'Herenakkoord met Ten Hag biedt Ajax houvast over Timber en Antony'
Dinsdag, 14 juni 2022 om 00:15

Ajax verzet zich momenteel met hand en tand tegen de koopwoede van Manchester United en heeft daarbij een kleine troef in handen, weet The Times. Erik ten Hag beloofde vlak voor zijn vertrek uit Amsterdam plechtig om Ajax 'niet leeg te zullen roven'. Er zijn echter geen concrete afspraken gemaakt, zoals Ten Hag eerder ook publiekelijk zei, en het staat de nieuwe manager van Manchester United dan ook vrij om te gaan voor Jurriën Timber en Antony, zoals nu het geval lijkt.

De kans is echter klein dat Ten Hag daadwerkelijk beide Ajacieden zal verwelkomen op Old Trafford. United meldde zich enkele weken geleden officieel in Amsterdam voor Timber en merkte Antony zeer recent eveneens aan als concreet doelwit, zo werd maandag gemeld door onder meer Fabrizio Romano. In het geval van Antony is de belangstelling weliswaar oprecht, maar Ajax is nog niet op de hoogte gesteld en van een bod is al helemaal geen sprake.

Een eventuele transfer van de Braziliaan is dan ook nog ver weg, temeer omdat Ajax gezien zijn tot medio 2025 doorlopende contract een sterke concurrentiepositie heeft. De verwachting is dat de kampioen van de Eredivisie de vraagprijs vaststelt rond de 60 miljoen euro, waarmee een transfer naar Manchester United verder uit zicht zou raken. De Engelsen werken deze zomer met een budget van rond de 140 miljoen euro en zouden Antony dus kunnen betalen, maar willen het liefst het halve elftal verversen.

Ten Hag zet in op versterkingen in elke linie en beschouwt Frenkie de Jong als bekend als zijn hoofddoelwit. De middenvelder van Barcelona kost naar verwachting minstens 80 miljoen euro en zou weinig ruimte laten voor andere dure aankopen. De Jong staat inmiddels open voor een transfer naar het noorden van Engeland, maar de gesprekken tussen United en Barça verlopen stroef, voegt The Times toe. The Red Devils willen in elk geval niet 'te veel' betalen en zijn bereid te kijken naar alternatieven.

Meer nieuws
   
10:26
10:26
V/d Vaart wil Oosting van transferdoelwit af brengen: 'Het is niet verstandig'
5
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
18
   
09:14
09:14
Davy Klaassen doet boekje open over vertrek bij Ajax: 'Toen zij vertrokken...'
19
   
09:00
09:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
8
   
08:56
08:56
Woerts meldt definitief akkoord Van Persie en Heerenveen; wachten op witte rook
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (45)

 
Marc 433
 
54
14 juni 2022 om 01:32
Goed om te lezen dat Ajax zich met hand en tand verzet tegen de pogingen van United om Antony en Timber te kopen. Dat zijn spelers die je graag wilt behouden. Beide spelers kunnen ook beter nog een jaartje rijpen bij Ajax. En met het WK om de hoek, geen risico's nemen. En mochten ze toch gaan dan voor de absolute hoofdprijs. Spelers halen voor Action prijzen moet verleden tijd zijn. Het lukt immers de Portugese clubs ook om hun beste spelers voor de jackpot te verkopen.
 
Gerard Arninkh
 
32
14 juni 2022 om 01:46
Beide spelers komen ook tekort voor het basiselftal dat kampioen in de Premier League wil worden. Laat deze spelers het eerst eens een tussenstap nemen bij een club als Villareal ofzo. Dat is ook een stap omhoog en je krijgt betere tegenstand. Worden ze alleen maar sterker van.
 
Marc 433
 
72
14 juni 2022 om 01:58
Als je ziet welke en hoeveel topspelers clubs als Liverpool, City en Chelsea hebben, dan zou het voor United al een hele prestatie zijn om in de top-3 top-4 te eindigen. Welke spelers United ook haalt, ze moeten langzaam weer gaan bouwen aan een goed elftal. En met alle respect voor Villarreal, maar de topspelers van Ajax gaan zo`n stap niet maken. Dat zien zij als minder. Zeker als je kijkt naar CL en nationale prijzen winnen. Ja Laliga is sterker dan de ED, maar Villarreal speelt geen CL en kampioen worden in Spanje lijkt mij niet reeel. En hierboven zeg ik ook dat Antony en Timber nog een jaartje moeten blijven om te rijpen. Proberen weer kampioen te worden, CL campagne meemaken en het WK natuurlijk. Een beter podium is er niet om zich in korte tijd verder te ontwikkelen en zo in de kijker te spelen van grote clubs.
 
