Hakim Ziyech schiet Chelsea naar vierde FA Cup-finale in vijf jaar tijd
Zaterdag, 17 april 2021 om 20:26

Chelsea heeft zich zaterdagavond verzekerd van de finale van de FA Cup. De ploeg van manager Thomas Tuchel was op een leeg Wembley met 1-0 te sterk voor Manchester City, dat daarmee de eerste prijs van het seizoen in rook op zag gaan. Hakim Ziyech eiste een hoofdrol voor zich op met de enige treffer van de wedstrijd, nadat in beginfase van het duel al een treffer van de aanvaller werd afgekeurd. De tegenstander van Chelsea komt uit de andere halve finale tussen Southampton en Leicester City, die zondagavond wordt afgewerkt. Voor City is het zaak om zich te focussen op de drie prijzen die nog in het verschiet liggen, te beginnen met de EFL Cup, die volgende week in de wacht kan worden gesleept ten koste van Tottenham Hotspur.

Een opvallende afwezige bij Chelsea, daar Tuchel geen plek in de wedstrijdselectie had ingeruimd voor Tammy Abraham. De aanvaller, die met vier treffers nota bene topscorer is in het FA Cup-toernooi dit seizoen, is onder de Duitse oefenmeester op het tweede plan terechtgekomen. Ziyech genoot wel een basisplek en liet zich al vroeg in de wedstrijd gelden, toen hij na zeven minuten aan het einde stond van een fraaie Chelsea-aanval. De voormalig Ajacied schoot van dichtbij raak op aangeven van Timo Werner, maar zag hoe Mike Dean de treffer afkeurde wegens buitenspel.

Beide ploegen wisten in de eerste helft geen vuist te maken. De grootste kansen waren voor Chelsea. Na ruim een kwartier spelen gaf Ziyech de bal op rechts mee aan Reece James, waarna de rechtervleugelverdediger een afgemeten voorzet in huis had op Ben Chilwell. De linksback had bij de tweede paal alle tijd en ruimte om uit te halen, maar besloot het ineens te doen en raakte het zijnet. Diezelfde combinatie deed zich na een half uur spelen wederom voor, ware het niet dat dit keer James te veel tijd nodig had om tot een goed schot te komen. City stelde in het eerste bedrijf bijzonder teleur en leek de wedstrijd van afgelopen woensdag tegen Borussia Dortmund nog in de benen te hebben.

In de tweede helft kreeg City al snel een flinke tik te verwerken, toen Kevin De Bruyne na drie minuten geblesseerd naar de kant moest. De aanvoerder leek zich te verstappen in een duel met N'Golo Kanté en moest zich laten vervangen door Phil Foden. Chelsea nam niet veel later de leiding. Werner werd aan de linkerkant de diepte ingestuurd, doelman Zack Steffen twijfelde en hielp de ploeg van Tuchel daarmee in het zadel. De breedtepass van Werner kon vervolgens door Ziyech eenvoudig in het lege doel worden geschoven: 1-0. Het betekende voor Werner alweer de negentiende treffer (tien goals, negen asissts) van het seizoen waar hij direct bij betrokken was, het hoogste aantal van alle spelers bij Chelsea.

Terwijl City op jacht ging naar de gelijkmaker, kreeg Ziyech een uitgelezen mogelijkheid om het duel in het slot te gooien. Na een prima loopactie ontsnapte hij aan de aandacht van zijn bewaker, maar zag hij zijn inzet ternauwernood gekeerd worden door Steffen. Ook een inzet van Werner kon door de doelman van City onschadelijk worden gemaakt. Ziyech werd vervolgens tien minuten voor tijd naar de kant gehaald door Tuchel en zag vanaf de tribune hoe zijn ploeg de zege over de streep trok.

