Hendriks over technisch directeur bij Ajax: 'Denk dat ze met Blind bezig zijn'
Zaterdag, 15 oktober 2022 om 09:42

Hélène Hendriks denkt dat Danny Blind de nieuwe technisch directeur van Ajax gaat worden, zo zegt de presentatrice als tafelgast bij Vandaag Inside. Hendriks denkt dat de Amsterdammers momenteel zeker bezig zijn met een vervanger voor het technische duo Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar, en kijkt er niet raar van op als Ajax weer bij Blind uitkomt.

Na een discussie over de toekomst van het technische hart bij Ajax komt Hendriks bij de naam van Blind uit. "Ik denk dat ze met Blind bezig zijn. Die was natuurlijk al eens Directeur Spelersbeleid, in 1999 volgens mij. Dat ging natuurlijk helemaal niet zo goed, maar hij zit verweven in die club. Ik denk dat ze met hem bezig zijn en dat hij na het WK het beleid gaat uitvoeren bij Ajax. Misschien is hij daar achter de schermen zelfs al mee bezig." Momenteel is Blind nog actief als assistent-bondscoach van Louis van Gaal bij het Nederlands elftal.

Hendriks denkt dat Ajax in de persoon van Blind een sterke man zou aanstellen om het technische beleid uit te voeren. "Dat denk ik wel, ja." Johan Derksen is het daar niet mee eens. "Ik heb Danny Blind nooit een sterke man gevonden. Die heeft niet voor niets de bijnaam 'scholletje' omdat hij met alle winden meewaait. Die kiest altijd het sterke wiel om zelf te overleven. Dat is geen man die het beleid uitzet, maar iemand die de belangrijke mensen te vriend houdt. Dat moet je juist niet doen. Je moet een strijd kunnen voeren met de Raad van Commissarissen."

Vervolgens reageert Derksen op een aantal genoemde suggesties. Clarence Seedorf vindt hij geen verstandig idee. "Die heeft net als Wesley Sneijder nul ervaring. Niet met zaken doen, en ook met leidinggeven niet." Frank Arnesen kan ook niet, volgens Derksen. "Dan haal je dus ook de zoon van Arnesen binnen, die bij iedere transfer betrokken is. Dat vonden ze bij Feyenoord ook niet prettig."

Meer nieuws
   
18:25
18:25
Donkere wolken boven Arnhem: licentiecommissie stelt Vitesse nieuwe deadline
19
   
18:20
18:20
Bondscoach Tedesco laat Courtois thuis voor EK: 'Wil geen pingpong spelen'
7
   
18:00
18:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
21
   
17:55
17:55
Matthijs de Ligt verliest race tegen de klok en mist CL-clash met Real Madrid
5
   
17:37
17:37
Zoon van Peter Bosz gaat in de Eredivisie aan de slag als hoofdscout
2
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (146)

 
JizZzy
 
229
15 oktober 2022 om 09:46
Omg laat het niet waar zijn. Wat zich al aftekende na het vertrek van Overmars, is nog erger geworden dan ik dacht. We worden 10 jaar terug in de tijd geworpen. En dat alleen door de piemel van Overmars, nooit gedacht dat een worstje de teloorgang van Ajax in zou kunnen leiden.
 
SiskeJari
 
39
15 oktober 2022 om 09:58
Precies waar ik t net met mijn vriendin over had. Wat de acties van 1 man ongekende gevolgen kan hebben voor de hele club, supporters, alles. Heel langzaam stapje voor stapje beter geworden de afgelopen 5 jaar en nu 10 jaar terug in een paar maanden.
 
KeyboardHeld
 
44
15 oktober 2022 om 10:01
Kan je nagaan wat voor eikel cultuur er was. Het laat goed zien dat ze niet meer weten wat hard zaken doen is nu ze de broek aan moeten houden en dat is toch wel schrikbarend. Al hoef je geen penisneid te hebben hoor. 9/10 zal ajax alsnog de top 1 van de eredivise bestijgen. Of men het wilt of niet. Het financieel gat is te groot geschapen en de ajax fans mogen overmars op hun knieën bedanken daarvoor. Maar net als ieder ander bedrijf is een schone lij en oprechtheid een klotenklus
 
TechnoBastard
 
52
15 oktober 2022 om 10:42
"Hard" zaken doen? Volgens mij was Overmars daar nou juist wel goed in
 
Blue0101
 
6
15 oktober 2022 om 10:55
Zo grappig
 
Inti
 
10
15 oktober 2022 om 13:39
Nu ze de komende jaren ook meer de broekriem moeten aantrekken, is Overmars ook geen optie meer.
 
MessiBazoer
 
4
15 oktober 2022 om 10:08
Haha jezus inderdaad. Wie zou jij graag zien als TD?
 
Japie_Krekel
 
10
15 oktober 2022 om 12:55
Stel gewoon de fanclub van Van Gaal aan als technisch hart. Die schijnen er enorm veel verstand van te hebben. Een combinatie Blind, Jonker, Stuivenberg en Frans Hoek. De Jedi councel van de voetballerij
 
FCVoetbal23
 
14
15 oktober 2022 om 13:11
Seedorf geen verstand van zaken doen maar runt ondertussen wel meerdere succesvolle bedrijven. Hij heeft een goed netwerk, spreekt meerdere talen, grote naam etc. Hij komt zelf uit de jeugd en weet hoe alles werkt bij de club, zou ondanks een gebrek aan ervaring op die positie een fantastische keuze zijn. Maar de mannen van “de kabel” krijgen helaas niet zo makkelijk de kans als alle bovenstaande namen die je noemt. Blind, de Boer, Overmars, van Basten, Huntelaar etc.En jij wil een combinatie van Blind, Jonker, Stuivenberg gebaseerd op? Ik denk dat niemand hier op een imitatie van Gaal, assistent en iemand die nergens geslaagd is zit te wachten. Zit 0 charisma tussen. Maar begrijp wel dat je dat wil zien als Feyenoord fan ?????? kan er om lachen.
 
