Bayer Leverkusen kan finale ruiken na dramatische fout van uitgefloten Karsdorp
Donderdag, 2 mei 2024 om 22:54

Bayer Leverkusen staat met één been in de finale van de Europa League. De ploeg van trainer Xabi Alonso domineerde een groot deel van de wedstrijd tegen AS Roma en won uiteindelijk met 0-2. Het eerste doelpunt, van Florian Wirtz, kwam tot stand na een veel te korte terugspeelbal van Rick Karsdorp, die bij zijn wissel na een uur spelen onder een striemend fluitconcert naar de kant ging. Robert Andrich zorgde tien minuten later op fraaie wijze voor de 0-2. De return in Duitsland vindt volgende week donderdag plaats.

Aan de kant van Roma mocht Karsdorp het vanaf het begin laten zien. De Nederlander, die zeer zwak zou spelen, nam de plek in van de geschorste Zeki Celik. Voorin werd spits Romelu Lukaku geflankeerd door Paulo Dybala en Stephan El Shaarawy. Bij Leverkusen kreeg Amine Adli de voorkeur boven Patrik Schick. Jeremie Frimpong startte op zijn vertrouwde positie rechts op het middenveld.

Een inschattingsfout van Karsdorp leidde de eerste mogelijkheid van Leverkusen in. Adli won het duel van de Nederlander, die gezien was en de Marokkaan richting Mile Svilar zag trekken. De Belgisch-Servische doelman hoefde uiteindelijk niet in actie te komen, daar Gianluca Mancini zich voor de poging van de Marokkaan gooide. Roma kon in aanvallend opzicht nog weinig bewerkstelligen, buiten een schotje van Dybala om.

Het spel speelde zich vooral op het middenveld af, waar met name Leverkusen het balbezit genoot en Roma loerde op de counter. Het leverde een mogelijkheid op voor El Shaarawy, al bleek de Italiaans international buitenspel te hebben gestaan en was de opwinding in Stadio Olimpico achteraf niet nodig. De grootste kans van de wedstrijd volgde vlak daarna. Leandro Paredes gaf scherp voor op Lukaku, die zijn kopbal op de lat uiteen zag spatten.

Leverkusen nam het initiatief in handen en kwam vlak voor rust bijna op 0-1 via Frimpong, die Svilar verschalkte maar het zijnet trof. Even later was het uit het niets alsnog raak voor die Werkself. Karsdorp speelde veel te kort terug op Svilar, waardoor Alejandro Grimaldo Wirtz een niet te missen kans kon aanbieden: 0-1. Wirtz stuitte vlak daarna op Svilar, terwijl Roma ook ontsnapte toen Frimpong ogenblikken later nog geen halve meter naast schoot.

Ook in de fase na rust liet Leverkusen een serieuze mogelijkheid liggen, ditmaal in de persoon van Piero Hincapié. De Ecuadoraan kopte bij de tweede paal naast. Roma kwam niet slecht voor de dag, al had het moeite om door de laatste linie van Leverkusen te breken. Via spelhervattingen lukt het Roma doorgaans wel om gevaar te stichten en dat was na een klein uur spelen niet anders, maar Bryan Cristante kopte net naast uit een hoekschop.

Voetballend gezien kwam Roma uiteindelijk simpelweg tekort tegen Leverkusen, dat de bal veel makkelijker rond liet gaan en nooit ver van Svilar verwijderd was. Twintig minuten voor tijd kreeg Roma een dreun te verwerken. Een aanval van Leverkusen leverde in eerste instantie niets op, maar via Grimaldo, Frimpong en Josip Stanisic kwam Andrich in balbezit. De middenvelder krulde de bal op heerlijke wijze in de verre kruising, tot frustratie bij Roma: 0-2. Roma kwam nog dicht bij de 1-2 via Leverkusen-huurling Sardar Azmoun en invaller Tammy Abraham, maar de zo belangrijke aansluitingstreffer zat er niet in.

