Hendriks stoort zich niet aan afzwaaier Gaaei: 'Wat ik erger vind eigenlijk... '
Zaterdag, 28 oktober 2023 om 07:11

Johan Derksen is vrijdagavond in Vandaag Inside niet alleen kritisch op het functioneren van interim-trainer Hedwiges Maduro. Ook Steven Berghuis en Steven Bergwijn krijgen een onvoldoende van De Snor. Tafelgenoot Hélène Hendriks vindt zelfs dat Bergwijn geen aanvoerder zou moeten zijn van het huidige Ajax.

Hendriks zag rechtsback Anton Gaaei een voorzet geven die richting het uitvak van Ajax vloog, tot hilariteit van onder meer René van der Gijp. "Hij verdedigde helemaal verder niet zo slecht. Wat ik erger vind eigenlijk is de aanvoerder, Bergwijn", benadrukt de kritische Hendriks direct. "Die hebben we dus totaal niet gezien (tegen Brighton & Hove Albion, red.). Logisch ook, want die bal kwam daar ook niet."

"Maar die maakt al weken geen enkele diepte en sluit ook helemaal niet aan bij Brobbey, en kruipt er ook niet achter. Dan denk ik: Ja, als aanvoerder mag je wel wat meer laten zien. En dat valt me wel tegen." Derksen is het eens met de lezing van Hendriks. "Bergwijn én Berghuis zijn de personalities, maar die nemen het team helemaal niet op sleeptouw. Die lopen alleen maar meewarig met hun hoofd te schudden, zo van: 'Het ligt niet aan ons, maar het is een puinhoop'".

De bewuste afzwaaier van Anton Gaaei in beeld gebracht.

Berghuis
Derksen zoomt vervolgens in op Berghuis met een zeer kritische noot. "Ik heb twijfels over die jongen, want haast iedere trainer klaagt dat hij niet deugt en dat hij achter zijn rug loopt te rommelen enzo. En als hij opgesteld stond bij Steijn, deed hij er geen flikker aan. Het kan geen toeval zijn dat alle trainers hem een beetje wantrouwen Ik denk dat het een beetje een achterbakse jongen is."

Presentator Wilfred Genee vraagt aan Van der Gijp of hij de mening van Derksen deelt. "Ik heb geen idee. Ik weet alleen dat hij Dickie (Advocaat, red.) het leven moeilijk maakte bij Feyenoord. Dat vonden ook heel veel mensen daar, dat Dick dat niet verdiende." Hendriks is het eens met de kritiek op Berghuis, maar neemt hem ook enigszins in bescherming.

"Maar los wat je van Berghuis vindt: het is een hartstikke zwak verhaal als je hiermee naar De Telegraaf gaat en zegt: 'We willen hem eruit hebben', verwijst de verslaggever naar de berichtgeving dat Steijn intern zou hebben aangegeven dat hij van Berghuis af wilde. "Dat ettert dus blijkbaar door en dan snap ik niet dat je die jongen niet eerder hebt geïnformeerd hoe je over hem denkt of wat je van hem vindt. En dat dat dan zo in de krant komt. Dat vind ik heel zwak. Dan heb je zelf ook steken laten vallen, want dan heb je hem daar ook niet in begeleid", legt Hendriks de schuld van alle onrust deels bij de Ajax-leiding.

Reactie Berghuis
Berghuis reageerde donderdag bij Veronica op de vermeende slechte werkrelatie met Steijn. "Blijkbaar had Maurice iets meer moeite met mijn persoonlijkheid. That's it eigenlijk. Ik zou het open en eerlijk vertellen, dus niet zoals Steijn heeft gedaan. Dat heeft hij niet gedaan. Wat moet ik verder zeggen? Ik ben wie ik ben en daar ben ik trots op."

Meer nieuws
   
23:12
23:12
Arjen Robben vindt het zeer knap dat FC Groningen binnen jaar terugkeert
0
   
22:46
22:46
Inter heeft Denzel Dumfries niet nodig om Frosinone te vermorzelen
1
   
22:38
22:38
Como keert na 21 jaar terug in Serie A; Jay Idzes naar play-offs met Venezia
8
   
21:59
21:59
FC Emmen en NAC Breda gaan de play-offs in; MVV vist achter het net
11
   
21:56
21:56
FC Groningen verslaat Roda JC en keert na jaar afwezigheid terug naar Eredivisie
63
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (22)

 
 
8
27 oktober 2023 om 23:44
Bromsnorretjeee. Ik vind het niet eens meer een gespreksonderwerp waardig. Heel Nederland kan zien dat Ajax niet meer is als dat het was. Laat het gaan. We kunnen het beter hebben over hoe goed Feyenoord en PSV wel niet zijn dit seizoen. Moet het altijd maar over Ajax gaan?
 
