistent-trainer van the Saints. Eerder in de wedstrijd, toen Southampton nog met 0-1 leidde, had diezelfde assistent-trainer het spel nog proberen te vertragen. De beelden van Guardiola werden uiteindelijk razendsnel verspreid via social media. De Spaanse oefenmeester was overigens op dat moment vermoedelijk nog in de veronderstelling dat Manchester City ging inlopen op koploper Liverpool.

The Reds keken gelijktijdig op bezoek bij Aston Villa tegen een 1-0 achterstand aan, maar wonnen uiteindelijk toch nog door doelpunten in de 87ste en 94ste minuut. Sadio Mané groeide diep in blessuretijd uit tot matchwinner en had eerder in de wedstrijd geel gekregen vanwege een schwalbe. Guardiola sneerde na afloop tegenover de Engelse media naar de Senegalese aanvaller van Liverpool. "Soms maakt hij schwalbes en soms maakt hij ongelofelijke doelpunten in de laatste minuten. Een talentvolle jongen", zei Guardiola.

Meer nieuws
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
3
   
16:26
16:26
'Dick Schreuder op poleposition voor nieuwe trainer van Feyenoord'
44
   
16:00
16:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
24
   
15:55
15:55
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
9
   
15:18
15:18
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (64)

 
SuperBuLi
 
13
2 november 2019 om 20:09
Gek of geniaal ? Vul het maar zelf in Het is wel heerlijk afgestraft.
 
BayernFct
 
22
2 november 2019 om 20:13
Geniaal
 
Formus
 
5
2 november 2019 om 20:36
Misschien in zijn voetbalvisie, maar niets menselijks is hem vreemd op elk ander gebied. En hier ook niet dus. Dat sneren is echt sneu. Die bal aan die assistent vind ik dan wel humor.
 
FC-Legend
 
11
2 november 2019 om 20:14
Een geniale gek!
 
FR_JC
 
5
2 november 2019 om 20:17
Iedere gek is geniaal en elke geniale is gek
 
Feyepool
 
15
2 november 2019 om 21:07
Zielig. Snapt totaal niet dat kleine clubs iedere kans grijpt om op zn minst een punt te pakken en daarvoor alle mogelijkheden pakken die ze krijgen. Tijdrekken hoort bij het spelletje jongens. Is vroeger zo geweest en moet altijd zo blijven. Als je echt goed bent, zoals City vanmiddag, dan win je wel. Dat gebaar is gewoon zielig.
 
doc_b
 
12
2 november 2019 om 23:07
Welnee, als je de ene kant op mag narren en sarren, dan mag dat andersom ook. Hoeveel je selectie waard is, is geen argument
 
El Fenomeno
 
97
2 november 2019 om 20:11
Doet wel vaker van die zielige dingen. Heeft vele honderden miljoenen mogen uitgeven en dan moet je niet gaan zeuren als een team met weinig kwaliteit loopt tijd te rekken. Misselijkmakende man.
 
FR_JC
 
34
2 november 2019 om 20:19
Eén heeft niets met het ander te maken. Of hebben honderden uitgegeven miljoenen meer of minder minuten in een wedstrijd?
 
falonso
 
20
2 november 2019 om 20:34
Het gaat El Fenomeno er natuurlijk om dat daaruit blijkt dat de andere ploeg, Southampton in dit geval, veel minder kwaliteit heeft. Omdat ze daardoor minder kans op een goed resultaat hebben, gaan ze tijd rekken. Dat is in zekere zin dus een gevolg aan de uitgaven van City. Als City niet zoveel zou uitgeven en nog steeds het City van vroeger zou zijn, zou Southampton niet tijdrekken. Dus nee, het heeft niet direct met elkaar te maken, maar als je iets verder kijkt dan je neus lang is, snap je zijn punt misschien wel.
 
FR_JC
 
18
2 november 2019 om 20:46
Snapte het al wel hoor Falonso maar ik vind het onzin. Tijdrekken is een verschrikkelijk iets in het voetbal. En het gejank over miljoenen uitgegeven door City/Pep is een beetje oud aan geworden. Maar goed, tis maar een mening.
 
