Guti: 'In Mexico zeggen ze misschien dat dit niet zo'n goede competitie is'
Woensdag, 9 januari 2019 om 07:37

PSV nam Érick Gutiérrez afgelopen zomer in de laatste dagen van de transferwindow over van Pachuca. Pas in de laatste wedstrijden voor de winterstop had de 23-jarige Mexicaanse middenvelder een basisplaats bij de Eindhovenaren. In gesprek met De Telegraaf stelt Gutiérrez dat hij nog niet het beste van zichzelf heeft laten zien.

"Ik kwam bij PSV in een team terecht dat al lekker liep, dat al was voorbereid op het nieuwe seizoen, dus ik wist dat ik geduld moest hebben. Natuurlijk heb ik het moeilijk gehad toen ik niet speelde. Het was heel lastig. Niemand vindt het leuk om niet te spelen. Ik moest laten zien dat ik het niveau aankon op de momenten dat ik de kans kreeg", zegt Gutiérrez, die in de eerste seizoenshelft zestien wedstrijden voor PSV speelde.

"Uiteindelijk is het gelukt, maar ik mag niet achteroverleunen. Dan kan zomaar iemand anders in de ploeg komen", vervolgt de middenvelder. Hij moet het in het elftal van trainer Mark van Bommel doen met een meer aanvallende rol. "Ik vind het fijner om op 8 te spelen. Dan kom ik meer aan de bal. Maar Pablo (Rosario, red.) en Jorrit (Hendrix, red.) doen het erg goed. Gaston is nu mijn belangrijkste concurrent, maar we moeten elkaar blijven helpen en geven elkaar tips."

"Ik vind het leven in Nederland erg fijn. De mensen zijn rustig en tonen veel respect. Ik kan met de familie over straat zonder dat er iets gebeurt", aldus Gutiérrez, die moest wennen aan het voetbal in Nederland. Hij stelt dat de Mexicaanse competitie iets langzamer en minder tactisch is. "In Mexico zeggen ze misschien dat dit niet zo'n goede competitie is, maar dan moeten ze maar eens in Nederland gaan spelen. Iedereen wil aanvallen. En dan hebben we ook de titelstrijd met Ajax. Die wedstrijd daar, eind maart, dat kan best wel eens een echte finale worden."

Meer nieuws
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
7
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
18
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
19
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
23
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
Psv-er!
 
6
9 januari 2019 om 08:28
Deze jongen heeft erg veel kwaliteit dat zie je aan alles. Wel moet de handelingsnelheid omhoog en moet hij iets minder flegmatiek aan de bal zijn. Hopelijk kunnen we hem na dit seizoen op zijn echte positie zien met een goede nummer 10 ervoor. Pereiro verkopen en een specialist op die positie halen lijkt mij de beste oplossing. Jammer voor Hendrix maar die moet echt weer eens stappen gaan maken om in de basis te blijven want Rosario stoomt hem voorbij op dit moment.
 
Buitenspelgoal
 
9
9 januari 2019 om 08:43
Hendrix staat muurvast in zijn ontwikkeling en ik heb het idee dat er ook niet veel meer in zit. Hij is te traag in zijn handelen en beweging en dat is moeilijk te trainen. Een jong talentje is het ook niet meer. Ik zou hem bij een redelijk bod komende zomer laten gaan. Guti dieper laten spelen en een nieuwe aanvallende middenvelder halen om Pereiro te vervangen.
 
XAJAcfa
 
11
9 januari 2019 om 08:58
Guti is wel beter dan Hendrikx dat kan bijna niet. Hendrikx is het zwakker punt bij PSV dat zie je elke wedstrijd weer maar met name tegen topploegen als de handelingssnelheid omhoog moet zoals tegen Barca, Milaan, Tottenham, Ajax dan zakt hij compleet door de mand als de tegenstander iemand diep laat spelen. Kan hij niet belopen en als hij onder druk wordt gezet maakt hij hele rare keuzes. Eigenlijk is Hendrikx voor de subtop een prima speler maar komt hij te krt er boven
 
voetbalfreak
 
5
9 januari 2019 om 09:06
Ben het met je eens dat Hendrix tegen topploegen vaak door het ijs valt. Boekt weinig progressie meer.
 
Frico_rmc
 
1
9 januari 2019 om 09:34
Hij is vooral niet constant genoeg. Hij levert het ene moment de bal in waarbij je vooral denkt waarom in godsnaam en het andere moment kan hij zoals bv. bij Heracles een bal in 1x op de juiste snelheid zo plaatsen dat het gelijk gevaarlijk is. Mocht er een leuke Europese subtopper komen (Everton, Werder Bremen, Frankfurt etc. dan zou ik hem lekker verkopen en centraal gaan spelen met Rosario en 'Guti'.
 
Dammie
 
8
9 januari 2019 om 09:53
Dat hangt ervan af hoe je Hendrix gebruikt. Als spelverdeler is hij inderdaad niet de beste speler die er is en als je hem onder druk zet is hij kwetsbaar. Maar verdedigend en als stofzuiger is hij zeer nuttig en is hij absoluut een belangrijke speler voor Psv. In die rol heeft hij ook meer laten zien dan Gutierez (die overigens tegen AZ ook in de fout ging toen hij onder druk werd gezet en een tegengoal veroorzaakte)
 
DRL80
 
0
9 januari 2019 om 13:57
PSV speelt net als alle NL clubs het meerendeel van de wedstrijden tegen minder dan subtopclubs dus zou hij prima bij PSV kunnen blijven spelen en moet ie in de zwaardere wedstrijden wellicht banken.
 
TILBURG013
 
28
9 januari 2019 om 09:22
Zeggen ze dat in Mexico? Hun competitie stelt al helemaal geen reet voor. Zijn zeker nog steeds boos over WK 2014..
 
soccersupp
 
2
9 januari 2019 om 12:33
Het stelt alle halleluja verhalen van vooral psv supporters over hoe groot hun club wel niet is in het juiste perspectief. Niet dus. Lozano is een grote speler en omdat hij nu toevallig bij psv speelt lopen er mensen in een Lozano psv shirt. Als hij morgen naar Inter gaat kopen ze een Inter Lozano shirt. Laat ze in Mexico maar niet horen dat veel clubs hier op nepgras spelen.
 
Sirius
 
0
9 januari 2019 om 14:40
Aan de andere kant hoeven Mexicanen vaak geen twee keer na te denken als een Nederlandse club concreet wordt. De Mexicaanse competitie op zich is erg zwak, alleen lopen er altijd wel een paar pareltjes rond die uiteindelijk dan ook in Europa terecht komen.
 
unis
 
1
9 januari 2019 om 12:34
Dat wk 2014 zullen ze nooit vergeten Wij ook niet! Maar competitie is niet echt te vergelijken toch?!