Meer nieuws
   
12:29
12:29
VZ Kort: PEC Zwolle heeft eerste transfervrije zomeraanwinst binnen
77
   
12:12
12:12
FC Twente presenteert twaalfvoudig international als eerste zomeraanwinst
3
   
11:46
11:46
Thomas Tuchel gaat definitief niet verder als trainer van Bayern München
31
   
11:24
11:24
Clubtopscorer uit de Eredivisie vertrekt voor 'niet te weigeren bod' naar Azië
7
   
10:50
10:50
Robin van Persie verlaat Feyenoord en is hoofdtrainer van sc Heerenveen
42
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (79)

 
Pieterpost
 
26
2 mei 2024 om 22:58
Zo die Frimpong nondeju wat staat die hoog op het veld. Dat is toch geen rechtsback meer, maar gewoon een verkapte rechtsbuiten? Dumfries is echt een totaal ander type en is verdedigend en in de duels weer veel sterker.
 
Lierse1997
 
144
2 mei 2024 om 23:01
En die zit vooral al een half seizoen op de bank voor Darmian. En dat zullen er hier weinigen een echte topper vinden. Met maatsen en Frimpong moet je komend EK eigenlijk gewoon minstens een variant met wingbacks hebben. En dan moet Frimpong er echt in boven Dumfries.
 
Football_Life
 
10
2 mei 2024 om 23:04
@Lierse dat is allemaal leuk en aardig op papier idd maar die 2 zijn volledig ingesteld op 't systeem bij hun clubs. Desalniettemin zijn het 2 toppers die gewoon basis kunnen staan al zou ik nog wel de voorkeur aan Dumfries geven.
 
Lierse1997
 
53
2 mei 2024 om 23:08
Dumfries is wel echt heel slecht sinds afgelopen winterstop hoor.
 
Football_Life
 
7
2 mei 2024 om 23:12
Toch zou ik hem de voorkeur nog geven. Frimpong is 't voetbal in Oranje nog niet gewend en ook de taal vgm nog niet machtig. Zou Frimpong eerder op een aanvallende positie zetten in Oranje.
 
Sanderr
 
58
2 mei 2024 om 23:13
De voorkeur geven aan Dumfries is eigenlijk niet meer te verkopen inmiddels. Zelfs niet met de goede prestaties van Denzel in Oranje de afgelopen jaren in je achterhoofd. Frimpong is echt veel en veel beter (in vorm). Wat ook zou kunnen is Dumfries rechtsback en Frimpong rechtsbuiten gezien we op die laatste positie eigenlijk nauwelijks echt hele goede opties hebben.
 
Lierse1997
 
1
2 mei 2024 om 23:17
Ik zou hem ook wel alleen opstellen in een wingbackformatie.
 
Football_Life
 
20
2 mei 2024 om 23:20
Dumfries moet gewoon basis staan. Hij gaat de duels in, is sterk, niet bang en je weet dat hij op een EK liever z'n benen zal breken dan dat hij een man laat lopen. Frimpong kan je rechtsbuiten zetten of ideaal te gebruiken als je op de counter speelt. Maar zo speelt Oranje niet.
 
Vesta
 
12
2 mei 2024 om 23:43
Wat boeit die taal nou? Die jongens om hem heen zijn niet anders gewend dan Engels of Spaans te spreken met elkaar.
 
IlMaestro21
 
20
3 mei 2024 om 00:06
Maar met fantastische centrale verdedigers en fantastische wingbacks, is het toch volkomen logisch om met 5 man achterin te spelen? Op papier dan, want in wezen speel je bijna 3-3-4. Opstelling: Verbruggen, Frimpong, De Ligt, Van Dijk, Aké, Maatsen, Frenkie, Reijnders, Simons, Depay, Malen
 
madmarcel
 
4
3 mei 2024 om 00:45
Tuurlijk is dat wel te verkopen. Frimpong kan niet verdedigen en spreekt geen woord Nederlands,dus Dumries zou altijd verkozen moeten worden boven Dumries (en dan achter Geertruida maar dat is een persoonlijke mening)
 
 
9
3 mei 2024 om 01:15
Hoe weet je nou dat die geen woord Nederlands kan? Ten eerste kan die alles verstaan en iedereen kan Engels. En heeft al aantal jaar Nederlandse les dus kan heus wel Nederlands. Frimpong hoort te spelen en niet Dumfries omdat die Nederlands kan want verdedigen kan die ook voor geen meter
 
burwatti
 
5
3 mei 2024 om 06:56
Precies de opstelling die 90% van Nederland wil zien!
 
