Hendrix weerlegt kritiek: 'Geen één ploeg die elke wedstrijd met 5-0 wint'
Zaterdag, 24 februari 2018 om 12:24

Jorrit Hendrix heeft bij PSV het vertrek van Andrés Guardado mogen opvangen. De speler uit de eigen jeugdopleiding is dit seizoen een vaste basisspeler in de ploeg van trainer Phillip Cocu en presteert goed. Zondag verschijnt de verdedigende middenvelder aan de aftrap in de topper tegen Feyenoord. De koploper van de Eredivisie wil in De Kuip een goed resultaat behalen, zeker nadat drie weken geleden in de KNVB Beker nog met 2-0 werd verloren van de Rotterdammers.

Op de training bij PSV ging het deze week over het nemen van revanche op Feyenoord voor de bekeruitschakeling van eind vorige maand. De Eindhovenaren zijn erop gebrand om het gemis van de geschorste Hirving Lozano op te vangen. "Er zijn genoeg andere spelers die ook heel gretig zijn en heel graag willen", aldus Hendrix, die samen met PSV Lozano de komende drie wedstrijden moet missen. "Er zal vast iemand komen die Chucky goed vervangt."

PSV speelt dit seizoen geen sprankelend voetbal, maar behaalt wel goede resultaten en staat dan ook bovenaan in de Eredivisie. "Ik vind dat wij het echt van het team moeten hebben", legt Hendrix, die het geen probleem vindt om zichzelf weg te cijferen voor de ploeg. "Het is belangrijk dat een paar jongens de organisatie bewaken. De boel bij elkaar houden en dan als team heel sterk voor de dag komen. Dan kunnen onze jongens voorin het verschil maken."

De zakelijke speelstijl van PSV wordt niet door iedereen gewaardeerd, maar het resultaat is heilig. "De marge vergroten zit er niet altijd in. Dan moet je gewoon spelen op resultaat", aldus de middenvelder. "Er is geen één ploeg die elke wedstrijd met 5-0 wint. We moeten ons ervan bewust zijn dat we dit elke wedstrijd moeten blijven opbrengen. Wij mogen écht niet verslappen."

Meer nieuws
   
18:56
18:56
Ancelotti zet Camavinga verrassend genoeg op de bank tegen Bayern
12
   
18:25
18:25
Donkere wolken boven Arnhem: licentiecommissie stelt Vitesse nieuwe deadline
42
   
18:20
18:20
Bondscoach België hakt definitief knoop door over EK-deelname Thibaut Courtois
10
   
18:00
18:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
21
   
17:55
17:55
Matthijs de Ligt verliest race tegen de klok en mist CL-clash met Real Madrid
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (55)

 
recoba_uruguay
 
18
24 februari 2018 om 07:29
PSV gaat gewoon winnen in de Kuip,Feyenoord hun zijn seizoen is al klaar die zetten alles op de beker plus de supporters willen niet dat Ajax kampioen gaat worden
 
Sander79
 
14
24 februari 2018 om 10:29
Waarom mag hij zijn mening niet geven. Op een forum mag dat gewoon.
 
NJfromVOL
 
7
24 februari 2018 om 13:23
Hij mag Zijn mening wel geven, maar niet de Mijne ... Die geef ik bij voorkeur zelf. Wil ik dat Ajax kampioen wordt? Nee! Wil dan ik dat PSV kampioen wordt? Nee, ook niet! Waarschijnlijk gaat 1 van de 2 het wel worden. Zoek het lekker onderling uit en betrek ons daar niet bij. Wij willen (uitzonderingen daar gelaten) gewoon winnen.
 
Ijsmuts
 
3
24 februari 2018 om 10:46
Onzin natuurlijk. Als dit wedstrijd nummer 32 was met eventueel een bekerfinale op komst had dat misschien gekund. Er is bijna nog een derde van de competitie te gaan en feyenoord moet zich diep schamen voor de huidige resultaten (in eigen huis). Die kunnen het niet maken gewillig naar de slachtbank te gaan en dat zullen ze ook echt niet doen.
 
