'Hart kan na 21 jaar opvolger van Coton worden met United-transfer'
Zondag, 30 april 2017 om 09:50

Joe Hart kan Manchester City komende zomer verlaten voor aartsrivaal Manchester United wanneer the Red Devils 35,6 miljoen euro op tafel te leggen. De laatste keer dat een speler van City de overstap maakte naar United, was 21 jaar geleden. In 1996 was het doelman Tony Coton die voor bijna 600.000 euro the Citizens verliet voor Manchester United.

Manchester United heeft Hart volgens de Daily Mirror hoog op het lijstje staan als potentiële vervangers van David de Gea. De Spaanse sluitpost wordt in verband gebracht met een overstap naar Real Madrid. De dertigjarige Hart wordt dit seizoen door City uitgeleend aan Torino. Manager Josep Guardiola heeft Hart al laten weten dat er ook volgend seizoen geen plek voor hem is tussen de palen in het Etihad Stadium.

Het contract van Hart loopt door tot de zomer van 2019 en hoewel hij geen toekomst heeft bij Manchester City, vraagt de club een hoge transfersom. "Wat betreft Joe wordt er niets uitgesloten", laat een City-bron weten aan de Daily Mirror. "We weten dat er veel interesse zal zijn uit binnen- en buitenland. We accepteren niets minder dan zijn marktwaarde."

Meer nieuws
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
10
   
16:26
16:26
'Dick Schreuder op poleposition voor nieuwe trainer van Feyenoord'
59
   
16:00
16:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
25
   
15:55
15:55
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
9
   
15:18
15:18
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (21)

 
DeliKijkt
 
12
30 april 2017 om 10:03
Hart is echt een hele matige keeper en ik denk dat Torino een prima club is voor Hart. Ik zou hem voor geen goud bij United onder de lat willen hebben, dan heb ik liever gewoon Romero, die het uitstekend doet in de EL. Hart is gewoon niet goed genoeg voor de top.
 
J.Pernambucano
 
12
30 april 2017 om 10:15
Matig? Is een geweldige lijnkeeper met geweldige reflexen. Ja hij mist misschien wat in leiderschap en rust, maar om romero beter te noemen is echt onzin. Dat is juist een keeper die veel te wisselvallig is en soms rare fratsen uit haalt. Hart laat in torino ook zien een uitstekende keeper te zijn, doen het mede Door zijn inbreng ook erg goed in de competitie. Ik zou ook niet snel weten wie anders makkelijk los te weken is voor manchester. Ik zie in hart, maar ook bijvoorbeeld een Schmeichel goede opties voor op doel. Voor de absolute topkeepers zie ik weinig mogelijkheden dat die naar manchester gaan. Dus dan is hart zeker een optie, aangezien ik niet verwacht dat United een jong talent voor de leeuwen gooit. Al zijn er wel een aantal geweldige keeperstalenten met een opmars bezig
 
Sammerens
 
17
30 april 2017 om 10:04
35 miljoen verlangen voor een keeper die je zelf openbaar buitenspel hebt gezet. Hij is natuurlijk Engels, maar ik mag toch hopen dat geen club meer dan 20 miljoen gaat bieden. Voor United is dit toch ook geen optie. Zijn zat betere keepers die ook minder hoeven te kosten.
 
arsen(e)al
 
8
30 april 2017 om 10:17
Gelukkig komt dit dan ook van de dailymail. Heb t al eerder gezegd: eigenlijk horen artikelen van thesun, dailymail, dailymirror en noem het maar op in de wandelgangen.
 
J.Pernambucano
 
3
30 april 2017 om 10:21
Ik zou het knap vinden als jij dan een paar keepers opnoemt die geen 20 miljoen moeten kosten die van hetzelfde niveau zijn. In de Engelse competitie ga je die al niet vinden, daar moet al de hoofdprijs voor betaald worden. Misschien in Duitsland een enkeling, maar dat zijn er echt niet veel. Plus die hebben de ervaring van hart misschien niet en kennen de Engelse competitie nog niet.
 
Sammerens
 
10
30 april 2017 om 10:31
Ik bedoel minder dan de vermeende 35 miljoen die Hart moet kosten uiteraard. Voor dat bedrag kan je bijvoorbeeld Leno toch wel los weken. Die is 5 jaar jonger en beter dan Hart.
 
J.Pernambucano
 
2
30 april 2017 om 10:18
Precies. Hart kwam dan misschien altijd een beetje onhandig en zenuwachtig over, puur op delijn is het een geweldige keeper. City is er naar mijn idee juist achteruit gegaan op de goal toen hart weg ging op huurbasis. Is doordat hij Engels is en de competitie kent een hele goede optie voor United.
 
stepha_n
 
0
30 april 2017 om 23:04
Aan de andere kant heeft bijvoorbeeld Krul ook goede PL statastieken.. Van de Gea naar Hart vind ik gewoon een zware downgrade en lijkt me ook niet het niveau wat je al United na wil streven.
 