Gerard Arninkh
 
15
14 juni 2022 om 02:06
Dan kun je beter bouwen met de juiste spelers. Bij Villareal speel je mooiere wedstrijden in het seizoen. Daarnaast doet de club het aantoonbaar beter in Europa dan Ajax. Maar ook een Roma, Leipzig of Monaco zou een mooie stap vooruit zijn.
 
Marc 433
 
62
14 juni 2022 om 02:19
Juiste spelers is natuurlijk relatief. Zeker als United maar 140 miljoen te besteden heeft en de helft van de selectie vervangen moet worden. Dan kom je niet ver met 140 miljoen. Dan zou het een goed beleid zijn als je jong talent aantrekt met veel potentie. Aantoonbaar beter dan Ajax klopt niet. Ajax staat zowel op de 5 jaar als ook de 10 jaar Coefficienten ranking hoger dan Villarreal. Wanneer grote Europese clubs zoals Bayern Munchen blijven komen voor Ajax spelers, zie ik hen niet naar de door jou genoemde clubs vertrekken. Hiermee zeg ik niet dat het geen mooie clubs zijn. Het is alleen zo dat spelers van Ajax de club gebruiken als springplank naar de grootste clubs in Europa.
 
LosBlancos1999
 
13
14 juni 2022 om 05:24
Aantoonbaar beter valt wat voor te zeggen omdat Villarreal een Europese prijs heeft gepakt en Ajax niet. Leuk dat Ajax een paar keer wat verder is gekomen dan Villarreal maar uiteindelijk maakt het nu ook niet heel veel uit of je in de laatste 16 of kwartfinale word uitgeschakeld. Denk dat Ajax graag geruild had met de gele duikboot.
 
Soccerfan_1
 
5
14 juni 2022 om 06:28
@Marc 433…. Het is al vaker gezegd hier maar je vergeet dat Man Utd ook spelers zal verkopen. Dus 140 miljoen zal niet het enige zijn.
 
diegopeladona
 
9
14 juni 2022 om 06:55
@soccerfan Welke spelers gaat United voor een goed pak geld verkopen? Tot nu toe weten we alleen van de spelers die uit cotract zijn. En de andere spelers die in aanmerking komen zullen geen pakken geld opleveren. Naar mijn mening had Ten Hag met maar 140 euro helemaal niet aan deze klus moeten beginnen. Met 200 ook niet. Hij heeft op elke linie een of twee spelers nodig die het team evident beter maken. Utd heeft ook geen CL voetbal, dus zijn er meerdere spelers die twijfelen of ze de stap nu al moeten maken. Dat maakt dat ze dan dieper in de buidel moeten tasten om de spelers over de lijn te trekken. Voor Ajax is het zeker handig als ze wachten met de verkoop van Antony en Timber tot na het WK. Met een goed WK zal Ajax daar goed geld voor vangen. Ajax zou zelfs moeten overwegen het contract vd 2 alvast open te breken. Wacht niet te lang met dit soort dingen.. Want als er nog 2 jaar hebt, dan komen spelers op een tweespoor: verlengen of uitdienen.. En dan meer geld vangen. En sommige spelers zijn hier gevoelig voor. Dat is ook hun recht. Spreek nu alvast je waardering uit.. Laat zien dat je vertrouwen in ze hebt, en breek die 2 contracten open. Doe je dat nu en lukt het je.. Heb je er na het WK goed geld aan.
 
 
4
14 juni 2022 om 07:15
@soccerfan, tot nu toe zijn er volgens mij toch al wel wat spelers weg en hebben ze nog niets gebeurd.
 
Gerard Arninkh
 
21
14 juni 2022 om 07:30
Een club als Villarreal speelde vorig seizoen nog halve finale champions League en won het seizoen ervoor de Europa League. Wat kan Ajax daar tegenover zetten dan? Roepen dat Ajax hoger op de coeffientenlijst staat… zullen we België dan ook uitroepen tot wereldkampioen?
 