Lierse1997
 
4
3 mei 2024 om 07:00
En Dumfries kan geen meter voetballen en het afgelopen half ook niet verdedigen.
 
Pieterpost
 
2
3 mei 2024 om 07:23
Lekker makkelijk praten Lierse. Darmian is om te beginnen een Italiaan bij Interen daarbij is het gewoon tijd voor een nieuwe uitdaging voor Dumfries en dat kan gewoon in de Europese top let maar op. Last but not least zit jij Frimpong hier te verkiezen boven Dumfries terwijl jou het je reet zou roesten of Oranje goed presteert.
 
Leon Tijssen
 
0
3 mei 2024 om 08:05
@lierse1997 helemaal mee eens. 5-3-2 met wingbacks en in de aanval speel je dan 3-5-2. Drie spitsen systeem vind ik zo achterhaald. Vaak zie je de centrumspits op een "eilandje" staan krijgt amper een bal omdat ze vleugelspitsen voor eigen succes gaan. Van een robben konden we dat accepteren. Die schoot ze nog raak of hield 2 verdedigers bezig.
 
Pieterpost
 
0
3 mei 2024 om 08:21
3-5-2 was anders verschrikkelijk de afgelopen 2 eindtoernooien en dan zouden we nu het hele team aanpassen 1,5 maand voor het EK aan Frimpong die net komt kijken en onwennig oogt nog in Oranje? Belachelijk. Doe mij maar 4-3-3 met Dumfries.
 
Lierse1997
 
4
3 mei 2024 om 08:24
Het over lekker makkelijk hebben en dan met 2 absolute drogredenen komen. Darmian was ook al een Italiaan in de eerste seizoenshelft. En vorig jaar. En Frattesi zit als Italiaan ook gewoon op de bank voor Mkhitaryan. Als je goed genoeg bent dan speel je bij Inter, ongeacht je nationaliteit. En hij heeft een nieuwe uitdaging nodig? Kampioen worden bij Inter, zijn eerste titel ooit op het hoogste niveau, was niet genoeg motivatie? Geloof je dat zelf?
 
Pieterpost
 
0
3 mei 2024 om 08:34
Dat zal vast, maar het is gewoon een fabeltje dat Dumfries goed presteert als wingback. Die doet het gewoon veel beter in een 4-3-3 getuigen zijn optredens bij PSV en in Oranje. Darmian zal zich waarschijnlijker meer senang voelen in een 5-3-2. Zet daarentegen Dumfries bij United in een 4-3-3 en die speelt de PL aan gort. Haha ja dat kan zeker als ze 5-3-2 blijven spelen en Darmian de voorkeur blijft krijgen. Los daarvan heeft Dumfries in z’n eerste seizoenen echt wel z’n waarde gehad voor Inter.
 
Lierse1997
 
1
3 mei 2024 om 08:48
Je spreekt jezelf nogal tegen. Het is enerzijds een fabeltje dat Dumfries goed presteert als wingback, maar anderzijds heeft hij zijn waarde voor inter gehad? Terwijl Inter dus altijd met wingbacks speelt. Ergo: Dumfries presteerde goed als wingback? En nee hij speelt de PL nooit aan gort. Daar is hij technisch te zwak voor. Dat werd duidelijk in de echt grote wedstrijden in de CL en in de occasionele toppers die er in de Serie A plaatsvinden.
 
Riliqium
 
0
2 mei 2024 om 23:01
Leverkusen speelt eigenlijk met 2 halve rechts en linksbacks. Hincapie en Grimaldo op links, en Stanisic en Frimpong op de rechterflank. Zolang ze dominerend voetbal spelen gaat dat goed, maar wanneer ze inzakken zie je dan toch dat het in het centrum niet altijd even lekker staat.
 
Sanderr
 
19
2 mei 2024 om 23:02
Hij stond vandaag ook niet als rechter wingback opgesteld he, maar als rechter aanvallende middenvelder in de 3-4-2-1 opstelling. Stanisic was de rechter wingback. Al vullen ze die rechterflank min of meer samen in, maar Frimpong was in dit geval wel de meest vooruit geschoven van de twee.
 
