Handelswijze Bayern omtrent komst wereldkampioen zorgt voor 'verbijstering'
Woensdag, 6 februari 2019 om 12:59

Bayern München werd in de winterse transferperiode in verband gebracht met de komst van Callum Hudson-Odoi, Lucas Hernández, Adrien Rabiot en Benjamin Pavard, maar slaagde er uiteindelijk niet in om een van deze speler te strikken. Laatstgenoemde maakt in de zomer hoogstwaarschijnlijk wel de overstap naar der Rekordmeister, al verloopt de transfer van Pavard ook niet zonder slag of stoot.

Technisch directeur Hasan Salihamidzic maakte begin januari bekend dat Pavard een vijfjarig contract heeft ondertekend bij zijn club. Bayern gaat aankomende zomer de transferclausule van 35 miljoen euro lichten in het contract van de verdediger die afgelopen zomer met Frankrijk wereldkampioen werd, waardoor zijn huidige werkgever VfB Stuttgart in principe machteloos staat. Die Schwaben zijn echter niet te spreken over de gang van zaken en hebben nog altijd niet officieel melding gemaakt van het vertrek van Pavard.

"Aangezien er nog geen akkoord is tussen Stuttgart en Bayern, kunnen we de transfer ook niet bevestigen voor aankomende zomer", laat technisch directeur Michael Reschke van Stuttgart woensdag weten aan BILD. Salihamidzic maakte 9 januari in Doha melding van de transfer nadat Reschke eerder nog een bod van Bayern afwees. De bestuurder van de Duitse grootmacht deelde zijn evenknie in Stuttgart vervolgens mede dat Bayern de clausule zou gaan lichten en openbaarde dit vervolgens ook aan de pers.

Stuttgart is nu 'verbijsterd' en 'beledigd' door de gang van zaken en ontvangt nog altijd aanbiedingen van andere clubs op Pavard. De overstap van de 22-jarige Fransman lijkt er echter wel te gaan komen, daar Bayern geen toestemming van Stuttgart nodig heeft als het de ontsnappingsclausule in werking stelt. De verdediger heeft daarnaast al zijn zinnen gezet op een overstap naar de Allianz Arena en is aankomend seizoen dus naar alle waarschijnlijkheid in het tricot van de regerend Duits landskampioen te bewonderen.

Meer nieuws
   
14:55
14:55
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
4
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
21
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
15
   
13:32
13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
teedee
 
2
6 februari 2019 om 13:07
Dan moet je wel die centen overmaken natuurlijk, anders is het op lucht gebaseerd.
 
origineel
 
6
6 februari 2019 om 13:09
Zelfs dat kan nog helemaal niet. Die clausule gaat pas in de zomer in werking, anders hadden ze Pavard nu wel naar Munchen gehaald. Als die clausule pas in de zomer in werking gaat zullen ze dus tot de zomer moeten wachten. Erg misplaatste arrogantie van Bayern, die de concurrentie misschien wel in haar nek voelt hijgen.
 
origineel
 
22
6 februari 2019 om 13:07
Als die clausule pas in de zomer ingaat is het compleet bezopen om zo naast je schoenen te lopen en het nu al aan te kondigen zonder overeenkomst met zijn huidige club. Zwaar gebrek aan kunde en respect.
 
 
20
6 februari 2019 om 13:44
Past wel bij de arrogantie van Bayern, vind het maar een misselijk club. Totaal geen respect richting andere clubs, maar zodra er omgekeerd iets gebeurd gelijk gaan huilen.
 
Professor Oak
 
3
6 februari 2019 om 15:06
Inderdaad, alleen maar pronken over hoe 'schoon' hun clubje is. Ondertussen alle toptalenten en jeugdspelers aantrekken. Ik ben het geheel met je eens.
 
STORING
 
1
6 februari 2019 om 15:34
Verbaasd jou dat van Bayern? Ze kloppen hunzelf volop op de borst als het om verantwoord beleid gaat maar hebben ondertussen absoluut geen schone handen.
 
