Hakim Ziyech kijkt ogen uit in Engeland: 'Hij is een crazy winger'
Donderdag, 22 oktober 2020 om 21:25

Hakim Ziyech hoopt zo spoedig mogelijk volledig fit te worden. De middenvelder van Chelsea maakte zaterdag zijn Premier League-debuut als invaller tegen Southampton (3-3) en viel dinsdag ook in tegen Sevilla in de Champions League (0-0). Ziyech is echter nog niet volledig de oude, nadat hij in zijn eerste weken bij Chelsea een knieblessure opliep. De zomeraankoop weet niet precies wanneer hij wel negentig minuten zou kunnen spelen.

Ziyech liep de blessure op 29 augustus op in de oefenwedstrijd tegen Brighton & Hove Albion, zijn eerste officieuze optreden voor Chelsea. Hij miste daardoor de eerste zes officiële wedstrijden van het nieuwe seizoen en wacht nog op zijn eerste basisplek in dienst van the Blues. "Wat mij betreft kan het niet snel genoeg gaan, maar als je er realistisch naar kijkt: ik ben een tijd geblesseerd geweest en het vorige seizoen kwam vroeg ten einde, dus ik heb ook een tijd niet gevoetbald", reageert Ziyech op de vraag wanneer hij weer fit is.

"De blessure kwam op een ongelukkig moment. Ik moet nu weer in het ritme komen en alles opnieuw opbouwen. Ik weet dat het tijd gaat kosten, maar ik hoop dat het zo snel mogelijk lukt. Ik werk er hard aan om weer honderd procent fit te worden", verzekert hij in een persconferentie voorafgaand aan de competitiewedstrijd tegen Manchester United van zaterdag. Het blijft voorlopig de vraag of hij minuten gaat maken tegen the Red Devils. Als dat gebeurt, zou hij oog in oog kunnen staan met zijn voormalig ploeggenoot Donny van de Beek van Ajax.

Ziyech merkt dat Van de Beek nog niet zoveel aan spelen toekomt als van tevoren gehoopt. Op een persconferentie wordt Ziyech gevraagd naar de situatie van Van de Beek. "We hebben elkaar gesproken toen hij naar Manchester United ging, maar we hebben het niet gehad over zijn situatie", maakt hij duidelijk. "Ik denk dat hij ook tijd nodig heeft. Hij komt uit een ander land, met een andere speelstijl. Het gaat tijd kosten om overal aan te wennen, maar ik ben ervan overtuigd dat hij uiteindelijk kwaliteit zal toevoegen aan de groep. Het belangrijkste voor hem is dat hij nu kalm blijft."

Tot slot wordt de Marokkaans international ook gevraagd naar zijn favoriete positie op het veld. In zijn twee invalbeurten bij Chelsea opereerde hij als rechtsbuiten, maar Ziyech begon zijn carrière als aanvallende middenvelder. "Er zijn twee of misschien drie opties, afhankelijk van waar de trainer me nodig heeft. Het maakt mij niet uit", vertelt Ziyech, die onder de indruk is geraakt van zijn ploeggenoten bij Chelsea. "Kai Havertz en Timo Werner zijn twee grote talenten, die zich hebben bewezen bij hun vorige clubs. Christian Pulisic is een van de grootste talenten die er is. Christian speelt hier al een jaar en op het veld zie je waar hij toe in staat is. Hij is een crazy winger. Ik geniet ervan om met ze samen te spelen."

Meer nieuws
   
16:12
16:12
De Telegraaf en Romano weten het zeker: Van Bommel vertrekt bij Royal Antwerp
20
   
16:00
16:00
Noa Lang mist ook einde van seizoen bij PSV; EK hoogst onzeker voor aanvaller
3
   
15:46
15:46
Carlo Ancelotti heeft nieuws over positie onder de lat bij Real Madrid
5
   
15:30
15:30
Is dit de meest politiek beladen voetbalderby van West-Europa?
2
   
15:14
15:14
Arne Slot kan nog weinig vertellen over zijn naderende transfer naar Liverpool
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (25)

 
gloryUnited
 
35
22 oktober 2020 om 16:12
Ziyech en van de Beek mogen zich nu beide meten met de grote jongens. Dat vergt wat aanpassingsproblemen voor die jongens. Dat is zo gek niet. Ik zie ze allebei wel slagen in Engeland.
 
gloryUnited
 
22
22 oktober 2020 om 16:40
ik zei ook slagen in Engeland en niet slagen bij United. Als hij het bij United niet redt, kan hij altijd een stap omlaag doen in engeland.
 
alkmaardertje
 
11
22 oktober 2020 om 16:46
Als je belangrijk bent voor een Ajax dat bijna de finale van de CL haalt zit je toch niet te wachten op wedstrijden bij Brighton? Dan wil je in de top spelen. Als het niet lukt bij manU zou ik eerder naar een andere competitie gaan of gewoon heerlijk terug naar Ajax, maar zo'n stap omlaag is toch niks voor Donny.
 
