Henk Fraser twijfelt over positie bij Sparta na vertrek Van Stee
Dinsdag, 7 december 2021 om 11:49

Henk Fraser twijfelt of hij moet doorgaan als trainer van Sparta Rotterdam, zo laat hij weten in gesprek met het Algemeen Dagblad. Eerder op de dag maakte de club via de officiële kanalen bekend dat de wegen van Sparta en technisch directeur Henk van Stee per direct scheiden. Fraser sloot eerder niet uit dat hij zijn conclusies zou trekken, mocht het conflict tussen Van Stee en Sparta's algemeen directeur Manfred Laros niet worden opgelost.

Het is nog niet duidelijk wie Van Stee als technisch directeur gaat opvolgen. Ook Fraser weet nog niet of hij door het nieuws van zijn vertrek doorgaat als trainer van Sparta. "Als Van Stee gaat ontstaat er voor mij wel een dilemma, ja. Dan moet ik mezelf afvragen: is mijn loyaliteit naar Henk net zo groot als die naar de spelersgroep?" zei Fraser afgelopen vrijdag. "Henk heeft veel voor mij betekend bij Sparta. Het is een emotionele dag voor mij. Hoe ik nu ga handelen, daar ben ik nog niet uit. Ik wil eerst met Henk spreken, dan met de spelersgroep en dan met algemeen directeur Laros. Ik zal dan in het belang van Sparta een beslissing nemen."

Het Algemeen Dagblad meldde vorige week maandag dat de technisch directeur na een gesprek met algemeen directeur Manfred Laros woedend Het Kasteel had verlaten. Van Stee had zich na die ruzie ziek gemeld. Dinsdagochtend maakte Sparta middels een statement bekend dat de samenwerking wordt beëindigd. Na onderling overleg is besloten dat het voor de club het beste is als de wegen zich scheiden", schrijft Sparta op de clubwebsite. "De club heeft behoefte aan rust en duidelijkheid. De focus van iedereen bij Sparta Rotterdam moet gericht zijn op sportieve prestaties. Met de komst van een nieuwe technische man gaan wij ervoor zorgdragen dat de club klaar is voor de aanstaande transferwindow en het team in overleg met de technische staf versterken voor de tweede helft van de competitie."

Laros en Van Stee zouden al langer met elkaar in onmin geleefd hebben. De algemeen directeur van Sparta zou hebben gestoord aan het feit dat Van Stee publiekelijk over bedragen sprak in de media. Van Stee was juist van mening dat Laros meer financiële risico's zou mogen nemen. Sparta staat momenteel met tien punten op de zestiende plaats in de Eredivisie. Van de vijftien wedstrijden wist de club er slechts twee te winnen.

Meer nieuws
   
21:13
21:13
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
9
   
20:30
20:30
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
20:00
20:00
Live meepraten in LaLiga: FC Barcelona - Valencia
108
   
19:44
19:44
John van den Brom bereikt akkoord en wordt de nieuwe trainer van Vitesse
19
   
19:21
19:21
'PSV laat Lozano alweer vertrekken en neemt genoegen met klein verlies'
39
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (44)

 
XAJAcfa
 
30
7 december 2021 om 11:55
Henk is een prima trainer en dit bied hem de kans om het zinkende schip te verlaten dat Sparta heet zonder dat het hem persoonlijk te veel schade op levert. denk dat dat ook meeweegt in zijn beslissing. wellicht goed trainer voor AZ?
 
VeluwsAZer
 
19
7 december 2021 om 12:00
Ik dacht precies hetzelfde. Zou een goede trainer voor AZ zijn in de toekomst
 
consy
 
0
7 december 2021 om 12:02
Ik denk niet dat een club als AZ een dubbelfunctie zoals Fraser die heeft bij de KNVB snel zou accepteren.
 
MrKrillin
 
4
7 december 2021 om 12:09
Xajaafca Past zijn speelstijl en visie wel bij AZ? Zou denk ik meer passen bij een FC Utrecht of Feyenoord.
 
MGMV
 
13
7 december 2021 om 12:27
Wel twijfelen of hij bij AZ past, maar hem erna ook aan Feyenoord linken? Als Feyenoord inmiddels iets aan het doen is, is het wel een aanvallende visie creëren in de gehele club. En als Henk inderdaad iets wel niet heeft, is het een aanvallende/dominante(re) visie.
 
@Osthoved89
 
8
7 december 2021 om 12:53
Dat klinkt inderdaad niet logisch. Als iemand bij AZ past vertrekt hij tegenwoordig vaak naar Feyenoord. Dus of hij past bij beide, of bij beide niet. Hoewel ik Fraser een leuke man vind, denk ik niet dat hij geschikt is voor AZ of Feyenoord. Utrecht zou wel kunnen. Maar ik ben niet helemaal overtuigd eerlijk gezegd.
 
