Haaland zet bloemetjes buiten: 'Hij heeft 6428 negatieve tests gehad'
Zondag, 30 mei 2021 om 19:49

Erling Braut Haaland en Martin Ödegaard hebben voor enige opschudding gezorgd op social media. Zaterdagavond plaatste Ödegaard een foto op zijn Instagram Story, waar de poserende Arsenal-huurling met de spits van Borussia Dortmund te zien is in het uitgaansleven van Marbella. De Noren verblijven momenteel met de nationale ploeg in de Zuid-Spaanse badplaats voor een trainingskamp. Bondscoach Stäle Solbakken neemt het tijdens een persmoment op voor zijn pupillen, die kritiek kregen te verwerken vanuit Noorwegen.

Op de avond voordat de Noorse selectie bijeenkwam voor de groepstraining, besloten Haaland en Ödegaard het Andalusische nachtleven in te duiken. "Topscorer Champions League", zet de middenvelder als begeleidende tekst op de Story, waarin hij ook Haaland tagt en Marbella als locatie toevoegt. In Noorwegen werd er verontwaardigd gereageerd op het nachtelijke uitstapje van de sterspelers van het Scandinavische land, maar Solbakken haalt zijn schouders op over het voorval.

"Hij is een jonge speler die al lange tijd op een zeer hoog niveau en onder zeer grote druk speelt. Hij heeft alle coronaprotocollen altijd gerespecteerd en heeft 6428 negatieve tests gehad. Hij is 72 uur en 48 uur getest van tevoren en ook op zaterdag legde hij een negatieve test af bij aankomst", zo laat de bondscoach weten in de Noorse pers. In Andalusië, de autonome regio waarin Marbella gelegen is, zijn de discotheken en bars geopend tot na middernacht en is het toegestaan om binnen met maximaal acht personen aan een tafel te zitten.

"Tijdens deze pandemie gaat het ook een beetje om kunnen leven. Sommigen houden zich meer bezig met het leven dan alleen maar praten over angst, angst en angst. Dus als Erling een beetje stoom wil afblazen in Marbella voordat we de conditie weer op peil gaan brengen, dan denk ik dat hij dat moet doen zonder dat er een 'probleem' van gemaakt wordt", besluit Solbakken, die zich met Noorwegen niet wist te plaatsen voor het komende EK.

Noorwegen werkt komende woensdag een oefenwedstrijd af tegen Luxemburg in La Rosaleda, het stadion waar Málaga normaliter zijn thuisduels speelt. Vier dagen later staat op dezelfde locatie een vriendschappelijke ontmoeting met Griekenland op het programma. De eerstvolgende officiële wedstrijd vindt voor de Noren plaats op 1 september, wanneer Nederland de tegenstander is in Groep G van de WK-kwalificatiereeks.

Meer nieuws
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
4
   
13:32
13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
7
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
10
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
Skede
 
348
30 mei 2021 om 20:02
Zo, rake teksten van die Noorse bondscoach. Geen politiek correct geleuter maar eigenlijk gewoon aangeven dat mensen eens niet zo moeten zeiken. Verfrissend.
 
Harmr
 
64
30 mei 2021 om 20:57
Hartstikke goed! Eindelijk eens niet dat eeuwige "gedeug" van de laatste 15 maanden.. Even lekker los!
 
consy
 
8
30 mei 2021 om 21:51
Heel leuk dat verfrissend zijn. Ben heel benieuwd of hij net zo verfrissend was als het de linksback was geweest ipv je absolute topper. Verder valt er indd niet over te zeiken, ze worden continu getest.
 
Skede
 
58
30 mei 2021 om 21:53
Tja, als het de linksback was en hij had dit gezegd, dan was jouw reactie: "Ben heel benieuwd of hij net zo verfrissend was als het een absolute topper was geweest ipv de linksback". ??
 
consy
 
6
30 mei 2021 om 21:59
Touchã© Al zie je toch vaak dat de toppers eerder verdedigd worden, is toch makkelijker voor sommigen om een speler die minder aanzien heeft te laten vallen. Dubbele moraal.
 
toss
 
1
30 mei 2021 om 22:13
Ja helemaal mee eens. Beetje lol hebben, ontspannen. Ik weet alleen nog steeds niet zeker maar dit aantal tests is toch een grap he?
 
FrisianReds
 
9
30 mei 2021 om 23:58
Heeft toch ook niks met politiek correct te maken? Die jongens zijn in een stad waar de regels dit volledig toelaten. Ze doen dus helemaal niks verkeerd. Ik stoor me aan mensen die egoïstisch alle regels aan hun laars lappen, maar dat is hier niet aan de orde. Dus lekker laten gaan.
 
Andres13
 
111
30 mei 2021 om 20:02
Laat die jongens inderdaad toch even genieten daar in Spanje. Ik had hetzelfde gedaan als ik in Marbella was en toch geen EK meer hoefde te spelen. Haaland en Odegaard zullen er vast weer staan als Noorwegen in september verder gaat met hun WK-kwalificatie.
 
Gooner4
 
23
30 mei 2021 om 20:27
Precies. En daarnaast laten de regels het daar toch toe
 
juvedeef
 
51
30 mei 2021 om 20:53
Zielige bekrompen mensen die zoveel te zeuren hebben op deze jongens. Regels zijn er in dat land naar. En ze worden regelmatig getest. Zie hier niks verkeerds aan.
 
GLENNN
 
1
31 mei 2021 om 10:33
Iedere dag zowat getest en ze zitten met z'n tweeën. Tevens is het gewoon mogelijk in het land, dus why not? Prima reactie!