Gullit begrijpt niets van aanpak Schreuder bij Ajax: 'Ik vind het zo raar'
Zaterdag, 5 november 2022 om 08:32

Ruud Gullit begrijpt niet waarom Mohammed Kudus bij Ajax niet de kans krijgt als aanvallende middenvelder, zo zegt de analist in het Ziggo Sport Voetbal Café. De Amsterdammer ziet in de 22-jarige Ghanees de perfecte nummer 10 voor Ajax en hoopt dat hij op die positie nog een kans gaat krijgen van trainer Alfred Schreuder.

"Voor mij is het nog steeds een raadsel waarom Kudus niet op het middenveld speelt", begint Gullit zijn betoog. "Ik vind het zo raar dat je met hem gaat zeulen en dat hij in de spits moet. Die jongen heeft zoveel energie, die doet daar ook zijn werk. Het is een middenvelder. Zo is hij ook gekomen. In het begin was hij geweldig, écht geweldig. Toen raakte hij geblesseerd, maar nu is hij weer terug. Waarom speelt hij niet op het middenveld?"

Gullit vindt wel dat Schreuder tegen Rangers (1-3 winst) heeft laten zien dat hij voor zijn beste elf durft te kiezen. "De keuze om Daley niet te laten spelen, was een heel lastige. PSV wordt een hele zware klus natuurlijk. Als hij daar een goed resultaat uit haalt, met het elftal wat hij voor ogen heeft, dan kweek je goodwill." Op Ibrox werd Daley Blind gepasseerd en liet Owen Wijndal een sterke indruk achter.

De vraag is of Brian Brobbey aanstaande zondag tegen PSV terugkeert in de spits. De twintigjarige goaltjesdief kampte deze week met een lichte blessure, waardoor Kudus mocht starten in Glasgow. De Ghanese linkspoot speelde dit seizoen achttien officiële wedstrijden voor Ajax, waarin hij goed was voor tien treffers en twee assists. Vrijwel al zijn doelpunten maakte Kudus als spits. Brobbey staat na zeventien wedstrijden op acht doelpunten en was drie keer aangever.

Meer nieuws
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
3
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
   
21:09
21:09
Perez dubt over PSV'er: 'Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo'n dip wél erg'
16
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (57)

 
Boompie85
 
32
5 november 2022 om 08:37
Gullit komt ook nog eens met een duit in het zakje.. dit roept elk forumlid al maanden, en ze hebben allemaal gelijk.
 
MrBoity
 
5
5 november 2022 om 08:40
Ik vind het onzin dat geroep om kudus. Het is een hele goede voetballer maar vooral als het lekker loopt. Groningen, utrecht, psv, twente uit heb je er helemaal niks aan
 
FCVoetbal23
 
14
5 november 2022 om 08:45
Speelde hij toen ook op het middenveld? Of geldt dit alleen voor Tadic? Die mogen we niet veroordelen tenzij hij als linksbuiten speelt. Daarnaast heb je aan een Klaassen helemaal niks, wat is er toch met dat we liever houthakkers zien op het middenveld? We leiden totaal geen creatieve spelers meer op, liever waterdragers die verdedigen hun werk doen maar er verder weinig van kunnen.
 
ManoHeeftLev
 
9
5 november 2022 om 09:02
Berghuis en Taylor trekken Ajax ook niet uit het slop wanneer het niet loopt. Dat doen jongens als Alvarez en Klaassen. Maar ja, die kunnen weer niet goed genoeg voetballen, dus wat wil men nou? Het toverwoord is balans in mijn ogen. Ik denk dat je prima zou kunnen spelen met Alvarez, Berghuis en Kudus. Overigens ben ik het niet helemaal met je eens met je mening over Kudus, want hij is iemand die heel veel energie brengt. Ook als het niet loopt.
 
13Nesta13
 
2
5 november 2022 om 11:02
Kubus heeft toch redelijk harde voeten af en toe. Is niet zo sterk in positiespel in de kleine ruimte. En af en toe ook wel een beetje blind paard. Wel snel, sterk, goede dribbel en mooie individuele acties. Ik zou daarom ook kiezen voor Berghuis op 10. Daar heeft het hele team veel meer aan. Bovendien speelt Berghuis ook prima. In de spits Brobbey. Is ook meer een teamspeler. Kudus doet af en toe echt wel bijzondere dingen, maar als je hem voor veel geld kunt verkopen moet je dat gewoon doen. En Gullit snapt niet dat voetbal een teamsport is. Kudus is geen Messi.
 