Nick Danninga
 
2
15 oktober 2022 om 17:26
Fcvoetbal: wat leuter je nu elke keer over geen kansen voor "de kabel"? Wat hebben die gasten nu helemaal bewezen? Net zo piepen hoor, als een van die gasten talent zou hebben om trainer of technisch directeur te zijn hadden ze er al lang en breed gezeten. Maar helaas, die hebben na hun carrière geen van allen aangetoond over de juiste vaardigheden te beschikken. Dat Seedorf succesvolle bedrijven heeft maakt hem niet per definitie geschikt voor een technische of bestuurlijke functie in het voetbal. De rest van 'de kabel' hoeven we het niet eens over te hebben.
 
janter
 
0
15 oktober 2022 om 20:24
@fcvoetbal; ja leuke verhalen… maar een man of vrouw die een lingeriezaak runt of een autobedrijf is natuurlijk niet per definitie minstens een goede TD. Slaat nergens op. Weet je, laten we Bill Gates dan maar meteen TD maken toch!
 
MrKrillin
 
34
15 oktober 2022 om 10:52
Jizzzy Haha legendarische worstje... Over 20 jaar wie maakte eind aan opkomst van Ajax a) PSV, AZ, Feyenoor b) Schreuder c) het worstje van Overmars Maar serieus, ia dit een complot om Ajax kapot te maken? Eerst Schreuder en dan f%&cking Blind.... Hoop echt dat Helene maar wat lult en interessant wil doen.
 
Savano
 
48
15 oktober 2022 om 10:57
Seedorf geen ervaring met zakendoen zegt Johan ?? en nog neemt men hem serieus. Seedorf is juist geschikt: Frisse blik, spreekt vijf talen vloeiend, heeft een gigantisch netwerk met een hoge gunfactor (NL zelf uitgezonderd), kent het wereldje en vooral de absolute top, oog voor detail, Ajax alumni en boven alles goed presterende zakenman. Zie vdSar wel matchen met Clarence en die zijn ook maten van elkaar. Een andere optie zou Jonk of Kluivert kunnen zijn maar goed ik denk dat die twee liever trainen dan managen. Overmars en vdLeeuwen moet je niet willen - kijk eens buiten de bekende namen.
 
NJfromVOL
 
1
15 oktober 2022 om 12:01
Ik denk dat Jonk - Sar niet past. Ik kijk uit naar Blind
 
hansje1969
 
4
15 oktober 2022 om 12:03
Kijk Overmars liet ook echt wel wat steekjes vallen hoor. Maar dat de club nu in totale chaos is, had ik ook niet verwacht. Het begint nu met het aanstellen van een goede TD. Niets meer niets minder. Maar geen Snijders of Scholletjes
 
caribbean
 
11
15 oktober 2022 om 12:54
Onpopulair mening: Wellicht dat het tijd wordt om Overmars met zijn gouden piemel terug te halen, ben er helemaal klaar mee.
 
Daneman
 
5
15 oktober 2022 om 12:58
@jizzzy Wel lachen post, serieus, maar de teloorgang is niet lang na Cruijffs revolutie alweer ingezet, en vooral door Overmars, die zich nooit aan de afspraken heeft gehouden, stiekem de technische macht heeft gegrepen, en er mede de oorzaak van is dat veel dat Cruijff ten goede had hervormd, weer was teruggedraaid naar zoals het was pre-revolutie. Zoals het terugdraaien van de organisatiestructuur, met weer één almachtige technische man, aan wiens grillen je dan bent overgeleverd. En Overmars was ook nog eens een TD die de trainer, een passant, heel veel macht en zeggenschap gaf. Zelfs de opleiding werd door die passant beïnvloedt waar de opleiding volgens Cruijff leidend moest zijn, wat logisch is, wil je een lange termijnvisie en en beleid behouden, en een rode lijn door de hele club heen kweken. Ook al onder Overmars werd jeugd teveel genegeerd en veel te weinig op vertrouwd, en werd er maar wat raak gekocht, Ajax was al een koopclub geworden. Dat het nu sportief nog slechter gaat dan onder Ten Hag de laatste seizoenen, is omdat Schreuder nog erger is qua trainer, maar ook de pech heeft Liverpool en Napoli te treffen, die extreem hoog druk zetten. Dat heeft Ten Hag nooit meegemaakt in die mate. En Ten Hag was er tegen deze tegenstanders met deze strijdwijze net zo hard afgegaan, want zijn Ajax kon ook totaal niet onder druk uitvoetballen, en ook niet compacte muren kapot spelen. Maar Ajax is de klos inderdaad, allemaal door ego en middelmaat die elkaar de hand boven het hoofd houdt of ander middelmaat aantrekt. Geen visie, geen beleid. Men doet maar wat.
 
FCVoetbal23
 
8
15 oktober 2022 om 13:07
Seedorf zou juist een fantastische keuze zijn. Leidt meerdere bedrijven, grote naam, spreekt meerdere talen, goed netwerk. Hij kent de jeugdopleiding en weet hoe het allemaal werkt in het wereldje. Maar de mannen van de “kabel” krijgen niet zo makkelijk de kansen als van der Sar, Overmars, Blind, Huntelaar enz enz.
 
Bloemo23
 
2
15 oktober 2022 om 13:17
Onderbouw dat eens. Ik geloof dat het namelijk meer met prestaties te maken heeft. De trainer carrière van Seedorf en Davids zijn namelijk verre van succesvol. Toch heeft Davids weer een mooie baan als assistent bondscoach gekregen.
 
janter
 
0
15 oktober 2022 om 20:27
Welke kabel? De internetkabel? Ahh in die tijd stoomde Seedorf op idd in de internetbubble-tijd van jaren 90. Nicee
 
Tatnap
 
0
15 oktober 2022 om 21:00
Haha..het bifiworstje van ome Marc
 
 
65
15 oktober 2022 om 09:47
Daley doet er alles aan om in de basis te blijven starten!
 
bochherief
 
27
15 oktober 2022 om 10:01
Precies dit, wat een schande deze nepotisme. Van h2 naar blind is nog slechter dan je voor mogelijk houdt. Het is echt alle hens aan dek bij oranje en ajax nu, teveel lichtgewichten en vriendjespolitiek.
 
murki
 
29
15 oktober 2022 om 10:38
Jaja, de Rothschilds en Illuminati zijn niets vergeleken met wat Danny Blind allemaal bolwerkt. Doe me een lol en realiseer je gewoon even dat Blind gewoon onder alle bondscoaches speelde en onder alle trainers bij Ajax. Als je denkt dat dat allemaal vriendjespolitiek is dan maak ik me zorgen om je.
 