Meer nieuws
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
5
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
11
   
13:32
13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
13
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (87)

 
BlueGroninger
 
25
17 april 2021 om 20:28
Chelsea wederom goed verdedigd. Al moet ik zeggen dat het aanvallend allemaal nog wel kan worden verbeterd. Ook gezien de investeringen voorin zal je verwachten dat, dat toch wel wat beter kan. Al met al terecht door naar de volgende ronde van de FA cup. Leuk voor Ziyech dat hij wederom tegen een grote tegenstander een doelpunt heeft weten te maken, al vraag ik me af of hij de volgende wedstrijd weer in de basis zal staan. Ik ben wel benieuwd hoe Manchester City het tegen PSG zal doen. Je ziet toch nu wel dat ze erg kwetsbaar zijn op de counter. Als Werner en Ziyech al voor gevaar kunnen zorgen, dan ben ik benieuwd voor hoeveel gevaar Mbappr en Neymar kunnen zorgen. Is toch iets om over na te denken voor Pep Guardiola.
 
azchelsea
 
10
17 april 2021 om 20:40
Het komt nog wel met de voorhoede denk ik. Er ging vandaag ook weer veel dreiging vanuit en er is in principe ook gewoon 3 keer gescoord, alleen waren er 2 buitenspel. Al met al een dik verdiende overwinning en toch al de 4e keer in de laatste 5 jaar dat de finale is bereikt, echt netjes.
 
YoeriCFC
 
68
17 april 2021 om 20:28
Wat mij betreft starten we met deze opstelling ook tegen Real Madrid, want als je een wedstrijd tegen Manchester City toch gewoon bijna de hele wedstrijd zo kan controleren dan heb je echt een team waar alles mogelijk mee is! Ziyech beslissend en dat is toch wel heel erg mooi voor hem hoor!
 
Hazardinho77
 
11
17 april 2021 om 20:34
Ik zie toch liever een spits en dan werner of puli op links. Pulisic komt weer in vorm met wat goals, helaas vandaag 2x afgekeurd, maar dan heb je meer snelheid in de counters.
 
YoeriCFC
 
2
17 april 2021 om 20:41
Als Pulisic weer in de vorm van volgend seizoen komt, dan mag hij wat mij betreft er in ipv Ziyech. Ik denk dat de loopactie van Werner belangrijker is dan het inschieten van Ziyech. Pulisic zou daar ook kunnen lopen, maar een loopactie zoals Werner die maakt doet niemand bij Chelsea!
 
Marre123
 
8
17 april 2021 om 20:39
Beter zonder Ziyech en met Pulisic idd
 
CFCSFC
 
1
17 april 2021 om 20:40
Puli ipv Werner en het liefst een spits voor Joghinho en dan Mount op 8.
 
YoeriCFC
 
8
17 april 2021 om 20:43
Wat mij betreft staat Mount op de ideale positie. Je kunt Jorginho en Kovacic met elkaar afwisselen, maar Mount moet dichter op de goal spelen dan hij zou doen als hij op Jorgi’s plek zou spelen.
 
CFCSFC
 
0
17 april 2021 om 20:52
Mount heeft genoeg snelheid, energie en kwaliteit om zowel goed te verdedigen en in scoringspositie te komen vanuit 8.
 
Marre123
 
4
17 april 2021 om 21:13
Niet in deze opstelling.
 
CFCSFC
 
0
17 april 2021 om 21:17
Want? Kova en Kante komen toch ook vaak hoog en in de 16? Daarnaast is de passing van Mount beter dan die van Kova en Kante.
 
VisWoestijn
 
1
17 april 2021 om 20:42
Mijn voorkeur gaat eerlijk gezegd naar Giroud en Pulisic erbij voorin naast Mount. Met de toppers afwezig achterin bij Real Madrid, zou Giroud ze wel de baas moeten kunnen zijn, daarnaast is hij ook de enige aanvaller die wel fatsoenlijk omgaat met kansen.
 
YoeriCFC
 
9
17 april 2021 om 20:45
Werner heeft wat mij betreft zijn waarde echt wel bewezen tegen de toppers, hij scoort ze zelf niet maar hij legt ze panklaar! Hij is echt van hele grote waarde en zou voor mij altijd spelen..
 