JizZzy
 
28
5 november 2022 om 08:45
De roep is mij nog niet luid genoeg. Eigenlijk is het te gek voor woorden dat er überhaupt een roep zou moeten zijn. Er is maar éã©n gestoorde die Kudus niet zou proberen op het middenveld en dat is dan uitgerekend degene die voor de groep staat. Zou eigenlijk goed zijn als Ajax morgen volledig van de mat wordt geveegd door PSV met een ontketende Simons tegenover onze houthakker Klaassen die elke bal inlevert. Maar zelfs dan verandert er waarschijnlijk niks. Dus laten we dan toch maar winnen.
 
Ajajax
 
28
5 november 2022 om 08:54
De gedachte dat je om wat voor reden dan ook zou willen verliezen van PSV vind ik echt een Ajacied onwaardig.
 
ManoHeeftLev
 
12
5 november 2022 om 09:05
Dit is ook weer oliedom gekakel. Kijk je überhaupt wel eens voetbal? Klaassen is geen heel creatieve speler met steekballen, dat klopt. Maar hij houdt over het algemeen nou net wél de bal in de ploeg. En als je hoopt dat Ajax verliest, ben je geen ajacied. Dan ben je het ook nooit geweest. Ga lekker series kijken ofzo. Past dan beter bij je.
 
JizZzy
 
18
5 november 2022 om 09:07
Dat mag jij vinden hoor Ajajax, je zal zeker niet de enige zijn. Ik ben meer Ajacied dan 99 van alle Ajacieden, echter kan ik ook zakelijk naar dingen kijken en de lange termijn daarbij in ogenschouw nemen. Dus nog een paar potjes verliezen om daarna af te zijn van deze saboteur, zou het mij waard zijn omdat dit tot continuã¯teit zou kunnen leiden hetgeen broodnodig is. Dat jij dat niet kan of wil snappen, vind ik helemaal prima. En voor de kip daaronder, als je zo over Klaassen praat, snap je zelf juist helemaal niets van voetbal en weet je waarschijnlijk niet eens hoe een stadion, laat staan de Arena, eruit ziet. Was je tegen jezelf aan het praten in de spiegel? Toedels!
 
Ijsmuts
 
2
5 november 2022 om 09:31
@Jizzy: wat is er zakelijk aan afreizen naar Napels om daar te juichen voor de goals van Napoli tegen jouw club?
 
ninjakai
 
4
5 november 2022 om 09:56
Hij verwoord het verkeerd. Als Ajax verliest dan hopelijk afgetekend met niet te ontkennen cijfers. Want dan wordt Schreuder eruit gegooid. Nog altijd ga ik er vanuit dat we winnen, maar als je dan toch verrliest dan bij voorkeur op een dusdanige manier dat er geen excuses meer mogelijk zijn en alfred weer thuis de boel kan verkloten ipv de mooiste club van nederland.
 
janor79
 
3
5 november 2022 om 11:47
Je bent meer Ajacied dan 99 (procent?) van alle andere Ajacieden? Wel bijzonder altijd als iemand dat soort dingen over zichzelf zegt..,
 
Ijsmuts
 
0
5 november 2022 om 14:01
Het is ook een beetje sneu om dat te roepen. Hiermee plaatst hij zichzelf vrijwillig boven anderen op basis van eigen perceptie.
 
Pelletje
 
8
5 november 2022 om 09:20
Ach die schreuder moet gewoon ophoepelen. Eigenwijze man die tactisch onze slechtste trainer ooit is. Ergste is nog dat we met deze ploeg en ons budget gewoon kampioen gaan worden en we volgens jaar weer de champions league ingaan met deze man.
 