Finalvoetbal
 
5
24 februari 2018 om 11:52
Als speler leef je toch voor de toppers vs Ajax en PSV. Ik kan me niet voorstellen dat er spelers zijn die op 70% spelen. Ik denk dat Feyenoord er gewoon vol voor gaat. Willem 2 gaat er dit weekend vol voor en tijdens de bekerwedstrijd ook weer.
 
Rolo1984
 
1
24 februari 2018 om 14:40
Je kan met een lekker gevoel naarde halve finale gaan of met een klote gevoel. Want verloes je morgen na de laatste weken dan ga je niet lekker naar de bekerpot. Ook al is het w2
 
evandermeijden
 
1
24 februari 2018 om 16:57
Geeneen ploeg die iedere wedstrijd wint, maar wel zo dat alle ploegen PROBEREN met 5-0 iedere wedstrijd te winnen en dat Kun je van jullie niet zeggen he Hendrix.
 
FCBogarde
 
21
24 februari 2018 om 07:29
Maar er is ook nog een tussenweg... In NL zullen we ook zelden een kampioen hebben, die zo vaak met de hakken over de sloot hun wedstrijden gewonnen hebben....
 
Giodinho7
 
27
24 februari 2018 om 07:50
Maar is winnen met een marge van 1 doelpunt altijd met de hakken over de sloot dan. Ik heb PSV duels met een marge van een doelpunt zien waarin de tegenstander niet één schot tussen de palen heeft gelost, maar dan wordt er wel gedaan alsof het weer een nipte overwinning was.
 
Willem410
 
42
24 februari 2018 om 08:24
Noem die wedstrijden dan is, dat de tegenstander geen schot tussen de palen loste of anders gezegd geen kans kreeg. Ik kan me namelijk alleen maar wedstrijden herinneren dat de tegenstander laat in de wedstrijd mega kansen om zeep helpt die een overwinning of gelijkspel voor die ploeg zal opleveren. Denk dat Zoet na de winterstop het vaakst de man van de wedstrijd is geweest aan Psv zijde. Heracles, Twente, Sparta uit. Toch knap het je dat kan worden als er geen schot tussen de palen komt.
 
MarkBakel
 
1
24 februari 2018 om 11:43
Excelsior was volgens mij geen kans gecreerd
 
Sanderr
 
16
24 februari 2018 om 12:06
Npu chapeau, tegen de kleinste club van de Eredivisie heeft PSV een 'overtuigende' 1-0 zege geboekt!
 
Sanderr
 
1
24 februari 2018 om 16:14
Nou* uiteraard. Offtopic: ik ben benieuwd of de 'bewerken' functie op de app (Android) ooit nog gaat werken!
 
cabinessence
 
20
24 februari 2018 om 09:48
"in NL zullen we ook zelden een kampioen hebben, die zo vaak met de hakken over de sloot hun wedstrijden gewonnen hebben...." Ik word er een beetje moe van dat mensen blijven doen alsof PSV op weg is om eventueel de armoedigste landskampioen aller tijden te worden. Hakken over de sloot of niet, feit is wel dat PSV nu na 24 wedstrijden al precies evenveel wedstrijden gewonnen heeft als Ajax na 34 wedstrijden in het laatste seizoen waarin ze kampioen werden...
 
Constant kante
 
17
24 februari 2018 om 10:34
cabinessence Leuk en aardig dat ook jij weer komt met cijfers en statistieken (na 24 wedstrijden al evenveel punten als Ajax in 2014 in totaal haalde), maar doe gewoon je ogen open en denk eve niet aan de statistieken en alleen even aan het spel van Psv. Dat is toch armoedig of niet soms? Jij kijkt toch ook alle wedstrijden? Waarom mag dat niet gezegd worden. Het is gewoon zo.
 