VisWoestijn
 
0
17 april 2021 om 20:53
Werner doet het ook echt wel prima, maar in de huidige vorm zie ik niemand anders dan Mount scoren. Op Pulisic en Giroud na, blijft het 99% van de keren bij gigantisch zwakke schoten en bij een Madrid staat Courtois op doel, niet een of andere reservekeeper.
 
D.costa9CFC
 
3
17 april 2021 om 20:43
Op mount na is het gewoon heel wisselvallig voorin. Dus of we met deze voorhoede moeten starten weet ik niet. Daarnaast denk ik niet dat Real op balbezit gaat spelen en zoveel ruimte achter de verdediging zal weggeven. Dus zie ik liever iemand anders dan Werner.
 
YoeriCFC
 
1
17 april 2021 om 20:49
Ja dat is de afweging inderdaad. Ik denk dat we heel veel aan Werner kunnen hebben, maar zijn nuttigheid is wel compleet afhankelijk van de diepte van Real’s verdediging
 
Chelsea///
 
5
17 april 2021 om 20:58
Zou just Ziyech vervangen met Pulisic. Is in vorm toch nog net gevaarlijker op de counter.
 
MCFC1982
 
1
17 april 2021 om 21:38
Niet slecht bedoeld, maar 8 wissels tegenover team tegen dortmund. Dus nu ook niet zo een wereld prestatie, steffen ging wel zwaar in de fout. Maar goed verdiend gewonnen chelsea.
 
cfc261
 
1
17 april 2021 om 22:24
Nou was Manchester City ook wel helemaal op zo leek het.
 
Aguerooo
 
16
17 april 2021 om 20:28
Zo, vermoeidheid is echt hevig toegeslagen bij City, er zat helemaal geen energie in vandaag, Chelsea was gewoon de betere en hebben ook verdient gewonnen. Sterling had vandaag trouwens ook wel een donkerblauw shirtje aan kunnen trekken, die speelde gewoon voor Chelsea vandaag, zo matig. Proficiat Chelsea supporters met deze verdiende overwinning!
 
PSVchelseaboy
 
14
17 april 2021 om 20:30
Sterling was zo goed voorgaande seizoenen. Wat is er met hem gebeurd?
 
Aguerooo
 
8
17 april 2021 om 20:40
Heeft een blessure gehad, sindsdien niet meer de oude geworden.
 
Etihad
 
8
17 april 2021 om 20:32
De laatste maand speelt City zonder intensiteit. Ik weet niet wat het is, ze proberen elke wedstrijd dood te spelen en te azen op een foutje. Aanvallend gebeurd er helemaal niks, tegen Dortmund ook al niet. Dat geeft niet als je niks weggeeft maar de 0 houden doen we niet meer. We gaan er 3-0 vanaf tegen PSG op deze manier.
 
Aguerooo
 
15
17 april 2021 om 20:39
Eerlijk, ik merk dat dit is sinds Kdb weer fit is. Kdb is een geweldige speler maar het lijkt wel alsof het iets veranderd. Gundo op 10 was echt zo verfrissend en City speelde eigenlijk beter dan ooit. Of het dan echt door KdB komt is natuurlijk ook wel raar om te zeggen, maar dat gevoel krijg ik op dit moment.
 
Etihad
 
9
17 april 2021 om 20:47
Maar dat kan het toch niet zijn? Is vaak de beste man op het veld. De snelheid is er helemaal uit, ook als het niet via Kevin loopt. Normaal heeft City 10 kansen, en win je 2-0 omdat niemand goed kan afmaken. Echter creeër je nu niks, en verdedigend laat je ook nog eens steken vallen. Tegen Leeds was het matig en tegen Dortmund over twee wedstrijden ook. Je kan Can bedanken, krijgt een penalty en een afstandsschot.
 
MCFC1982
 
1
17 april 2021 om 21:40
Kdb moet een rijtje achteruit spelen, en gundo rijtje voorruit. En dat gaat wel werken, en pep had kdb gewoon moeten banken. Pep zal het nooit leren altijd zijn eigenwijze zin doen. En hopen dat hij nu terug fit is voor psg.
 