Vernon
 
3
5 november 2022 om 09:58
Klopt. Meestal heb ik niet zo veel met die massale roepen, maar in dit geval wel. Net als destijds met de aankoop van Ziyech. Iedereen zag dat je dat moet doen. Inmiddels heeft Schreuder, net als de rest, door dat je Wijndal op links moet zetten en Bassey in het centrum. Dat is vooruitgang. Nu nog Kudus op het middenveld proberen. Het is allemaal geen rocket science. Gewoon poppetjes op de juiste plek.
 
eenopinie
 
7
5 november 2022 om 10:39
Kudus draait bij iedere bal die hij krijgt weg bij zijn tegenstander. Dat gaat vaak goed en ziet er mooi uit, maar soms ook niet. In de spits is het dan niet erg, op het middenveld heb je direct een counter om de oren. Kudus lijkt niet simpel te kunnen spelen. Schreuder zei al dat hij tactisch soms tekort schiet. Hij moet echt leren de momenten te herkennen om een actie te maken en verder simpel spelen. Zolang hij dat niet leert zou ik hem ook niet op het middenveld zetten.
 
AjaxRosenberg
 
2
5 november 2022 om 10:45
Hoe gaat hij dat leren als hij altijd in de spits moet spelen waar dat wel kan dan? Als ik het er al mee eens ben, want schreuder zegt wel meer wat niet klopt. Bovendien snap ik niet waar Schreuder zich druk om maakt. Want tegen Napoli stond het zonder Kudus op het middenveld ook dramatisch, dat een extra counter er ook wel bij kon. Kon bijna niet slechter toen. Je moet spelers op hun kwaliteiten beoordelen en de poppetjes op de juiste plek zetten. Misschien moet Schreuder daar gewoon eens mee beginnen.
 
eenopinie
 
2
5 november 2022 om 13:02
Ben ik helemaal met je eens. Zelfs ik, als grootste Blind dan op dit forum heb ik het idee, ben van mening dat Wijndal de kans moet krijgen. Brobbey moet in de spits en Tadic gewoon op links. Ja Tadic, nog altijd de meeste assists en gewoon superbelangrijk. Geef hem Wijndal die hem steeds overlapt en hij leeft weer op. Tegen de kleintjes zou ik Kudus de kans geven op 10, laat het maar zien. Maar niet tegen een counterploeg als PSV.
 
fc ramires
 
39
5 november 2022 om 08:37
Schreuder is een lafaard die geen keuzes durft te maken. Hij wil elke speler tevreden houden. Brobbey en klaassen hebben allebei geklaagd in de media en kregen vervolgens gelijk een basisplek. kudus baalde dat hij een transfer misgelopen heeft naar everton de weken erna direct basis gestaan. Schreuder wil graag heel stoer overkomen in de media met zijn opmerkingen maar iedereen prikt er doorheen. Ajax heeft een enorme fout begaan door hem aan te stellen terwijl schmidt beschikbaar was. En dat zeg ik nu niet omdat schmidt het goed doet bij benfica. Ik heb altijd gezegd dat psv spijt gaat krijgen en dat van nistelrooy er een potje van gaat maken en dat ajax schmidt zou moeten aantrekken als opvolger van.ten hag.
 
Dumbell
 
11
5 november 2022 om 09:16
Uit niks wat Schmidt bij PSV gedaan heeft kon je concluderen dat hij een geschikte trainer voor Ajax zou zijn. Leuk dat hij het nu goed doet bij Benfica, maar ik denk dat hij bij Ajax ook zou falen. Neemt niet weg dat je punt over Schreuder helemaal juist is.
 
fc ramires
 
3
5 november 2022 om 09:58
Uit niets wat schreuder gedaan heeft in zijn hele carriere kon je concluderen dat hij een geschikte trainer voor ajax zou zijn. Kampioen geworden met brugge door onzinnige playoffs.Het spel wat psv speelde onder schmidt vond ik echt goed. Niet meer dat eeuwige gecounter maar goed verzorgd voetbal met een vleugje pressie erbij. Ik vond vooral dat de spelers van psv hem in de steek lieten, ze waren gewoon slapjanussen die het niet een hele wedstrijd konden volhouden en bij sommige spelers ontbrak het ook gewoon aan kwaliteit. Met een groep spelers die wel weten wat 90 minuten strijden is, conditioneel in topvorm zijn en europese ervaring hebben zie je wat schmidt kan creeren. Hij had niet misstaan bij ajax
 
Ouwehoeri
 
7
5 november 2022 om 10:09
Als trainer van psv zei hij al dat de schaal aan Amsterdam gegeven moest worden
 