Batigol1
 
4
24 februari 2018 om 10:42
Klopt wel maar voor de winterstop viel het best wel mee. Er werd ook heel veel gescoord. Op een gegeven moment was het zelfs dat alleen manchester City in heel Europa meer had gescoord dan PSV. Daarna is de klad erin gekomen. Het is de laatste maanden dus inderdaad niet best maar niet over het gehele seizoen genomen.
 
cabinessence
 
10
24 februari 2018 om 11:16
@constant kante: Ik heb natuurlijk ook liever dat PSV makkelijk wint dan moeilijk (scheelt toch weer wat stress tijdens de wedstrijd), maar het zal me serieus een zorg zijn of het mooi is of niet. Als ik naar het stadion ga, dan haal ik mijn amusement wel uit de sfeer, de spanning en de resultaten. Misschien is het omdat ik zelf een uiterst eenvoudige linksback ben, maar ik geef gewoon niet zoveel om "mooi" voetbal. Het is geen jurysport...
 
Finalvoetbal
 
8
24 februari 2018 om 11:29
@ cabinessence, Je praat zoals Mourinho en dat past denk ik ook wel bij PSV. Het gaat om het resultaat en niet om de schoonheid van het voetbal. Bij Ajax hebben ze de intentie om net zoals Pep te voetballen al lukt dat ook nog lang niet. Maar de intentie is er zeer zeker wel. De combinatie van goed voetbal met resultaat vind ik als supporter toch wel erg belangrijk. Alleen winnen is niet voldoende. Niet voor niks dat een groot deel van de supporters niet tevreden was met de laatste kampioenschappen onder de Boer.
 
Constant kante
 
3
24 februari 2018 om 11:42
Batigol1 Oneens! Het was voor de winterstop al net zo waardeloos en brak als dat het nu is. Sterker, het was eigenlijk vanaf dag 1, die thuis wedstrijd tegen AZ, al droefenis voor Psv. Want ook voor jou geldt, leuk om weer met een cijfertje of statistiekje te proberen om een algeheel armoedig beeld van armoedig voetbal wat op te poetsen, maar het feit op zichzelf dát PSV veel goals scoort, zegt op zichzelf nog verder helemaal niks over de speelwijze waarmee die goals gerealiseerd zijn.
 
Constant kante
 
4
24 februari 2018 om 11:50
cabinessence Dat voetbal geen jurysport is, is een terechte en gepaste opmerking. Je hebt gewoon 100% gelijk. Daar zit niet wat ons verdeeld houdt. Wat ons verdeeld houdt, is dat ik dit brakke geploeter al een heel seizoen aanzie en werkelijk waar me nog geen moment heb kunnen indenken dat PSV er echt in kán slagen om met dit voetbal kampioen te worden. Simpelweg omdat PSV het overgrote meerendeel van alle zeges binnen haalt niet dankzij voetballende kwaliteiten maar puur op basis van gelukjes, mazzel, scheidsrechterlijke beslissingen die goed uitpakken, etc. Sterker, ik kan me echt geen enkel ander team in de eredivisie herinneren (en ik draai al een tijdje mee) dat zóveel mazzel had en waar het echt elke keer wéér meezat, als met dit Psv. Daar is geen woord aan overdreven. Ook niet Feyenoord afgelopen seizoen. En dát is mijn frustratie. Niet eens het spel op zich, onder Hiddink in 2004-2005 was het voetbal óók niet om aan te gluren (maar destijds stond er zo'n sterk elftal dat ik in die periode zelden met samengeknepen billen zat. Nu is dat elke week weer een uur lang het geval), Erik Gerets liet PSV óók saai voetballen. Maar die trainers pakten wel het zilverwerk. Zij wonnen wel titels. Dit PSV gaat geen kampioen worden. En wáár blijf je dan, met je voetbal? Dus dáár gaat het om. Zó ga je niet winnen. En let maar op, die vrije val is in aantocht. Zometeen sta je een mijl achter op Ajax.
 