Aguerooo
 
0
17 april 2021 om 21:55
@Etihad Geen idee man. Het viel me gewoon op tijdens de blessure van KdB. Gundo heeft echt nog nooit zo goed bij ons gespeeld, scoorde elke wedstrijd wel en was de baas op het middenveld. Blijft iets raars..
 
Fusionizing
 
0
18 april 2021 om 01:43
Misschien een idee om Rodri/gundogan/kdb Bernardo/jesus/torres
 
Blue_Moon
 
23
17 april 2021 om 20:34
Chelsea heeft ook midweeks gespeeld, dus vermoeidheid kan geen excuus zijn. Ik ben dat eindeloze rouleren elke week van Pep gewoon beu. Je moet elke wedstrijd gewoon je sterkste 11 spelers opstellen. Je merkt dat het niet altijd even goed klikt wanneer Pep rouleert. Zie vorige week tegen Leeds.. En Sterling, daar wil ik niet eens over beginnen.
 
azchelsea
 
11
17 april 2021 om 20:44
Verschil is wel dat Chelsea op halve kracht kon spelen en City redelijk voluit moest gaan tegen Dortmund. Ben het ook niet met je eens over dat rouleren, Chelsea was voor mijn gevoel mede zo fit omdat ze zo goed gerouleerd hebben laatste weken/maanden. City heeft gewoon de prioriteiten staan op de PL en CL.
 
Blue_Moon
 
2
17 april 2021 om 21:14
Rouleren is zeker noodzakelijk. Maar 8 andere spelers in de basis zetten in vergelijking met afgelopen woensdag in dit stadium vind ik overdreven. Als je in de halve finale van de FA Cup zit moet dat ook gewoon een prioriteit zijn, klaar.
 
Aguerooo
 
2
17 april 2021 om 22:19
Prioriteit voor City is gewoon CL en PL en dat mag ook. Betekend niet dat FA cup ook prioriteit "MOET" zijn, er moet helemaal niks.
 
Blue_Moon
 
2
18 april 2021 om 00:05
In de halve finale staan van het meest prestigieuze nationale beker toernooi ter wereld "MOET" je er gewoon voor gaan. Dat deden we vandaag niet.
 
Aguerooo
 
1
18 april 2021 om 00:33
Dat deden we ook niet omdat ik, ook liever de CL win dan de FA Cup. Als je ze beide kunt winnen, is dat natuurlijk fantastisch maar vandaag zat er gewoon helemaal geen energie in, het was er helemaal uit, en dan zeg ik, volledig focussen op de CL nu want de FA cup winnen is natuurlijk leuk maar dit seizoen ging (imo) puur om de PL + CL. Misschien staan andere fans daar anders in maar dat is een beetje mijn mening.
 
MCFC1982
 
0
18 april 2021 om 07:53
Sorry deel ook niet die mening blue moon, ik zou als trainer nu de 2 cups laten voor wat ze zijn. En vol voor de PL en CL gaan. Omdat de 2 cups in engeland al zo vaak zijn gewonnen de laatste jaren. En de haters constant zeggen joepie die bekers gewonnen. En ik zou met veel plezier, de fa cup, de caraboa cup, en de PL inruilen om de CL te kunnen winnen.
 
Blue_Moon
 
0
18 april 2021 om 11:15
@Aguerooo Hoe kan er geen energie in zitten als er 8 andere spelers op het veld staan dan afgelopen woensdag? Ja, ik sta er klaarblijkelijk anders in dan andere als ik vind dat je in deze fase van het seizoen, waarin je nog meedoet om 4 prijzen om voor alle 4 de prijzen te gaan. Nu we eruit liggen kunnen we inderdaad focussen op de PL en CL. @MCFC1982 Het zou leuk zijn als we de CL winnen dit seizoen. Maar nee, ik zou never nooit de PL willen ruilen voor de Chumps League.
 
CFCSFC
 
22
17 april 2021 om 20:41
Ik vind vermoeidheid wel een slecht excuus als je een selectie als City hebt..
 