MR_United
 
24
15 oktober 2022 om 10:58
Blind speelde onder alle bondscoaches en bij Ajax omdat er jarenlang niets beters was. Nu met Malacia heb je een speler die wekelijks in een topcompetitie speelt en het daar over het algemeen prima heeft gedaan (zeker ruimte voor verbetering). Tevens is Malacia de toekomst en Blind loopt op zn laatste benen. Zo raar is de roep om Blind naar de bank dus niet.
 
Japie_Krekel
 
16
15 oktober 2022 om 11:08
En naast Malacia heb je ook nog Meijers van Club Brugge die het uitstekend doet in een zware CL poule
 
 
11
15 oktober 2022 om 11:24
Hoevaak heb je Meijers zien spelen Japie? Hij hobbelt leuk mee, doet niks bijzonders. Los daarvan speelt onze linksback bij Nederland meer als een verkapte middenvelder dan als linksback. Malacia kan daar absoluut niet goed genoeg voor voetballen.
 
murki
 
2
15 oktober 2022 om 11:47
Iedereen speelt bij gebrek aan beter, ook Messi. Zinloze kreet dus. Bovendien is Malacia verdedigend beter, maar aanvallend duidelijk slechter dus wat dat betreft niet gek dat Blind op wingback staat met 3 CVs achter hem.
 
Japie_Krekel
 
9
15 oktober 2022 om 12:29
@Pedri16 Ik heb liever een verdediger die niet opvalt dan een verdediger die constant in the picture staat omdat hij steeds zijn man laat lopen
 
Kenner1986
 
1
15 oktober 2022 om 13:21
En Meijers en struijk
 
 
1
15 oktober 2022 om 13:49
Tja dan verschillen we daarin van mening, ik hoor jou heel vaak roepen dat je een Frenkie een middenvelder vindt die op safe speelt, en dat hij meer de diepte moet zoeken. Nou, op de plek van Blind, neemt hij Risico in zijn passing, hierdoor wordt hij er inderdaad wel eens uitgelopen. Daarvoor staan er echter 3 centralen achter hem. Om zoiets op te lossen. Blind speelt nogmaals alleen op papier als “verdediger”
 
KUIJTTHEBEST
 
3
15 oktober 2022 om 15:35
Een verdediger die niet meer kan verdedigen en tevens tekort komt als middenvelder moet gewoon lekker stoppen met voetballen. Maar blijf het lekker maar ontkennen, van die 10 doelpunten die je cadeau hebt gekregen van Napoli mogen er zeker 5 op het conto van Blind worden geschreven.
 
Japie_Krekel
 
2
15 oktober 2022 om 17:32
Als Blind de pass van Beckham had en hij had enigszins kunnen verdedigen dan zou ik het met je eens zijn, maar Blind blinkt alleen nog uit in verdedigende fouten en aan de bal is hij niet zo enorm goed dat je denkt hij moet erin
 
Cas1
 
5
15 oktober 2022 om 11:30
Haha. Ik las net dat Gaal aan een speler zei: je hebt het geluk aan je kont hangen. Van zichzelf zei hij dat hij een gouden pik had Als Blind ook maar 1 positie binnen Ajax krijgt, war zal Gaal nu verzinnen.
 
Boompie85
 
82
15 oktober 2022 om 09:47
Haal Overmars maar terug
 
 
23
15 oktober 2022 om 10:52
Dan stel ik voor om ook Promes, Labyad en Bogarde. De heb je de bende ongeveer weer bij elkaar.
 
DeBers
 
16
15 oktober 2022 om 11:09
Ik denk dat je r kelly ook een baan aan moet bieden.
 
 
5
15 oktober 2022 om 12:09
Ik vergeet ook nog Donny Warmerdam, hoe is het daar dan mee. Staat hij onder contract van Ajax? Zo nee, gelijk doen. Daarnaast loopt bij Volendam nog een talentje dat zijn handen niet thuis kan houden. Misschien kunnen zie die ook nog over nemen. Of misschien Rail Vloet wel een speler die ze kunnen gebruiken.
 
sportweek86
 
2
15 oktober 2022 om 12:54
Bogarde mag van mij meteen terugkomen, die zorgt er wel voor dat de spelers scherp blijven en hun plaats kennen. Ook jammer dat je donny warmerdam hierbij betrekt. Is die jongen schuldig bevonden?
 
 
3
15 oktober 2022 om 13:13
Maar dat zijn Promes, Labyad en Bogarde toch ook (nog) niet.
 
sportweek86
 
0
15 oktober 2022 om 13:33
Klopt, maar bij bijv promes is er wel behoorlijk wat info naar buiten gekomen door mensen die je best serieus kan nemen. Dit is een roddel die door 1 man zonder enige autoriteit naar buiten is gebracht. Dan is het behoorlijk triest dat er zonder enig publiekelijk bekend onderzoek, die jongen zijn naam door het slijk gehaald wordt.
 
janter
 
0
15 oktober 2022 om 20:28
Wacht, dit meen ik serieus maar heb ik iets gemist? Heeft Bogarde wat misdaan dan? Eventjes opzoeken.
 
IkWeetAlles11
 
20
15 oktober 2022 om 11:02
Mijn mond valt open dat dit zelfs geopperd wordt.
 
nederland79
 
24
15 oktober 2022 om 11:19
Waarom dan? Hij kan nu ook gewoon werken in België
 
IkWeetAlles11
 
10
15 oktober 2022 om 11:45
Dat hij in Belgie al zo snel aan het werk was, was al verwerpelijk; dat hij naar zijn voormalig 'jachtterrein' zou mogen terugkeren des te meer. Moreel besef en inlevingsvermogen staan bij sommige op dit forum echt op nul.
 
ninjakai
 
24
15 oktober 2022 om 11:50
#IkWeetAlles want? Dat is het gevolg als er 0 aangiftes zijn gedaan, 0 gerechtelijke procedures tegen je lopen en 0 tuchtzaken. Dan kun je zo weer aan de slag en heeft een ieder die verontwaardig doet weinig concreets om dat hard te maken.
 