Orwell
 
1
7 december 2021 om 15:41
Utrecht heeft in Hake een prima trainer die ook volgend jaar nog voor de groep staat en zodra Hake weggaat zal Darije Kalezic, de huidige trainer van Jong FC Utrecht, het wel overnemen.
 
NicoMos
 
0
7 december 2021 om 12:36
Of Groningen?
 
Gurtalks
 
5
7 december 2021 om 12:50
Groningen zal hij wel niet heen gaan. Het is geen groot geheim dat hij Fledderus niet kan luchten. Dus die zal eest weg moeten, wat niet gaat gebeuren. Al vind ik Henk Fraser wel een betere trainer dan Buijs.
 
jerooney88
 
0
7 december 2021 om 15:10
Wat heeft Fraser dan voor een verleden met Fledderus?
 
Bobiku29
 
2
7 december 2021 om 15:40
Fledderus was bezig met spelers van Sparta en volgens Fraser zocht hij zelfs contact vlak voor wedstrijden. Hij vond Fledderus niet zo chique, een beetje gluiperig
 
Bongiorno
 
0
7 december 2021 om 13:29
Welnee, Henk die zag Sparta toch alleen maar als een warmhoudertje voor het overnemen van het Nederlands elftal na Qatar. Die gaat dan echt niet bij AZ instapprn ineens. Die willen hem waarschijnlijk niet eens.
 
bliek
 
0
7 december 2021 om 11:55
Ja dat was al bekend toch. Van de week heeft Fraser dit al aangegeven. Als hij uit wil stappen is dit het moment iig
 
The-Jump
 
10
7 december 2021 om 11:55
In het belang van Sparta zou vrijwel zeker betekenen dat hij blijft. Weet ook niet hoe veel imagoschade het oplevert om nu je contract in te leveren, terwijl ik hem een van de betere in de competitie vind. Geen idee of hij er al rijp voor is, maar zie hem best komend seizoen bij PSV voor de groep staan.
 
PanFC
 
2
7 december 2021 om 13:52
Ik zie Schmidt eigenlijk gewoon bijtekenen bij PSV. Maar wat rijpheid betreft: hij draait al wel wat jaartjes mee. Dus zie hem best bij eengeote club. Alleen in Nederland zie ik nog geen plek. Tenzij ten Hag naar Man Utd gaat, maar of Fraser dan naar Ajax gaat...
 
MarkBal
 
0
7 december 2021 om 14:40
Fraser heeft bij Vitesse laten zien dat attractief aanvallend voetbal niet in zijn repertoire voorkomt. Dat zou voor Ajax wel een heeel slechte keuze zijn.
 
nfear
 
6
7 december 2021 om 11:55
Henk houd de eer aan jezelf en ook vertrek ook gewoon. Laat die Laros het maar uitzoeken daaro.
 
Sirius
 
0
7 december 2021 om 14:12
Deze Laros snapt in ieder geval wel dat je geen geld moet uitgeven wat er (nog) niet is. Fraser is hier gewoon bezig met zichzelf, want een degradatie op 't CV staat niet heel lekker.
 
gomes1psv
 
5
7 december 2021 om 11:59
Ik kan niet in de financiele huishouding van Sparta kijken, maar stel me voor dat ook op Spangen de tering naar de nering moet worden gezet met de verliezen die de coronapandemie het voetbal heeft toegebracht. Dan is de verkoop van Okoye een mooi succesje straks, maar als Laros de hand op de knip houdt zou hij dat niet zonder reden doen. Wat niet wegneemt dat ik de frustratie van Van Stee natuurlijk ook snap; zijn handen zullen jeuken nu Sparta zich steeds vaster in de degradatiezone lijkt te nestelen. Daarbij vraag ik me af of Fraser er goed aan doet op te stappen. Gezien zijn band met Van Stee kan ik me voorstellen dat hij uit solidariteit opstapt. Maar wat schieten zowel Van Stee als Sparta daarmee op? En is Fraser een minder goede vriend voor Van Stee als hij, om de acceptabele reden dat hij ook loyaal wil zijn naar zijn spelersgroep, zou blijven om Sparta in de Eredivisie te houden? Voor dat scenario zou Van Stee toch ook begrip moeten hebben?
 
Vernon
 
3
7 december 2021 om 12:04
Zeker kan hij daar begrip voor hebben. Maar uiteindelijk gaat het om de vraag: wat wil Fraser? Ik denk dat het gewoon einde verhaal is.
 