Chelsea///
 
4
17 april 2021 om 20:59
Begrijp ook echt niet wat er met Sterling aan de hand is. Wat een speler was dat toch.
 
PSVchelseaboy
 
14
17 april 2021 om 20:29
Dik verdiende overwinning. In 1 klap doen we nog mee om 2 grote prijzen. Dit seizoen kan een heel mooi einde krijgen. Chelsea heeft echt kans om de CL te winnen. Wat een solide team is dit onder Tuchel, genieten geblazen.
 
Ajacxied
 
19
17 april 2021 om 20:34
Als je de Real supporters hier leest lijken ze zich al te richten op de finale tegen City of PSG... denk dat Chelsea zeker 50% kans heeft tegen Real, Chelsea heeft sinds de komst van Tuchel 2x gewonnen van Atletico, verder van City, Spurs, Liverpool en Everton en gelijkgespeeld tegen United.
 
PSVchelseaboy
 
3
17 april 2021 om 20:37
Het is heel lastig om tegen Chelsea te scoren. Daarnaast lukt het vaak wel om 1 of 2 goaltjes te maken. Real heeft zoveel blessures dat Chelsea bijna favoriet is. Bizar seizoen, paar maanden geleden leek het een verloren seizoen en nu staat Chelsea in de finale van de FA Cup en halve finale van de CL.
 
LukaModric.10
 
17
17 april 2021 om 20:39
Dan weet ik niet welke Real fans jij bedoelt? Denk dat de Real fans realistisch zijn en het gewoon een 50/50 pot vinden. Misschien Chelsea zelfs favoriet als je kijkt naar de namen die Real mist op dit moment.
 
Ajacxied
 
6
17 april 2021 om 20:42
Heel bizar inderdaad, had ons eigenlijk al vrijwel afgeschreven tegen Atletico, maar dat bleek ineens zo’n probleem niet meer te zijn. Vraag me af welk team duidelijk favoriet zou zijn tegen Chelsea op dit moment? City kan wel van dat lijstje af vandaag, PSG vind ik lastig in te schatten nu
 
PSVchelseaboy
 
1
17 april 2021 om 20:44
Ben bang dat PSG wel duidelijk favoriet zou zijn tegen Chelsea.
 
Ajacxied
 
0
17 april 2021 om 20:50
Waarschijnlijk wel inderdaad, hun aanval is verschrikkelijk goed. Verdedigend krijgen ze wel veel tegen dit CL seizoen, dus wie weet
 
Chelsea///
 
7
17 april 2021 om 21:06
Zie Real toch nog steeds als lichte favoriet. Tegen Chelsea scoor je heel moeilijk, maar bij Real staat de organisatie ook zeker niet slecht. Daarbuiten heeft Real toch nog iets meer kwaliteit en ervaring. Het gaat een spannende match worden.
 
Chi7
 
2
17 april 2021 om 22:48
@lukamodric10 Ik heb ook geen idee waar hij op doelt, maar zie hem wel vaker wat populistische uitspraken plaatsen laatste tijd, erg jammer. Alsof Casemiro en co hem persoonlijk iets hebben aangedaan of zo. Real is, gegeven de bizarre hoeveelheid blessure gevallen en de goede vorm van Chelsea, absoluut niet de duidelijke favoriet in dit duel. Enige wat voor Real spreekt is de ervaring bij de spelers die nog wel fit aan de aftrap verschijnen. OT: Chelsea kwam sterk voor de dag, en City was niet zo sprankelend als normaal. Zal toch wrang voelen voor het blauwe deel van Manchester als ze alleen de titel pakken dit jaar.
 
RM1335
 
1
18 april 2021 om 09:43
Waar heb jij het over? Real fans maken zich grote zorgen over Getafe (!) en jij beweert dat wij ons richten op de finale van de CL? Denk je dat wij niet weten dat Chelsea goed kan voetballen? En dat onze blessurelijst nu zowat langer is dan een gemiddelde boodschappenlijst op de zaterdag? Onzinverhaal, Ajaxcied.
 
