Heerenveen voorkomt in De Goffert evenaring van reeks uit oktober 2017
Zaterdag, 6 november 2021 om 20:39

De wedstrijd tussen NEC en sc Heerenveen heeft zaterdagavond geen winnaar gekregen. Na 93 minuten voetballen stond er in een lege Goffert een 1-1 stand op het scorebord, waardoor de Friezen een einde maken aan een reeks van drie competitienederlagen op rij. Een vierde verlies had een evenaring van een dramatische reeks uit oktober 2017 betekend.

NEC moest voor de tweede keer aantreden in een lege Goffert, waarvan afgelopen week bekend werd dat de fans voorlopig niet kunnen terugkeren op de tribunes. Evenals tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Groningen van vorige week (3-0 zege) had zich een grote groep fans buiten de hekken van het stadion verzameld. Bij Heerenveen waren Siem de Jong en Sven van Beek niet van de partij, waardoor Henk Veerman na twee wedstrijden op de reservebank terugkeerde in de basiself.

Het initiatief was in de beginfase in handen van NEC, wat resulteerde in kansen voor Elayis Tavsan, Jordy Bruijn, Cas Odenthal en Jonathan Okita. Het was mede aan doelman Xavier Mous te danken dat er na 25 minuten spelen nog een 0-0 stand op het scorebord stond, op het moment dat Heerenveen zich middels een gevaarlijk schot van Henk Veerman voor het eerst liet zien. De bezoekers kwamen vervolgens steeds beter in de wedstrijd en hadden via Anthony Musaba (gered door NEC-doelman Mattijs Branderhorst) en Tibor Halilovic (schot op de lat) de eerste kansen van de tweede helft.

Met 53 minuten op de klok kwam NEC echter op voorsprong. Syb van Ottele leverde de bal in, waarna Ali Akman profiteerde door met een lage schuiver de openingstreffer aan te tekenen. Er brak vervolgens een fase aan zonder al teveel hoogtepunten, waardoor de gelijkmaker van Heerenveen met nog ruim een kwartier op de klok enigszins uit de lucht kwam vallen. De defensie van NEC kreeg een voorzet van Arjen van der Heide niet weg, waarna de bal voor de voeten viel van Joey Veerman. Hij schoot vervolgens zijn tweede treffer van het seizoen tegen de touwen.

De slotfase leverde nog kansen over en weer op: aan de ene kant keerde Mous een inzet van Pedro Ruiz, terwijl zijn collega Branderhorst reddend moest optreden na een te korte terugspeelbal van Bart van Rooij. Okita was echter nog het dichtst bij een doelpunt, maar zijn schot spatte uiteen op de paal. NEC bezet na de remise de zevende plaats in de Eredivisie, al kunnen Willem II en Go Ahead Eagles dit weekeinde nog passeren. Heerenveen blijft voorlopig steken op de twaalfde plaats.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (9)

 
toss
 
13
6 november 2021 om 20:43
Je zou denken dat het voor die trainer van Heereveen ook een keertje klaar is.
 
 
10
6 november 2021 om 20:45
Hij mag maar blijven aanmodderen. Niemand begrijpt waarom. Dit kan echt niet meer. Zielloos. Geen strijd. Niets. Echt helemaal niets
 
feanfan33
 
4
6 november 2021 om 20:55
Bij Jansen mist echt het tactische inzicht.
 
ScH14FcB
 
1
6 november 2021 om 22:50
En de autoriteit in het team wat een hoofdtrainer moet hebben
 
 
0
6 november 2021 om 21:08
Doet me denken aan de tijden onder Jan de Jonge. Maar die was sneller weg bij de club als Jansen.
 
hearrenfean91
 
5
6 november 2021 om 21:27
Het moet al lang klaar zijn. Verschrikkelijke trainer. Zie hem liever vandaag vertrekken dan morgen. Iemand als wim jonk zie ik graag komen
 
feanfan33
 
3
6 november 2021 om 20:54
Dit Heerenveen is toch echt dramatisch. Halilovic verliest afgelopen wedstrijden de ene na de andere bal. Henk die overal te laat is en als die de bal krijgt passt die hem vaker naar de verkeerde kleur. Het eindeloos slecht opbouwen ook weer, schiet hem soms toch gewoon naar de andere kant van het veld. Inplaats van telkens een ander jouw problemen door te geven, goed voorbeeld is die bal van Mous op van Ewijk rond de 70e minuut. We staan vol onder druk en dan geeft hij hem achter van Ewijk die vol onder drukt staat, die hem dan weg leert met zijn verkeerde been zo in de voeten bij de tegenstander. Dit gebeurt zo vaak. Mous vandaag voor de rest weer top hoor. Hopen dat van Beek en Siem volgende week wel weer fit zijn. Siem past beter bij dit elftal dan Henk, als we op deze wijze willen voetballen.
 
M.Boekhoorn
 
2
6 november 2021 om 21:19
Ja en wij kunnen er weer niet van winnen... Tweede helft al beslist moeten zijn
 
Elvs
 
3
6 november 2021 om 21:49
Hoe lang mag JJ nog aanklooien zeg? Er zit geen idee in het het spel en totaal geen verbetering tov zijn eerste seizoen. Het is een keer klaar...