Constant kante
 
0
24 februari 2018 om 11:55
Finalvoetbal Ik vind dat je hier twee keer de plank mis slaat. Ten eerste is het absoluut niet zo dat bij PSV 'alleen het resultaat telt en niet de schoonheid van het voetbal'. Uiteindelijk willen PSV supporters bij voorkeur óók beide. Alleen, ze zijn bereid om, als er geen mooi voetbal gespeeld kan worden, genoegen te nemen met het resultaat. Omgekeerd stel jij dat Ajaxfans alleen winnen niet voldoende zou vinden. Ook dat klopt gewoon niet. Want gesteld dat Ajax echt super voetbal zou spelen (wat ze dus duidelijk al jaren niet doen), maar nooit titels, hoe denk jij dat dit zou vallen? Ik weet wel zeker dat dit niet aanvaardbaar is. En als er dan een keuze zou zijn, zouden de fans ook voor de titels kiezen. En dan maar wat minder voetbal! Want dat 'een groot deel van de supporters' niet tevreden waren met de laatste kampioenschappen van De Boer, dat bestrijd ik. Het was niet zo dat die supporters bij de feestjes op Vak P5 massaal met derug naar het podiumgingen staan om hun afkeur te laten blijken of wel? Of ze demonstratief weggelopen met zijn allen, uit protest tegen het slechte voetbal? Welnee man! Er is gefeest, zoals nooit tevoren! En iedereen is dronken geworden. Van geluk. Dus het is wel zaak dat je niet aan onterechte mythevorming doet.
 
Finalvoetbal
 
2
24 februari 2018 om 12:07
@ Kante ik zou mijn reactie nog maar een keer lezen als ik jou was ??. Ik zei dat hij net als Mourinho praat en dat het denk ik ook wel bij PSV past. Dat is heel iets anders dan dat jij stelt. Verder zeg dat Ajax de INTENTIE heeft om goed te voetballen niet dat ze dat ook daadwerkelijk (vaak) laten zien. En iedereen bij Ajax is blij met een kampioenschap. En gelukkig hoef je bij een topclub niet te kiezen tussen mooi voetbal of een titel. Het kan ook gewoon beide. Maar ik en heel veel andere Ajacieden zijn toch wel erg trots op het voetbal dat we vorig jaar in de competitie en in Europa lieten zien. Dat had ik niet in willen wisselen voor 1 extra titel onder de Boer.
 
Constant kante
 
1
24 februari 2018 om 12:36
Nou, in mijn beleving heb ik volledig begrepen wat je schreef, alleen is mijn piunt nou juist dat ik vind dat je het niet goed ziet, qua beleving bij Psv. Het idee dat alleen het resultata heilig zou zijn, 'past' in die zin helemaal niet bij Psv. Het is echt zoals ik dat omschreef. Goed voetbal ja graag maar als dat niet kan, dan volstaat het resultaat. BIj Mourinho staat dat resultaat echt ver boven alles. En na een tijdje niets komt onderaan ergens de zorg over het entertainment. Fundamenteel verschil met hoe dat past bij het karakter van Psv. Daarnaast vind ik dat je ook wat realistischer zou mogen zijn over dat 'voetbal' van Ajax van afgelopen seizoen. Het lijkt nu net alsof Peter Bosz niet driekwart seizoen onder vuur heeft gelegen omdat het voetbal maar heel matig was. Terwijl hij dat natuurlijk wel degelijk lag. Zols PSV supporters nu krampachtig proberen om net te doen alsof het voetbal van PSV begin dit seizoen 'best wel prima' was (wat dus onzin is) zo doen Ajaxfans nu alsof Ajax al vóór de thuiswedstrijd tegen Feyenoor destijds (2-1 winst) 'goed voetbal' speelde. Terwiljl dat pertinent niet waar is. Ajax is pas in het voorjaar van 2017 ondr Bosz echt leuk en goed gaan spelen. Eerder niet. En de twee uitschieters waren Schalke en Lyon thuis in de EL. De uitwedstrijdejn tegen beide clubs waren daarentegen weer hele matige duels van Ajax, die echt met heel erg veel fortuin doorgekomen werden. Dus ik vind het wat te frivool om net te doen alsof Ajax de sterren van de hemel speelde afgelopen seizoen. Als jij echt enorm trots bent op het goede voetbal van Ajax van afgelopen seizoen, dan zie ik vooral een kinderhand die heel erg gauw gevuld is.
 
