'Hakim is een beetje Ibrahimovic-stijl, maar soms is het niet slim'
Zondag, 22 april 2018 om 11:46

Hakim Ziyech lijkt bezig aan zijn laatste weken als speler van Ajax. De Marokkaans international ligt niet goed bij een klein deel van de supporters en zou weken geleden binnen de club al hebben aangedrongen op een zomerse transfer. De middenvelder heeft zijn hart op de tong en dat maakt hem bij sommigen niet altijd even populair. Nordin Amrabat denkt dat Ziyech er verstandig aan doet als hij iets terughoudender is met zijn uitspraken in de toekomst.

"Ik heb ook wel eens tegen hem gezegd: 'Je moet niet altijd alles zeggen wat je denkt.' Hij is een van de weinige voetballers die zegt wat hij denkt. Het is misschien niet slim, maar bij hem is het: what you see is what you get, heel simpel", aldus de aanvaller van Leganés bij De Tafel van Kees. "Als ze mij iets vragen en ik denk dat het niet heel slim is om iets te zeggen, draai ik er een beetje omheen, Hakim niet. Hakim is een beetje Ibrahimovic-stijl. Zlatan is ook zo. Ik vind het wel mooi, maar soms is het niet slim."

Amrabat noemt Ziyech een 'fantastische speler'. "Iedereen heeft een mening over hem omdat hij op het veld vaak geconcentreerd is en minder lacht. Buiten het veld loopt hij altijd te lachen, dat kun je ook vragen aan de jongens bij Ajax.", aldus Amrabat, die het vreemd vindt dat Ziyech door een deel van de supporters tijdens de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo (4-1) werd uitgefloten. "Als je ziet wat hij allemaal voor die club doet... Hij is een goede speler, hij is waardevol en geeft altijd alles. Hij is degene die de meeste ballen afpakt en de meeste kilometers rent, wat verwacht je nog meer?"

Meer nieuws
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
0
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Chelsea
1
   
20:00
20:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
10
   
19:59
19:59
Dusan Tadic schittert voor Fenerbahçe, dat Galatasaray niets toegeeft
8
   
19:58
19:58
Doelpuntloze remise exemplarisch voor teleurstellend seizoen Milan en Juventus
5
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (20)

 
Tim00w
 
31
22 april 2018 om 11:54
Belangrijk verschil is wel dat ibrahimovic de charisma heeft om ermee weg te komen. Dat ontbreekt juist bij Ziyech
 
@Sparta_88
 
34
22 april 2018 om 11:58
Vind ik niet, Ibrahimovic was een van de beste spitsen en kwam daarom met alles weg. Als Ziyech Ajax kampioen zou maken of iets meer goals zou maken had geen supporters hem uitgefloten of geduwd. Niks met charisma te maken
 
Lee112
 
30
22 april 2018 om 13:23
Ziyech is betrokken bij 24 ed goals en dat terwijl men maar heel weinig van zijn geboden kansen benut. Heeft dus niks te maken met zijn productiviteit. Het Ajax floot zelfs Seedorf uit toen hij in de cl langskwam.
 
Spandoek
 
7
22 april 2018 om 13:41
Bijzonder hoe vaak ik dat lees maar compleet haaks staat op mijn herinnering. Ik dacht dat de speler voor wie Seedorf er in kwam uitgefloten werd. Ziyech heeft te weinig zelfspot, zo simpel is het. Al die gastjes doen zo hun best om nonchalant en blasé over te komen dat het tegen zich werkt.
 
Lee112
 
5
22 april 2018 om 15:25
Nee Seedorf werd uitgefloten. Ik was zelfs toen aanwezig in de Arena. Was een schandalige avond. Seedorf zag je al verbaasd reageren zo van waarom? De keer daarna dat Seedorf opnieuw in Mokum kwam werd hij toegejuicht. Ziyech voert de taken uit die hij meekrijgt. Kan me niet voorstellen dat de coacht zegt ff minder risico, zodat je minder balverlies hebt!
 