Shahubsie
 
7
5 november 2022 om 10:19
Dat was wel attent van hem destijds
 
steeck03
 
9
5 november 2022 om 09:30
Toen Ten Hag begon was iedereen het er over eens dat het de slechtst mogelijke keuze was. Na 3 maanden moest hij ophoepelen. Nu is hij heilig.. Geef Schreuder ook even tijd. Ik snap het ook niet altijd, maar in België heeft hij succes gehad. Meer dan Ten Hag had voor Ajax. Na de winter moet het kloppen.
 
ninjakai
 
18
5 november 2022 om 10:01
rot op met je tijd. Schreuder heeft al 4 maanden gehad en werkelijk was 0 verbetering en er is geen enkele lijn te ontdekken in het spel. Bij ten hag was er en duidelijk plan, duidelijke lijn, maar een slechte uitvoering. Dat is echt heel iets anders. Daarnaast was het excuus van Ten Hag dat hij geen voorbereiding had voor het inslijpen van automatisme. Niet dat de tegenstander beter is.
 
MrKrillin
 
12
5 november 2022 om 10:10
ninjakai Los daarvan, Erik had ook bewezen bij kleinere clubs als Utrecht en daarvoor GAE dat hij zijn teams goed kan laten spelen. Vooral Utrecht. Schreuder heeft gewoon gefaald bij zijn teams en in Twente lachen zij nog steeds om de keuze van Ajax voor Schreuder. Dus totaal geen indicatie dat het goed gaat na verloop van tijd. Verder waarom doen sommige, zoals Gullit dat het dapper was om Blind wissel te zetten? De wedstrijd ging nergens over en Daley kreeg rust. Zou pas bijzonder en dapper zijn om tegen PSV te passeren. Ik kijk echt tegen op Blind als LCV tegen Luuk....
 
manodedios
 
7
5 november 2022 om 10:16
tja steeck je hebt natuurlijk volledig gelijk. helaas staat niet iedereen zo relaxt in het leven. dagelijks kunnen we hier lezen hoe jizzy & co hun leven hebben toegewijd aan het affakkelen van Alfred Schreuder. er gaat werkelijk geen dag voorbij dat ze hier niet hun puntjes willen scoren. hoe ziet je leven er dan verder uit, vraag ik me weleens af. vrij gênant wat mij betreft en het bewijs dat je een deel van de Ajax fans zich gedraagt als een stel verwende meisjes van wie het speelgoed is afgepakt. je bent ze eerlijk gezegd liever kwijt dan rijk in het stadion want ze helpen de club waar ze kennelijk zo verknocht aan zijn geen steek verder. tuurlijk kan blijken dat Schreuder de man niet is voor Ajax. tuurlijk maakt hij keuzes waarmee ik het niet eens ben en graag zouden we meer vooruitgang zien. maar toen Overmars vertrok wisten we al dat alles anders zou worden, toen de trainer en 6 basisspelers vertrokken had iedereen kunnen weten dat het voor een opvolger heel moeilijk zou worden. Schreuder verdient minimaal de tijd, misschien zelfs ook wat vertrouwen. Volgende zomer lijkt me een mooi evaluatie moment. Dan kun je hem ontslaan als hij het niet naar behoren deed. tot die tijd zullen we het met hem doen en het zou mooi zijn als mensen achter hun club gingen staan. zo kan je ze er zondag doorheen slepen. maar Jizzy en zijn vrienden zullen hun witte zakdoekjes al hebben klaarliggen en bij de eerste de beste tegenslag trachten de aandacht op zich te vestigen. je vraagt je weleens af of mensen die zo gefrustreerd over voetbal door het leven gaan, dat ze hier elke dag hun gal en negativiteit moeten spuwen, niet eens een weekje vakantie verdienen.
 