Football_Life
 
19
2 mei 2024 om 23:02
Petertje dit riep je ook in live meepraten maar frimpong stond ook gewoon rechtsbuiten deze wedstrijd.
 
Pandafreak
 
2
3 mei 2024 om 00:03
Dumfries is verdedigend net zo slecht. Zodra je onder druk komt te staan valt ie elke keer verdedigend weer door de mand. Dus wat betreft maakt frimpong of dumfries geen verschil
 
Yoda
 
1
3 mei 2024 om 07:38
Panda. Vind je dat echt? Dan hebben wij een echt volledig andere kijk op de zaak. Dumfries lijkt me verdedigend echt een paar stappen beter dan Frimpong, die de moeite niet eens lijkt te doen.
 
Yoda
 
0
3 mei 2024 om 07:36
Dat was ook wel duidelijk toe ie voor oranje speelde. Ik werd daar niet blij van, nadat ik er zoveel over had gehoord. Ik had m nog nooit gezien, maar las overal dat Dumfries er uit zou moeten voor hem. Nou ja. Als je het niks uitmaakt of er een wingback staat die niet kan en hoeftvte verdedigen, dan kan het idd een optie zijn.
 
Riliqium
 
12
2 mei 2024 om 22:58
Zeer solide gespeeld door Leverkusen weer, zonde maar begrijpelijk dat ze zich dat laatste kwartier dan zo terug trekken. Dan zie je direct dat daar niet hun kracht ligt. Komen nog goed weg met die kans van Abraham in de laatste minuten. Hele seizoen al fan van Hincapie, wat een monster is dat zeg. Vult de toch wat tragere Tah achterin zo goed aan, speelt altijd een goede voldoende, ondergewaardeerde kracht dit seizoen naar mijn inzien. Op jacht naar het record van Benfica dit weekend!
 
Bulle Roth
 
18
2 mei 2024 om 23:22
De “wat tragere” Tah staat met 35,81 km/h wel even op de 12e plaats van alle Bundesliga-spelers, een plaats achter Sané (0,01 km/h sneller) en drie plaatsen achter Frimpong (0,15 km/h sneller). Hincapie is overigens nummer 71 met 34,36 km/h, wat ook redelijk snel is. Tegenwoordig wordt alles opgetekend en de “Kicker” heeft een wekelijks geactualiseerde lijst met op dit moment 483 namen.
 
Vegitosan
 
8
2 mei 2024 om 23:40
Tah heeft 3 voetbalvelden nodig om zn topsnelheid aan te tikken, Sane een kwart voetbalveld.
 
Riliqium
 
6
2 mei 2024 om 23:56
Tah heeft de draaicirkel van een vrachtwagen haha, voordat die op topsnelheid is zit er zoals Vegitosan al aangeeft bijna een veld op.
 
ACMilan1892
 
23
2 mei 2024 om 22:59
Wat een goede ploeg dat Leverkusen!
 
Klapstoel88
 
44
2 mei 2024 om 23:00
Soo dat had ik niet gezien dit seizoen idd
 
SS96
 
23
2 mei 2024 om 23:09
Wel fijn dat je nu geinformeerd bent dan.
 
SS96
 
87
2 mei 2024 om 22:59
Roma, prachtig shirt, prachtige club maar die spelers, dat gedrag om je te schamen, met Paredes voorop, samen met die baby Dybala die om alles gaat liggen, zo zonde.
 
LeidseHood
 
29
3 mei 2024 om 01:57
Kortom, Argentijnen. Wat een volk op het veld.
 
Diego_Forlan
 
11
3 mei 2024 om 06:52
Het is wat dat betreft ook wel typerend dat sinds de (goede) Argentijen weg zijn bij Ajax de vechtlust al een tijd weg is. Ik zou echt een moord doen bij wijze van om zo'n Paredes in je team te hebben.
 