 
4
15 oktober 2022 om 12:07
Misschien durven de personen gaan aangifte te doen. Daarnaast wordt er ook gezegd dat met de personen een een financiele regeling getroffen is. Ook weigert Ajax de volledige informatie aan de KNVB te geven zodat de commissie niet in kan grijpen.
 
Musi26
 
2
15 oktober 2022 om 12:36
Financiële compensatie? Er staat hiervan niets in de verslagen van Ajax. Dus dit is onzin.
 
Hargle
 
3
15 oktober 2022 om 14:46
Financiële compensatie , dus het ging de melders om geld. als zoiets je echt diep geraakt heeft en je trauma aan over houd wil je de persoon zien "hangen"' en accepteer je geen financiële compensatie. verder is Overmars niet voor het gerecht verschenen en is ook niet veroordeeld , behalve in de media .overmars zou dus zonder veroordeling gewoon zijn werk bij AJAX weer kunnen oppakken.
 
Minnie
 
40
15 oktober 2022 om 09:48
Ik ben bang dat Ajax mindere jaren tegemoet gaat zien. In hoeverre is een terugkeer van Marc mogelijk?
 
AadHandgranaat
 
111
15 oktober 2022 om 10:04
Haha schitterend. De man viel jarenlang vrouwen lastig op een volstrekt idiote wijze, maar dat wordt even terzijde geschoven als t sportief niet loopt. Je krijgt het bijna niet verzonnen.
 
Kenada
 
26
15 oktober 2022 om 10:21
Die vrouwen zijn toch niet belangrijk. Het gaat om de cashflow en de spelers. De reputatie is niet belangrijk zolang de mannen maar kampioen worden.
 
Klene
 
30
15 oktober 2022 om 10:41
Ik denk dat er prima manieren zijn om Overmars terug te halen en hem in laten zien dat bepaalde dingen simpelweg niet kunnen. In mijn ogen verdiend iedereen een tweede kans namelijk.
 
 
14
15 oktober 2022 om 10:53
Denk jij dat de aandeelhouders en de sponsoren er ook zo over denken ? Je maakt je als club toch volledig belachelijk en ongeloofwaardig om nu Overmars weer terug te halen.
 
juvedeef
 
29
15 oktober 2022 om 10:54
Hij heeft aan vrouwen hun leuter laten zien. Waarvan je je kan afvragen hoeveel het echt vervelend vonden. Wat heeft ie daarna nog meer gedaan? Is zeker niet handig als directeur. Maar zo zwaar is dit niet.
 
Blue0101
 
4
15 oktober 2022 om 10:57
Vreemd
 
Wouter Feyne
 
5
15 oktober 2022 om 11:37
Sjezus, wat word er wel veel onzin gelult over een TD. Vroeger was dat niet zo hoor, werd alles binnenskamers gehouden. Voetballers en bestuur was algemeen bekend dat er veel vrouwengekken waren. Vind het jammer voor Ajax dat deze gate zo groot is gemaakt door de media. Want geloof me, je ziet bij Antwerp nu al de hand van Overmars en niet zijn worstje. De maatschappij is in Nederland zo verzacht je mag door de Roverheid en media niks meer. Als je in Rusland een biertje hebt gedronken word je bijna neergeknald. Als alles onder de pet was gehouden zat Overmars er nog en was Antony miss wel door het harde zakendoen voor 150 miljoen verkocht. Wie het weet, mag het zeggen?????
 
IkWeetAlles11
 
9
15 oktober 2022 om 11:47
A, vroeger werd alles binnenskamer gehouden, dat was natuurlijk veel beter.....
 
 
6
15 oktober 2022 om 12:10
Er is sprake van machtsmisbruik. Daarnaast is datgene dat hij gedaan heeft gewoon verboden bij de wet. Het is gewoon een viespeuk die je als club zijnde toch niet in je club zou moeten willen hebben.
 
hansje1969
 
1
15 oktober 2022 om 12:10
Precies, niemand is groter (behalve Cruyff) dan Ajax. Alles voor de club
 
Musi26
 
3
15 oktober 2022 om 12:38
Hij heeft niets gedaan wat bij wet verboden is. Indien jij bewijs hebt dat dit niet klopt, dan zie ik graag de bewijzen.
 
 
2
15 oktober 2022 om 13:17
Het ongewenst doorsturen van dickpics is verboden. Volgens mij is toch algemeen bekend dat hij dit gedaan heeft.
 
utd22
 
38
15 oktober 2022 om 10:04
Met deze cancel cultuur denk ik 0% . Dit is de prijs die ze betalen om een aantal zeikwijven en zeik bedrijven te vriend te houden. Volledig terecht dit. Al word deze comment waarschijnlijk toch verwijderd
 
TheDoc
 
39
15 oktober 2022 om 10:19
Jij vind het onterecht dat Overmars ontslagen is? Moet wel kunnen allemaal?
 
VijfMeterLijn
 
30
15 oktober 2022 om 10:36
Goed dat je in de laatste zin aan een soort van verbogen zelfreflectie doet. Je weet dus toch een beetje dat je fout zit. Slachtoffer zijn van machtsmisbruik en ongewenste seksuele intimidatie maakt je dus tot een zeikwijf. Je hebt waarschijnlijk geen idee waar je het over hebt knul.
 
FlamengoBrasil
 
16
15 oktober 2022 om 10:39
Misschien Dutroux dan ook maar een functie geven bij Ajax?
 
nederland79
 
10
15 oktober 2022 om 11:21
Ja dat is echt bijna t zelfde
 
LennartEbi
 
17
15 oktober 2022 om 11:21
Vergelijking met een serieverkrachter en moordenaar maken, chapeau!
 
