Herhaling van EK-finale moet Oranje Leeuwinnen richting WK helpen
Vrijdag, 7 september 2018 om 14:24

Het Nederlands vrouwenelftal is in de play-offs voor de kwalificatie voor het WK 2019 in Frankrijk gekoppeld aan Denemarken. Als dat tweeluik wordt gewonnen, strijdt de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman tegen de winnaar van de andere halve finale tussen België en Zwitserland om het laatste WK-ticket.

Oranje zou dinsdag aan een gelijkspel in en tegen Noorwegen genoeg hebben gehad voor rechtstreekse kwalificatie, maar ging met 2-1 onderuit. Daardoor eindigde Oranje als tweede in de poule, achter Noorwegen. Met Denemarken treffen de Leeuwinnen een bekende tegenstander: vorig jaar was Oranje in de EK-finale met 4-2 te sterk voor de ploeg.

Tussen 1 en 9 oktober begint Oranje met een thuiswedstrijd tegen Denemarken. De precieze data van de duels zijn nog niet bekend. De finale van de play-offs wordt eveneens over twee wedstrijden gespeeld en staat voor november op het programma. Oranje was er in 2015 voor het eerst bij op een WK; toen reikte het team tot de achtste finales.

In gesprek met OnsOranje zegt Wiegman dat haar elftal en Denemarken aan elkaar gewaagd zijn. "We weten dat als je naar het WK wilt, je twee van de drie landen zult moeten verslaan. Het is nu Denemarken geworden en daar zullen we het mee moeten doen."

Meer nieuws
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
1
   
13:32
13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
3
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
9
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
BenYedder
 
15
7 september 2018 om 14:27
Kijken er ook echt mensen naar deze wedstrijden? Ik krijg echt alleen berichten mee hier op VZ
 
atleticofc
 
17
7 september 2018 om 14:32
Kijkcijfers niet gezien met EK denk ik?
 
atleticofc
 
5
7 september 2018 om 14:40
Vrouwenvoetbal wordt gewoon steeds populairder. Zal ook steeds beter worden, maar heeft natuurlijk tijd nodig. Nu worden aardige wedstrijden nog afgewisseld met vrij slecht niveau. Enige wat leuk is dat de wedstrijden wel behoorlijk open zijn meestal en daardoor veel kansen zijn. Maar ook nog steeds gewoon teveel fouten in een wedstrijd die echt niet mogen eigenlijk.
 
sprokkie
 
18
7 september 2018 om 14:35
Zoveel berichten worden er toch niet over geplaatst op VZ? In elk geval een stuk beter dan artikels over e-sport, vrouwenvoetbal is in elk geval ook gewoon voetbal. En zoals atletico aangeeft, er zijn best wat mensen die zich hiervoor interesseren.
 
-NEC-
 
4
7 september 2018 om 14:36
Toen ze het goed deden ontstond er een hype en werd het wel redelijk bekeken. Maar ik denk niet dat het over een paar weken nog echt wordt bekeken. Heb toen ook twee wedstrijden gekeken, maar dat was echt niks aan. 5de klasse amateurs is nog hoger niveau, vind ik dan. Maar zolang andere mensen het leuk vinden en volgen komt er ook natuurlijk nieuws op VZ.
 
atleticofc
 
5
7 september 2018 om 14:44
4.1 mln noem ik niet redelijk bekeken, dat is beter bekeken dan de meeste wedstrijden. Daarnaast spelen ze sinds kort ook niet meer in stadions zoals de Goffert omdat die capaciteit gewoon te klein is voor het aantal supporters. Maar ben het wel met je eens dat wanneer het WK niet gehaald wordt, het lastig zal worden om de aantallen vast te houden. WK plaatsing is wel nodig om de positieve lijn door te trekken. Daarbij is het niveau in de Nederlandse eredivisie vrouwen wel gewoon behoorlijk matig. Jij vergelijkt het vrouwenvoetbal nog steeds met mannen voetbal maar dat is niet realistisch. Net zoals met de meeste sporten. Een Daphne Schippers zou bij de mannen ook de halve finales niet redden. Ook het speeltempo van NEC is niet te vergelijken met de top van Nederland.
 
-NEC-
 
7
7 september 2018 om 15:19
Ik vind het niks aan, betekend niet dat het niet knap is wat ze hebben gedaan. Daphne Schippers doet vind ik dan wel weer leuk om te kijken. Maar ik vind damesvoetbalelftal gewoon een totaal andere sport bijna, dat is gewoon niet te vergelijken met de mannen. Maar er kijken helemaal niet telkens 4,1 miljoen mensen hoor, weet niet hoe je daar bij komt. Dat was alleen tijdens de finale volgens mij... Zoals ik al zei, die hype is voorbij.
 
Timba69
 
2
7 september 2018 om 16:05
Tja en ik vind het leuker dan een 5e klasse mannenwedstrijd of willekeurige amateurwedstrijd. Ieder zijn smaak.
 
-NEC-
 
5
7 september 2018 om 16:42
Daarom, en dat maakt ook helemaal niks uit. Ieder zijn ding. Precies wat ik zeg, zolang andere het wel leuk vinden en willen volgen blijft het op tv.
 
Feanvent
 
4
7 september 2018 om 14:38
Stadions zijn nu toch ook elke keer stijf uitverkocht?
 
BrakObama
 
1
7 september 2018 om 17:39
Haha ook echt, iedereen tijdens het EK met de hype mee, maar er is niemand die ze deze WK kwalificatie. Hoop dat ze het niet halen, dan houden al die betweters zich stil, in plaats van dingen te roepen als: ‘stuur de vrouwen maar in plaats van het Nederlands elftal, die zijn tenminste wel goed.’ Het vrouwenvoetbal is in ontwikkeling, maar Nederland is nog lang geen wereldtop op dat gebied.
 
VCF-LosChe-VCF
 
2
7 september 2018 om 19:26
Nou ver van de wereldtop zitten ze niet af hoor. Wat is nu de wereldtop? Duitsland speelde een heel slecht EK, hetzelfde gold voor Frankrijk en Noorwegen en Zweden, dat zijn normaal gesproken de favorieten. Er is eigenlijk maar 1 team dat altijd presteerde en dat is de Verenigde Staten.
 
DVV20
 
27
7 september 2018 om 14:45
Hopen dat ze zich weten te plaatsen voor het WK van 2019. Zou toch een grote smet op mijn zomer zijn als ik niet naar de oranje leeuwinnen kan kijken. Ook voor de horeca zal dit een flinke aderlating zijn, al die gemiste inkomsten....
 
Timba69
 
1
7 september 2018 om 16:06
Tja dan heb je in ieder geval weer tijd om ergens anders te trollen...
 
 
0
7 september 2018 om 19:08
Ah kom op jongens grapje moet ook gewoon kunnen hoor.
 
DVV20
 
0
7 september 2018 om 22:11
Dat jij begrijpt dat ik niet serieus ben zegt genoeg over het aanzien tov vrouwenvoetbal.. Als ik precies hetzelfde bij een mannen elftal zou plaatsen had je er niks over gezegd.
 
Laurens E
 
0
7 september 2018 om 19:45
Lijkt mij toch dat Nederland en Denemarken beide op het WK horen te zijn. Dit word geen makkelijke opgave. Op het EK zat ik nog in het stadion, maar om eerlijk te zijn als er geen spanning voor een prijs is, is het niet om aan te zien. Op 2 of 3 spelers na, zou geen het halen bij de amateurs.