Finalvoetbal
 
1
24 februari 2018 om 13:26
Dat de 2e helft van het seizoen beter was dan de eerste is een feit. Maar ook in de eerste helft van het seizoen heeft Ajax goede wedstrijden gespeeld. Niet voor niks dat Ajax met 2 vingers in de neus de poulsefase door kwam. Panathinaikos, Celta, die Polen, Kopenhagen, Schalke en Lyon thuis was gewoon allemaal genieten met erg goed voetbal. En dat Bosz een heel seizoen onder druk stond is ook een verzinsel. Dat was alleen heel eventjes in het begin van de competitie.
 
Johan78
 
2
24 februari 2018 om 14:01
@ Constant kante, We zijn het er over eens dat het spel van PSV niet goed is, maar in alle eerlijkheid vind ik dat PSV ook niet zo`n geweldig elftal heeft. Met dit materiaal zit er denk ik ook niet zo heel veel meer in. We werden niet voor niks tegen een nietszeggende club in Europa uitgeschakeld, en er is gewoon teveel middelmaat in het elftal zonder echte absolute uitblinkers (behalve Lozano een enkele keer in het begin van het seizoen). Dus ja, het is niet best, maar met dit materiaal bovenaan staan vind ik een heel behoorlijke prestatie. Waar ik veel kritischer over ben, is dat het materiaal op dit moment is wat het is. Met de mogelijkheden van PSV moet je een beter elftal voor de dag kunnen brengen. Waar we het absoluut niet over eens zijn, is het feit dat het veel heeft meegezeten qua arbitrage en wedstrijdverloop. Ik heb nog zelden of nooit een ploeg zoveel strafschoppen tegen zien krijgen, waarvan het merendeel in mijn ogen duidelijk onterecht was. De belachelijke strafschop uit bij Groningen kosste ons twee punten, in Almelo werd puntverlies nog net in blessuretijd voorkomen, en de strafschoppen tegen AZ, NAC en Utrecht waren ook lachertjes. Doordat die uiteindelijk geen invloed hadden op het resultaat onthoudt niemand ze, maar dat wil niet zeggen dat het niet gebeurd is. De thuisoverwinning tegen Twente kun je gelukkig noemen, maar het was ook zo dat Twente die wedstrijd 4 keer op doel schot, en drie ballen zeilden er in. Tja, dan moet het aankomen op een late winnende treffer, in zo`n wedstrijd. In al die wedstrijden waarin het spel slecht was, heb ik tegenstandersgezien die nog slechter waren. De enige gestolen overwinning van PSV heb ik dit seizoen in Zwolle gezien, op alle andere viel in mijn ogen weinig tot niets af te dingen. Ik realiseer me overigens dat dit in de Nederlandse competitie geen verdienste is, want het niveau is hier gewoon laag. Maar als je goed voetbal wil zien, dan moet je naar Barcelona, Madrid, Manchester of Londen gaan, en heb je in Nederland niks te zoeken. Dat ben ik helemaal met Cabinessence eens. In Nederland heeft het voetbal heden ten dage niet veel meer te bieden dan spanning, en af en toe een leuke actie. Dat is wat je krijgt bij Psv, en dat past in het algehele niveau hier in Nederland. Ik had ook graag beter gezien, maar het is wat het is.
 
Master D
 
30
24 februari 2018 om 07:37
Altijd weer het andere uiterste zoeken. Er is niemand die verwacht dat je alles met 5-0 wint. Echter ben je wel Psv. Dan verwacht men niet dat je in 4 wedstrijden tegen Sparta en Excelsior zo teruggetrokken gaat spelen om een minimale voorsprong over de streep te trekken.
 
Peerk
 
0
24 februari 2018 om 15:24
Dat is maar net hoe je er tegenaan kijkt. Je kan PSV veel kritiek geven voor de 4 wedstrijden tegen Sparta en Excelsior, maar onderaan de streep staan er wel 12 punten voor die wedstrijden. Het is maar net waar je voor speelt, resultaat of mooi voetbal, maar dat eerste telt uiteindelijk.
 
Skkky
 
0
24 februari 2018 om 19:12
Maar als PSV zijnde ben je toch aan je reputatie en je stand verplicht om gewoon fatsoenlijk voetbal op de mat te leggen tegen ploegen met een begroting van bijna niks. Ik mag toch hopen dat PSV nu kampioen wordt, want wordt je op deze manier tweede, dan sta je, met alle respect, hartsikke voor lul.
 