Musi26
 
4
15 oktober 2022 om 12:42
Ik ben het helemaal met je eens. Indien je naar een krant kunt stappen, kun je ook de stap richting aangifte doen, maar dan weten ze dat hun schreeuw naar aandacht ineens moet worden bewezen. Indien overmars een foto van zijn kleine zou hebben verzonden, dan is daar absoluut een aanleiding voor geweest. Zonder aanleiding zal niemand dat versturen. Helaas ben je tegenwoordig al de l*l als je goede morgen schat zegt of wat zie je er goed uit vandaag.
 
Kwark
 
1
15 oktober 2022 om 13:19
Musi26 heb je wel eens met een vrouw gepraat, ooit? Weet je hoeveel gasten ongevraagd foto's van hun dick sturen via Instagram? Je hebt echt geen idee.
 
VijfMeterLijn
 
33
15 oktober 2022 om 10:34
Het is toch schrikbarend om te zien dat elk moreel besef in de wind wordt geslagen omdat je clubje in zwaar weer verkeerd. Deze notoire smeerpijp zou helemaal nooit meer aan de bak moeten mogen bij Ajax. Als PSV fan zie ik graag Danny Blind aan het roer.
 
Jansen Joenite
 
5
15 oktober 2022 om 11:45
En dan zit de club nog niet eens in zwaar weer maar zijn er een paar potjes iets minder. Ben echt verbaasd als ik hier de reacties en de likes op pro-Overmars posts lees.
 
IkWeetAlles11
 
6
15 oktober 2022 om 11:49
Het is echt schokkend om te zien hoe elk moreel besef (voor zover die al aanwezig was) overboord wordt gegooid als het nodig is voor zoiets als voetbal. Ongehoord.
 
siepie
 
6
15 oktober 2022 om 09:48
Kan er op nog wel bij..
 
hansje1969
 
2
15 oktober 2022 om 12:12
Miss stelt Schreuder hem dan ook op?
 
Hens Cray
 
3
15 oktober 2022 om 09:49
Hij ziet er in ieder geval wel steeds wijzer uit met die kale plaat van 'm, haha!
 
Marinos1992
 
20
15 oktober 2022 om 09:50
Laat dit alsjeblieft een grap zijn, die man is niet capabel voor deze job. Dan nog liever Ted van Leeuwen (bij wijze van)
 
summerof69
 
35
15 oktober 2022 om 09:50
De enige grote fout die Hamstra en Huntelaar gemaakt hebben is dat ze Schreuder als trainer aangesteld hebben , de spelersgroep die ze samengesteld hebben is prima. Natuurlijk hadden H2 ook liever Antony en Martinez behouden maar dat zijn dingen die niemand tegen kan houden. Met dit spelersmateriaal zouden Ten Hag , Slot en ook Bosz natuurlijk veel betere resultaten behalen
 
memphisdepay
 
17
15 oktober 2022 om 10:02
Dat ben ik niet met je eens. Eigenlijk was iedere speler vorig seizoen beter onder ten Hag buiten Taylor misschien. Het zijn in principe ook maar 2 spelers die je in moet passen Bergwijn en Bassey. Spelersgroep lijkt mij goed genoeg, je kan natuurlijk ook een keer uitgeschakeld worden in de cl. Gebeurt ook wel eens bij topclubs. Maar de manier waarop vind ik niet heel sterk.
 
Klene
 
9
15 oktober 2022 om 10:45
Je trof Liverpool-uit op het slechtste moment dat mogelijk was na die oorwassing voor hen in Napels. Je speelt momenteel tegen het beste Napoli in jaren en je bent zelf verre van in vorm. Dan is het niet zo gek dat je (hopelijk) 3e wordt. Maar het lijkt er gewoon op dat de 4,5 jaar van Ten Hag in 3 maanden door de wc is gespoeld, want het spel ziet er niet uit. Ik heb gewoon helemaal niks met Schreuder.. Ik ga liever 1-6 op m’n bek met het ‘kamikaze-voetbal’ van Bosz, dan met het losse zand van Schreuder
 
 
9
15 oktober 2022 om 10:56
Liverpool is een ploeg die totaal niet in vorm is. Ze hebben in de competitie 2 van de 8 wedstrijden gewonnen. Dat is voor een ploeg als Liverpool gewoon slecht.
 
TILBURG013
 
2
15 oktober 2022 om 12:06
@Klene maak dat lekker jezelf wijs. Zeggen dat het een verkeerd moment was omdat ze de wedstrijd ervoor hadden verloren. In de afgelopen 5 jaar was dit het beste moment om tegen Liverpool te kunnen spelen. Het gaat ook niet perse om het verlies zelf maar de manier waarop. 10 goals tegen, tegen Napoli is gewoon een schande.
 
ajaxrkc33
 
15
15 oktober 2022 om 09:51
Ik hoop dat dit niet waar is
 
Schveenman
 
14
15 oktober 2022 om 09:52
Blind lijkt mij nou niet geschikt als td. Bij hveen tot 2008 goede scouting. Daarna werden erg matige spelers gehaald. Ajax ajax. Zoek nu eens een goede td met goede scouts.
 
 
1
15 oktober 2022 om 10:59
Volgens mij hebben ze al een goede scout (die heeft Overmars toch aan een paar pareltjes geholpen) echter is het de vraag in hoeverre de huidige Td's daar iets mee doen. Als je hoort dat er geen nieuwe rapporten zijn van Bassey en deze speler alleen door Schreuder bekeken is, dan gaat er toch iets fout in de organisatie.
 
Raubaht
 
23
15 oktober 2022 om 09:56
Als Ajax wijs is doen ze kruipend naar Overmars om hem te smeken terug te keren, lik zijn voeten en bied 100x je excuses aan maar haal die man terug...!
 
murki
 
8
15 oktober 2022 om 10:41
Ja is dat wat wijsheid is? "wijsheid of levenswijsheid is de kunst om in alle levensomstandigheden juist te oordelen en te handelen. De betekenis is dus praktisch of moreel." In hoeverre is dat een moreel besluit?
 