SS96
 
2
3 mei 2024 om 08:57
Vond, als feyenoorder, die Argentijnen van Ajax niet zo irritant als ik die Roma vind haha
 
LeidseHood
 
0
4 mei 2024 om 00:45
Haha nou dat zegt wat, Ss96. Ik vind Dybala een zalige speler, van hem accepteer ik af en toe wat doms. Maar zo'n Paredes, daar kan ik niet naar kijken. Wie hadden wij bij Ajax? Martinez, dat was wel echt een bikkel in de duels meestal. Dus van zo'n harde verdediger accepteer ik het ook eerder als hij even gaat rollen, omdat er vaak ook fair en hard verdedigen tegenover staat (al ben ik natuurlijk niet objectief).
 
LeidseHood
 
0
4 mei 2024 om 00:47
@diego, op dit moment zou ik een moord doen om iedereen die een bal normaal kan aannemen in ons team te hebben. Maar zeker ook vechtlust is verdwenen, niet per se alleen met Martinez, maar ook met Alvarez (mexico), Antony (brazilie), Tadic (servie), Blind (nederland), Klaassen (nederland), god wie hadden we nog meer die wel volledig inzet toonde altijd? Lijkt een eeuwigheid geleden.
 
itsTom
 
4
2 mei 2024 om 23:00
Zonde dat Abraham die niet te missen kans miste op het einde. Wat een seizoen voor Leverkusen, waanzinnig knap. Hoop nog op een spannende return, maar denk dat de finalist wel bekend is nu…
 
TakeMeHome
 
10
2 mei 2024 om 23:00
Ongekende prestatie wat zij leveren, gaan leveren & wat het uiteindelijk zou kunnen opleveren, INVINCIBLES! Die Wirtz is echt beest! Invinceble
 
Football_Life
 
41
2 mei 2024 om 23:00
Dikverdiend. Roma compleet kansloos. Score had nog wel wat ruimer mogen uitvallen. Het enige wat Roma kon was irriteren, bloedzuigen, schoppen en janken. Leverkusen gaat dit natuurlijk niet meer weggeven. Hoop op Atalanta in de finale. Dat wordt een heerlijke Finale.
 
Timm_FR
 
23
2 mei 2024 om 23:01
Leverkusen geen maat op. Dikverdiende overwinning! Wat zitten er een paar nare mannetjes in dat Roma team trouwens
 
Homelander
 
11
2 mei 2024 om 23:02
0-2 maar 1-5 had ook gekund, heb Leverkusen wel beter zien spelen dit seizoen maar tactisch staat dit team zo sterk vooral in balbezit heeft drukzetten echt totaal geen zin en heeft Roma zichzelf vrij snel kapot gelopen. Frimpong had er 2 moeten maken maar was wel het belangrijkste wapen in de omschakeling, als Koeman wil counteren op het EK moet je een plek voor hem vinden misschien wel als rechtsbuiten. Beste man was Tah, met een vroege gele kaart op zak niets meer weggegeven achterin in z'n duels. Al was Wirtz zoals altijd ook weer goed.
 
MoufidKaderi
 
16
2 mei 2024 om 23:02
Nog 1 keer winnen of gelijkspelen en dan staan ze gelijk met benfica van 1965. 49 wedstrijden achter elkaar ongeslagen. Bij 2 keer niet verliezen dan zijn ze de huidige wereldrecord met 50 wedstrijden ongeslagen. Ik heb het na uren zoeken gevonden. De huidige recordhouder is dus benfica met 49 wedstrijden van 1965
 
geitje_7
 
16
2 mei 2024 om 23:06
Het zou toch fantastisch zijn als ze ongeslagen de treble pakken.
 
Sanderr
 
5
2 mei 2024 om 23:07
In top-6 competities bedoel je dan denk ik? Steaua Boekarest had tussen 1986 en 1989 een ongeslagen reeks van 104 duels. Ook Lincoln (88), Sherrif Tiraspol (63) en Celtic (62) hadden er nog wat meer bijvoorbeeld. Niets ten nadele van deze fantastische reeks van Leverkusen overigens. Zou echt geweldig zijn als ze (mss zelfs ongeslagen) de treble winnen!
 