Skkky
 
63
24 februari 2018 om 07:51
"er is geen een ploeg die elke wedstrijd met 5-0 wint." Hier in Eindhoven moeten ze echt stoppen met spelers aan het woord te laten. Wat een domme opmerking weer. Nee, er is geen ploeg die elke wedstrijd met 5-0 wint, maar het komt ook vrij weinig voor dat een ploeg als Psv, die kwalitatief toch ver voor op clubs als Excelsior en Sparta loopt, zulk afgrijselijk spel op de mat vertoont. Ongelooflijk. Het kan natuurlijk eens gebeuren dat je een wedstrijd zakelijk moet winnen, maar continu moet er met 1-2, 1-0, 2-1 gewonnen worden, waarbij de wedstrijd meestal ook nog wordt geeindigd met een 5-3-2 opstelling. Vreselijk.
 
Constant kante
 
4
24 februari 2018 om 10:41
Skkky Precies! En zo is het gewoon. De verhoudingen zijn gewoon totaal zoek. Er bestaat inderdaad geen enkel team dat ooit titels of toernooien won zonder ooit ergens geluk te hebben gehad of zonder dat het niet ergens een keer of wat meezat. Tuurlijk. Maar bij dit PSV kun je echt niet meer spreken over wat geluk links of rechts, inmiddels moet er elke week opnieuw weer met de meest geringe marge worden gewonnen en gaat het zelfs zover dat de zwakste ploegen van de eredvisie PSV in eigen huis met de rug tegen de muur zetten en er inderdaad zelfs met een extra slot op de deur achterin gespeeld moet worden. En ja, incidenteel zou dat moeten kunnen ja. Maar nagenoeg elke week???? Nee, het is verschrikkelijk, het is PSV onwaardig en het meest erge hiervan is uiteindelijk ook nog dat je hiermee simpelweg geen kampioen gaat worden. Zou je dat wel doen, ja dan kun je als laatste lachen (maar dan wel in de hoop dat er volgend jaar een groep staat die niet zo dramatisch speelt maar weer gewoon het publiek vermaakt), maar als je enerzijds dit brakke voetbal speelt EN dan ook nog eens geen kampioen wordt, ja dan heb je pas echt alle hoon verdiend.
 
Skkky
 
4
24 februari 2018 om 11:25
Kun je je voorstellen. Als seizoenskaarthouder, en zo'n ding kost €450 per stuk, krijg je dan zulk voetbal voorgeschoteld. Ik viel bijna in slaap tijdens PSV - Heerenveen (maak geen geintje trouwens), toen Arias scoorde. En dan krijg je ook nog eens aan te horen van Joshua Brenet, linksback van Psv, die 75% van de keren zijn man alle vrijheid van de wereld geeft: "het boeit ons helemaal niks wat het publiek vindt van het voetbal". Ongelooflijk dat zoiets kan bij een ploeg als Psv.
 
Constant kante
 
4
24 februari 2018 om 11:36
De mijne kost 300 Euro. Ik las van de week reacties van mensen die mij hier veel te kritisch en negatief vinden die beweerden dat PSV in dat eerste half uur tot die goal van Arias 'helemaal niet weggespeeld werd' omdat Heerenveen nauwelijks kansen afdwong. Die mensen hebben echt de wedstrijd niet gezien. PSV werd bijkans gewoon zoek gespeeld in dat eerste half uur. Met elf tegen elf. Ik sta op Oost eerste ring, en om mij heen staan een groot aantal gasten die echt al heel lang op de PSV tribunes staan en er is consensus dat dit echt de bloody limit is wat we te zien krijgen. Een keer een wedstrijdje ploeteren en die dan met hangen en wurgen over de streep trekken, tuurlijk! Maar elke week dat gaat mij echt al maanden de keel uit hangen.
 