Chelsea///
 
6
17 april 2021 om 21:02
Het kan een heel mooi seizoen worden en evengoed een rampzalig seizoen. We kunnen de CL de FA cup winnen en de top 4 halen. Of we kunnen in beide tornooien uitgeschakeld worden en 5de eindigen. Tja, het hangt maar van een paar matchen af of je een waanzinnig of een dramatisch seizoen hebt gehad.
 
Rob81
 
11
17 april 2021 om 20:30
Lijkt weer op een typisch Guardiola seizoen. Het is voorjaar, en de klad komt er in. Tegen Dortmund kwamen ze nog goed weg dankzij Emre Can. FA cup liggen ze nu uit. Tegen PSG moeten ze uit een ander vaatje tappen anders gaat het Pep weer niet lukken in pas zijn eerste halve finale CL met City.
 
Petouchi
 
0
17 april 2021 om 21:09
Hadden ze vorig jaar niet alles gewonnen buiten de UCL?
 
HartDynasty
 
2
17 april 2021 om 20:31
Dan speelt Steffen al zo weinig, wat logisch is, en dan komt ie zo uit op een cruciaal moment.. echt heel apart
 
bpreal
 
7
17 april 2021 om 20:33
Verder wel redding op 2-0 maar inderdaad bizar zijn timing..
 
Tazaboy
 
72
17 april 2021 om 20:32
Oke waar zijn de mensen die alleen maar kritisch zijn op Ziyech zeker aan het schuilen haha. Je ziet gewoon als Ziyech meer vertrouwen en meer speeltijd krijgt dat hij steeds meer zijn oude vorm terug krijgt, logisch dat de motivatie daalt als hij maar 2 minuten per wedstrijd mag spelen.
 
Hazardinho77
 
42
17 april 2021 om 20:38
Buiten die intikker was het wederom matig hoor. Nog wat grote kansen verpest ook. Ik weet niet wat hij verder heeft laten zien? Van mij mag hij meer minuten krijgen hoor, maar vond hem vandaag niet perse uitblinken.
 
Chelsea///
 
5
17 april 2021 om 21:08
Klopt. Ik vind niet dat Ziyech al die kritiek verdient, maar het is nu niet omdat hij een belangrijke goal maakt, dat hij een goede pot heeft gespeeld. Zeker niet slecht hoor. Maar mijn voorkeur gaat toch nog naar een Mount of Pulisic.
 
RM1335
 
43
17 april 2021 om 21:14
De heren van de BBC, die allemaal spelers waren van topclubs uit de Premier League, vonden Ziyech wel MotM. Maar weten die kerels nou?
 
AZE/CHE 4 EVER
 
15
17 april 2021 om 21:28
Zegt genoeg over deze wedstrijd toch dat je met een intikker man of the match bent? Ziyech was beter dan normaal maar buiten de goal idd niks bijzonders.
 
Teesboer
 
6
17 april 2021 om 20:42
Hij speelde wel aardig, maar hij heeft nog niet echt het tegendeel bewezen van Tuchel. Of vind je zelf van wel? Hele belangrijke goal natuurlijk, dus goed voor zn zelfvertrouwen. Misschien dat hij door dit soort wedstrijden wat vaker de kans krijgt van Tuchel.
 
 
13
17 april 2021 om 21:01
Eh, ik hoop ontzettend dat ie het gaat redden daar, maar heb je ook de wedstrijd gezien of alleen de goal? Hij deed het redelijk, verder niks.
 
powned_nl
 
4
17 april 2021 om 21:53
Kan ik dan aan jou vragen waar jij was in al die tijd dat Ziyech niet goed speelde of helemaal niet? Of werkt het niet zo.Verder gun ik Ziyech alles maar blijkt dat je aan scorebord-journalistiek doet sinds hij blijkbaar niet bijzonder speelde.
 
bpreal
 
22
17 april 2021 om 20:33
Real moet Chelsea zeker niet onderschatten!! Chelsea had zoveel balbezit, echt bizar om te zien. Mulder dacht dat city deze wedstrijd niet serieus nam...waarom niet dit: Chelsea geweldige tactiek waar city geen antwoord op had? Heerlijk voor ziyech btw! De ruimte die city heeft sorry ma mbappe moet 2x depri zijn want ik zie city gewoonweg psg niet uitschakelen.
 