VijfMeterLijn
 
9
15 oktober 2022 om 10:52
Weer vroeg aan de borrel Raubaht? Vergeten wat suikeroom Overmars allemaal heeft gedaan?
 
nederland79
 
17
15 oktober 2022 om 11:22
Allemaal nog wel. Hij heeft vooral heel veel goede dingen gedaan
 
VijfMeterLijn
 
8
15 oktober 2022 om 11:28
Vooral wel, maar niet alleen maar. En voor dat laatste is hij terecht de laan uitgestuurd. De hele geloofwaardigheid van Ajax kan de prullenmand in als ze die clown weer aannemen, maar jouw moreel kompas boeit dat zeker niet.
 
Behanger82
 
3
15 oktober 2022 om 09:57
Wat een bericht, ik denk! En dan ook nog bovenin als headline!
 
Fatih_khedira
 
23
15 oktober 2022 om 09:58
Haal gewoon die overmars terug man. Dit kan toch niet zo verder.
 
mitchajax020
 
24
15 oktober 2022 om 09:59
Wat mis ik Overmars toch, onderhandelen kon hij als de beste, die had Ziyech nu binnen gehaald maar niet voor wat ze vroegen en een goede keeper gehaald
 
RUTGERRR
 
6
15 oktober 2022 om 10:22
Is ook maar speculeren. Je doet alsof Overmars geen slechte aankopen heeft gedaan. Van mij mag Overmars zo terugkeren, met Huntelaar als assistent ofzo. Ik ken Hamstra niet, heb niets tegen hem maar ook niet met hem. Ik ga hem ook niet afvallen op een transferwindow. Velen 'ajacieden' wijzen nu naar H2, Tadic en Blind. Omdat de spelers een paar weken uit vorm zijn of omdat H2 volgens deze VZ-experts geen toppers in huis gehaald heeft, mogen ze wegwezen. Van hero naar zero, dat zijn geen supporters. De enige die weg mag is Schreuder. Oh sorry, niet mag. Moet.
 
 
4
15 oktober 2022 om 11:01
Er zijn ook heel veel werknemers van Ajax die hem niet missen maar misschien nog wel bijna dagelijks op een verkeerde manier aan hem denken. Het verbaasd mij oprecht dat er op dit forum best wel veel Ajax supporters zijn die liever zien dat Overmars weer terug komt dan dat ze veiligheid in de club belangrijk vinden. (ik zeg niet dat ook jouw mening is).
 
Benzema.
 
28
15 oktober 2022 om 10:01
Haha dit zou me echt niets verbazen. Scholletje glibbert zich weer naar binnen.
 
ScummyMan
 
13
15 oktober 2022 om 10:01
Laat H2 nu gewoon even zitten. De selectie is gewoon goed voor zover dat kan als er5 basisspelers zijn vertrokken. Blind heeft niet de hardheid die er nodig is op die positie.
 
FRSDS
 
7
15 oktober 2022 om 10:03
Met zoveel geld dat afgelopem zomer is verdiend zou ik gwn bij AZ aankloppen, die doen het verdienstelijk! Het is aan het einde van de dag gewoon zaken.
 
Janta
 
12
15 oktober 2022 om 10:04
Allemaal geruchten dat nergens nagetrokken kan worden en zo lul je een uur weer vol.
 
Kenada
 
3
15 oktober 2022 om 10:23
En genoeg die happen. Leuk toch?
 
GluubsterTJ
 
25
15 oktober 2022 om 10:05
Pfoe, als Feyenoordsupporter zou ik zeggen: lekker doen!! Maar als supporter van het Nederlandse voetbal neig ik toch naar; doe het ajb niet. De man straalt zo weinig uit en heeft in het verleden toch ook al eens gefaald in deze functie? Heeft hij een groot netwerk opgebouwd in de tussentijd dat iemand weet?
 
Skydog
 
1
15 oktober 2022 om 12:49
Als mede Feyenoord supporter : met jou eens. Als Nederlands voetbal supporter : ook mee eens. Blind zal best kennis van voetbal hebben maar in mijn ogen blinkt hij nergens echt in uit. Teveel middelmaat..net als Schreuder overigens. Ajax moet beter dan de grijze middelmaat zoeken..dat zijn ze aan hun stand en de supporters verplicht
 
Homelander
 
17
15 oktober 2022 om 10:06
Als het waar is dan is het einde Ajax voorlopig, deze man is ongeschikt voor elke functie, een parasiet die zich iedere keer naar binnen weet te wurmen.
 
Bossie
 
9
15 oktober 2022 om 10:10
Blind samen met Grim , beide 0 uitstraling. Beide nu niet de personen waarvan ik denk die gaan het aankoopbeleid eens goed onderhanden nemen.
 
RUTGERRR
 
1
15 oktober 2022 om 10:18
Alsof Overmars uitstraling had. Danny Blind en Fredje Grim zijn gewoon grote namen, net als Overmars. Hoop alleen dat ze geen foto's maken.
 
GluubsterTJ
 
4
15 oktober 2022 om 10:26
Overmars had zeker uitstraling vond ik. Toen Overmars kwam was hij geen grote naam, dus dat is echt niet alleszeggend.
 
Bossie
 
2
15 oktober 2022 om 10:30
Dan verschillen wij van mening wat grote namen zijn. Ook zo als jij Fredje zegt ipv Fred dat zegt al genoeg hoe groot zijn naam is. Grim heeft het als trainer aardig gedaan, maar in die functie geen ervaring. Blind is al eens bezig geweest met het spelers beleid, niet zo'n succes schijnt. Maar ja een mens kan groeien ...Maar zo als ik al eerder zei , niet de twee mensen aan wie ok zou denken.
 