Skkky
 
2
24 februari 2018 om 12:00
Ik ben zelf echt een enorme Psv'er, hè, maar ik overweeg gewoon te stoppen met die kaart. De sfeer is sowieso vrij dood (behalve in CL wedstrijden en toppers), en dan krijg je zulk voetbal voorgeschoteld. Vind het zelf een verspilling van geld. Kan ik nog beter op Teletekst kijken achteraf wat 't is geworden. Bespaart moeite, tijd, geld en lijden. Die wedstrijden zijn sowieso voorspelbaar als de pest geworden: eerste tien minuten beetje druk zetten, daarna half uur niks aan. Tweede helft half uur niks aan, en dan een kwartier lang 5-3-2 spelen, op de counter.
 
Constant kante
 
2
24 februari 2018 om 12:29
Skkky Dat van die sfeer herken ik niet zo, maar dat zou kunnen omdat ik op Oost sta en jij aan de lange zijde (als je een kaart van 450 Euro hebt). Zelfs bij 'dode' wedstrijden gebeurt er altijd wel wat of roepen mensen van die dingen (uit de categorie 'voetbalhumor'.) die het nog leuk maken. Vaak ook zitten we gewoon bij saaie wedsyrijden een beetje met elkaar te kletsen en over weet ik wat allemaal te praten, terwijl die wedstrijd een beetje voort kabbelt. Blijft gewoon wel gezellig, zeg maar. Dat zal aan de lange zijde (heb in verleden ook weleens op vakken aan de lange zijde gezeten maar met name op de Noordtribune, met uitzondering van vakken S onderaan, T en U, zijn ze vaak heel erg stil ja. Ik herinner me een keer bij een CL wedstrijd tegen Liverpool paar jaar geleden, dat ik een keer ergens in Vak S zat op rij 3 of zoiets, dus vlak op het veld en ik vlak voor de aftrap Jermaine Pennant zag staan bij Liverpool, gereed voor de aftrap. Die Pennant had net een akkefietje met justitie achter de rug, iets met geweldsmisdrijf of zoiets en dat hij een tijdje met een enkelband rond had moeten lopen. Dus toen stond ik van mijn plek op en begon ik die Pennant uit te foeteren, beetje provoceren, en ik vroeg hem op luide toon onder andere of zijn enkelbank een beetje bevallen was. Werd ik op mijn schouder getikt door een man die achter mij zat. Of ik weer snel wilde gaan zitten, want hij kon het veld zo niet zien. En of ik me wel normaal wilde gedragen, want dat schreeuwen en gillen dat deden ze in 'zijn vak, niet. Hahahahahaha mooi man!
 
Skkky
 
1
24 februari 2018 om 13:13
`k ga anders eens kijken voor Oost, ja. Als die kaarten daar zoveel goedkoper zijn, plus beter sfeertje. Eerst zie ik wel graag verbetering in het spel. Hoe nu gespeeld wordt kan echt niet. Wel topverhaal, met die Pennant .
 
pasqualo
 
18
24 februari 2018 om 08:03
Het gaat ook niet om elke wedstrijd met 5-0 winnen, maar je moet wel die intentie hebben, zoals bv. Ajax en ook AZ hebben. Natuurlijk win je dan ook weleens met hakken over de sloot en moet je het zakelijk uitspelen, maar bij PSV is dit meer regel dan uitzondering.
 
Rentree
 
12
24 februari 2018 om 08:08
Staaltje Scorebord journalistiek . Als PSV met 1-0 van Excelsior wint heet dat met hakken over de sloot of zakelijk uitspelen. Aantal doelkansen PSV was 20-1 !!! Als er dus een ding waar PSV niet goed in dus dit seizoen is wedstrijden zakelijk uitspelen. Ze missen juist te veel kansen. Kijk de statistieken eens na !
 
TrebleX
 
8
24 februari 2018 om 08:39
Als o.a. De Jong en Bergwijn die 100% open kansen zouden benutten, dan zou PSV wel met die cijfers de wedstrijden kunnen winnen. Het is gewoon schande wat ze laten zien tegen de laag geklasseerde ploegen, terwijl PSV bijna de hoogste begroting heeft in de eredivisie.
 