ElPhenomeno
 
15
6 februari 2019 om 13:15
Bayern begint wel een beetje zielig te worden. Toppers uit het buitenland kunnen niet gecontracteerd worden. Pogingingen rondom Hernandez, Rabiot en die vleugelspeler van Chelsea zijn weer mislukt, dus zeer waarschijnlijk komt Bayern weer uit bij spelers van de eigen Bundesliga. Ik las ergens al dat ze nu Upacemano van Leipzig willen. Die hebben echter er een prijs van 100 miljoen om heen gelegd. Dat vind ik een goed beleid. Clubs als Leverkusen, Dortmund en Leipzig moeten gewoon geen spelers meer verkopen aan Bayern. Dan wordt de concurrentie weer meer en sterker. Zelfde verhaal als Kabak die na Stuttgart is gegaan in de winter. Het schijnt dat Bayern weer mee heeft betaald dus die jongen zie je over 2/3 jaar ook bij Bayern. Zelfde verhaal als met Gnabry paar jaar terug. Ik hoop dat Rummenige en Hoeness een keer ballen tonen en gewoon eens echte toppers halen. Je hebt de financiele middelen om spelers als Hazard aan te trekken, waarom probeer je dat dan niet gewoon. Het zal beter zijn voor de Bundesliga als zulke sterren na de Bundesliga komen en uiteindelijk wordt de concurentie er ook beter van.
 
SuperBuLi
 
9
6 februari 2019 om 13:27
"clubs als Leverkusen, Dortmund en Leipzig moeten gewoon geen spelers meer verkopen aan Bayern." Was jij ook niet degene die op een soort gelijke topic reageerde met Dortmund koopt dan weer bij de kleinere clubs. Alle 3 de clubs hebben een "smerige" manier van spelers kopen, zo koopt leipzig ontzettend veel van Salzburg en Leverkusen tja zij werden ook niet voor niets een van de meest gehate club in Duitsland. Ik praat het niet goed maar je kan precies niks doen tegen Bayern omdat de overige clubs ook niet eens in de buurt komen van het budget van Bayern
 
ElPhenomeno
 
3
6 februari 2019 om 14:59
Ik zeg nergens dat de andere clubs hun transferbeleid op orde heeft. De spanning moet terugkeren in de Bundesliga, dat is het belangerijkste in een competitie. Daarvoor speel je in een seizoen 34 speelronden tegen elkaar. Dit jaar is er spanning met 3 titelkandidaten. Maar het kan niet zo zijn dat er decennia lang een ploeg domineert in Duitsland. Dat is gewoon werkelijk waar schandalig in zon grote competitie. Leipzig is inderdaad gewoon groot geworden door het concern Red Bull. Echter juich ik dit alleen maar toe. Hoe meer concurrentie , hoe beter. De ''traditionsvereinen'' zijn zwaar afgedaald (bremen, Hamburg, Stuttgart, Schalke). De manier hoe ze spelers halen is misschien inderdaad ''smerig''. Echter zie je dit ook bij Chelsea en City. Wat Bayern doet is net zo achterbaks. Spelers benaderen om aan het einde van hun contract bij Bayern komen te spelen, zodat een andere BL club geen transfersom er aan over houd (goretzka, Lewandowski, Werner next?). Dat bevalt me voor geen meter en uiteindelijk snijd Bayern zichzelf mee in de vingers. Geen spannende competitie betekent dat niemand meer na de Duitse competitie gaat kijken, (dit jaar is het eindelijk weer boeiend). Tevens liggen ze in Europa het af tegen de Spaanse top, omdat ze in Duitsland nooit tegenstand hadden. Dortmund maakt ook een grote fout door zich in een underdog posititie te manisfristeren. Toen bekend was dat Lewandowski niet verlengde had je die gozer gewoon op de tribune moeten zetten. En meteen een beeld geven, wij verkopen niet aan Bayern. Maar vervolgens doen ze een Hummels ook voor een koopje weg. DAt is onbegrijpelijk. Dan vind ik de ''arrogante'' houding van Leipzig opzich wel heerlijk. Ik weet zeker als Werner niet verlengd en aangeeft dat die na Bayern wil, dat er dan intern maatregelingen getroffen worden. Hetzelfde als nu een verkoopprijs van 100 miljoen handhaven voor Upacemano. Ze hoeven tevens niet te verkopen. Wil je meer concurrentie bovenin dan zouden clubs als Dortmund zich arroganter moeten opstellen en niet voor laag prijsje hun spelers verkopen aan de concurrent.
 