Sirius
 
14
22 oktober 2020 om 16:50
Bovendien heeft United veel slechtere spelers gehad dan Donny van de Beek. Hij is nog relatief jong en zo slecht doet hij het vooralsnog niet in de minuten die hij maakt.
 
gloryUnited
 
15
22 oktober 2020 om 17:15
Als je belangrijk bent voor een Ajax dat bijna de finale van de CL -- Dit is ook een moment opname waar je niet je hele carriere op kan blijven teren. maar tussen Man U en Brighton zit ook nog veel he. Bijvoorbeeld een Leicester of een Everton.
 
nforl
 
18
22 oktober 2020 om 16:42
Ziyech heeft het ook tegen Chelsea en oa Spurs laten zien dus dan kan hij het ook met Chelsea. Het zal aanpoten worden, want elke game is oorlog en zelfs de kleinere clubs hebben gif, snelheid en kunnen van je winnen. Hij komt er wel.... Dat interview hahahaa "euh nou ja" priceless
 
recoba19
 
10
22 oktober 2020 om 16:49
Labyad deed het bij Utrecht ook goed tegen Ajax en PSV zelfde met Ayoub die scoorde nog winnende doelpunt tegen Ajax met Utrecht dus dat zegt niets
 
MessiBazoer
 
5
22 oktober 2020 om 16:50
Ziyech gaat het wel redden daar. Van de Beek moet je ook gewoon de tijd geven, al denk ik persoonlijk dat een Bundesliga club hem op het lijf geschreven is.
 
John Terry
 
12
22 oktober 2020 om 16:34
Gelijk heeft ie, wat een speler is Pulisic. Ik ben fan van de speler Mount maar zowel hij en Havertz voegen op het moment echt bar weinig toe op die vleugelposities. De laatste wedstrijden ging Mount er dan af voor Ziyech waardoor Pulisic weer even naar links kon, en dan zie je direct wat voor effect dat heeft. Dan vloeien die kleine Amerikaanse beentjes bijna a la Hazard over het veld en hebben direct 3 mensen hun handen vol aan hem. Mount en Havertz op de flanken resulteert 9 van de 10 keer een terugspeelbal naar Zouma of Silva. Laat Mount en Havertz elkaar maar afwisselen op 10 en Pulisic en Ziyech op de flanken, of eventueel Ziyech op 10 met Odoi op rechts en Pulisic links. Ik mis gewoon vaak dat echte `winger` spel wat Mane gisteren liet zien, Mount en Havertz hebben dat gewoon niet.
 
Sirius
 
2
22 oktober 2020 om 17:00
Het probleem met Pulisic is wel dat hij nog te veel "hapert". Hij wisselt goede wedstrijden te vaak af met een kleine reeks slechte wedstrijden. Maar goed, hij is dan ook nog maar 22 jaar. Er is dus nog wel genoeg tijd om het 1 en ander te verbeteren.
 
John Terry
 
4
22 oktober 2020 om 17:27
Ach, na de corona was hij aan 1 stuk door wekelijks de beste speler bij Chelsea. Nu is het inderdaad nog niet denderend, maar hij komt net terug van zijn blessure en heeft in totaal net een helftje op zijn beste positie gestaan. Mits goed gebruikt en ingespeeld op de rest heb ik hoge verwachtingen van hem.
 
Sirius
 
1
22 oktober 2020 om 17:56
Tja, na de corona was Manchester United misschien wel de beste ploeg van de Premier League. Dat was een hele hectische periode waarin erg veel ploegen verre van fit genoeg waren. Maar goed, ik zeg ook nergens dat Pulisic geen goede speler is. Ik ben zelfs al gecharmeerd van z'n manier van spelen toen hij nog maar net speelminuten maakte bij Dortmund. Ik zeg alleen dat hij nog wat te leren heeft en dat z'n leeftijd daar een grote rol in speelt. Dan schrijf ik toch niet veel verkeerd?
 