FCBarcalona
 
10
30 april 2017 om 10:36
Het zou geweldig zijn als ze schmeichel halen,uitstekende en qua sentiment prachtig natuurlijk.
 
MarcMedia
 
0
30 april 2017 om 14:11
Dat zou idd nog de beste optie zijn! Heeft zich ook al bewezen als kampioen van de PL en heeft CL tot de kwartfinale bereikt. Qua ervaring sluit het aan op het niveau waarop ManU wil acteren. En die vader-zoon band die er is met de club......net een spookje haha
 
RobertoTac
 
1
30 april 2017 om 11:02
Woow 35 mln voor Hart zou wel erg veel zijn! Ik vind zelf Lopez van Valencia een geweldige keeper. Ook de beste penaltystopper
 
R.madridista
 
10
30 april 2017 om 11:36
Bedoel je Diego Alves?
 
Ptolemy
 
4
30 april 2017 om 11:18
Belachelijk hoog bedrag voor een keeper van 30 jaar die ook nog eens jarenlang bij de aartsrivaal heeft gespeeld. Waarom gaat United niet voor Schmeichel van Leicester City? Of Buttland van Stoke City?
 
R.madridista
 
4
30 april 2017 om 11:39
Hart voetbalt niet goed mee, nee, maar hij heeft wel hele goeie reflexen en is een prima lijnkeeper voor United. Butland, Schmeichel, misschien Leno lijken ook goeie opties. Al is Leno niet homegrown.
 
stephan150
 
0
30 april 2017 om 12:48
Ik zou het niet doen als ik hart was lekker in italie blijven want je komt niet aanspelen toe
 
bahaboy
 
1
30 april 2017 om 14:34
Ik begrijp nog altijd niet waarom United, met de aspiraties die het heeft om terug te keren naar de wereldtop, misschien wel de beste keeper van dit moment zou willen verkopen, maar goed, als het moet en je haalt een vervanger, zou het wel een enorme inlevering van kwaliteit zijn als je er een middelmatige keeper als Hart voor terughaalt. Ga dan voor een Schmeichel, Oblak of laat desnoods Romero een seizoen keepen en haal Donnarumma voor de lange termijn.
 
DROS
 
1
30 april 2017 om 15:22
Wow, mijn reactie hieronder had ik geschreven voordat ik United - Swansea ben gaan kijken, maar zag net pas dat ik 'm nog niet gepubliceerd had. Wij zitten dus op 1 lijn, hahaha!
 
DROS
 
1
30 april 2017 om 15:18
Hart is een goede keeper, die afgezien van Chelsea, Spurs, United en misschien nog steeds Arsenal, bij elke Premier League club een directe versterking zou zijn. Klopp zou imo bijv. zijn handjes mogen dichtknijpen met een keeper als Hart. United daarentegen zou gewoon koste wat kost De Gea moeten willen behouden. Niet meewerken aan een transfer. Klaar. Punt. Een keeper vervangen in je elftal is al lastig vanwege continuã¯teit en verdedigende afspraken, maar De Gea op dit moment verkopen, verreweg je beste en belangrijkste speler in de afgelopen seizoenen, zou eigenlijk gewoon nergens op slaan. Zeker gezien hun ambitie en het geld dat ze binnenkrijgen en te besteden hebben. Wanneer De Gea echt weg wil, en Real vervolgens met een bod komt dat niet te weigeren is, moet je uiteraard slim zijn en medewerking verlenen om geen ontevreden en ongemotiveerde speler te krijgen die niet, al zou hij willen, hetzelfde kan blijven brengen voor je club en het geld te pakken om een zo goed mogelijke opvolger te kunnen halen. Hart zou dan wat mij betreft alleen mooi zijn vanwege zijn nationaliteit en verleden (wat Mourinho natuurlijk helemaal te gek zou vinden als hij het Guardiola onder z'n neus kan drukken bij goede prestaties van Hart), maar imo heb je met Romero al een gelijkwaardige keeper van dezelfde leeftijd in huis. Andere kwaliteiten, maar over het algemeen van het zelfde niveau. Dus puur qua korte termijn zou United er niet veel mee opschieten. Een directe vervanger van De Gea zou wat mij betreft daarom eerder Lloris moeten zijn, of nog liever Donnarumma die de tijd krijgt om in samenwerking met Romero zijn volledige potentieel te kunnen ontwikkelen. Echter blijf ik er bij dat er op dit moment vanuit United te makkelijk over een mogelijk vertrek van De Gea gepraat word en er een sfeer omheen hangt van 'het zou nu eigenlijk misschien voor hem wel mooi zijn'. Te gek! Het gaat in eerste instantie toch om United? Zolang 1 van die 2 situaties/voorwaarden zoals ik hierboven beschrijf niet ontstaan, horen ze in hun communicatie wat mij betreft gewoon heel helder te zijn; geen optie.