SuperBuLi
 
1
6 februari 2019 om 17:56
Zie maar zo iets te veranderen in zo een cultuur. Dit gebeurt niet alleen de afgelopen jaren maar al veel langer. Wat je wel lijkt te vergeten is dat er 3 partijen zijn de spelers zelf kunnen ook denken “ ik wil niet naar Engeland Bayern is het leukst “ zoals met Pavard die ontzettend veel aanbiedingen kreeg van verschillende clubs. Zolang clubs niet hetzelfde kunnen bieden als Bayern krijg je altijd zo een monopoly.
 
Leading
 
0
6 februari 2019 om 19:37
Ik vraag me af waarom het zo smerig is dat Leipzig spelers van Salzburg haalt. Dan is het dus ook smerig dat Ajax spelers van Ajax Cape Town haalt. De Bundesliga is een veel groter podium dan de Oostenrijkse competitie, ik zou het als ik Hannes Wolf was ook wel weten.
 
arsen(e)al
 
13
6 februari 2019 om 13:48
Beetje schijnheilig... Hoe zit het dan met een Dortmund? Of hebben die niet Diallo, Delaney, Wolf, Hitz, Philipp, Toprak, Dahoud en Toljan de afgelopen 2 jaar van subtoppers/middenmoters gehaald? Het werkt zo in praktisch elk land
 
ElPhenomeno
 
0
6 februari 2019 om 14:52
Als je mij eeen beetje volgt op VZ dan weet je dat ik vaak genoeg uithaal over het transferbeleid van Dortmund. Het gaat mij om het feit dat Bayern dus weer geen echte toppers gaat halen en waarschijnlijk als plan b of c weer uitkomt bij de concurrentie. Ik vind dat zon top 5 club in de wereld als Bayern gewoon voor toppers als Griezmann en Hazard moet gaan. En wil je in Europa mee blijven doen acht ik dat haast ook noodzakelijk.
 
BMGDM
 
3
6 februari 2019 om 13:57
Het halen van spelers door Bayern op zich is niet nadelig voor de Bundesliga. Jongens die aan hun ontwikkelingsplafond zitten bij een subtopper in de BL, zullen, zoals dat overal het geval is, een stap omhoog willen. Liever Bayern, Dortmund dan City, Paris of nog erger, West Ham-achtigen waar talent net zo makkelijk verkwist wordt als een lauw glas water. Bayern, of Dortmund, zorgen in ieder geval dat er wat talent in de BL blijft. Anderzijds zou een goede prijs betalen sympatiek zijn, echter betaalt niemand graag de hoofdprijs wanneer een koopje tot de mogelijkheden behoort.
 
ElPhenomeno
 
0
6 februari 2019 om 15:00
Totaal niet mee eens. Het is juist veel beter dat spelers als Son, Keita, Kolasinac, Matip, Sane, Ter Stegen, Firmino etc etc de laatste jaren na Engeland vertrekken of een andere grote club ipv na Bayern of Dortmund. Als alle toppers na Bayern en Dortmund gaan dan krijg je een 2-mans competitie zoals in Spanje het geval is. Dat zal je juist moeten vermijden.
 
SuperBuLi
 
0
6 februari 2019 om 17:50
Wat ik dan niet weer begrijp wat maakt het uit als ze naar Engeland of In de BuLi blijven die clubs worden als nog verzwakt.
 
Sirius
 
0
6 februari 2019 om 18:49
Toch wel het probleem in de Bundesliga. Aan de ene kant is het slim van Bayern Munchen, aan de andere kant is getuigt het wel van een gebrek aan respect jegens de rest. Het is natuurlijk geen toeval dat in praktisch elk geval de speler kiest voor een overgang naar Bayern. Of het nou spelers met een clausule zijn of spelers die uit hun contract lopen. Bayern blijkt dus een ster in het overhalen van spelers, maar je hebt niets aan dat geklaag. Clubs weten inmiddels hoe Bayern zaken doet en daar is makkelijk op in te spelen door te zorgen dat de clausules niet lager zijn dan de aanbiedingen en door spelers sneller bij te laten tekenen voordat Bayern contact legt met de desbetreffende speler.