Lucaij
 
10
2 november 2019 om 21:50
Die olieclubs zijn uiteindelijk een stuk verschrikkelijker dan tijdrekken, want dat eerste maakt het voetbal kapot.
 
RealMadrid-96
 
4
2 november 2019 om 21:56
Tijdrekken gebeurd vrijwel altijd als er een grote club tegen een (met alle respect) kleinere club als Southampton speelt. Is niet iets wat alleen in Engeland tegen City gebeurd. Scheidsrechters houden hier meestal ook wel rekening mee dus hij moet niet zo zitten janken.
 
FR_JC
 
6
2 november 2019 om 22:00
Ach, City heeft het meeste uitgegeven, het voetbal wat ze ervoor teruggeven is meestal om je vingers bij af te likken. En Vlak andere clubs en uitgaven ook niet uit. Of moeten we cijfers van LFC, United, Barca enz er ook bij pakken?
 
Lacazette
 
1
3 november 2019 om 02:48
@realmadrid96: als je oplet hoeveel tijd er bijgetrokken wordt na de 90e min is het vrijwel altijd veel te weinig na structureel tijdrekken. Scheidsrechters houden er dus vrijwel nooit rekening mee.
 
KopiteRed
 
24
2 november 2019 om 21:07
Helemaal eens El Fenomeno. Een verwend kind met een krankzinnige minderwaardigheidscomplex.
 
RealMadrid-96
 
22
2 november 2019 om 21:53
Heb bij Guardiola altijd het gevoel dat hij zichzelf altijd anders voordoet als dat hij eigenlijk is (vooral als er camera's in de buurt zijn) en dat zn ware aard met dit soort acties naar boven komt. Geweldige trainer maar vind het maar een eng mannetje.
 
Lacazette
 
2
3 november 2019 om 02:46
Tijd rekken heedt niks te maken met voetbal en is puur spelbederf. Ik kan het volledig begrijpen wanneer ze de bus parkeren,maar tijd rekken is gewoon zielig en moet afgestraft worden. Snap niet dat de fifa/uefa al jaren loopt te slapen en zuivere speeltijd gaat inlassen.
 
Almogaver
 
6
3 november 2019 om 03:23
Ik wist wel dat hierop een te groot aantal azijndrinkers zouden reageren. Betaalde de assistent met gelijke munt terug, zoals Caparros dat destijds bij Guardiola deed (toen ie nog trainer van Barça was). Gemoedelijk, onschudlig de draak steken en gevat zijn. Meer dan dat is het niet. Maar ja, wie veel wint en de beste is, krijgt nu eenmaal ook te maken met een hoop tegenstanders.
 
RalfPennings
 
5
3 november 2019 om 04:01
Laat hem keer team coachen wat geen topclub is en zonder geld anders zouden jij en ik het zelfs kennen doen??
 
KopiteRed
 
6
3 november 2019 om 05:05
Toch genant hoe Klopp de CL wel weet te winnen en in Pep’s hoofd leeft terwijl die veel minder heeft geinvesteerd. Pep is gewoon doorgedraaid in Engeland, niet zo stoicijns voor hem opkomen omdat-ie ex Barca is.
 
lizoke
 
3
3 november 2019 om 07:32
Ok dat klopt maar laat ronaldo of messi dan ook is bij een middenmotor spelen. Zouden ze dan ook zo succesvol zijn? Dat denk ik niet. Altijd dat gelul van hij kan het alleen bij een grote club. Laat al zijn ploegen beter voetballen. Kijk naar sterling. En ronaldo bij brescia of messi bij eibar het zou ook gene vette zijn
 
Etihad
 
3
3 november 2019 om 08:41
Heeft Klopp veel minder geïnvesteerd? Ja? Ga de aankopen maar eens na, Klopp kan er ook wat van.
 
