Heerenveen hoort duidelijke vertrekwens: 'Ik wil iets anders proberen'
Dinsdag, 26 juni 2018 om 10:10

Arber Zeneli vertrekt deze zomer mogelijk bij sc Heerenveen. De 23-jarige buitenspeler staat sinds januari 2016 onder contract bij de Eredivisionist en na ruim twee seizoenen in Friesland zegt de Zweedse Kosovaar dat hij in de komende weken een nieuwe club gaat vinden: "Ik wil iets anders proberen", aldus de aanvaller tegenover de Leeuwarder Courant.

In het afgelopen jaar werd Zeneli gelinkt aan enkele Italiaanse clubs, zoals Fiorentina, Napoli en Genoa. Vooralsnog is er naar verluidt geen concrete interesse voor de buitenspeler. "Maar als dat (een transfer, red.) niet lukt, dan doe ik mijn best voor Heerenveen. Ik bekijk het van dag tot dag. Ik weet ook niet of er momenteel interesse voor mij is."

"Ik heb mijn zaakwaarnemer gevraagd pas contact met me op te nemen als er iets concreet wordt", besluit Zeneli, die in het Abe Lenstra Stadion nog een verbintenis heeft tot volgend jaar zomer. Heerenveen heeft tweeënhalf jaar geleden een eenzijdige optie bij de deal opgenomen om die verbintenis met nog een jaar te verlengen.

Zeneli kwam in de winterstop van het seizoen 2015/16 voor bijna twee miljoen euro over van het Zweedse IF Elsborg. Sindsdien kwam de international van Kosovo tot tachtig wedstrijden, waarin hij zeventien keer scoorde en zestien assists afleverde. Volgens de berichten uit Zweden kan Heerenveen een bedrag van vijftig miljoen Zweedse kronen, omgerekend 4,7 miljoen euro, vangen bij een verkoop.

Meer nieuws
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
6
   
16:26
16:26
'Dick Schreuder op poleposition voor nieuwe trainer van Feyenoord'
49
   
16:00
16:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
24
   
15:55
15:55
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
9
   
15:18
15:18
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
Arno_P
 
1
26 juni 2018 om 10:26
Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan. Vond Zeneli altijd wel een flankspeler waar veel dreiging van uit ging maar dat heeft hij niet kunnen doortrekken met veel doelpunten maken. Ben wel benieuwd welke club(s) zich gaan melden. Zie hem wel richting de Serie A vertrekken.
 
GJ7300
 
2
26 juni 2018 om 10:29
Is ook prima. Leuke speler en als ie fit blijft kan ie nog veel meer. Subtoppers in Europa kunnen m best gebruiken muv Engeland en Spanje wellicht. Vertrekwens drukt prijs natuurlijk maar goed. Mag ondertussen wel weer s wat meer resultaten komen qua scouten en aantrekken van spelers. Dat blijft wat achter.
 
V-Watcher
 
1
26 juni 2018 om 11:11
Zou een goeie optie zijn voor Feyenoord om de flanken mee te versterken nu Bilal vertrokken is en het nog helemaal niet zeker is dat Berghuis gewoon blijft. Kan op beide flanken uit de voeten, kan je Boetius gewoon achter Berghuis op zijn favoriete rechtsbuiten positie zetten en dan Larsson en Zeneli op links laten concurreren. Een 1-jarig contract zal ook niet dermate veel moeten kosten en daarnaast wil hij graag weg wat ook de vraagprijs weer drukt, betrek desnoods Hansson in de deal.
 
falonso
 
0
26 juni 2018 om 12:43
Ik zou, als Feyenoord die optie heeft, wat meer voor een zekerheidje gaan. Een flankspeler die niet alleen dreiging heeft, maar ook resultaat.
 
Pendeco
 
1
26 juni 2018 om 11:11
Zou het jammer vinden Arber te zien vetrekken. Creatieve speler met een goede mentaliteit waar veel dreiging vanuit komt. Aan de andere kant logisch dat er interesse voor hem is en dat hij niet onwelwillend staat tegenover een stap hogerop. Hopelijk blijft hij nog een seizoen, want ik hem zie hem volgend seizoen nog wel vertrekken met een stuk hoger prijskaartje.
 
voetbalfreak
 
2
26 juni 2018 om 11:21
Scoorde bij zijn debuut voor Heerenveen een wereld goal tegen cambuur als mijn geheugen mij niet in de steek laat. Mocht hij gaan zal het een flinke aderlating zijn voor Heerenveen.
 
cordonbleu
 
1
26 juni 2018 om 11:42
Zucht.. Zo zonde dat dit soort spelers zo snel weer hun biezen pakken. Ga nou eerst eens 2-3 seizoen echt belangrijk zijn om vervolgens een stap te zetten naar een grotere competitie. In mijn ogen is deze jongen er nog niet klaar voor. Jammer dat spelers zo snel een te grote stap willen zetten (financieel?). Ook voor Heerenveen jammer, ik zie daar veel jongens weggaan.
 
JelleMeintema
 
0
26 juni 2018 om 11:43
Was voor de winterstop heel erg goed bezig, nadat hij geblesseerd raakte heeft hij helaas die lijn niet kunnen doortrekken. Denk niet dat Heerenveen hem heel erg gaat missen. Kom maar op met die miljoenen!
 
 
4
26 juni 2018 om 11:52
Jammer, maar geheel begrijpelijk. Onze beste buitenspeler. Zit een goede kop op. Is dreigend. Gaat nog te vaak voor eigen succes, maar dat valt er nog wel uit te rammen. Het is hem meer dan gegund een vervolgstap te maken. Ook in dit interview is hij duidelijk. Komt er niets, dan gaat hij door bij Heerenveen. Heeft nooit ergens om gezeurd, maar altijd hard gewerkt om weer in de basis te komen als hij er even naast stond. Dit zal een meerwaarde zijn voor menig club. Hierbij denk ik tot aan een niveau Lyon/leverkussen.
 
AZ95
 
0
26 juni 2018 om 13:16
Mooie vervanger van Jahanbakhsh lijkt mij zo. Hoeft denk ik niet teveel te kosten met maar een eenjarig contract en heeft volgens mij nog wel wat potentie. Heeft zich daarnaast al bewezen in de eredivisie.
 
FrisianReds
 
1
26 juni 2018 om 13:33
AZ is momenteel inderdaad een klein stapje omhoog vanuit Heerenveen. Toch verwacht ik niet dat Zeneli op zoek is naar zo`n stapje. Als de top-3 niks wordt, zie ik hem wel naar Italiã« vertrekken. Dichter bij huis en een competitie die steeds weer sterker wordt. Bovendien was er al vaker interesse vanuit Italiã« voor hem. Qua kosten is maar net wat je niet veel noemt. Volgens dit artikel 4.7 miljoen. Ik betwijfel of AZ dat zo even neer wil leggen.
 
gerritvooijs
 
0
26 juni 2018 om 19:31
Klopt, daar heb je een goed punt. AZ koopt geen spelers van 4-5 miljoen tenzij het een bewezen en gegarandeerde versterking zou zijn. Daar zit nu net de pijn. Voor de winterstop goed, na zijn blessure dat niveau niet meer gehaald en daarmee buiten beeld.