Hazard looft teamgenoot: 'Hij is misschien de beste targetman van Engeland'
Dinsdag, 13 februari 2018 om 07:55

Chelsea boekte maandagavond een broodnodige zege op West Bromwich Albion. The Blues wonnen op Stamford Bridge met 3-0 en Eden Hazard nam twee doelpunten voor zijn rekening. De Belgische aanvaller dankte na afloop Thierry Henry, met wie hij samenwerkt bij de Belgische nationale ploeg.

De Franse oud-aanvaller is momenteel assistent-bondscoach bij de Rode Duivels. "Bij het tweede doelpunt trok ik naar binnen. Thierry vertelde me dat ik te weinig schiet. Tegen Watford scoorde ik ook toen ik schoot in een vergelijkbare situatie. Dan komt het aan op instinct. Je moet dan gewoon niet teveel nadenken, maar alleen denken aan scoren", zegt Hazard in gesprek met Sky Sports.

"We leden twee nederlagen op rij, maar we zijn nu weer terug. Wij zijn Chelsea, wij zijn de kampioen en moeten alles geven", vervolgt de aanvaller. "Soms gebeuren die dingen, je verliest en je wint. Het belangrijkste is dat je samenwerkt en met elkaar praat, dat hebben we gedaan. We hebben karakter getoond. In het restant van het seizoen moeten we bij de beste vier eindigen om ons te plaatsen voor de Champions League en misschien kunnen we de FA Cup pakken..."

"Er zijn nog veel wedstrijden te spelen. Het is niet makkelijk om de Champions League te winnen, maar we zullen alles geven. We hebben een goed team en met deze spelers moet het altijd het doel zijn om prijzen te pakken", stelt Hazard, die maandag voor het eerst samenspeelde met Olivier Giroud. "Hij is misschien wel de beste targetman van Engeland, dus we moeten de bal inspelen en daarna rond hem komen. Niet alleen ik, maar ook Pedro en Willian. Daarnaast hebben we Álvaro en ik kan ook de spits spelen."

Meer nieuws
   
18:42
18:42
Miljoenenstrop voor PSV: huurling blijft steken op 246 minuten
0
   
17:55
17:55
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
49
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
8
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
2
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
Samcro
 
4
13 februari 2018 om 08:38
Giroud misschien wel de beste afmaker van Engeland? Ik hou van Giroud, maar dit....
 
blink182
 
0
13 februari 2018 om 09:12
En het feit dat ie zegt:”daarnaast hebben we Alvaro Morata....” geeft mij een gevoel dat hij liever met Giroud speelt.
 
Isco24
 
4
13 februari 2018 om 09:38
Dat is ook begrijpelijk. Hoe Giroud gister speelde en tevens de bal kaatste waar zijn 2de goal uit voort kwam, is meer het voetbal wat Chelsea moet gaan spelen om meer te kunnen domineren. Dat ziet Hazard ook in, nu Conte nog. Met Morata in de spits heb je een speler die snel naar het doel draait, waar Giroud ook als targetman kan fungeren en een bal vast kan houden, terug kan leggen, maar ook gewoon kan draaien en schieten. Ik denk dat Giroud iets completer is, al is Morata een betere dribbelaar. Zoals Hazard aangeeft, Giroud inspelen en bijsluiten. Zowel Hazard, als Pedro en Wilian.
 
Samcro
 
3
13 februari 2018 om 09:22
Wel weer duidelijk waar de fout zit in het artikel. Hazard zei dat Giroud misschien wel de beste targetman in Engeland is. Dat de vertaler van dit stukje niet weet wat een targetman is, tja... En daar heeft Hazard overigens volledig gelijk in.
 
Grzegorz Krych
 
3
13 februari 2018 om 09:15
Lekker overdreven van Hazard, maar ik vind Giroud wel een onderschatte spits. Van wat ik heb gezien bij Arsenal was hij toch vaak dreigend en zelfs in zijn invalbeurten scoorde hij geregeld. Hij was niet ideaal voor het spel van Arsenal, ik denk dat hij beter zal passen bij Chelsea.
 
dani*milano
 
0
13 februari 2018 om 09:19
False! Ik heb deze wedstrijd en nabeschouwing gekeken via skysport. Hazard zei dat Giroud “waarschijnlijk” de beste target man is in de PL. Er is nooit iets gezegd over de beste afmaker. Logica: Giroud, beste afmaker??!?!!!