Gullit adviseert landgenoot die 'beste spits ter wereld' voor moet laten gaan
Donderdag, 20 februari 2020 om 12:56

Joshua Zirkzee maakte in december furore bij Bayern München met belangrijke doelpunten tegen VfL Wolfsburg en SC Freiburg. Sindsdien moet de Nederlandse aanvaller het weer doen met speelminuten in het beloftenelftal. Ruud Gullit zou het dan ook niet verkeerd vinden als Zirkzee tijdelijk wordt uitgeleend door der Rekordmeister, om zo elders ervaring op te doen op het hoogste niveau.

Het zint Gullit niet dat Zirkzee na de winterstop in de 3. Bundesliga acteert. "Die competitie is te nederig voor hem", benadrukt de oud-aanvaller in een interview met TZ. "Als Joshua bij de hoofdmacht van Bayern niet verder komt dan de reservebank, dan wordt de diamant ook niet verder geslepen. Het zou niet slecht zijn als Bayern Zirkzee verhuurt en er daarmee voor zorgt dat hij op een hoog niveau blijft spelen."

Hansi Flick: 'Ik heb nog regelmatig contact met Bayern-legende Jupp Heynckes'

Gullit volgt de pas achttienjarige Zirkzee al een behoorlijke tijd. De oud-international van het Nederlands elftal kent de spits van Bayern onder meer van diens optredens in Oranje Onder-19. Maxim, de zoon van Gullit, speelt in hetzelfde elftal als Zirkzee. "Hij heeft een neusje voor de goal", zo luidt het oordeel van Gullit senior over de jonge doelpuntenmaker in dienst van Bayern.

Mocht Zirkzee echter bij Bayern blijven, dan moet hij volgens Gullit goed kijken naar de verrichtingen van Robert Lewandowski. "Joshua kan veel van hem leren. Hij ziet iedere dag op de training hoe het moet. Lewandowski is momenteel de beste spits ter wereld. Het wordt heel lastig om hem op een dag op te volgen, maar met Joshua heeft Bayern wel iemand in de gelederen voor de toekomst. Hopelijk krijgt hij meer kansen om zich te bewijzen." Het contract van Zirkzee bij Bayern loopt nog ruim drie seizoenen door.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
4
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (19)

 
ElPhenomeno
 
11
20 februari 2020 om 13:04
2 wedstrijden en 2 goals is wel lekker natuurlijk. Hij kan beter gewoon speelminuten op doen bij clubs als Hoffenheim, Frankfurt en Bremen. Bij Bayern weet je dat de kansen nihil zijn.
 
MitchKot
 
17
20 februari 2020 om 13:05
Denk dat Zirkzee een goede spits voor Psv kan zijn. Lammers is niet goed genoeg voor Psv. Is meer van Heerenveen niveau. Probeer een optie tot koop op Zirkzee te bedingen met eventueel een terugkoopclausule en Psv heeft dan een topspits binnen. Ik zie voorlopig toch nog geen kansen voor Zirkzee om door te stromen bij Bayern. Kan hij zich beter eerst doorontwikkelen in de eredivisie.
 
FlamengoBrasil
 
4
20 februari 2020 om 13:24
Denk dat Bayern dat eventueel zou doen met een terugkoop clausule er in. Maar ik denk dat Zirkzee voorlopig wel in de Duitse competitie actief wilt blijven, en als hij verhuurt gaat worden liever naar een Bundesliga club gaat.
 
FUST
 
8
20 februari 2020 om 13:48
Mooi is dit altijd, je hebt zirkzee 2 x zien invallen waarschijnlijk en Lammers heeft net 2 x gespeeld bij Psv. Mooie conclusie vanaf teletekst!
 
MitchKot
 
12
20 februari 2020 om 13:55
Mooie conclusie van jezelf? Lammers heeft wel vaker dan 2 x gespeeld voor Psv. Heb alle wedstrijden van hem gezien en maakte weinig indruk in deze wedstrijden.
 
WouterSL
 
1
20 februari 2020 om 14:17
Lammers is niet het niveau dat PSV nastreeft. Malen wel maar die is geblesseerd. Maar dat Lammers het niet heeft kan een blinde zelfs zien. Wel een sympathieke gozer. Maar qua niveau meer Heerenveen of Vitesse.
 
memphisdepay
 
6
20 februari 2020 om 14:42
@wouterSL, wat een overdreven conclusie van jou. Waarom zou Lammers niet mee kunnen bij PSV? Die jongen deed het uitstekend bij Heerenveen en is talentvol genoeg om het te maken bij PSV. Hij heeft echt een uitstekende techniek, kan goed meevoetballen etc. Als hij wat sterker in duels wordt of wat meer een killer wordt dan is het gewoon een uitstekende spits en dan is zelfs PSV niet eens zijn plafond.
 
WouterSL
 
2
20 februari 2020 om 15:22
Memphis ieder zijn mening. Bij PSV spitsen denk ik aan RVN, Kezman, Romario, Ronaldo, Luc Nilles, zelfs niet LDJ die veel beter was dan Sam. Maar Lammers is voor mij een Bruggink. Ik zie het niet in hem. We hebben het over PSV niet PEC Zwolle. En ik schrijf Sam niet af. Ik heb hem niet eens opgeschreven.
 
Arnavut1
 
4
20 februari 2020 om 14:40
Ik vind het echt nog te vroeg om Lammer af te schrijven. Heeft zeker potentie om de eerste spits van PSV te worden. Hij heeft alleen de pech dat hij vroeg in het seizoen al geblesseerd is geraakt. Malen heeft wel meer potentie en is nu al verder maar die kan ook makkelijk een niveautje hoger.
 
davek
 
2
20 februari 2020 om 16:30
Lammers is gwn precies het Niveau van PSV dit seizoen
 
Duitser
 
0
20 februari 2020 om 17:28
Tot nu toe heeft hij het in de jeugd van Bayern en bij de twee invalbeurten in het eerste goed gedaan. Bij Bayern 2 bankt hij nog regelmatig en heeft in 16 wedstrijden 2 goals gemaakt. Dit bij de meest scorende ploeg van de competitie (49 doelpunten). Wriedt (volgend jaar Willem II) heeft er in 23 wedstrijden 17 doelpunten gemaakt, Boere bij Uerdingen in 17 wedstrijden 8 in een moeilijk scorend elftal (27 doelpunten in 24 wedstrijden). Dus is het naar mijn mening voorbarig te stellen dat PSV een topspits binnen zou hebben. Hij heeft de potentie maar is nog niet zo ver.
 
PieterPrins773
 
1
20 februari 2020 om 13:12
Ach er zijn meerdere wegen naar Rome. Hij is 18 dus als hij op zijn 24e spits van Bayerm zou zijn ligt hij ruim op schema. Weet ook niet of hij nu zo maar bii een bundesliga club in de basis zou staan. Zou nog 1 jaar rijpen bij Bayern, trainen met de top van de wereld is ook heel leerzaam. Daarna wellicht een jaarrje verhuren aan een club in NL? Een Groningen, Heracles of zo lijkr me een mooie club om wedstrijd ervaring op te doen
 
WouterSL
 
0
20 februari 2020 om 14:19
Daar is hij te goed voor. Ik zou hem wel in de kuip willen zien spelen. Terug naar zijn roots. Of in de BL genoeg goede clubs daar. Bij Bayern blijven zou stom zijn. Zonde voor zijn ontwikkeling.
 
WouterSL
 
0
20 februari 2020 om 15:24
In Haarlem?