'Heel Marokko zegt dan: 'Je bent een kaaskop en een landverrader''
Maandag, 13 januari 2020 om 13:45

Anwar El Ghazi weet dat het Nederlands elftal de nodige blessures heeft in aanvallend opzicht, maar de vleugelaanvaller van Aston Villa rekent er desondanks niet op dat bondscoach Ronald Koeman hem op korte termijn oproept. Oranje moet evenwel puzzelen in de aanvalslinie, nu Memphis Depay en Donyell Malen vanwege uiteenlopende blessure maandenlang aan de kant staan.

"Om heel eerlijk te zijn, ben ik er zelfs door de blessures van Memphis Depay en Donyell Malen helemaal niet mee bezig", benadrukt El Ghazi in gesprek met De Telegraaf. "Sowieso wordt de eerstvolgende selectie pas in maart bekendgemaakt en met Aston Villa hebben we onze handen vol om genoeg punten te pakken om uiteindelijk in de Premier League te blijven." El Ghazi scoorde zondag de eretreffer voor Villa in het thuisduel met Manchester City (1-6). Villa staat na de zware nederlaag op de achttiende plaats en moet vrezen voor degradatie.

El Ghazi, die in 2015 voor het laatst voor Oranje uitkwam, heeft eerder in zijn loopbaan heel bewust voor het Nederlands elftal gekozen. "Maar inmiddels weet ik dat het geen zin heeft om te dromen. Keihard werken, goed spelen en afwachten, is beter. Nee, ik verwacht niets terug van de bondscoach of de KNVB, omdat ik voor Oranje heb gekozen." De focus van de voormalige Ajacied ligt voorlopig op keihard werken in Engeland. "En als ik erbij kom, wil ik met mijn diepte, snelheid, goals en assists mijn meerwaarde bewijzen. Linksbuiten is mijn beste positie."

Mohamed Ihattaren koos net als El Ghazi voor Oranje en volgens laatstgenoemde is dat een 'dappere beslissing'. De PSV-middenvelder had het volgens hem nooit goed kunnen doen. "Kies je voor Marokko, dan zegt heel Nederland: 'Je bent hier geboren en hebt hier je opleiding genoten', terwijl heel Marokko in het geval van de keuze voor Nederland zegt: 'Je bent geen Marokkaan, een kaaskop, een landverrader." El Ghazi prijst de volwassenheid die de pas zeventienjarige Ihattaren tentoonspreidt. "Hij heeft het lef om als zeventienjarige een keuze te maken. Accepteer die gewoon. Ik hoop echt dat hij een geweldige carrière gaat maken, want dat gun ik hem van harte. Hij is een prachtige voetballer."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (40)

 
Simpatico
 
183
13 januari 2020 om 13:50
Wat een volwassen, realistische en goede indruk laat El Ghazi hier achter zeg. Mooi om zijn ontwikkeling te zien.voetballend is hij niet constant genoeg, maar scoort en geeft wel regelmatig assists. Oranje? Ik denk dat hij het bij het goede eind heeft, net niet genoeg. Maar wie weet kan hij nog gaan excelleren en in een vorm komen waardoor Oranje wel haalbaar is. Ik juich het alleen maar toe, omdat hij voor mij de gunfactor heeft.
 
janter
 
77
13 januari 2020 om 13:52
Bij mij heeft ie ook die gunfactor. Komt altijd realistisch en eerlijk over. Is niet iemand die zichzelf overschat en laat altijd weten hard te willen werken. Mentaal zit het wel snor.
 
Branquinho
 
56
13 januari 2020 om 14:20
Waarom is hij net niet goed genoeg dan? Laat het ondanks Stengs en Berghuis etc toch in een veel grotere en moeilijkere competitie zien. En zo inconsistent is el Ghazi niet hoor, is erg belangrijk voor Aston Villa dit jaar. Veel knapper dan met een AZ of een Feyenoord in de Eredivisie. Vind het altijd maar een beetje raar dat Eredivisie spelers meer aandacht krijgen dan spelers die in grote competities spelen.
 
Simpatico
 
9
13 januari 2020 om 14:23
Als je hele wedstrijden bekijkt, valt het gewoon tegen. Dat geldt ook voor Berghuis en Stengs, zeker, maar ik maak die vergelijking niet. De bondscoach mag dat doen. Het enige verschil tussen El Ghazi en die twee, is dat Stengs en Berghuis een stuk vaker echt beslissender zijn. Top Eredivisie of onderste regione PL. Tja.
 