Samcro
 
0
3 november 2019 om 10:10
Dat mag je niet zeggen Etihad, dan wordt er gewezen naar de verkopen en dat het dus eigenlijk een schijntje is. Alsof het hun eigen geld is Beide coaches hebben enorme hoeveelheden geld tot hun beschikking gekregen, beiden hadden zonder die sommen wellicht minder succes gehad dan nu het geval is. Het blijft echter wel vermakelijk hoe fans van deze twee mannen maar blijven zoeken naar argumenten om hun eigen coach te verdedigen, dus ik hoop dat ze er sws niet snel mee stoppen.
 
Almogaver
 
0
3 november 2019 om 11:21
Je bedoelt een team als Barça B, in de vierde divisie?
 
KopiteRed
 
3
3 november 2019 om 12:29
Samcro Ik zal je even uitleggen hoe net spend werkt en waarom het toch een beetje belangrijk is: als jij brood gaat kopen bij de supermarkt en je rekent af met 20 euro, heb je dan 20 euro betaald voor 1 brood? Of krijg je toch nog wisselgeld terug waardoor je de rest van dat geld weer kunt uitgeven aan andere zaken?
 
El Fenomeno
 
1
3 november 2019 om 21:07
Almogaver die altijd zo subjectief is.als die de beste is, waarom heeft die de finale van de CL dan al niet 6 jaar bereikt met twee teams die gigantisch veel kwaliteit hebben?
 
Samcro
 
0
4 november 2019 om 08:55
Kopite, bedankt voor de les, maar dat was me al wel duidelijk aangezien ik al 20 jaar actief ben in de financiele wereld het grappige is dat een coach die netto minder uitgegeven heeft (klopp), per definitie volgens de fans minder hard aangepakt mag worden, waar een coach als Pep wel daarop aangesproken dient te worden. Het ironische aan het hele verhaal, die mannen hebben er zelf geen ene flying f mee te maken hoeveel er voor een speler betaald wordt, maar toch blijven de fans hier kinderachtig over doen. In die zin vind ik het ontzettend vermakelijk.begrijp me overigens goed, ik heb niets tegen geen van beiden, het zijn allebei toppers. Het is gewoon bijzonder om te zien hoe hard fans zijn in het verdedigen van hun eigen coach. Maar om te wijzen naar spend en net spend om de een beter/fatsoenlijker/verstandiger te vinden dan de ander is echt zo delusional....
 
lfc11
 
39
2 november 2019 om 20:12
Pep heeft nu al slapeloze nachten van Liverpool. Wat een trieste opmerking.
 
BayernFct
 
1
2 november 2019 om 20:13
Ik denk na volgende week niet meer
 
Zwollenaar1987
 
10
2 november 2019 om 21:35
Ook na volgende week nog
 
Samcro
 
6
3 november 2019 om 00:04
Onnodig is het wel, maar triest? Het is gewoon waarheid toch? Hij maakte en schwalbe en een doelpunt. Daarnaast beschikt hij over talent.
 
lfc11
 
2
3 november 2019 om 10:03
Als trainer je zo uitlaten een week voor de onderlinge wedstrijd om nog even lekker het narratief aan te dikken dat Mane een diver is (in de hoop dat de scheidsrechter dat volgende week ook meeneemt en minder snel fluit), is triest ja. De waarheid? Twee pingels die gegeven worden met de VAR erbij worden duikelingen genoemd. Dat niet geheel toevallig supporters van concurrerende clubs bij alles van Mane 'dive' roepen, maakt het geen waarheid.als hij dan toch zo graag praat over talentvolle voetballers die diven, kan hij het hebben over Sterling.
 
KopiteRed
 
0
3 november 2019 om 12:31
Ik denk dat het probleem is dat-ie dat niet kan, net zo rattled als die spaanse Mourinho die net wat mooier voetbal speelt.
 
Samcro
 
0
3 november 2019 om 17:12
Kan ik ook, maar jij doet nu net alsof t allemaal mindgames zijn met verdere bedoelingen. Dan ben je een btje paranoia bezig imo.
 