MoufidKaderi
 
3
2 mei 2024 om 23:19
Ja dat klopt ja. Helaas de competities waar lincoln, sheriff en celtic spelen op zo’n laag niveau en in die jaartal was het niveau ook echt super laag. Ik gun ze zo erg de treble. Xabi een jonge coach met levendig voetbal die precies weet om te gaan met jonge jongens. Iets wat koeman kan leren om met jeugde spelers. Laten we zeggen ongeslagen in de beker, europa en in de competitie. Geen 1 club heeft dat bereikt
 
RUTGERRR
 
8
2 mei 2024 om 23:34
Niveau heeft er toch niet mee te maken? Die clubs spelen tegen andere clubs op hetzelfde niveau.
 
Sanderr
 
2
2 mei 2024 om 23:40
Dit zijn (bedenk ik me nu) waarschijnlijk wel cijfers uit enkel nationale wedstrijden. Want hoewel Steaua wel in '86 de Europacup I won (en ook de Europese Supercup) kan het nooit zo zijn dat zij ook in '87 en '88 ongeslagen bleven in Europa. Verder doet het niveau er natuurlijk wel enigszins toe. Hoewel het van Sherrif bijv. ook razendknap is, is dat toch wel wat makkelijker in Moldavië dan in Duitsland.
 
madmarcel
 
0
3 mei 2024 om 00:48
@sandee: waarom is dat makkelijker? Relatief gezien is de tegenstand op beide nivo's even zwaar
 
Sanderr
 
0
3 mei 2024 om 09:10
Nee, dat denk ik niet. Competities als de Bundesliga zijn toch veel meer genivelleerd als de Moldavische competitie, sterker over de breedte. Bovendien is Sherrif de absolute topclub aldaar, i.t.t. Leverkusen in Duitsland.
 
Sambazzz
 
1
2 mei 2024 om 23:05
Nog drie wedstrijden te gaan, dan ongeslagen de treble
 
Parasiet
 
13
2 mei 2024 om 23:55
3 wedstrijden in de Bundesliga, 2 wedstrijden in de Europa league en nog een finale in de beker. Dat zijn er 6 voor de treble, niet 3
 
Sambazzz
 
0
7 mei 2024 om 13:15
De titel is al ongeslagen binnen, nog een halve finale en twee finales, zo bedoelde ik hem
 
SterkeJerke
 
4
2 mei 2024 om 23:06
Eindelijk een keer weer eens winnen door zo goed als de hele wedstrijd te domineren. Beter dan die late gelijkmakers en overwinningen. Prachtig schot van Andrich ook. Het had meer kunnen zijn, maar dit is een mooie start. In eigen huis met de druk erop Roma naar huis spelen zou ik zeggen.
 
ForzaRomale
 
3
2 mei 2024 om 23:08
Jammer. Had wel een beter resultaat verwacht voor Roma. Maar tegen dit Leverkusen kan het gebeuren.
 
Football_Life
 
21
2 mei 2024 om 23:10
Blijven dromen jongen!
 
IJsberg
 
17
2 mei 2024 om 23:15
Hij bedoelt denk ik dat dit verlies kan gebeuren tegen dit Leverkusen.
 
035feyenoord
 
0
3 mei 2024 om 14:25
Roma heeft gewoon pech. Zijn natuurlijk in goede vorm niet minder dan Leverkusen. Jammer dat je nu dan een mindere dag hebt. Hopelijk kunnen ze in de return nog wat goedmaken en anders hoop ik dat Atalanta die Duitsers van de mat veegt in de finale
 
DerKaiser123
 
0
3 mei 2024 om 18:03
Haha niet minder dan Leverkusen wat een gek joh.
 
KingB
 
8
2 mei 2024 om 23:55
Forza, ben eigenlijk wel benieuwd wat je zo trekt aan Roma. Is het de Totti tijdperk waar je fan bent geworden? Ik ben ook wel van die tijd, dat Spaanse en Italiaanse competitie (samenvattingen) nog op de NOS werden uitgezonden , toen was het een mooie club, maar de laatste jaren is het toch een walgelijk team? Zijn meer bezig met kaarten aannnaaien, toneel, en randzaken dan met voetbal.
 