Scepticus38
 
14
22 april 2018 om 12:12
@tim00w Je schrijft: Belangrijk verschil is wel dat ibrahimovic de charisma heeft om ermee weg te komen. Dat ontbreekt juist bij Ziyech". Belangrijkste is volgens mij vooral dat Ibrahimovic een speler is van de buitencategorie. Zyech heeft alles in zich op een topspeler te worden, maar is niet van de buitencategorie. En zal dat waarschijnlijk ook nooit worden. Dan had hij op zijn leeftijd al ver boven zijn medespelers moeten uitsteken, vooral omdat hij bij Ajax speelt en niet bij een club uit de wereldtop. Dat is ook niet erg omdat de wereldtop slechts voor een enkeling is weg gelegd. Als hij het kan schoppen tot de categorie net onder de wereldtop, kan hij later met trots terug kijken op een fantastische carriere. In tegenstelling tot vele anderen, heb ik de moeite genomen om wat interviews van Zyech te lezen en me een beetje in zijn karakter te verdiepen en op grond daarvan ben ik van mening dat hij een goed mens is en dat velen die aanmerking hebben op zijn houding, nog heel wat kunnen leren van hoe hij als mens in elkaar steekt. In zijn Twente tijd zei hij al "liever gehaat en eerlijk, dan geliefd en hypocriet". Met een dergelijke uitspraak maak je je niet geliefd in een wereld waar schijnheiligheid en vooringenomenheid tot geldende normen behoren, maar daarbuiten is ook nog een wereld die veel belangrijker is en waar oprechtheid nog wel als een deugd wordt gezien.
 
fred-manred
 
1
22 april 2018 om 13:30
Denk wel dat je gelijk hebt maar dat komt omdat het voor hedendaagse voetballers in algemene zin geldt. Ze zijn allemaal bezig met andere dingen dan vroeger.
 
JC63
 
2
22 april 2018 om 15:03
Ja, 1 van de verschillen heeft te maken met zijn uitstraling. Zlatan is een ouderwetse vrijbuiter die bovendien met een gezonde dosis humor met zijn eigen status pronkt. Daarnaast beschikt hij eveneens over een grenzeloze zelfspot, en laat dat nou echt iets zijn waar Ziyech totaal geen kaas gegeten van heeft; altijd maar die trots, die verongelijkte blik in de camera en op het veld, ik word er doodmoe van. Een ander verschil is dat Zlatan het altijd en overal waarmaakt, vooralsnog mag Hakim zijn veters nog niet strikken.
 
Scepticus38
 
1
22 april 2018 om 16:04
@jc63 Je schrijft: "een ander verschil is dat Zlatan het altijd en overal waarmaakt". Dat is het enige verschil. Als dat niet zo zou zijn, zou hij net zo verguisd worden als Zyech en niet wegkomen met zijn gedrag. Wat jij over Zlatan zegt, is waar maar het is naief om te veronderstellen dat iedereen daar oog voor heeft en hetzelfde over denkt. Er zijn net zoveel mensen die een hekel hebben aan Zlatan, alleen komt hij er mee weg zolang hij in staat is om zijn voeten te laten spreken. Dat lukt hem nog steeds en dat is razend knap, maar gaat hij niet eeuwig volhouden. En dan zal zijn grote mond vanzelf tot zwijgen worden gebracht. Net als dat met Mourinho het geval is. Die werd ook alleen maar gepruimd omdat hij het ene succes aan het andere reeg en nu het even wat minder gaat, wordt zijn gedrag ook niet meer getolereerd. Zlatan en Mourinho hebben door hun gedrag een karikatuur van zich zelf gecreeerd en zullen nooit meer zichzelf kunnen zijn en tegelijkertijd serieus worden genomen. Zyech is authentiek en altijd dicht bij zichzelf gebleven. Ook al is zijn voorkomen wat nors en verongelijkt, what you see is what you get. En het is prettiger om te weten wat je aan iemand hebt, dan dat je met iemand te maken hebt die nauwelijks is te peilen en van wie je maar moet afwachten of hij serieus meent wat hij zegt of dat hij een toneelstukje speelt. Daar gaan mensen zich op den duur nog veel meer aan ergeren. En wantrouwen.
 