Gabstra
 
17
27 oktober 2023 om 23:58
Dat komt omdat berichten over Ajax dagelijks de meeste reacties opleveren. Valt me op dat veel aanhangers van andere clubs op berichten over Ajax reageren waar dat bij de koplopers veel minder gebeurt. Dan weet VZ wel wat te doen.
 
AadHandgranaat
 
21
28 oktober 2023 om 00:18
Omdat er bij PSV en Feyenoord niet zo ongelooflijk veel misgaat waarschijnlijk, en het geen soap is die elke 4 uur een wending neemt. Ik zou het niet direct als een teken van kracht/grootte zien. Bij Feyenoord is het voor het eerst in jaren echt rustig, en volgens mij begint juist dat nu pas echt gevaarlijk te worden richting Ajax.
 
Sirius
 
26
28 oktober 2023 om 00:24
Op dit moment is er ook gewoon het meeste over Ajax te zeggen. Het is vooral schrijnend dat sommigen jarenlang doodleuk weten te vertellen wat er misgaat bij andere clubs en hoe het wel moet, maar als de rollen dan omdraaien en mensen komen met veelal terechte kritiek, beginnen ze te zeuren dat men wel erg veel op Ajax-artikelen reageert. Zo werkt het nou eenmaal. Gewoon even tot 10 tellen en inhoudelijk reageren waar je dat nodig acht.
 
Martijn R
 
11
28 oktober 2023 om 00:36
Het is natuurlijk ook wel zo dat dezelfde types die je jarenlang te pas en te onpas beschuldigden van provoceren als je van een top twee sprak wanneer Feyenoord weer eens op 20 punten achterstand eindigde. Maar nu doodleuk cynisch lopen te reageren wanneer VZ spreekt van een "topper" tussen Ajax en PSV. Beetje categorie wel kunnen uitdelen maar niet incasseren.Hetzelfde met de spelers. Als ik eens kritisch was op een speler van Feyenoord, wordt mijn reactie verwijderd. Maar blijkbaar mogen Feyenoorders nu massaal alle spelers van Ajax af fikken.Kritiek mag best, die heb ik ook wel. Maar de mate inhoudsloos geroep zonder enige onderbouwing keer op keer van een groepje die na zes jaar wachten graag even al hun frustraties willen botvieren.. Tja, die kunnen beter hun mond houden.
 
NJfromVOL
 
29
28 oktober 2023 om 00:59
Isn't it ironic dat jij het woord frustratie m.b.t. anderen in je mond neemt.
 
Martijn R
 
8
28 oktober 2023 om 01:10
Weet je wat ik ironisch vind? Dat mensen die je nu iedere Ajacied af hoort fikken, en bij iedere Ajacied die de laatste jaren wordt opgeroepen voor Oranje ook maar voor er een minuut is gespeeld roepen dat het een schande is. Je voor provoceren uitmaken als je eens wat kritisch zegt over een enkele Feyenoorder. Maar nee, kritisch zijn is natuurlijk alleen maar leuk wanneer het men uitkomt. Ik zeg gewoon wat ik denk. Zo hoor ik jullie er ook niet over dat ik na een paar invalbeurten Paixao in potentie de beste Feyenoorder vond, met exceptionele kwaliteiten en dat die altijd basis zou moeten staan. Lang voordat jullie als supportersgroep massaal hem wat beter begonnen te worden. Nee, dat is niet interessant natuurlijk. En wanneer ik er dan eens naast zit, zoals met Hartman, kan ik dat ook gewoon toegeven. In tegenstelling tot van die figuren die we hier ook wel hebben gehad, die goed of slecht met een agenda reageerden. Tegenwoordig beperk ik mij ook vooral tot wat langere stukken over clubs waar ik wat mee heb. Dat vind ik zelf ook leuker, dan al die "discussies" hier. En ach, als mensen mij dan als die grote, boze, provocerende Martijn weg willen zetten. Omdat ik gewoon mijn mening geef, mijn zege heb je. Ik herken mij er alleen niet in.
 