GLENNN
 
4
22 oktober 2020 om 16:44
Van de Beek is een leuke voetballer, maar ik zie geen wereldtopper in hem.bruno Fernandes gaat hij echt never nooit eruit spelen. Als Pogba gewoon zijn niveau gaat halen, dan komt hij er echt niet in.dan moet het al als linksbuiten hangend gaan worden. Maar dan moet Martial of Rashford ruimen.hij gaat vast genoeg minuten maken, want er zijn zoveel matches en schorsingen en blessures, maar absolute basisspeler zie ik hem (helaas) niet worden als iedereen fit is bij Man Utd. Dan zal het een tandem van Pogba - Fred/matic/mctominay worden met daarvoor Bruno. Flanken dan Rashford & Greenwood en soms Donny met in de punt Martial of Cavani...ziyech daarintegen. Die zie ik met die diepgang en snelheid van medespelers wel slagen. Moet nog wennen aan het tempo en te intensiteit. Pulisic/odoi op links, Ziyech op rechts, Havertz op 10 en dan in de punt Werner. Of Werner op links en dan Abraham in de punt... Dat moet uiteindelijk wel smullen gaan worden.
 
Sirius
 
13
22 oktober 2020 om 16:53
Het is een beetje in welk perspectief je de term wereldtopper plaatst. Als iemand in Wijnaldum bijvoorbeeld een wereldtopper ziet omdat hij basisspeler is bij dit Liverpool, dan kan ik me zo voorstellen dat die persoon in Van De Beek ook een potentiele(!) wereldtopper ziet. De ene vind iemand al een wereldtopper als `ie in een topploeg speelt, de ander ziet in iemand een wereldtopper als `ie structureel belangrijk is op het hoogste podium.
 
GLENNN
 
4
22 oktober 2020 om 17:20
Ik vind Wijnaldum een wereldtopper ja. Voor zijn positie, als loper op het middenveld, is hij enorm goed. Presteert al meerdere jaren op het middenveld van één van de beste ploegen ter wereld. Komen steeds spelers bij (keita, Fabinho, The Ox, Thiago) en toch blijft hij voor het gros van de wedstrijden basisspeler. Ook een jeugd exponent als Jones komt er aan en toch blijft hij spelen, zelfs nu hij zijn aflopende contract nog niet eens verlengd heeft.tegen Thiago is het wellicht makkelijk praten, want die heeft wel heel veel pech gehad met corona en deze blessure door die dwaze actie van Richarlison.maar ik zie van de Beek bij lange na niet zoveel potten spelen als Wijnaldum. Ik denk voor de controleur positie dat men eerder kiest voor Pogba/matic/fred/mctominay en voor de 10 dat Bruno gewoonweg onuitwisbaar de nummer 1 is. Die speelt hij never nooit eraf.daarnaast vind ik Donny een aardige voetballer, maar sneeuwt hij mij veels te vaak onder in wedstrijden. Hij heeft veel loopvermogen en diepgang, functionele techniek en redelijk scorend vermogen. Maar dan houdt het wat mij betreft ook op.
 
Master D
 
4
22 oktober 2020 om 17:44
Volgens mij is er ook niemand die zal roepen dat van de Beek momenteel al een wereldtopper is en beter dan Wijnaldum is. Echter waarom zou Donny als je Wijnaldum een wereldtopper vindt dat niet kunnen worden. Je prijst Gini voor zijn loopvermogen, iets wat je bij van de Beek ook als meest positieve punt aanstipt. Die basis heeft hij dus al mee. Toen Wijnaldum 23 jaar was speelde hij nog bij PSV en hadden we ook nog niet voor ogen dat hij het zo ver zou schoppen. Wel dat hij bovengemiddeld getalenteerd was, maar echt een wereldtopper, daar spraken weinigen zich over uit, ook na zijn transfer op zijn 24e. Ik sluit niet uit dat Donny zijn niveau ook op deze wijze kan opkrikken in de komende jaren en ja, dan kan ook hij die wereldtopper worden.
 