TILBURG013
 
85
13 januari 2020 om 14:42
Stengs in de eredivisie bij de nummer 2. 18 wedstrijden, 4 goals, 7 assits. Dat is een ploeg die 39 keer gescoord heeft. El Ghazi bij de nummer 18 van de PL: 19 wedstrijden, 4 goals en 4 assits. Dat is bij een ploeg die 28 keer gescoord heeft. El Ghazi speelt tegen veel betere tegenstanders. Een Stengs zou bij Aston villa waarschijnlijk niet presteren.. dusja ik vind dat El Ghazi best een oproep verdiend als jongens als Stengs, Dilrosun en Danjuma ook opgeroepen zijn..
 
Clarkkent2
 
62
13 januari 2020 om 15:33
je ziet gewoon dat Marokkaanse jongens er veel harder aan moeten trekken dan anderen. Of het racisme is weet ik niet, denk het ook niet, eerder negatoieve beeldvorming over de jaren heen, maar ze moeten er echt flink bovenuit steken voordat het erkent wordt. Kunnen daar heel erg omheen draaien met zn allen maar je ziet het bij:- Ziyech bij Ajax die uitgefloten werd door zn eigen supporters bij Ajax en zelfs nu hij dit jaar veruit de allerbeste is nog steeds gedaan wordt alsof Donny vd Beek van hetzelfde niveau is....je ziet het aan Idrissi met zn gewledige cijfers en goals bij AZ, waar steevast gepraat wordt over 'het duo Boadu en Stengs'. En nu ook bij el Ghazi die toch al lang het goed doet bij Villa in de PL. Dat dan een bankzitter van Hertha BSC nog sneller in aanmerking komt voor Oranje zegt genoeg.
 
martijnr12
 
14
13 januari 2020 om 17:07
Ik was het met je eens tot aan je voorbeelden. Ziyech werd uitgefloten om zijn houding destijds. Overigens was het nog steeds belachelijk dat hij werd uitgefloten, maar er zijn zo vaak jongens om deze reden uitgefloten die geen Marokkaan zijn. En ik heb oprecht nog niemand op deze aardbol horen zeggen dat Van de Beek van hetzelfde niveau is als Ziyech. Nota bene zegt 99 procent dat Ziyech veruit de beste speler in Nederland is. Idrissi krijgt inderdaad minder aandacht omdat hij 1) ouder is en 2) inderdaad Marokkaans is. Maar daarin maakt het Marokkaanse geen donder uit. Stengs en Boadu krijgen meer aandacht omdat ze Nederlands zijn en daardoor de hoop van Oranje kunnen zijn. Idrissi is dat niet. Als hij Duits of Frans was had je dus hetzelfde gehad denk ik. En dat El Ghazi geen kansen kreeg snap ik ook wel, gezien het niveau waar hij speelt en hoe hij zelf speelde. Een willekeurige bankzitter van Hertha kreeg geen voorrang. Het was destijds een groot talent dat doorbrak in de Bundesliga. Dat vind ik dan niet zo vreemd dat die de voorkeur krijgt tegenover een jongen die na Ajax zich heel langzaam heeft ontwikkeld.
 
Clarkkent2
 
6
13 januari 2020 om 17:41
dank voor de nuance, is eblangrijk in deze discussie, maar ben het niet met je eens. ook een nukkige nederlander was niet zo uitgefloten als ie zo goed was als Ziyech. Hij kreeg echt een beetje de schuld van het slechte spel destijds. vd Beek krijgt minimaal evenveel aandacht in media als Ziyech, en wordt in verband gebracht met de grootste clubs en niemand die dat vreemd vind. Bij Ziyech moet ie eers maar eens naar Arsenal. en is Bayern al te hoog gegerepen in de commentaren. Als jij die tendens in media en bij publiek niet leest dan ben je echt blind. Idrissi was gewoon dik vet jeugdinternational bij Jong Oranje. Ging naar Marokko omdat ie niet in aanmerking kwam. Is gewoon een nederlander met dezelfde nationaliteit hoor geboren in Bergen op zoom, dus de mindere aandacht komt heus niet alleen door het leeftijdsverschil of zn 2 oefenwedstrijden bij marokko. El Ghazi nu al kansen zeg ik niet, maar dat hij totaal niet in beeld is, en ook de reacties onder dit artikel weer dat ie er veel te slecht voor is, geven al aan dat ie er harder voor zal moeten vechten dan pakweg een dilrosun, Danjuma of Justin Kluivert. Want zijn prestaties zijn op dit moment al veel beter dan die van hen. Nogmaals is een hele moeilijke discussie omdat ik niet perse denk dat het racisme is en ik ook niet te snel een slachtoffer rol wil zoeken voor die jongens. Maar het valt wel op. En altijd maar nuance is ook weer ontkennen van de uitdaging. Ik denk dat Surinaamse jongens ooit hetzelfde hadden. Maar daar is door successenvan bijv Rijkaard en Gullit een einde aan gemaakt. Nu hope op succes van marokkanase nederlanders in Oranje (Go Ghazi en Ihatarren) en dan is dit ook achter de rug verwacht ik.
 