Bossie
 
0
15 oktober 2022 om 10:31
@Gluubster Overmars had ook ervaring in die functie bij GEA , daar deed hij het al goed. En Overmars vind ik zeker wel een grotere naam dan Fredje Grim
 
AssasinAsensio
 
21
15 oktober 2022 om 10:16
Haal die vader en die zoon uit ajax, wat een overschatte mensen zijn dat zeg. Het is gewoon altijd hetzelfde met die 2 gasten, daley mag dan zeker ook nog 5 jaar blijven? Meneer inspeelpass maar de rest kan ik niet! En die vader is de reden dat ziyech niet bij oranje speelt, hadden we toch mooi kunnen gebruiken. Die vader teert nog steeds op zijn speler succes. Weg met die blinds!
 
tsjilpiep
 
16
15 oktober 2022 om 10:17
Alsjeblieft niet zeg. Blind die daar dan alleen maar zit voor zijn eigen belangen en die van zijn vriendjes in de RvC. Zou Kluivert trouwens niet een goede optie kunnen zijn als TD?
 
consy
 
1
15 oktober 2022 om 11:08
Op basis waarvan zou Kluivert een goede td zijn voor Ajax?
 
tsjilpiep
 
5
15 oktober 2022 om 11:24
Omdat hij door zijn tijd als directeur bij PSG en hoofd jeugdopleidingen bij Barcelona enige bestuurlijke ervaring heeft (i.t.t. bv. Sneijder en Seedorf die in het artikel zijn genoemd). Daarnaast is de naam Kluivert toch wel een naam met veel aanzien in de voetbalwereld en zal hij vast wel een netwerk hebben in die wereld
 
TilburgAjax
 
6
15 oktober 2022 om 10:30
Redenering van Helene Hendriks: hoewel hij eerder heeft gefaald, moet hij het toch maar doen, want hij is "verweven" met de club. Als je zo redeneert, kun je de kantinejuffrouw ook wel TD maken, want die loopt ook al zo lang bij Ajax rond en is verweven met de club. Laten we dit niet te serieus nemen, lijkt me simpele programmavulling voor Derksen & co.
 
Dutchgio
 
12
15 oktober 2022 om 10:49
Overmars terughalen. Desnoods stop je met het vrouwenvoetbal als dat een probleem is. Hij levert de club meer op dan die amateurtak
 
Savano
 
8
15 oktober 2022 om 10:52
Seedorf geen ervaring met zakendoen hahaha en men maar Johan serieus nemen. Denk dat een Seedorf juist geschikt is: internationaal netwerk en alom gerespecteerd, kent de top, spreekt vijf talen vloeiend en is juist wel geslaagd zakenman, kent vdSar heel goed en niet onbelangrijk is een man met visie en leiderschap kwaliteiten. Ajax zou zelfs de Hunter kunnen aanhouden als co-td. Die Hamstra oogt mij echt te licht voor Ajax.
 
Bereta
 
15
15 oktober 2022 om 10:58
Zou heel goed nieuws zijn voor Feyenoord, AZ en PSV. Ajax zal zich kapot maken binnen no time als het zo doorgaat met de clowns die ze nu al hebben, maar als ze deze opper-clown als technisch directeur kunnen binnenhalen is het feest natuurlijk helemaal compleet. Zou niet gek zijn als hij zijn zoon hoofdtrainer maakt na een versnelde KNVB cursus en een half jaar bij de A1.
 
Cas1
 
12
15 oktober 2022 om 11:00
Ajb GEEN Blind. Inderdaad een slappe lxl Zo lang hij maar overleeft. Straks hoor je van de tribune spreekkoren ...... en neem je vader mee. Iedereen schreeuwt nu elkaar maar na. Als de focus maar wordt verlegd
 
Soccerfan_1
 
12
15 oktober 2022 om 11:16
Nou als dat gaat gebeuren dan kunnen we wel opdoeken. Dan is het klaar met wat overmars allemaal heeft opgebouwd.
 
Johnstijl
 
6
15 oktober 2022 om 11:18
Danny Blind, de meest vermoeiende analist bij Ziggo. Als ie op de burelen van Ajax ook dergelijke open deuren intrapt kan dit niks opleveren. Heeft hij een netwerk?
 
barryballs
 
6
15 oktober 2022 om 11:22
Hahah zou wel prachtig zijn... is die in ieder geval bij het Nederlandselftal weg! Weten ze bij Ajax wel dat Daley Blind de komende jaren nog wel in de basis zal gaan staan
 
FRSDS
 
10
15 oktober 2022 om 11:29
Zijn ze nou echt zo Blind bij Ajax (knipoog)..
 
TheOracle
 
6
15 oktober 2022 om 11:43
Ik ben op een gegeven moment maar gestopt met het lezen vd reacties. Uit alles blijkt dat de medemens voor geld, macht en aanzien bereid is heel ver te gaan en dat principes en grondbeginselen van een sociaal dier te zijn heel snel het putje in gegooid worden. En dat allemaal uit angst voor Danny Blind? Ajax en alles wat Ajax lief heeft heeft een heel groot probleem als men denkt dat deze man alleen het tij doet keren of Ajax in het verderf zal storten. Maar al helemaal als ze een nacht slaap verliezen om een gerucht van de media , laat staan uit deze hoek vd media. Massahysterie lijkt het wel.
 
VijfMeterLijn
 
5
15 oktober 2022 om 11:58
Ik denk dat die mensen die hier reageren ten faveure van ome Overmars überhaupt al weinig principes en kennis over grondbeginselen hebben. En dat alles omdat je favoriete team en haar spelers niet goed genoeg tegen een bal trappen
 
RFA-64
 
10
15 oktober 2022 om 11:45
Ja, heerlijk, gelijk doen. Mag zijn zoon nog 3 jaar walking football laten zien bij de Godenzonen ??
 
Wouter Feyne
 
1
15 oktober 2022 om 11:54
Pappa Frank Berghuis misschien? Zijn ook met Ajax verweven. De Berghuisjes??
 
Ajaciedje02
 
7
15 oktober 2022 om 12:01
Blind als TD bij Ajax, oohh hell noo!! Die rol heeft ie al eens eerder vervuld en allesbehalve goed vervuld
 
Geronnimo
 
1
15 oktober 2022 om 12:11
Gaat ie zijn eigen contract openbreken, verlengen en staat de komende 5 jaar in de basis....
 
Edforce2
 
1
15 oktober 2022 om 12:20
Ik zie nog het spandoek hangen tijdens een wedstrijd, in de toen nog Amsterdam Arena, met als tekst- ,, Danny ben je Blind"? Nu kan het zijn dat iemand anders in dit topic deze actie ook beschreef, in dat geval heb ik daar over heen gelezen, sorry. Nou ja we weten allemaal hoe het toen is afgelopen en het zou maar zo kunnen dat mevrouw Hendriks dit heeft vernomen uit vage bronnen als je het mij vraagt.
 