MrKrillin
 
5
7 december 2021 om 12:13
@gomes1psv Sparta verlaten zou voor hem wel gunstig kunnen zijn. Een zinkend schip verlaten. Staan bijna onderaan, spelersgroep matig en je verliest nog eens je beste speler in de winter. Hij zou dan volop kunnen focussen als assistent van LvG en hopen dat hij na het WK kan overnemen. Blijft hij en Sparta vliegt eruit, dan slinken zijn kansen op bondscoach voor Oranje ook. Jij weet ook dat binnen de voetbalwereld korte termijn denken is. Over half jaar zijn veel mensen aandeel van Fraser bij Sparta vergeten en wordt de degradatie een ander toegerekend. RUN Fraser RUN zou ik hem adviseren
 
MGMV
 
2
7 december 2021 om 12:14
Het is inderdaad uit solidariteit en hun onderlinge verstandhouding. De 'reden', zoals ik het overigens begreep, dat Laros de hand op de knip houdt is simpelweg dat hij wil dat Sparta niets uitgeeft totdat het binnen is, waar van Stee juist wat meer risico wilde nemen. Het laatste natuurlijk mede om voor nu in de Eredivisie te blijven, maar om überhaupt (in zijn ogen) een extra stap te zetten.
 
Benzema.
 
2
7 december 2021 om 12:03
Ja die is weg dus. Is dit niks voor Utrecht? Die Hake kan er niet zo veel van.
 
gomes1psv
 
16
7 december 2021 om 12:21
Nee inderdaad, Hake staat met zijn vierde plaats wel op een schamele plek voor een club als Utrecht he? Schande dat het gat met Ajax 10 punten is!
 
Benzema.
 
0
7 december 2021 om 13:35
Statistieken zeggen niet alles. Als je naar de statistieken kijkt lijkt het ook of Schmidt het heel goed doet, terwijl dat juist niet zo is.
 
Sirius
 
1
7 december 2021 om 14:11
@benzema. - Zo goed doet Fraser het anders ook niet met Sparta dit seizoen. Ze hebben dan wel goede spelers uitgezwaaid, maar het is ook niet zo dat Fraser er nog iets uit weet te halen. Als je die twee coaches afvalt, moet je Fraser ook afvallen.
 
gomes1psv
 
0
7 december 2021 om 14:24
Waarom niet? In het najaar ging het met hotten en stoten, maar ik heb de laatste drie wedstrijden PSV uitstekend zien voetballen. En dat Bruma en vooral Gutierrez, Mauro, Doan en Vinicius enorm opleven en zich weer basiswaardig mogen noemen, heeft alles te maken met het vertrouwen dat Schmidt ze geeft, waar dat ook geldt voor de ontwikkeling die Obispo, Vertessen, Madueke, Gakpo en - meest van allemaal - Boscagli heeft doorgemaakt. Wanneer PSV donderdag in de EL overwintert en erin slaagt de huidige marge ten opzichte van Ajax weet te behouden, in te lopen of zelfs geheel teniet te doen, leg mij dan maar - wetende dat John de Jong met bijna Zeeuwse zuinigheid heeft geinvesteerd terwijl de inkomsten een tienvoud daarvan waren - hoe deze man het wel goed kan doen. En wat betreft FC Utrecht: kom alsjeblieft eens met argumenten waarom Hake niet deugt als trainer van die club dan. Je reageert nu twee keer, maar zet je standpunten inhoudelijk totaal geen kracht bij.
 
jerooney88
 
0
7 december 2021 om 15:13
Valt er wat uit Osman, Smeets of Engels bijv. wat te halen?
 
shenkie
 
9
7 december 2021 om 12:12
Bijzonder is dat de Feyenoord generatie van voor de eeuwwisseling er als trainer allemaal ontzettend goed op staat: Van wonderen, van Bronckhorst, Fraser, Bosz en ook de Wolf en van Gastel hoor je goede verhalen over als assistent.Zijn allen slimme gasten die hard werken op 1 hebben staan.Wellicht een idee voor de knvb en clubs om hier eens op te gaan selecteren ipv al die gasten die t talent in hun poten hadden zitten. Van Basten, de boer, cocu, nu Sneijder bijna weer.Gegroet, een Ajacied! Ten hag is overigens van hetzelfde laken en pak!
 