Patroo
 
4
13 januari 2020 om 14:33
Als El Ghazi het over een langere periode laat zien op het hoogste niveau, kan het geen kwaad om hem een kans te geven. Nadeel is wel dat nu ineens in een gigantisch groot blik aan jonge aanvallers is opengetrokken die voor Oranje kunnen uitkomen. Denk aan Bergwijn, Kluivert, Dilrosun, Danjuma, Boadu, Stengs, Ihatarren, Zirkzee en ik vergeet er vast nog wel een paar. En dat zijn dan de jonkies, want spelers als Memphis, Promes en Weghorst kunnen ook wat jaren mee. Maar wel mooi dat hij heel volwassen overkomt, bij Ajax had hij misschien onterecht het stempel probleemgeval meegekregen, maar lijkt echt gegroeid te zijn.
 
Clarkkent2
 
4
13 januari 2020 om 15:22
Nadeel? Ik vind dat van alle aanvallers die jij opnoemt alleen Memphis het niveau Oranje echt altijd aantikt. En die is geblesseerd. De rest zijn of nog onbewezen of gewoon vraagtekens op het hoogste niveau. El Ghazi in vorm met wat ik van m ken van Jaax en Villa doet niet onder qua niveau voor Kluivert, Dilrosun, Danjuma, Boadu, Zirkzee, Promes of Weghorst. Iedereen vergeet steeds dat we geen Oranje hebben met Kluivert/bergkamp in de spits of Robben/van Persie...het is of heel erg jong of middelmaat.
 
Patroo
 
1
13 januari 2020 om 18:13
Nadeel voor hem qua concurrentie strijd bedoel ik ook meer, voor ons is het mooi als er 1 of 2 vd bovengenoemde namen een topper wordt, maar deze spelers zijn qua niveau, op inderdaad Memphis na, om het even.
 
Fabian1986
 
10
13 januari 2020 om 15:59
El Ghazi komt inderdaad symnpathiek en realistisch over. Maar ik zou hem voor Oranje niet afschrijven. Het kan altijd nog. iedereen had Babel destijds ook afgeschreven en kijk nu hij is er weer. Waarom zou El Ghazi dit niet lukken.
 
JordyB
 
2
13 januari 2020 om 18:29
Hoezo net niet goed genoeg? Ik zie elke keer namen er tussen staan waarvan ik mij afvraag waarom. Gezien kwaliteit en leeftijd. Ik heb nog steeds vertrouwen erin dat el ghazi een vast oranje selectie speler kan worden, mits hij eerlijk deze kans krijgt.
 
yamiown
 
7
13 januari 2020 om 13:51
Het ding is aan de andere kant wel dat er nu pas echt spelers zijn van toegevoegde waarde en twijfelen. Ziyech, Dest en Boussoufa zijn de enige die daadwerkelijk bij Nederland meer dan 20 interlands hebben gespeeld, maar voor een ander land kozen. Bij beide spelers was niemand boos, Ziyech omdat hij onterecht geen kans kreeg hier en eieren voor zijn geld koos en Boussoufa omdat zijn band met Nederland blijkbaar heel klein was.andere spelers als Kokcü en Mazraoui zijn op dit moment gewoon niet goed genoeg en of ze de stap maken zal de vraag blijven. Bij Ihataren ligt dat helemaal anders, omdat dat het grootste talent van Nederland is en als hij voor Marokko had gekozen dan zullen een aantal mensen boos zijn geweest, maar ik denk niet dat de gemiddelde voetbalfan minder van zijn kwaliteiten zou hebben genoten.
 