AFC_largo
 
11
22 april 2018 om 11:59
Inderdaad vaak meeste intercepties vaak meeste kilomters en creeert verdomd veel kansen in een wedstrijd. Gaan ook veel ballen mis maar dan is het gelijk omschakelen en meeverdedigen.
 
kakka
 
19
22 april 2018 om 11:59
Ziyech op welk gebied dan ook vergelijken met Zlatan is een gotspe. Zlatan is een fenomeen. Ziyech mag zijn veters niet eens strikken. En Zlatan werd het eerste jaar ook veelvuldig uitgefloten. Onterecht i.t.t bij Ziyech. En toch heeft die wereldster zich nooit op een dergelijke manier uitgelaten over de supporters. Hij kon en kan wss. wel onderscheidt maken tussen 100 heethoofden en tienduizenden andere fans. En liet zich al helemaal niet zo onverschillig uit over het applaus dat hem ten deel viel. We zakken steeds verder weg als we iemand als Ziyech en Zlatan in een zin noemen.
 
beetwee
 
13
22 april 2018 om 12:12
Ik denk dat geen enkele supporter het in zijn lege hoofd haalt om Zlatan een duw te geven of fysiek te belagen. Ontopic: over Ziyech is al veel geschreven en gesproken. Waarom hebben wij altijd moeite met mensen die zijn zoals ze zijn? Ook valt mij op dat Ajax nog steeds geen statement herft afgegeven over de belaging van Ziyech door de supporters. Neen, Ajax verdient Ziyech niet.
 
kakka
 
1
22 april 2018 om 16:02
Een speler die een dergelijk verongelijkte houding aanneemt en die de mensen die hem steunen door middel van het scanderen van zijn naam en voor hem klappen afdoen met het zinnetje "dat interesseert mij niet" is ongekend. Zeg dan niets. Hij vergeet dat de mensen veel geld betalen om de club te zien. Mede door die mensen strijkt hij een enorm salaris op. Minachting is dat.
 
marocberkane
 
10
22 april 2018 om 14:04
De voetbalkwaliteiten worden ook niet vergeleken. Het gaat erom dat ze allebei zeggen wat ze denken.
 
theEDGE
 
4
22 april 2018 om 12:27
Zlatan en Ziyech met elkaar vergelijken moet je gewoon niet doen. Niet qua manier van voetbal in ieder geval dan, maar op persoonlijkheid zou het kunnen. Ik vind Zlatan meer een vechter die zich totaal nergens van aantrekt, want hij weet hoe goed hij is. Waar ik Ziyech meer een trotse jongen vind die door het uitfluiten rare trekjes gaat krijgen, zoals de pers niet te woord staan of raar juichen.
 
ElMundo
 
11
22 april 2018 om 12:45
Wat kan het overgrote deel toch goed lezen wat Amrabat bedoelt. Nogmaals de vergelijking wordt in de communicatie getrokken en niet in het spel. Zlatan is een spits en Ziyech een middenvelder. Aangezien de meeste nu toch beginnen met moddergooien... Volgens mij vergeet bijna iedereen dat Zlatan samen met een Mido ook een behoorlijke ``enfants terrible`` was met als ``klap op de vuurpijl`` de trap waarmee hij ploeggenoot van der Vaart blesseerde. Tijdens zijn laatste wedstrijd tegen NAC (wereldgoal), werd hij toen uitgefloten door een deel van het Ajax publiek. https://www.ajax.nl/streams/actueel/ibrahimovic-br...
 
Ajax/barca2014
 
4
22 april 2018 om 13:54
Dat waren inderdaad een partijtje voetballers bij elkaar. Je zou zelfs kunnen zeggen een explosieve cocktail. Wel opmerkelijk dat Zlatan dan wel alles uit zijn carriere gehaald heeft en een Mido of Van der Meijde niet.
 
ElMundo
 
3
22 april 2018 om 14:16
explosieve cocktail . Idd zonde van Mido en van der Meijde.