AjaxRosenberg
 
1
7 december 2021 om 13:51
Grootste deel wel maar John de wolf en van Gastel niet perse toch? Van Feyenoord supporters hoor ik altijd vooral dat De Wolf vooral goed stoïcijns kan kijken en dat Van Gastel goed met de frituur is. Maar ik geef toe dat ik het niet geweldig kan beoordelen.
 
gomes1psv
 
0
7 december 2021 om 15:41
Waarom zit Van Bronckhorst wat jou betreft in een ander 'kamp' dan Cocu; ik vind dat echt van hetzelfde laken een pak. Beide eerst op hun bek gegaan, oude garde nodig gehad om weer opgeraapt te worden, paar nationale succesjes gehad, geen aansprekend of herkenbaar voetbal op de mat gelegd en marginale interesse voor hun diensten over de grens, om over de mate van succes nog maar te zwijgen. Ook Van Gastel en De Wolf noemen vind ik veel te rooskleurig geschetst. Zijn dat betere trainers dan Reiziger, Ooijer, Poldervaart of om het even welke assistent zonder Feyenoordverleden? In mijn ogen steken die gasten er niet zo hoog bovenuit dan jij suggereert hoor.
 
MiscRoots
 
1
7 december 2021 om 19:18
Er zit wel een verschil tussen cocu en van Bronkhorst. Behalve als van Bronkhorst hopeloos faalt en in de middenmoot gaat spelen met Glasgow Rangers. Dan niet meer. @Gomez1psv
 
gomes1psv
 
0
7 december 2021 om 23:12
Tja, aan de andere kant: na Feyenoord is erg geen fatsoenlijke club voor Van Bronckhorst langsgekomen en is het enige dat de man ten deel viel een obscuur en teleurstellend avontuur in China. Feyenoord is inmiddels twee trainers verder en Van Bronckhorst is pas twee weken bezig aan zijn eerste serieuze club. In de meest voorspelbare competitie van Europa nota bene. De discussie is klein bier, maar buiten kijf staat volgens mij dat Van Brockhorst er niet beter of minder op staat dan generatiegenoten Frank de Boer, Cocu en Stam.
 
joventut
 
8
7 december 2021 om 12:14
Fraser heeft nu al een excuus als het onverhoopt toch misgaat bjj Sparta. En als het wel goed uitpakt, krijgt hij alle credits ??Ik snap dat Sparta ook weinig trek heeft in een trainer die twijfelt en solidair is met de technische man.
 
Haris6
 
2
7 december 2021 om 12:19
Please AZ, wees scherp en hap toe
 
Sirius
 
0
7 december 2021 om 14:07
Gezien de huidige soap bij Sparta kun je min of meer invullen wat hij zou roepen als hij nu bij AZ had gewerkt. Ook die hielden de hand op de knip om geen onnodige risico's te nemen.
 
Haris6
 
0
7 december 2021 om 17:50
Als hij instapt dan gaat hij akkoord met het beleid van AZ, neem ik aan
 
Sirius
 
0
7 december 2021 om 20:57
Dat gaat ook op voor z'n huidige situatie bij Sparta. Je kunt als technisch directeur of als coach niet gaan lopen zeuren om versterkingen als ze duidelijk de financiele situatie van de club niet weten. Schijnbaar is er geen geld en dan moet je roeien met de riemen die je hebt. Daar hadden zowel de TD als nu Fraser dus duidelijk moeite mee.
 
Klemvastdiebal
 
2
7 december 2021 om 12:27
Wat heeft die Manfred Laros nu eigenlijk betekend in het Nederlandse voetbal? Wikipedia zegt dat hij een boekhouder is die diverse financiële functies heeft gehad bij FC Den Bosch sinds 1998 en daarna bij RBC Roosendaal. De eerste club staat er al decennialang zeer beroerd voor en de tweede is inmiddels verdwenen uit het betaalde voetbal. Of dit te wijten is aan de man weet ik niet, maar ook Sparta staat er kennelijk beroerd voor, want anders waren de transferopbrengsten wel geherinvesteerd in de spelersgroep. De twee voetbaldieren Henk&henk zijn in ieder geval ontevreden dat er een zeer kwaliteitsarme selectie is die moet gaan uitkijken dat de club niet degradeert.
 
miki1959
 
3
7 december 2021 om 12:44
Henk stap alsjeblieft op. Laat Laros de puinhoop die hij heeft veroorzaakt zelf maar opruimen.
 
Sirius
 
0
7 december 2021 om 14:05
Tja, die wil natuurlijk geen degradatie op z'n CV en heeft door z'n rol als assistent bij Oranje een redelijke uitgangspositie voor een volgende baan. Het pakt dan ook wel erg goed voor hem uit zo. Ik vind het sowieso heel vreemd dat een coach zich zo uitlaat terwijl hij er nog in dienst is.
 
 
0
7 december 2021 om 14:25
Kan hij mooi 100% focus bij oranje houden
 
Sirius
 
0
7 december 2021 om 16:19
Alsof hij daar veel te vertellen heeft. Hij is maar een assistent en nota bene van Van Gaal. Bovendien is de manier waarop hij die baan kreeg op z'n zachtst gezegd merkwaardig ook al heb ik er geen problemen mee dat hij assistent is gemaakt.