Bakerfield
 
1
5 november 2022 om 10:58
Wat een gelul. Iedereen mag een mening hebben. En tussentijds evalueren is nooit slecht. Te lang wachten kan resulteren in het mislopen van het kampioenschap en kwalificatie Champions League. Of ben jij dit Alfred….?
 
manodedios
 
1
5 november 2022 om 12:15
De trainer ontslaan is geen garantie op het kampioenschap. Denk zelf ook dat het geen gelukkig huwelijk wordt met deze trainer en Ajax, ben er alleen niet zo overspannen over. De kans is reëel dat je als herfstkampioen overwintert, wellicht zelfs met een comfortabele voorsprong. volgens mij staan de spelers achter hem. ik zou hem laten zitten. zou ook echt niet weten wie hem moest vervangen. als in de zomer zich een grote kans voordoet kun je altijd weer zien. denk dat Ajax zonder Schreuder ook een paar niveaus omlaag was gekelderd, er is zoveel ingeleverd. voor die succes supporters pijnlijk wellicht, maar ik bekijk het inmiddels wat luchtiger, heb wel lelijkere jaren en slechtere trainers meegemaakt in de arena. En als ze eens geen kampioen worden gaat er ook niemand dood. feit blijft dat een supporter achter zijn club kan blijven staan, dat lost meer op dan dat gepiep elke dag, bovendien is het leven wat minder zuur zo.
 
MrBoity
 
15
5 november 2022 om 08:38
Ik vind het toch nog steeds apart dat mensen als gullit, van basten, aad de mos etc in Nederland op tv andere trainers steeds de maat blijven nemen. Zelf hebben ze het natuurlijk fantastisch gedaan….
 
football033
 
8
5 november 2022 om 09:07
Gullit heeft al vaker aangetoond geen goede trainer en analist te zijn. Hij roept dingen die de 8 miljoen coaches van Ajax graag horen
 
Futures
 
9
5 november 2022 om 09:25
Inderdaad ik vind die heren maar lachwekkend.
 
AFCArjen
 
1
5 november 2022 om 10:42
Aad de Mos heeft in elk geval met succes grote clubs getraind. Die heeft enig recht van spreken over het vak. Gullit en Van Basten waren ongekend grote voetballers, maar hebben gefaald als trainer en coach. Gullit kletst alleen maar onzin. Enige interessante verhalen zijn die over zijn tijd als speler. Van Basten heeft tenminste nog kijk op individuele spelers. Zodra het over tactiek en management gaat vliegt hij uit de bocht. Kortom, neem het met een korreltje zout en pik de leuke momenten eruit. Verder niet teveel aandacht aan besteden lijkt me.
 
MrBoity
 
3
5 november 2022 om 12:03
Aad de mos heeft het bij kv mechelen en anderlecht prima gedaan maar bij ajax namen ze hem niet serieus, bij al zijn andere clubs heeft ie er een zooitje van gemaakt met voor mij persoonlijk het hoogtepunt bij psv (“ik ben een garantie voor succes”) hij is zo vaak ontslagen dat ze hem de de naam aad afkoopsom gegeven hebben. Van basten heeft Ajax bijna failliet achtergelaten met zijn aankopen dan hoor ik hem laatst het aankoopbeleid van Ajax bekritiseren. Gullit dat was natuurlijk uitstekend bij feyenoord, newcastle en oranje … Neem het met een korreltje zout idd maar het is toch ronduit stuitend als deze mannen de andere trainers bekritiseren
 
Muke10101
 
19
5 november 2022 om 08:38
Het is een principe kwestie geworden voor Schreuder. Hij wil zo graag zijn gelijk hebben dat Kudus geen 10 is, dat hij liever houten Klaas er neerzet. Iedereen ziet het, maar Schreuder weet het beter. Misplaatste arrogantie krijg je er gratis bij.
 
Reinaldinhoo
 
9
5 november 2022 om 08:46
Jeetje ik had het niet voor mogelijk gehouden maar Gullit zegt iets nuttigs! Kudus op 10 Alvarez stofzuiger berghuis op 8. Brobbey op 9 Tadic 11 Bergwijn 7. De achterhoede. Tja daar ben ik alleen van Timber onder de indruk. De rest is lood om oud ijzer.
 
Broodje Eend
 
6
5 november 2022 om 08:50
Schreuder vindt dat Edson Alvarez en Kenneth Taylor altijd moeten spelen. Daardoor blijft er maar één plek op het middenveld over, en die hoort uiteraard toe aan Steven Berghuis. Als je Kudus dan op wil stellen dan zal dat op een andere positie moeten en de spits is dan nog het meest logisch. Natuurlijk kan je goede argumenten geven waarom Kudus zou moeten spelen ipv Taylor, maar Schreuder ziet meer in Taylor. Het wel of niet opstellen van Kudus heeft niets te maken met lafheid, maar met voorkeur. Dat Blind zo lang mocht blijven staan lijkt wel met angst voor grote beslissingen te maken te hebben, maar die is gelukkig achter de rug.
 
football033
 
3
5 november 2022 om 09:11
Hij moet dus kiezen tussen Klaassen, berghuis of kudus en hij heeft een spits die niet fit is en als die fit is kan die de 90 minuten niet vol maken. Dan kiest ie eigenlijk best een logische opstelling!
 