Aguerooo
 
3
17 april 2021 om 20:35
Beetje vergezocht. City gooide nauwelijks energie in deze wedstrijd en niet omdat het ze niet boeide volgens meneer Mulder, maar gewoon omdat ze die energie niet hebben. Iedereen is gewoon moegestreden na Woensdag.
 
bpreal
 
1
17 april 2021 om 20:40
Ok begreep het dan verkeerd. Kwam over alsof men niet wilden want hij had het over geld en belang...dus apart. Verder iedereen heeft een leipe schema en had toch 8 andere ‘toppers’ die midweeks niet hadden gespeeld..
 
SocioFan1
 
1
17 april 2021 om 20:45
Zo zag ik het dus ook. Zat weinig energie in dan normaal bij City. Enkel na de wissels later probeerde ze het maar stond Chelsea goed compact. En misschien moet Pep ook maar die b prijzen even laten om alles te geven voor de CL en de PL (die ze wel al bijna binnen hebben dan).
 
Silvacity
 
1
17 april 2021 om 20:51
Gefeliciteerd Chelsea. Terechte overwinning. Dit was een serieuze test voor Man City en ze hebben vreselijk gefaald. Tuchel heeft Guardiola overklast en de spelers zelf speelden ook echt niet goed. Mendy, Jesus, Cancelo, Rodri, Steffen en Torres waren allemaal slecht. Sterling was abnormaal slecht. Dit was zijn slechtste wedstrijd tot nu toe waarschijnlijk. Foden en Gundogan vielen sterk in, maar toen was het al te laat. City moet serieus haar vorm gaan hervinden. Op deze manier gaat City alleen nog maar de PL pakken (zeer waarschijnlijk). Chelsea was overigens aanvallend ook zeer slordig. De aanvallers hebben nog wel stappen te maken.
 
Chelsea///
 
1
17 april 2021 om 21:11
Wat is er toch met Sterling gaande, zo slecht. Je merkte duidelijk het verschil toen Foden en Gundogan tussen de lijnen kwamen. Wat een speler is die Foden toch. De aanval van Chelsea is inderdaad nog niet wat het moet zijn, de kracht ligt duidelijk bij de organisatie van de verdediging.
 
Aguerooo
 
1
17 april 2021 om 22:23
Foden is wekelijks genieten. Het balgevoel van die jongen, pffft. Doet me gelijk denken aan grote namen, die jongen gaat het wel redden hoor, fantastisch mentaliteit ook.
 
Chi7
 
3
17 april 2021 om 22:52
Foden is buitencategorie. Waanzinnige speler. Dat wordt een City legende.
 
DRL80
 
23
17 april 2021 om 21:05
Ook hier zie ik weer veel kritiek op Ziyech zoals dat zo vaak het geval is bij oud-ED spelers in het buitenland. Alles en iedereen wordt beter geacht dan oud-ED spelers. Een zomer maakt nog geen zwaluw maar Ziyech draait met die blessure en trainerswisseling (plus nieuwe manier van spelen en positie) gewoon een prima eerste seizoen in de BPL. Met vertrouwen en zijn eigen positie wordt Ziyech gewoon een een succes. Leuk dat ie scoorde vandaag, had er nog een moeten maken een-op-een op de keeper. Maar het was voldoende.
 
FouadAatje
 
22
17 april 2021 om 21:16
Mensen die zeggen dat Ziyech buiten de goal niks hebben laten zien zijn echte haters! Hij heeft genoeg voorzetten gegeven aan Werner die het keer op keer verpest! Als die 2de goal erin zou zitten zou men zeggen gelukje, als Ziyech tegen een lagere club scoort zeggen ze hij laat het alleen zien tegen kleinere clubs. Dit is wel city de nummer 1 van Engeland.