biba
 
13
28 oktober 2023 om 01:37
Ajax is al heel lang de meest besproken ploeg van Nederland, ongeacht wat de resultaten zijn/waren. Simpelweg omdat ze de grootste fanbase van alle Nederlandse clubs hebben. Daarnaast zijn PSV en Feyenoord supporters meer met Ajax bezig dan andersom. Dat zal niet snel veranderen vermoed ik zo.
 
Ajax12321
 
4
28 oktober 2023 om 00:16
Ik heb liever Gooijer op rechtsback. Die kan zowel beter verdedigen als aanvallen dan Gaaei. Gaaei heeft een goed loopvermogen en komt soms in goede posities voor een voorzet, maar volgens mij heeft hij nog geen enkele kans gecreëerd met een voorzet. Hij is daarin nog te wild. Verdedigend is het over het algemeen natuurlijk ook niet best bij hem. Zou hem eerst in Jong Ajax laten ontwikkelen, maar helaas speelde Gooijer daar vandaag weer dus zal niet tegen PSV spelen. Hopelijk durft Van t’ Schip Gooijer dit seizoen voor de leeuwen te gooien.
 
Sirius
 
21
28 oktober 2023 om 00:33
Ik weet het niet met Gaaei. Er zit wel drive naar voren in, maar eigenlijk is hij ook nergens goed in. Anderzijds is hij ook nog maar 20 jaar en hij komt nou niet bepaald in een gespreid bedje binnen. Betreft Bergwijn: Tja, deze ploeg is niet optimaal voor hem en Bergwijn wil er daarbij zelf nog niet aan dat hij aan de bal verre van effectief is. Die moet juist de diepte zoeken richting zijlijn voor een voorzet of achter de defensie voor een schot. Berghuis; ik ben geen fan van het karakter, maar in vorm gewoon een goede speler. Wel is hij gewoon behoorlijk kwetsbaar als er druk op hem wordt gezet en als men er strak op zit. Dat mag eigenlijk niet meer gebeuren met zijn ervaring. Onderaan de streep een leuke speler, maar meer ook niet.
 
maurootje
 
5
28 oktober 2023 om 01:34
Iets te realistisch waardoor je geen duimpjes krijgt, maar ben er helemaal mee eens. Er is op dit moment geen enkele, buiten wellicht berghuis als hij op zijn favoriete plek speelt en invorm is, speler die echt goed is bij Ajax. Elke speler die wat extra bracht; Alvarez (balans op het middenveld) Kudus(snelheid, creativiteit dreiging) Timber; iedereen is weg
 
Martijn R
 
6
28 oktober 2023 om 02:02
Gaaei speelde op zich toch ook niet zo slecht donderdag. Paar goede slidings, vond hem in dat opzicht ook met meer vertrouwen spelen. Ook aanvallend is het iemand die het veld breed houdt, en er gewoon overheen gaat. In tegenstelling tot die Rensch waar ik mij echt mateloos aan stoor, die alleen maar je middenveld en aanvallers voor de voeten loopt in de as en alles in de voeten wilt. Probleem met Bergwijn is natuurlijk dat die het bij PSV toch wat moest hebben van inderdaad zijn diepte en een actie. Nadeel is dat hij in Engeland terecht is gekomen. En daar net als Depay 10kg spiermasse heeft gewonnen, wat heel leuk is voor Instagram. Maar waardoor hij zijn wendbaarheid en snelheid wel een beetje kwijt is. Schrok er vorig seizoen ook echt van hoe traag hij wel niet is in de diepte, hij heeft dat totaal niet meer.
 
