Heerenveen opgeschrikt door monsterverlies: 'Naar de slachtbank gedragen'
Zaterdag, 28 juli 2018 om 19:27

SC Heerenveen kreeg zaterdagavond een gigantisch pak slaag van TSG Hoffenheim. De Friezen verloren in Duitsland met 8-2, twee weken voor de seizoensouverture in de Eredivisie. Nieuwbakken trainer Jan Olde Riekerink is geschrokken van hetgeen zijn elftal met name in de eerste helft liet zien.

Een apathisch Heerenveen keek door treffers van Kerem Demirbay, Joelinton, Nadiem Amiri (strafschop), Leonardo Bittencourt en Ádám Szalai al bij rust tegen een 5-0 achterstand aan. "We stonden organisatorisch niet goed. Dat hadden we vantevoren eigenlijk wel goed besproken. Vervolgens is er niemand die opstaat. De eerste helft was een blamage", concludeert Olde Riekerink op de officiële kanalen van Heerenveen.

Hoffenheim eindigde vorige seizoen op een zeer verdienstelijke derde plaats in de Bundesliga, maar dat mag volgens Olde Riekerink geen excuus zijn. "Ook tegen een sterke tegenstander moet je weerstand kunnen bieden, maar wij boden geen weerstand", zegt hij. "Als je al snel met 1-0 achter komt, gaat het erom of je elkaar helpt of dat je in de put zakt. Wie helpt een ander? Ik denk dat ik niemand gehoord heb in het veld. We werden naar de slachtbank gedragen."

De veegpartij kwam voor Heerenveen exact twee weken voor de eerste wedstrijd in het nieuwe Eredivisie-seizoen, uit bij PEC Zwolle. Het elftal van Olde Riekerink, die in het Abe Lenstra Stadion de opvolger van Jurgen Streppel is, oefent op 4 augustus nog vriendschappelijk tegen het Spaanse Levante. "In de tweede helft verlies je met 3-2 als je naar de statistieken kijkt. Er stond in elk geval een elftal. De les is dat er op 10 augustus een elftal zal staan", aldus de oefenmeester.

Meer nieuws
   
23:04
23:04
Fiorentina schiet zich in minuut 90+1 langs dapper tiental van Club Brugge
3
   
23:00
23:00
Olympiacos zorgt voor grote stunt bij Villa en mag dromen van finale in eigen la
10
   
22:54
22:54
Bayer Leverkusen kan finale ruiken na dramatische fout van uitgefloten Karsdorp
40
   
22:54
22:54
Marseille en Atalanta maken na zeer vermakelijk duel nog volop kans op finale
2
   
22:33
22:33
Tottenham Hotspur bewijst status als favoriete tegenstander voor Chelsea
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (5)

 
eCKe
 
7
28 juli 2018 om 19:57
Het hele afgelopen seizoen samengevat in de 1e helft.... er zijn al minder seizoenkaarten verkocht dan vorig seizoen, dan gaat scorebord journalistiek niet mee werken. 8-2 zelfs in de voorbereiding een historische nederlaag.
 
weethetaltijd
 
12
28 juli 2018 om 20:08
Ik sta helemaal niet raar te kijken van deze uitslag. Je zag dit vorig jaar al aankomen. Voorhoede is en blijft het zwakke punt. De beide, door Hamstra gehaalde, buitenspelers Rojas en de servier, de naam ben ik al vergeten, komen te kort zelfs voor de nederlandse eredivisie. Middenveld zeer zwak en zeer wisselvallig. Kongolo gehaald als ervaren middenvelder. Laat me niet lachen. Verdediging, onder druk spelend zeer matig. Vorig jaar met praktisch dezelfde verdedigers veel te veel tegendoelpunten. Is door het vertrek van Dumfries nog zwakker geworden. Heerenveen is goed in het halen van onervaren zeer jonge spelers, met maar een doel voor ogen, doorverkopen en de begroting zoveel mogelijk sluitend te krijgen. Voetballen zoals de supporters het willen zien is niet belangrijk.. We glijden steeds verder af richting het 2e gedeelte van het rechter rijtje. Met de komst van het huidige directeurtje en Hamstra als technisch verantwoordelijke zijn we er niet op vooruit gegaan. Voor alle gehaalde jeugdige spelers zou ik zeggen, maak eens een afspraak met een kinderopvangorganisatie in Heerenveen. Wellicht moeten we daar beginnen. Dit komt zo niet goed.
 
BVVeendam
 
11
28 juli 2018 om 20:13
SC Heerenveen kan dus ook toegevoegd worden aan het lijstje degradatiekandidaten. Scheelt wel dat er nog 11 teams in de eredivisie zijn waarbij het niveau bedroevend is. Misschien wordt Heerenveen ook wel gewoon 7e.
 
Edforce2
 
0
29 juli 2018 om 01:25
Duizend keer liever dit, en Nu tijdens een oefenpot, dan in je eerste competitie wedstrijd. Je wordt hoe dan ook lekker wakker geschudt, van hoe het niet moet, ze hebben staan slapen! Ik denk dat dit voorlopig ook de laatste keer is, dat dit team met deze instelling een wedstrijd ingaat. In feite een ontzettend positief leermoment. Het oude Ajax is dit ook eens overkomen in de afscheidswedstrijd van Johan Cruyff tegen Bayern Munchen, ook al stond die wedstrijd in een geheel ander daglicht. Waar het om gaat is, dat je altijd scherp moet zijn, als je een wedstrijd wil winnen. Ik denk dat Heerenveen zich dit seizoen wel weet te redden.
 
IgorKorneev
 
0
29 juli 2018 om 06:05
Daar leren ze meer van dan oefenpotjes winnen met tig-0 tegen FC Balophetdak, Schubbekutteveen of sc Kampvuur.