Simpatico
 
23
13 januari 2020 om 13:58
Als je Dest wel goed genoeg vindt voor Oranje, moet je ook Mazraoui noemen. Zoveel verschil is er nou ook weer niet. Mazraoui zoals dit jaar tegen Chelsea is een absolute meerwaarde voor Oranje. Maar ok, Dest heeft meer potentie (lijkt het) en daardoor valt er iets voor te zeggen, maar ook dat is nog maar afwachten. En geldt in zekere mate ook voor Ihattaren. Ik herinner me een zekere Aissati. Ook daar droop het talent vanaf, maar om de een of andere reden. Of neem Willems. Ihatarran is buitencategorie en ik denk en hoop dat hij het komende EK al basisspeler wordt bij Oranje, gezien alle blessures, maar niks is zeker.
 
Ayrshire
 
5
13 januari 2020 om 14:23
Ik blijf verbaasd over de mening van mensen over Dest en Mazraoui, maar wellicht bekijk ik het door een gekleurde bril hoor. Ik vind het al erg opvallend dat Mazraoui boven Dest wordt verkozen, en al helemaal de publieke opinie hierbij. Mazraoui maakt een erg matig seizoen door, met een paar goede wedstrijden zoals tegen Chelsea. Dest daarentegen begon ontzettend goed, met ook een aantal assists en was zowel verdedigend als aanvallend erg sterk, snel en heel fel. Daarna is hij wat teruggezakt, naar eigen zeggen door oververmoeid te zijn. Maar ik vind Dest echt een stuk beter dan Mazraoui, in huidig niveau maar al helemaal in potentie. Maar nogmaals, ik wijk hierin nogal af van de meesten hier.
 
Elmatador27
 
1
13 januari 2020 om 17:07
Ik denk dat het komt doordat Dest niet door de ondergrens gezakt is terwijl Mazraoui dat paar keer wel heeft gedaan dit seizoen. Maar in paar wedstrijden was Mazraoui ook weer de beste van het veld. Mijn mening is ook dat het niet veel van elkaar verschilt maar ik zie in Dest meer een type die goed kan verdedigen en aanvallen terwijl Mazraoui aan de bal de betere speler is en die ook meer voetbalslimheid heeft. Kortom verschilt niet veel maar het zijn net iets andere types.
 
AadHandgranaat
 
22
13 januari 2020 om 14:17
Ziyech kreeg wel een kans, maar raakte geblesseerd. Werd de keer daarna niet opgeroepen en ging toen direct naar Marokko, terwijl hij eigenlijk niet doorhad dat hij daarmee een definitieve keuze maakte (kwam toen in een interview naar voren). Kwam op mij eigenlijk over als een vrij willekeurige keuze, omdat ie op dat moment net voor Marokko werd opgeroepen ipv Nederland. Als ie echt voor Marokko had gekozen had ie zich niet een paar maanden daarvoor bij Oranje gemeld.
 
khalid3073wx
 
21
13 januari 2020 om 13:57
Bungelt ook tussen basis en bank bij Villa. Als hij speelt. Daarnaast vind ik persoonlijk Anwar in heel zijn doen en laten meer een Nederlander dan een Marrokaan dat is niet erg. We hebben Da Costa en dat is qua uitstraling ook veel minder een Marokkaan. Terwijl ik bij Affelay en Mo vind dat zij in houding gedrag toch Marrokanen zijn. Maher vind ik persoonlijk meer een Nederlander. En dat is allemaal niet erg. Je zal altijd kritiek krijgen op je land keuze altijd. Ziyach is een land verrand tov van Nederland. Kocu t.o.v Nederland en Dereksen. Het ligt aan een volk maar gewoon aan wij als mensen. Het gevoel van afgewezen worden knaagt altijd. De een kan daar beter mee om dan een ander Gijp/ Dereksen Genee Boskamp
 
Elmatador27
 
4
13 januari 2020 om 17:12
Volgens mij volg je hem niet zo goed dan aangezien hij toch vrijwel altijd basisspeler is. Over het hele seizoen genomen speelt hij gemiddeld 72 min per wedstrijd. Dan bungel je niet echt tussen de basis en de bank. Heeft in die 19 wedstrijden ook 4 goals en 4 assists bij een laagvlieger in de PL dus hij doet het gewoon prima.
 
bvbrunschot
 
17
13 januari 2020 om 13:58
Hij komt wel verstandig over El Gahzi, lekker nuchter. Ik heb geen idee hoe hij nu speelt, maar gun hem het beste. Hij is pas 24 jaar, dus er zijn voor hem nog mogelijkheden genoeg om weer in het Nederlands elftal te spelen, mocht hij daar goed genoeg voor zijn.
 
khalid3073wx
 
1
13 januari 2020 om 14:04
Speelt prima maar hij weet zelf ook op dit moment zullen we in Nederland niet snel de aanvaller van de nummer 19 van Engeland opstellen. Hij speelt redelijk maar echt tussen bank en basis. Villa kan dit jaar degraderen maar onderin is het veel spannender dit jaar dan bovenin . Ik kijk vooral ook de degradatie krakers de tijden heerlijk.
 
