Guus Til: 'We moeten niet doen alsof God en God zijn vertrokken'
Vrijdag, 9 november 2018 om 18:47

AZ beleeft vooralsnog een moeizaam seizoen. De Alkmaarders werden vroegtijdig uitgeschakeld in de Europa League en draaien ook in de Eredivisie nog niet naar tevredenheid, met slechts een zevende plaats. AZ verloor afgelopen zomer Wout Weghorst en Alireza Jahanbakhsh aan respectievelijk VfL Wolfsburg en Brighton & Hove Albion, maar aanvoerder Guus Til weigert de teleurstellende resultaten te wijten aan het vertrek van het tweetal.

Ofschoon Weghorst en Jahanbakhsh vorig seizoen gezamenlijk goed waren voor 39 competitiedoelpunten, is Til van mening dat AZ het vertrek van het duo zou moeten kunnen opvangen. "De cijfers liegen niet, dat is natuurlijk geen lulkoek. Maar we moeten ook niet doen alsof God en God zijn vertrokken bij AZ", laat de twintigjarige middenvelder optekenen in gesprek met Voetbal International.

"Wout is een goede spits, maar hij was geen spelmaker of zo. Als we daar iemand anders neerzetten en die op dezelfde manier van bruikbare ballen voorzien, waarom zou die dan niet vaak kunnen scoren?", vraagt Til zich hardop af. "Ik vind het te makkelijk alles terug te voeren op het vertrek van tweede goede aanvallers. We hebben nog steeds genoeg kwaliteit in huis om goed te voetballen en onze wedstrijden te winnen."

AZ staat na elf speelrondes met vijftien punten op een zevende plek in de Eredivisie. Na een reeks van drie verloren competitiewedstrijden volgde vorig weekeinde op eigen veld een 1-0 zege op De Graafschap. Volgens Til heeft het elftal van trainer John van den Brom 'de stijgende lijn eindelijk weer te pakken'. "En dat is nodig ook. Er stond best wat spanning op deze week."

Meer nieuws
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez maakt miskoop finaal af: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij!'
0
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
0
   
21:09
21:09
Perez dubt over PSV'er: 'Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo'n dip wél erg'
14
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (8)

 
BvdP
 
10
9 november 2018 om 19:03
Ik vind het vertrek van Jahanbakhsh toch een groot gemis hoor. Overigens wel duidelijk waardoor Til zo’n hoog niveau kon halen vorig jaar. Nu het van hem moet komen valt het behoorlijk tegen. Vind ook dat hij te snel aanvoerder is gemaakt. Hij is een talent maar heeft nog veel te leren. Wel een sympathieke gast
 
komopaz
 
4
9 november 2018 om 19:34
Maar ook Weghorst wordt heel erg gemist. We hebben geen klootzakken meer. Iemand die elke wedstrijd 100 procent strijdt om te winnen. Nu hebben we een geblesserde jongen van 17 die het best goed deed en de oude spits van ADO. Nee, geef mij Weghorst maar. Ondanks dat het een houten klaas is, prikte hij er wel met zekere regelmaat eentje in.
 
AjaxCunian
 
0
10 november 2018 om 00:35
Guus kan helaas matig voetballen, heeft niets te zoeken in Oranje. Blinkt in helemaal niets uit.
 
Titaantje
 
4
9 november 2018 om 19:53
De tactische impact van een spits als Weghorst is (in de eredivisie) enorm. Houdt continu twee man bezig centraal achterin. Dat geeft andere jongens, zoals Til, weer meer ruimte om te ballen. En Ali was absoluut wel een spelmaker, weliswaar niet vanuit het centrum maar hij was wel degene die de defensie open brak met een dribbel en waar veel dreiging vanuit ging. Je ziet dat zonder die ingredienten, een Til ook nog helemaal niet in staat is om te excelleren. Zelfs niet tegen een Kazaks clubje aan de start van het seizoen.
 
Voetballer 2
 
2
9 november 2018 om 21:03
Nou ik ben er vrijwel van overtuigd dat het gemis van Jahanbakhsh en Weghorst veel invloed heeft op de stand momenteel. Zie alleen maar eens naar het aantal doelpunten van deze 2 die ze gemaakt hebben. En ik vermoed dat Til het vorig jaar ook gemakkelijker had en nu ze weg zijn valt hij ver terug en kan de kar echt niet trekken blijkt wel. Daarom denk ik dar AZ wel tijd nodig heeft om weer zover te komen
 
Fortress
 
1
9 november 2018 om 21:09
Nee God en God zijn niet vertrokken, maar wel 2 spelers die bij elkaar meer dan 40 doelpunten in een seizoen erin kunnen prikken. Wat er nu voorin loopt zijn ook niet bepaald godenzonen die ik dat zie evenaren en Til draait alleen goed als het team goed draait. Je mist een sluwe vos als afmaker(Weghorst) en de Mohammed Salah van az (Jahambaks) en az heeft al die miljoenen lekker onder het matras gestopt.
 
Gerardovic
 
0
10 november 2018 om 09:40
Prima vent maar beetje gehypt, toch een stuk minder klasse dan menigeen dacht. Dat heb ik meer met die zogenaamde enorme toptalenten van az, zelfs bij de st