Cas1
 
0
15 oktober 2022 om 15:52
Ze heeft helemaal niets vernomen De twee opties die eventueel zouden kunnen zijn 1. Verleg de aandacht van Schreuder naar iets anders 2. Ze wil meer aandacht voor haar programma
 
Adzevedo
 
5
15 oktober 2022 om 12:44
Als mensen zich afvragen waarom zoveel weerstand onder Ajax supporters tegenover Danny Blind als TD: er zijn supporters met een geheugen. In 2008-2009 vervulde hij deze functie. En om je een impressie te geven : Sulejmani, Cvitanich, Sno, Wielaert, Oleguer, Aissati. Werkelijk vrijwel alle inkomende transfers mislukte. Absoluut de transferzomer die symbool stond voor het wanbeleid van onze club. Dit is absoluut een no-go.
 
Campos84
 
2
15 oktober 2022 om 12:52
Jongens toch, transfers zijn echt niet slecht geweest. Weer geen woord over Schreuder, terwijl daar het enige probleem zit!!!
 
myajaxforever
 
0
15 oktober 2022 om 13:11
Het is beide, Schreuder is net zo het probleem als de meeste aankopen. Voor 125 miljoen heb je gewoon geen topper gehaald maar wel een achterlijke hoeveelheid geld uitgegeven. Kijk naar Bergwijn, past niet bij Ajax maar wel kopen en extreem veel geld uitgeven. Dan zit daar nog het wild aangeschoten Alfred om het af te maken...wat een drama allemaal zeg.
 
Cas1
 
0
15 oktober 2022 om 15:55
Hoezo drama Verliezen van Liverpool en van Napoli dat ook Liverpool kleineerde. Jammer dat Ajax geen druk durfde te zetten op de slechte achterhoede van Napoli, oftewel met een diepe spits spelen waar al heel heel lang over wordt gejammerd dat die er niet was In de competitie staat Ajax vandaag nog tweede, kan morgen eerste zijn
 
myajaxforever
 
5
15 oktober 2022 om 13:08
Het is toch ongehoord wat de familie Blind mag doen? Die zorgen er persoonlijk voor dat Ajax kapot gaat! Ik hoop dat er ingegrepen gaat worden, want dan gaat Ajax Feyenoord achterna destijds. Danny Blind is destijds als technisch directeur gefaald en als coach was het net zo een drama. Waarom mag deze familie alles kapot maken? Ik weet niet hoeveel macht de RVC heeft maar ingrijpen is echt noodzakelijk. Het lijkt een niet eindigende nachtmerrie. Maar wat ik al eerder aangaf het moet wel uit die hoek komen want hoe kan het dat anders Daley maar blijft staan. 1 ding hebben de 2 Blinds helemaal met elkaar eens, ze doen hun naam eer aan want zien niets, en zelfreflectie komt niet in hun woordenboek voor. Ajax is gewoon de club voor ex voetballers die nu gewoon de club kapot maken zolang ze maar hun zakken kunnen vullen. ????
 
Sir Paul
 
4
15 oktober 2022 om 13:20
Dat is t . Een ordinaire zakkenvuller.
 
Sir Paul
 
2
15 oktober 2022 om 13:11
Ah vandaar t selectiebeleid.. Een Taylor met 10 interlands achter zn naam verkoopt wat makkelijker.
 
Menterio
 
2
15 oktober 2022 om 13:18
Blind lijkt me 3 keer niks. Iemand die inderdaad met alle winden mee waait en niet sterkt in zn schoenen staat. Plus in het verleden ook als slecht heeft gedaan bij Ajax Noem me gek maar ik zou een combinatie Louis/Seedorf wel zien zitten. Seedorf wordt in de voetballerij alom gerespecteerd en heeft inmiddels echt wel een netwerk opgebouwd als zakenman.
 
Joaquin77
 
2
15 oktober 2022 om 13:24
Dit wordt de ondergang van Ajax! En dan druk ik me nog mild uit. Laat dit in godsnaam niet waar zijn. ????
 
JamieVoorn
 
3
15 oktober 2022 om 13:47
Haha dat word donny van de beek terughalen dus, en daley de komende 3 jaar nog basis
 
alexandervdh
 
0
15 oktober 2022 om 15:39
Jordi Cruyff - Peter Bosz, is bij Feyenoord ook TD geweest en weet welke spelers er horen bij Ajax.
 
HakimZiyach22
 
0
15 oktober 2022 om 17:07
En heeft Feyenoord bijna kapot gemaakt, dus laten we dat maar niet doen. Ook al heeft Ajax meer geld. Bosz als trainer en voor de rest niks.
 
Korenaar
 
0
15 oktober 2022 om 16:35
De tactiek van de Telegraaf werkt uitstekend. Hendriks zegt iets en iedereen is zo gehersenspoelt door de berichtgeving van de Telegraaf dat de echte oorzaak van de problemen buiten schot blijft. Het is echt ongelofelijk hoe iedereen hier los gaat op een stelling van iemand die zegt dat ze denkt dat !!! Vervang Schreuder en 80% van de problemen zijn opgelost binnen een maand. Schreuder, Driessen en Verwey lachen zich kapot als ze deze topic lezen. Wakker worden Ajacieden.
 
HakimZiyach22
 
2
15 oktober 2022 om 17:06
Hopelijk blijft dit bij geruchten, maar ik vrees dat het waarheid is. Scholletje was zogenaamd weg uit de RvC (met Koster als vervanger), maar toch oefent hij invloed uit bij ons transferbeleid. En nu keert die engnek terug als TD, functie nummer 3000 waarin hij er niks van heeft gebakken. Alleen nog van Gaal meenemen als AD, en er komen weer magere jaren aan. Danny Blind is bij deze geen Ajacied meer, vuile engerd.
 
nl1900
 
0
15 oktober 2022 om 17:39
Neeeeeee... absoluut niet die prutser, die hielenlikker.
 
Briante
 
0
15 oktober 2022 om 19:56
Kies eens een door de wol geverfde TD ipv iemand waarvan het nog maar afwachten is of hij of zij presteert.