Sirius
 
6
28 oktober 2023 om 02:09
@martijn R - Ik vond hem absoluut niet overtuigen, maar ik vraag me wel af in hoeverre je dat die jongen kwalijk kan nemen. Hij is pas 20 jaar en heeft nogal wat over zich heen gekregen. Dan kom je ook nog in een nieuwe situatie terecht, terwijl de club in brand staat. Verder had Bergwijn die spiermassa bij PSV al steeds meer, maar het probleem is vooral dat hij als grote jongen binnenkwam en dan dwing je toch wel erg makkelijk een vrije rol af. Je hoeft ook niet abnormaal snel te zijn om effectief te zijn in de diepte, zolang je je maar aan die taak kunt houden. Een Van De Beek is trager dan Bergwijn, maar vond de ruimtes altijd vrij makkelijk. Ik heb bij Bergwijn al een hele poos het idee dat hij denkt beter te zijn en meer te kunnen dan er daadwerkelijk in het vat zit. Daardoor lijkt hij ook veelal slechte keuzes te maken in het veld.
 
MT87
 
12
28 oktober 2023 om 01:29
" Die lopen alleen maar meewarig met hun hoofd te schudden, zo van: ' Het ligt niet aan ons, maar het is een puinhoop. ' " Dit zijn echt de irritantste spelers. Wij hebben er één met Veerman. Vooral dat hoofdschudden erger ik me kapot aan. Zo van: ' wij, zijne majesteit, verdient dit niet. ' Als zij slechter zijn dan hun directe tegenstander, ligt het aan hun teamgenoten. En ze renderen vooral als hun team beter is dan het andere team. Dit soort types nemen je echt niet op sleeptouw. Als het tegenzit zijn ze juist een wolk van negativiteit. Het is gewoon balen als dit soort jongens je aanjagers moeten zijn. Dat zijn ze niet. Worden ze ook niet. En als je hen in die rol dwingt, bereik je het tegenovergestelde. De Ajacied roept in de put van ellende naar een antwoord, maar de put echoot alleen maar schertsend: Tadic, Tadic, Tadic.
 
memphisdepay
 
1
28 oktober 2023 om 02:51
Veerman is tenminste eerlijk. Hij zou nooit een coach afkraken terwijl hij er zelf helemaal niets van zou bakken, daar ben ik echt van overtuigd. Toegegeven die gebaartjes van afgelopen dinsdag dat kan natuurlijk niet, maar maak het niet groter dan dat het is. Ik vond dit een incident en zou dan ook zeker niet zeggen dat het tegen zou zitten met hem als het slecht gaat. Allemaal leuk en aardig wat die spelers van Ajax zeggen over Steijn maar ze hebben zelf niets laten zien en dat mis ik echt sterk in hun antwoorden. Er zijn aardig wat wedstrijden gespeeld en de goede acties van Bergwijn zijn toch op 1 hand te tellen. Hij haalt zijn niveau nog niet bijna, eerder bij was hij een van de toppers.
 
MT87
 
0
28 oktober 2023 om 14:29
Ik had het puur over gedrag in het veld. Buiten het veld kan ik Veerman heel erg waarderen om zijn eerlijkheid en zelfkritiek inderdaad. Gelukkig komt die negatieve Veerman van Volendam en zeker Heerenveen bij ons niet vaak bovendrijven.
 
SCIREA1897
 
3
28 oktober 2023 om 08:45
Gaaij goed verdedigd? Tja, met de ruimtes zo klein gehouden door Ajax. Als dat al een positief puntje is tegen Brighton. AEK wint daar ook
 
zonde
 
3
28 oktober 2023 om 09:54
Lekker makkelijk “ik zou het open zeggen”.. ja dat is nu makkelijk zeggen. En de zin “ik ben wie ik ben”.. ik kan daar zo slecht tegen. Je bent egoistisch in je doen en laten. Je eigen vete is belangrijker dan het team. We hebben links en rechts twee jongens met hoogste salaris en de grootste mond, maar beide laten al een hele lange tijd het team stikken en denken vooral aan zichzelf. Eerste twee naar de uitgang wat mij betreft.
 
Rikkinho
 
2
28 oktober 2023 om 12:45
Ik vond de beeldvorming heel eng na afloop van de wedstrijd tegen Brighton. Gaaei speelde niet eens zo slecht. Sneed zijn tegenstander een paar keer goed de pas af en zat er verdedigend vaak goed tussen. Wat ze vervolgens doen is uitgebreid ingaan op een afzwaaier en een mislukte pass om maar een beeld te scheppen dat hij er HE-LE-MAAL niks van kan. Nee, ik beweer niet dat dit een geweldige rechtsback is, maar zoals hij werd neergezet in de nabeschouwing was gewoon kwalijk.