Ravel
 
4
14 juni 2022 om 07:41
Kampioen, dat is helemaal niet in het vizier. Terug in CL wordt lastig genoeg. Dat hooghartige is er gelukkig bij veel fans wel vanaf. Beide spelers ziet men graag komen en zijn nodig want bijna niemand in die selectie kan ten Hags voetbal spelen. Hij is beter af met wat (oud) Ajaxieden om überhaupt een kans te maken daar.
 
j3ro3ntj33__
 
10
14 juni 2022 om 08:23
@gerard Arninkh, Mag jij mij de lijst laten zien waar Villareal het aantoonbaar beter doet in Europa. Waar Ajax op plaats nummer 15 staat en Villareal op nummer 18.
 
Ajajax
 
9
14 juni 2022 om 08:54
Hoezo doet de club het aantoonbaar beter dan Ajax? Villareal heeft 1x de europa cup gewonnen en twee keer de halve finale van de CL behaalt, en speelt zeker niet zo vaak in de CL als Ajax. Dus vraag mij werkelijk af waar je dat idee vandaan hebt. Een villareal is tegenwoordig geen stap omhoog vanuit Ajax.
 
Ajajax
 
8
14 juni 2022 om 08:56
En daarvoor hebben ze europees 16 jaar niets laten zien...en daarvoor nog nooit..
 
Marc 433
 
6
14 juni 2022 om 13:05
@losblancos1999 Je kunt `aantoonbaar beter` op verschillende manieren interpreteren. En daarom pak ik de Europese clubranking bij van 5 en 10 jaar. Hieruit valt op te maken hoe een bepaalde club presteert in Europa, structureel over een langere periode. Als de virtuele stand klopt dan staat Ajax vanaf het nieuwe seizoen 10de van alle clubs op de ranking. Dan presteer je dus goed. Villarreal doet het sinds kort uitstekend en ik kijk er graag naar. Maar laten wij aub niet vergeten dat zij pas sinds 9 jaar weer in de Laliga spelen en hun prijzenkast uit slechts 1 beker bestaat (el). Terwijl Ajax de 6de club is in Europa als het gaat om Europese prijzen. Ik ga ook niet de spelers van bijv. Juventus of Barcelona naar Frankfurt praten omdat zij dit seizoen de EL hebben gewonnen
 
Marc 433
 
10
14 juni 2022 om 13:19
@gerard Arninkh U vraagt, wij draaien Villarreal prijzenkast: 1x El Ajax prijzenkast: 36x landskampioen 20x Bekerwinnaar 9x Supercup 4x Champions League 1x Europacup Il 1x UEFA Cup 3x Europese Supercup 2x Wereldbeker Club coeffientenlijst vertelt ons iets over structureel presteren in Europa. n dit geval over 5 en 10 jaar. En op beide lijsten staat Ajax hoger. En vanaf dit seizoen staat Ajax zelfs 10de in Europa. Overigens staat Belgie lager dan Nederland voor de Uefa ranking. Ik denk dat je de Fifa ranking bedoelt. En het is volkomen logisch dat Belgie hoger staat dan Nederland. Wij hebben twee grote toernooien achter elkaar gemist.
 
Gerard Arninkh
 
4
14 juni 2022 om 13:52
Ja laten we de hele historie erbij pakken. Daar zijn Ajacieden altijd sterk in, waardoor ze niet objectief naar een situatie kunnen kijken. Het gaat toch om een eventuele stap van Timber en Anthony? Wil je ze laten samenspelen met Sjaak Swart, Dennis Bergkamp en Ronald de Boer bij Ajax? Of in een team dat afgelopen twee jaar een Europese beker heeft gewonnen en de halve finale van de Champions League heeft gehaald.
 
Marc 433
 
4
14 juni 2022 om 14:41
Puur objectief; het is aan Antony en Timber om te bepalen waar zij heen gaan. En ik durf mijn handen voor in het vuur te steken dat het niet naar Villarreal zal zijn. Ook niet naar die andere clubs die jij eerder benoemde. Wellicht reageer ik niet objectief, maar jij ook niet. Ajax is geen AZ (met alle respect) waarbij hun beste spelers een tussenstap maken in het buitenland. Het is ook vraag en aanbod. De grote buitenlandse clubs willen graag dat bepaalde Ajax spelers voor hen komen spelen. Kijk naar het voorbeeld met Gravenberch en Bayern.
 