DeEchteAjacied
 
3
3 mei 2024 om 07:48
Is toch een prachtige club. Rijke historie, geweldig station, fans met passie en als kers op de taart misschien wel de mooiste shirts dit seizoen. Hetzelfde als met AC Milan. Die waren een periode heel erg matig maar zijn er weer bovenop gekomen. Dit soort clubs blijven altijd mooi.
 
Salerno1919
 
2
3 mei 2024 om 08:11
Welk station? ?? Maar stadion prachtig, de invloeden van de jaren 20/30 nog. En als je een zwak voor een club hebt, dan zwakt dat niet af dmv het spel, wat meestal tijdelijk is.
 
Migi
 
25
2 mei 2024 om 23:13
Ik dacht dat ik Roma tegen ons irritant vond omdat ze tegen ons speelden, maar het ligt denk im toch aan hen. Leverkusen is wel.echt goed trouwens.
 
DeEchteAjacied
 
3
3 mei 2024 om 07:50
Leverkusen is dit seizoen ongeslagen en Migi komt met nog 3 wedstrijden in de Bundesliga, 1 bekerfinale en 2 wedstrijden in de Europa League voordat ze ongeslagen gaan aanzetten met ‘Leverkusen is echt goed’. Ik vind het een gedurfde uitspraak.
 
InazumaBall
 
6
2 mei 2024 om 23:20
Wat had ik vraag Feyenoord tegen dit Leverkussen gezien. Denk wel dat Leverkussen gewonnen had maar het was een prachtig tweeluik geworden.
 
Football_Life
 
24
2 mei 2024 om 23:27
Ze zijn 1 van de beste ploegen van Europa op dit moment. Denk dat Feyenoord volledig vernederd zou worden. In beide wedstrijden.
 
AlckmariaAZ
 
4
3 mei 2024 om 06:50
Heerlijk! Wat een zuigploeg dat Roma. Leverkusen dik verdiend gewonnen! Ik ben wel echt een fan van die Alonso hoor. Heerlijk positieve spelopvatting en zet spelers echt in hun kracht. Topcoach in wording
 
GLENNN
 
1
3 mei 2024 om 08:04
Tsja. AS Roma begon goed en had wat speldenprikjes. Ofja, ook wel kansen. Die van Lukaku kopt hij echt enorm knap nog op de lat zeg, was een beetje pech. Verder zag je twee ploegen met ongeveer dezelfde formatie, alleen had Alonso het veel beter voor elkaar met Adli met zijn snelheid en balvastheid (en hij won overigens ontzettend veel luchtduels) en Wirtz voorin en dan Frimpong ook wat hoger en Grimaldo wat meer naar het middenveld getrokken. Goede keus. Uiteindelijk wint denk ik niet alleen kwaliteit, maar ook de tactische zetten van Alonso van de Rossi. Uiteindelijk zag je ook wel dat Leverkussen een maatje te groot is voor dit Roma. Karsdorp op dit niveau kan echt niet. Fel backje, maar hij is ook enorm ongeconcentreerd bij tijd. Overigens heeft AS Roma ook echt bloed irritante spelers zeg. Pellegrini is irritant, maar valt in het niet bij spelers als Paredes, Dybala en vooral Mancini Die Baldanzi die erin kwam kan er ook wat van.... Maar die Mancini en Paredes zijn qua gedrasg toch echt wel het afvoerputje van de voetbalwereld zeg. Zeker die Mancini. En dna ook nog niet kunnen voetballen.
 
Salerno1919
 
0
3 mei 2024 om 08:47
Parades wel een baas bij zenith. Stonden 0-4 voor, pakte toen heel opzichtig een rode kaart. Puur omdat die geschorst wilde zijn. Kon die namelijk naar boca-river, de libertadores finale in 2018. Hij is helemaal fan van boca
 
GLENNN
 
0
3 mei 2024 om 10:07
Haha, nou ik ben geen fan van hem. Vind hem maar een overgewaardeerde speler. Is spijkerhard normaliter en aan de bal relatief comfortabel, maar blinkt in mijn ogen nergens echt in uit, behalve mensen zwaar irriteren. Maar goed. Als ik dit al lees, waanzin. Hoe kan je nu express rood pakken om naar een andere pot te kunnen gaan kijken, lol. Professioneel.