Sirius
 
24
13 januari 2020 om 14:11
Op een paar wedstrijden na staat El Ghazi toch veelal in de basis. Vooralsnog is hij basisspeler. Verder zie ik liever een 24-jarige aanvaller van de nummer 18 van Engeland die het al heeft laten zien bij Ajax dan een 21-jarige en 18-jarige speler van een Nederlandse subtopper waarvan je nog geen idee hebt of ze het niveau en de druk aankunnen.
 
JoshuaK_
 
14
13 januari 2020 om 14:11
Dat hij in een slecht team zit hoeft niets te zeggen. Wijnaldum is ook met Newcastle gedegradeerd en was terecht een vaste waarde in Oranje, El Ghazi (maar ook Kluivert) hoort een optie te zijn met deze blessures want hij is niet minder dan jongens als Babel & Stengs.
 
khalid3073wx
 
0
13 januari 2020 om 14:25
Dat niks gezegd klopt zeker. Maar je kan een Stengs niet passeren voor Al Ghazi die bij Aston Villa leuk meedoet. Stelt dat het een absolute smaakmaker is zoals Gealisch die Aston Villa zou ik zeggen meenemen. Maar op dit moment hebben we genoeg speler voor de aanval.
 
Isco24
 
6
13 januari 2020 om 14:26
Khalid, weet niet hoezo de stand in je competitie uitmaakt voor een eventuele oproep voor Oranje? Ik vind ook dat el Ghazi momenteel nog te kort komt, maar een Grealish speelt bij datzelfde Villa en kan betere stats overleggen dat Madisson, die met zijn Leicester op een derde plek staat. Des te knapper lijkt het me als je kan floreren in een slecht team, maar daar verschillen we blijkbaar van mening.
 
khalid3073wx
 
3
13 januari 2020 om 14:40
We gaan toch ook niet spits van Willem 2 oproepen als die er 20 in schiet of wel? Waarom heeft Demouge nooit een kans gekregen.
 
TILBURG013
 
8
13 januari 2020 om 14:51
Meedoen in de PL is wel anders dan in de onderkant van de eredivisie. El Ghazi haalt vergelijkbare stats als Stengs in een veel sterkere competitie bij een degradatiekandidaat. Danjuma werd op basis van bijna niks opgeroepen, zelfde geld voor Dilrosun. Dan heb ik eerlijk gezegd liever El Ghazi op dit moment.
 
Isco24
 
3
13 januari 2020 om 14:52
@ Khalid Daar hebben we het toch niet over? Het gaat nu over een jongen die in Engeland speelt, een van de beste competities van de wereld. Niet een spits van Willem II. Ik wilde je niet aanvallen, ik vroeg alleen waarom de stand uit zou maken. Babel zat er ook gewoon bij toen Fulham laatste stond en zelfs gedegradeerd is.
 
Roytje78
 
1
13 januari 2020 om 14:55
Het niveau van de PL is een stuk hoger dan in de Eredivisie. Aston Villa zou bij ons gewoon een van de titelkandidaten zijn.el Ghazi heeft in het verleden al interlands gespeeld en als hij dit seizoen constant presteert en hij net nog een stapje kan maken, dan is hij wat mij betreft zeker een van de opties. Ik heb de laatste tijd best wel wat wedstrijden van Villa gezien en ik vind hem nog net niet dwingend genoeg.
 
Sirius
 
2
13 januari 2020 om 14:57
Spits zijn bij Willem II is natuurlijk niet te vergelijken met spits zijn in de Premier League. Waarom zou je Stengs niet kunnen passeren voor El Ghazi? Hij heeft (veel) minder ervaring, tegen een dergelijk niveau heeft hij nog weinig indruk gemaakt en hij is bovendien uit vorm op dit moment. Alsof speler van AZ zo`n geweldige graadmeter is voor een oproep. Denk je niet dat El Ghazi moeiteloos een behoorlijk rendement weerlegt bij een club als AZ?
 
TILBURG013
 
1
13 januari 2020 om 14:58
Ja en hij speelde ook gewoon prima bij Fulham dus dat was ook terecht. Het moet niet uitmaken of je bij een laagvlieger speelt in een topcompetitie, het gaat erom hoe goed je presteert. Je tegenstanders zijn namelijk wel erg goed!
 