mvbfan
 
31
14 juni 2022 om 02:20
Antony heeft een fantastische CL campagne gehad, en speelt bij het Braziliaans elftal in de basis. Als je in Brazilië in de basis kan spelen, dan ben je echt weg goed genoeg voor de PL hoor! Of is dat niet het hoogste wat er is? Bovendien speelt Timber ook briljant. De Vrij en De Ligt zijn de leiders van hun teams in Italië, de top landen wat betreft verdedigen. En zelfs zij gaan het moeilijk krijgen, en moeten we nog maar zien wie bij Oranje in de basis gaat staan en wie niet hoor! Van Gaal kennende, kijkt niet direct naar namen, zie Wijnaldum. En Van Gaal is ook gecharmeerd van Timber! Dat Antony en Timber het niet zullen redden bij Man United is een insinuatie wat echt nergens is op gebaseerd.
 
Marc 433
 
23
14 juni 2022 om 02:35
Ik ben het zeker met je eens. Ik geloof ook oprecht dat zij het niveau in de PL aankunnen. Echter zie ik hen graag wat langer in Amsterdam. Ik ga vaak de discussie aan om te begrijpen hoe mede forumleden tot hun conclusies komen. Soms komt men met valide argumenten waar ik niet eerder aan gedacht heb.
 
 
10
14 juni 2022 om 07:20
Toch wel enkele opmerkingen: Antony is in principe toch nog geen basisspeler van Brazilië. Hij is vooral reserve. Ik ben het met je eens dat Timber het de Vrij en de Ligt moeilijk gaat maken bij het Nederlands elftal. Maar dat gaat Teze ook doen. Dit komt vooral omdat het andere types zijn de vrij en de ligt en beter in het systeem passen omdat ze naar de zijkant uit moeten zakken.
 
 
0
14 juni 2022 om 13:59
De leiders van hun team? lol
 
KeeperToob
 
2
14 juni 2022 om 08:38
En dan straks Net als Gravenberch voor minder verkopen? Als je Timber niet verkoopt moet je zijn contract verlengen. Anders heeft hij na het volgend seizoen nog maar een contract voor 1 jaar..
 
F-18/TACP
 
4
14 juni 2022 om 12:34
@ Marc 433 Inderdaad, want van buitenlandse journalisten hoorde je toch steeds dat Ajax niet zowel bij Timber, Antony en Martinez niet voor de hoofdprijs zou gaan en het zogenaamd de spelers het wel gunde. Met name de Romano overdrijft het nogal vaak, wat waarschijnlijk ook een grote reden is waarom hij zo'n beetje bij elke Man U podcost/youtube kanaal acte de presents geeft.
 
Marc 433
 
4
14 juni 2022 om 14:24
@F-18/TACP Je hebt zeker gelijk. Die voetbaljournalisten overdrijven veel te veel. Niet alleen die Romano, maar ook onze nationale helden Verweij en Valentijn. Doen vaak aannames en gebruiken bepaalde kreten om de headlines te halen. Terwijl algemeen bekend is dat Ajax zelf geen uitspraken doet over mogelijke transfers. Dit vanwege de beurs. Kan supergevoelig zijn voor de koers. PS: mooi profiel heb je. Ik zie dat je al een hele tijd hier actief bent. Nice
 
Lionaldinho84
 
1
14 juni 2022 om 13:47
Geloof je alles wat je leest? Met hand en tand verdedigen tegen de koopwoede van ManU... Wie zegt dat ManU überhaupt een bod heeft gedaan op een speler van Ajax? Laat staan dat ze geïnformeerd hebben naar een speler? Volgens mij heeft United nog geen speler gekocht dus hoe kun je het dan hebben over koopwoede?? Dit zijn gewoon onzin verhalen geschreven om andere onzin verhalen goed te praten.
 
Marc 433
 
2
14 juni 2022 om 14:29
@lionaldinho84 Uiteraard geloof ik niet alles wat er geschreven en geroepen wordt. Een hoop is slechts een gerucht en dus onzin inderdaad. Maar ja, het blijft aanlokkelijk om toch te reageren op dit soort artikelen. Of deze zomerperiode het predicaat "koopwoede' krijgt mbt United, moeten we afwachten.
 
Chesky
 
1
14 juni 2022 om 20:16
Klopt. Ajax moet zeker 80 mlj voor Antony vragen en minstens 60 mij voor Timber. Ajax wil per slot ook nog verder stijgen in Europa.
 
 
24
14 juni 2022 om 01:51
United wil weer omhoog in de Premier League. Dan moet je niet spelers zoals Timber en Anthony gaan halen. Ze zullen spelers moeten halen die er direct staan.
 