HakimZiyach22
 
41
2 november 2019 om 20:12
Alleen al hierdoor hoop ik dat Mane een hattrick scoort tegen city, op dit moment de beste speler in de premier league. Echt een grote speler
 
KopiteRed
 
2
2 november 2019 om 22:54
Zeker weten de beste speler in de Premier League. Vind hem ook al tijden de beste speler van Liverpool, wat een weergaloze speler is Mané zeg.
 
Moyashi
 
0
3 november 2019 om 02:10
Mane tegen Sterling. Beide spelen heerlijk. Denk dat Liverpool wel zal winnen, maar voor titelstrijd hoop ik stiekem op City.
 
JamesRodriquez
 
18
2 november 2019 om 20:23
Die Mane heeft nu extra motivatie om tegen City te vlammen.
 
Leicester
 
7
2 november 2019 om 21:32
Lijkt wel een beetje of Guardiola niet met de druk kan om gaan dat er iemand anders op #1 staat. Begint steeds vreemder te doen en Mourinho trekjes te krijgen. Documentaire gezien op Amazon waar ze City een jaar volgen. Nou als dat de topmanager is... Wat een control freak zeg.
 
RalfPennings
 
2
3 november 2019 om 04:05
Moet eens een Team gaan trainen die het moeilijk hebben en geen barca bayern of city die altijd geld hebben van die teams kunnen jij en ik nog zelfs coach van zijn!!! YNWA
 
Almogaver
 
0
3 november 2019 om 11:28
Hoeveel (lands)kampioenschappen heeft de controlfreak gewonnen? En hoeveel andere topcoaches? En in hoeveel jaar? Heel raar van je, om te zeggen "als dat de topmanager is". Dan begrijp je niet wat het verschil is tussen de absolute top en wat eronder zit.
 
Leicester
 
1
3 november 2019 om 16:15
Tuurlijk bij Barca kreeg ie het beste materiaal ooit in zijn handen van Rijkaard. Bij Bayern idem dank u herr Heynkens die hem met 7-0 afdroogde het seizoen ervoor. Bij City heeft ie de beste selectie van het land en wordt kampioen. Mijn punt is dat als je de man volgt in het dagelijks leven ik er absoluut niet van onder de indruk ben. Mourinho, Van Gaal, Ancelotti, Luis Enrique, Lippi om er een paar te noemen hebben overal prijzen gewonnen en met kwaliteit minder materiaal dan City.
 
ÖnderAydogdu
 
19
2 november 2019 om 21:33
Ooh maar over Sterling heeft hij niks te zeggen. Die heeft namelijk ook vele schwalbes gemaakt de afgelopen jaren. Hypocriet
 
Zwollenaar1987
 
10
2 november 2019 om 21:36
Guardiola heeft zelf team vol duikelaars met silva, aguero, jesus, bernardo silva en die rat van een sterling. Wat de grootste duikelaar in de premier league is na harry kane
 
Freiburg
 
8
2 november 2019 om 23:51
Salah kan er anders ook wat van, vergeet die ook niet op je lijstje
 
Ginovan Gestel
 
0
3 november 2019 om 01:03
Een goede trainer met helaas heel veel nare trekjes. Begint steeds vervelender te worden.
 
alkatorian
 
1
3 november 2019 om 02:06
Af en toe echt een vervelend schijnheilig mannetje die Pep. Lijkt me af en toe zo’n irritante gozer om mee te werken. Hoe obsessief hij met alles bezig is. Eng gewoon.
 
Crema
 
2
3 november 2019 om 09:13
Valt me wel op dat bijna niemand het heeft over de schwalbe van Mane. Misselijke actie! Discussie wordt er gevoerd over iemand die aan de zijlijn staat, maar een speler die het spel belazerd wordt bejubeld. Vreemde wereld. Ik hoop dat MC volgende week na negentig minuten op twee doelpunten verschil staat, anders weet ik het wel weer.
 
Samcro
 
0
3 november 2019 om 10:12
Het is sws een vreemde wereld, wie heeft het nog gehad over Epstein?
 
Millonario
 
0
3 november 2019 om 12:54
Guardiola doet het= complete gek. Klopp doet het= wat is ie toch geweldig leuk om naar te kijken!