Sirius
 
8
13 januari 2020 om 14:07
Van mij mag hij opgeroepen worden. Het is niet makkelijk om als buitenspeler een stempel te drukken bij een degradatiekandidaat in de Premier League. Verder is El Ghazi een vrij complete buitenspeler, terwijl de rest toch vooral naar binnen draait en voor eigen kans gaat. De kans is bovendien relatief groot dat El Ghazi gezien z'n leeftijd van 24 jaar nog stappen gaat maken. Dat is voor een aantal jongens in Oranje toch een ander verhaal. Ook ben ik van mening dat Stengs, Dilrosun en Boadu nog niet klaar zijn voor Oranje.
 
JoshuaK_
 
1
13 januari 2020 om 14:24
Boadu kan je denk ik wel meenemen als wildcard, een beetje zoals Memphis in 2014. Die jongen is ondanks 2 zware blessures voor z’n leeftijd echt ontzettend goed, vind hem net zoals Ihattaren een generational talent. Stengs ben ik het wel over eens, vind dat een vrij overschatte speler die niet beter is dan de andere opties.
 
Sirius
 
2
13 januari 2020 om 15:02
In 2014 hadden we met Van Persie, Robben en wellicht Sneijder natuurlijk wel uitzonderlijk getalenteerde spelers waar jongens als Memphis zich aan op konden trekken. Dat hebben we nu wel ietsje minder in aanvallend opzicht. Je zou Boadu mee kunnen nemen, maar dan moet je wel zeker weten dat hij iets kan toevoegen. Ik weet niet of dat nu al aan de orde is. Hij is duidelijk een groot talent, maar 18 jaar is wel erg jong en ik heb het idee dat de wissels nog weleens belangrijk zouden kunnen zijn in Oranje deze zomer.
 
JoshuaK_
 
0
13 januari 2020 om 15:23
Klopt inderdaad dat er toen uitstekende ervaren spelers in Oranje zaten, dat is nu minder aangezien het voor een deel van de selectie zelfs hun eerste eindtoernooi wordt. Boadu kan vanuit de spits in de laatste 30 minuten ofzo wel die diepgang brengen wanneer de verdedigers van tegenstanders uitgeput beginnen te raken, lijkt mij een nachtmerrie om tegen te spelen. Ondanks dat z'n debuut "maar" tegen Estland was vond ik Boadu op een vreemde positie (linksbuiten) echt indrukwekkend, heeft praktisch alles goed gedaan om z'n invalbeurt zelfs te bekronen met een doelpunt.
 
 
4
13 januari 2020 om 15:02
Zou hem meenemen ipv Stengs. Die liet de laatste interlands zien nog even zijn wedstrijden bij jong Oranje te mogen afwerken. Is prima, hij is ook nog jong, maar dat is allemaal nog wat speels. Buitenspeler zijn bij een degradant in Engeland daarentegen is geen pretje en daarnaast kan hij prima stats overleggen. Al moet ik wel bekennen dat ik ook niet voor m'n plezier wekelijks 90 minuten Aston Villa zit te kijken.
 
Millonario
 
0
13 januari 2020 om 16:36
Sowieso nooit luisteren naar wat de buitenwereld te zeggen heeft. Zij snappen de reden niet voor je beslissing. Je kiest waar je je het beste bij voelt en daarmee uit.
 
Bereta
 
2
13 januari 2020 om 18:00
Hahah Anwar! De kleine baas die op zijn 16 al zei dat hij later voor Oranje zou spelen, omdat Marokko er helemaal niets van kan. Ik dacht dat hij toen een grapje maakte, maar uiteindelijk deed hij precies wat hij zei. Met volle overtuiging ook! Hij heeft genoeg goede kwaliteiten. Aardig sterk, snel en verrassend technisch voor iemand van zijn lengte. Hij heeft natuurlijk ook aantal tekortkomingen, maar zijn mentaliteit is daar niet een van. Anwar weet alleen niet wat hij allemaal moet doen om zijn doelen te behalen. Hij heeft een goede mentor nodig die hem de weg kan wijzen.
 
jeron
 
2
13 januari 2020 om 19:41
Hoop dat Koeman eens goed kijkt. Vind het fysiek ijzersterk Daarnaast is hij aanvallend erg sterk voor een ploeg die onderin speelt qua niveau... Met alle blessures kan hij op zijn minst bij de voorselectie