Vernon
 
1
5 november 2022 om 10:01
Nee hoor. Zet dan gewoon Brobbey erin, en als die het niet 90 volhoudt dan wissel je van posities. Speel je in elk geval een uur in de meest logische opstelling.
 
Soccerfan_1
 
2
5 november 2022 om 10:29
Als een spits niet fit is dan wissel je die om voor een andere spits. En niet voor een middenvelder die zich daar niet prettig voelt.
 
DonaldPump
 
12
5 november 2022 om 08:53
Schreuder is een genie die dingen bedenkt op een ander denkniveau. Wij als normale leken kunnen hem niet begrijpen.
 
jeroen 123
 
1
5 november 2022 om 09:13
Hahaha ?? zelfde als Gullit die ziet dat die jongen alles tekort komt geen snelheid bal behandeling is matig overzicht slecht dat denk niveau kunnen wij allemaal niet aan.
 
Siemjo
 
4
5 november 2022 om 08:57
Dat begrijpt inderdaad niemand. Maar dat gaat Schreuder niet doen want als het gaat lopen moet hij zijn ongelijk gaan erkennen. Maar het beter om nu je ongelijk te erkennen dan dat het straks is afgelopen voor Schreuder
 
basbroek
 
1
5 november 2022 om 09:25
De vraag is of Kudus positioneel sterk is. Of hij verdedigend goed staat. Ik vraag het mij af. Vind hem in de duels zwak overkomen en verliest veel de bal. Ben nog niet overtuigd.
 
NeeNeeSticker
 
11
5 november 2022 om 09:38
Heel Nederland ziet het, of Schreuder is geforceerd koppig of incompetent. Ik vrees de laatste tijd beide....
 
Soccerfan_1
 
3
5 november 2022 om 10:28
En dan dachten wij dat ten hag koppig en eigenwijs was. Schreuder is nog erger
 
dav036
 
0
5 november 2022 om 09:40
Brobbey in de spits en Kudus op 10. Bergwijn links, die portugees op links, Wijndal linksback. Zou Blind toch nog een laatste kans geven links naast Timber.
 
dav036
 
2
5 november 2022 om 09:41
Bedoel portugees op rechts
 
Rinus1959
 
0
5 november 2022 om 09:51
Wie ziet de trainingen , hoe daar dingen gaan, dat het er nu niet uit komt nog, is begrijpelijk, ja ten Hag was ook een lul eerst, maar alle mensen zien momenten, denk dat Ajax dit jaar moet bouwen, zo gek is dat niet met alles wat weg is gegaan. Het team bestaat om veel meer spelers, de spelers moeten een team zijn, dat mis je nu nog een stuk ook.
 
Soccerfan_1
 
2
5 november 2022 om 10:26
Snap je dan nog steeds niet dat het niet gaat om team en bouwen enz. Zet de juiste poppetjes op de juiste plek en dan heb je je begin al. Gooi de spelers die niet presteren op de bank en je bent al bij stap 2. Beide stappen slaat schreuder over. En maar wisselen met posities en maar heen en weer schuiven om je niet presterende lievelingetjes maar een basisplek te geven. Op die manier ga je nooit komen waar je wilt komen. Ten hag luisterde naar kritiek. Schreuder doet alsof wij allemaal gek zijn
 
Soccerfan_1
 
2
5 november 2022 om 10:23
Heel Nederland begrijpt niets van Schreuder maar in de ogen van Schreuder zijn wij blijkbaar allemaal knettergek
 