Sirius
 
6
22 oktober 2020 om 16:58
Ik blijf het toch wel grappig vinden hoe lyrisch men over Ziyech praat op basis van een handjevol Champions League-wedstrijden waarin hij z'n kwaliteiten erg goed liet zien en hoe Van De Beek aan de hand van diezelfde maatstaf volledig word afgebrand. Los van m'n mening dat Ziyech over meer talent beschikt dan Van De Beek moeten beide heren het nog maar laten zien. Overigens denk ik ook wel dat Ziyech een basisplaats afdwingt bij Chelsea, maar men is wel heel erg kritisch als het Van De Beek betreft. Wat nuance mag natuurlijk ook wel.
 
LukaModric.10
 
18
22 oktober 2020 om 17:07
Verschil is dat Ziyech medespelers beter laat spelen door ze te voeden met assists. Kijk maar naar Promes die nu minder is dan toen die met Ziyech speelde. Van de Beek stond vaak goed (goede looplijnen is zijn kwaliteit) en Ziyech zag dat vaak. Afgelopen seizoen toen Ziyech geblesseerd raakte, zag je Van de Beek ook minder goed spelen. Maar ben het met je eens dat zowel Ziyech als Van de Beek zich nog moeten aanpassen aan de PL en de tijd moeten krijgen.
 
Sirius
 
2
22 oktober 2020 om 17:45
Ik vind juist dat Van De Beek zich heeft ontwikkeld van een 1-dimensionale speler die slechts 1 trucje kon naar een speler die inmiddels multifunctioneel is en vanaf het middenveld naar de aanval kan spelen. Natuurlijk is er ruimte voor verbetering, maar we vergeten weleens hoe jong 23 jaar eigenlijk nog is op dat niveau. Ziyech is inderdaad een stuk creatiever (en ook beter), maar Ziyech is tevens ook 4 jaar ouder. Buiten het talent is het dus niet verwonderlijk dat Ziyech verder is.
 
GLENNN
 
3
22 oktober 2020 om 17:24
Van de Beek heeft gewoon geen juiste club gekozen in mijn ogen.hij is een 8 of een 10. Op 8 staat bij Man Utd voornamelijk Pogba. Soms Mctominay. Pogba zie ik hem er niet uit spelen. Op 10 (zijn andere favo positie) staat ene B.fernandes. Net gehaald voor veel geld, ondertussen al éã©n van de reserve captains en misschien wel de beste speler die Man Utd op dit moment heeft.ik denk dat van de Beek wel kwaliteiten heeft om bij een topclub te spelen (geen uitblinker, daar komt hij in mijn ogen kwaliteiten in te kort), maar dat hij gewoonweg de verkeerde club heeft gekozen.ik denk dat een Van de Beek bij een Tottenham beter had gepast. Dan had je voorin Kane met op de flanken Bale en Sondan had hij denk ik gewoon veel meer basis gespeeld. Edit: Ben wel Dele Alli vergeten. Maar die heb ik al maanden lang geen bal zien raken... Dus wat dat betreft, die had hij wel stukken makkelijker aangekund dan een Fernandes of Pogba.
 
Sirius
 
1
22 oktober 2020 om 17:50
Dat hij de verkeerde club heeft gekozen, daar ben ik het wel mee eens. Ik vind 'm beter passen bij clubs met veel bewegende mensen en clubs waarbij er veel ruimte ontstaat in de as of ploegen die de kwaliteiten hebben om de ballen door de verdediging te prikken. Denk daarbij aan Dortmund, Benfica, Bayern, Liverpool, City, Barcelona enzovoort. Nu zeg ik niet dat hij ook bij alle clubs de ideale kandidaat is hoor, maar Van De Beek rendeert het beste bij ploegen waar hij de ruimtes en zwakheden in de verdediging kan uitbuiten. Tottenham vind ik niet ideaal, omdat die ploeg al een tijdje los zand is inmiddels. Die winnen enkel nog wedstrijden op basis van individuele kwaliteiten.
 
afca0cbs
 
0
23 oktober 2020 om 08:21
Waarom is iedereen zo druk bezig met deze spelers dat ze meteen basis moeten staan? Kijk naar andere topclubs waar ook gewoon wereldspelers (nee Ziyech en vd Beek zijn dat nog niet) op de bank zitten.ze moeten het laten zien tijdens hun invalbeurten, en het kan echt geen kwaad om tijd te nemen voor de aanpassingen.
 
Frenkbarca2
 
0
24 oktober 2020 om 12:58
De concurrentie is moordend bij chealse , het niveau is zeer hoog in england dat voor beide niet makkelijk wordt, een basisplaats is niet realistisch.