Roytje78
 
1
24 februari 2018 om 08:41
Typisch Nederlands dat geklaag over de speelstijl. Ja, het is niet echt leuk om naar PSV te kijken, maar winnen is het allerbelangrijkste voor elke club en dat doen ze best wel vaak. Daarnaast hebben ze ook het nodige geluk, dus zullen ze wel kampioen worden.
 
KokkieAFCA0341
 
5
24 februari 2018 om 09:44
Er is geklaag omdat het om een topclub gaat die zich tegen NAC bijv nog het liefst wil terug trekken, kom op dat slaat nergens op, als ze zo Europees spelen of tegen betere tegenstanders is daar niks mis mee maar je mag als nr1 van Nederland best iets meer ballen tonen, maar goed, de 1 is tevreden met saai voetbal en de ander niet
 
Sander79
 
3
24 februari 2018 om 10:33
Saai voor jou misschien. Ik vind het voetbal van Ajax en Feyenoord niet om aan te gluren.
 
PeWi
 
4
24 februari 2018 om 10:01
Kijk eens naar het doelsaldo!!!! Alleen Ajax scoort 4x meer.
 
Constant kante
 
3
24 februari 2018 om 10:44
Jaja, kijk naar doelsaldo, kijk naar aantal schoten op doel, kijk naar deze statistiek of kijk naar die statistiek, .... Nee, ik kijk naar het voetbal. En dat al het hele seizoen, zoals de afgelopen 35 seizoenen, álle wedstrijden. En van dat voetba, beste Pewi, daar word ik heel erg verdrietig en heel erg treurig van. Kun je wel wijzen op statistieken, de realiteit ziet er gewoon heel anders en heel erg triest uit.
 
PeWi
 
3
24 februari 2018 om 10:54
Constant kante, helemaal met je eens. Weet je wat het is, het zegt alles over de eredivisie dat psv bovenaan staat. Iedereen kan zeggen over psv wat ze willen maar bij ajax en feyenoord is het voetbal echt niet beter. De enige die op dit moment goed voetbal speelt is AZ.
 
Constant kante
 
0
24 februari 2018 om 11:39
Pewi Eensch! Ik krijg veel weerwoord van PSV supporters dat ik PSV wel afkraak maar dat ik dan 'vergeet om ook het Ajax voetbal te bekritiseren'. Nou ja, op zich heeft het één echt niks met het andere te maken, maar laat ik helder zijn, ik ben totaal niet onder de indruk van het voetbal van Ajax dit seizoen. Dat zij 'het beste voetbal in de eredivisie' zouden spelen is niet meer dan een mythe. Het is fictie. Ze spelen dat totaal niet. AZ peelt goed, mooi en aanvallend voetbal. Die verdienen credits. Ajax verdient helemaal niks, nog. Ja, een trap onder hun hol, omdat ze wel leuke praatjes hebben na afloop, maar ze eindelijk eerst (zelf) maar eens wat goed voetbal moeten laten zien.
 
RutgerMulders
 
1
24 februari 2018 om 12:53
Tis allemaal maar armoedig voetbal in heel nederland zelfs de topwedstrijden zijn niet om aan te gluren
 
Gabstra
 
1
24 februari 2018 om 13:27
Het is frustrerend knap hoeveel punten Psv heeft gehaald met dit materiaal. Ik hoop uiteraard op winst voor Feyenoord maar waarschijnlijk wint Psv met 1 doelpunt verschil.
 
Rolo1984
 
2
24 februari 2018 om 14:38
Natuurlijk is het spel van psv armoedig. Maar speel je vol op de aanval dan staat psv 3e. Nou dan zou ik het wel weten Cocu laat hiermee zien dat hij in staat is om de kwaliteit van zijn elftal in te kunnen schatten en daar een tactiek op te kunnen bedenken. Dat kan hem ook in het buitenland succes opleveren. Of je kan als bosz te werk gaan. Die zal nooit veel presteren omdat zijn tactiek los van de kwaliteit van zijn spelers staat Het is ook genant dat ajax bijna op elke positie een betere speler heeft en 5 pnt achterstaat. Alleen arias en lozano zijn duidelijk beter