Cas1
 
0
5 november 2022 om 10:33
Zo lastig is het niet. Beide spelers horen in de basis. Als hiervoor Berghuis of Tadic moet sneuvelen is een ander verhaal. Je hebt dan je diepe spits en een nummer 10 die volop scoort. Je moet het wel zien Schreuder en met hem vele anderen niet, omdat ze te veel nadruk leggen op de positieve elementen van spelers en de negatieve elementen verwaarlozen
 
pinko
 
6
5 november 2022 om 10:57
Iedereen weet toch zo langzamerhand wel dat het kwartje bij Schreuder nog langzamer valt dan bij Ten Hag. Hoofdstuk Martinez. Ook weer ten koste van Blind. Die laatste schijnt een soort status aparte binnen Ajax te hebben, en een of andere vorm van onmisbaarheid. Zelfde geldt nu ook voor Tadic. Zelf ben ik een groot fan van deze speler, vooral ook nog eens vanwege zijn professionaliteit. Waar Blind arrogantie uitstraalt, is dat bij Tadic trots. Maar dit even terzijde. Tadic kan best regelmatig meedoen tegen andere clubs uit de Eredivisie, maar op Europees (sub)topniveau is het over. Dus moet je als coach alvast voorsorteren. Je hebt Bergwijn voor (veel te veel) miljoenen gekocht, en die rendeert bij Ajax beter op links. Dus die investering moet je koesteren en gebruiken op de juiste manier. Ook hierin toont Schreuder zich weer de laffe coach door geen keuzes te durven maken. Het is heel simpel gesteld, maar Schreuder is gewoon een prima assistent trainer, maar een waardeloze hoofdcoach. Want die laatste moet soms pijnlijke beslissingen nemen in het belang van het team. En dat kan voor bepaalde spelers pijnlijk zijn. Is inherent aan voetbal op dit niveau, dus even slikken en doorgaan - of stoppen. Wat Schreuder vooral ook kwalijk is te nemen, is zijn starheid tijdens vroegtijdig gelopen wedstrijden. Juist dan kun je wisselspelers veel eerder inbrengen dan hij doet. En bepaalde samenstellingen kunt uitproberen. Wanneer heeft hij het beoogde koppel Brobbey/kudus uitgeprobeerd? Dus heb je blijkbaar een reden om dat juist niet te doen. Bang dat het werkt? En dan weer een harde keuze moeten maken? Al met al kunnen we nu al stellen dat de beste man totaal ongeschikt is als hoofdcoach van Ajax. Welke resultaten er ook behaald zullen worden onder hem.
 
Stijlvol
 
2
5 november 2022 om 15:58
Het is zo zuur dat ieder weldenkend mens, en nu ook grote oud-voetballers van mening zijn dat Mo Kudus achter Brian Brobbey moet gaan spelen. Of in ieder geval graag zien dat deze optie eens wordt uitgeprobeerd. Maar heilige Schreuder is Ajax’s oefenmeester en ziet iets heel anders. Iets met gebakken lucht en bizarre koppigheid, vermoed ik zo.
 
son_goku
 
1
5 november 2022 om 16:05
Ik snap zo goed die hele discussie over kudus niet zo goed. Deze jongen kan goed voetballen en laat elke wedstrijd leuke hoogstandjes zien. In het begin dacht ik dat hij een prima vervanger zou zijn voor de rol die frenkie de Jong vervulde. Maar hoe meer wedstrijden ik van hem zie hoe meer ik Schreuder begrijp. Deze jongen heeft teveel balverlies of slechte aannames. Ook is hij nogsteeds te wild voor op het middenveld. Als aanvaller vind ik hem dan wel beter omdat hij doelgericht is en een prima in de kleine ruimtes kan voetballen. Maar daar staat hij dan tevaak buitenspel of andere medespelers in de weg. Hij heeft dan wel vaak gescoord. Maar de helft daarvan waren simpele intikkers en sinds hij in de basis was gekomen ging het elftal ook punten verspelen. Daarom ga ik ook nog niet meedoen met de hekse tegen Alfred Schreuder. We staan boven aan in de competitie en overwinteren in de Europa league wat ook meer ons niveau is dit seizoen. Zolang hij ajax dit seizoen kampioen maakt is het voor mij een geslaagd seizoen geweest.
 
HakimZiyach22
 
0
5 november 2022 om 17:05
Hoe meer weerstand er is, hoe meer Schreuder vasthoudt aan zijn eigen, domme plannetjes. Hij is bang dat Brobbey-Kudus een koningskoppel wordt waardoor hij huilbaby Jan Klaassen moet teleurstellen.