Talisca23
 
13
14 juni 2022 om 01:57
Noem eens wat voorbeelden die er direct staan. Zelfs een kaliber Martial staat er wel bij Sevilla maar niet bij dit Man Utd. Het is heel lastig in te schatten nu welke spelers hier direct staan. Ik zou zelf denken aan Kante. Die haalt altijd een goede voldoende en kan dit team wel iets extra’s geven. Vooral de druk momenten zoekt hij goed uit, dit met Bruno en Ronaldo die hier weer van profiteert.
 
LuukTuinbeek
 
4
14 juni 2022 om 03:18
Kante frenkie de Jong
 
De Toekomst
 
18
14 juni 2022 om 06:50
Je bedoeld spelers als Mata, Matic, Pogba, Di. Maria, Falcao, Maguire? Nee, dat is lekker uitgepakt...
 
 
2
14 juni 2022 om 10:51
Nee, dat bedoel ik niet. Als je kijkt wat voor middelmaat ze hebben gehaald, moeten ze niet spelers als Timber en Anthony halen die dat (nog) niet aankunnen.
 
hankook
 
5
14 juni 2022 om 07:03
Ik denk dat Timber het wel aan zou kunnen in de BPL. Antony heeft Man.U naar mijn idee een stuk minder aan. Die positie is overvol
 
robert41
 
1
14 juni 2022 om 09:07
Ik vraag me ook af wat ze eigenlijk van plan zijn. Budget van 140 mln. Frenkie kost 80 mln. Dan blijft er 60 mln over en ze willen het halve elftal verversen. Hoe zijn ze van plan dat te doen?
 
 
0
14 juni 2022 om 09:47
Het probleem is; die willen niet meer naar United.
 
Advincula
 
3
14 juni 2022 om 06:33
Goed voor Ajax, maar ook goed voor Ten Hag denk ik. Uiteindelijk neem je als coach ook een geweldig risico door zoveel bekenden naar de club te halen. Zeker in de Britse pers zal na twee nederlagen het woord 'vriendjespolitiek' al gaan vallen en ondanks dat de spelers niet op basis van persoonlijke relaties gehaald zullen worden, kun je jezelf tegen zulke beeldvorming moeilijk verdedigen.
 
N.Chelsea
 
4
14 juni 2022 om 08:13
Off topic: weet iemand hoe het er voor staat met Mason Greenwood? Enorm talent wat op rechts en in de spits kan en die leek de komende jaren echt de stap naar een basisplaats te gaan maken. Lijkt me ook een speler die in het profiel van Ten Hag past. Ik weet wat er toen gebeurd is met zijn vriendin, maar zijn er eigenlijk nog ontwikkelingen rond zijn persoon? On: Antony zou een lekkere versterking zijn, denk dat Ajax wel voor 50 mil excl. bonussen over stag gaat. Anders misschien de prijs proberen te drukken met een ruilspeler? Dean Henderson of Amad Diallo?
 
 
6
14 juni 2022 om 08:56
Greenwood is op borgtocht vrij. Moet nog wel voor de rechter komen. Daar kan je niet op bouwen als club zijnde. Wel eens dat het een enorm talent is.
 
R.Vatros
 
2
14 juni 2022 om 09:43
Je kan er wel vanuit gaan dat zijn carrière klaar is.
 
N.Chelsea
 
2
14 juni 2022 om 10:14
Denk je ja? Ik denk dat als hij wordt vrijgesproken hij gewoon weer prima aan de bak kan hoor. Even door het stof en de clubs staan weer voor hem in de rij.
 
R.Vatros
 
2
14 juni 2022 om 10:36
Kans dat hij word vrijgesproken lijkt me aardig klein. Al het bewijs wat er tegen hem is..
 
Hachimann
 
1
14 juni 2022 om 12:40
Het was/is een geweldig talent, maar ik denk niet dat veel PL clubs deze gok willen nemen. De audioberichten alleen al zijn genoeg lijkt mij, laat staan die foto's. Ik denk dat zijn carrière wel klaar is. Zeker gezien het feit dat veel clubs ook vrouwenteams en veel vrouwelijke supporters hebben en sponsors zullen er ook niet al te happig op zijn. Je deelt jezelf als club wel enorme imagoschade toe als je hem aan wilt trekken na dit hele gedoe.