'Het contract van Alderweireld loopt medio 2020 af, kijk eens naar Messi'
Maandag, 1 januari 2018 om 08:25

Mauricio Pochettino verzoekt de supporters van Tottenham Hotspur om zich geen zorgen te maken over de toekomst van Toby Alderweireld. De manager stelt dat men vertrouwen moet hebben in voorzitter Daniel Levy. De club onderhandelt al meer dan een jaar met de verdediger over een nieuw contract, maar de gesprekken verlopen zeer moeizaam en dat heeft te maken met een clausule.

Het huidige contract van Alderweireld loopt medio 2019 ten einde. Dat is het moment dat de club een optie van een extra seizoen zal lichten, tot de zomer van 2020. Dan treedt echter ook meteen een transferclausule van dertig miljoen euro in werking. Dat betekent dat de Belgisch international in de zomer van 2019 én uiterlijk twee weken voor het einde van de zomerse transfermarkt, zoals de contractuele bepaling luidt, voor een relatief laag bedrag van de Londenaren kan worden overgenomen.

Tottenham wil nu langer dan medio 2020 door met Alderweireld, maar tegelijkertijd de clausule schrappen. De verdediger, 28 jaar, verdient momenteel 55.000 euro per week en wil een aanzienlijke salarisverhoging in zijn wellicht laatste contract als profvoetballer. "Dit is een boodschap voor onze supporters en voor iedereen: 'Het contract van Toby loopt nog tweeënhalf jaar door, tot medio 2020. Kijk naar Lionel Messi. Zijn contract liep over zes maanden af. Messi!", zo benadrukt Pochettino.

"Als er iets rondom Alderweireld gebeurt, dan treedt de club met nieuws naar buiten", vervolgt de Argentijn. "Ik snap alleen deze heisa rondom spelers met een contract niet. De voorzitter heeft tegen mij gezegd: 'Maak je geen zorgen, jongen. Hij staat nog tweeënhalf jaar onder contract'. Een speler als Erik Lamela heeft nog geen nieuw contract getekend. Een andere speler tekent een nieuw contract als hij nog twee jaar te gaan heeft. Het zijn verschillende situaties en verschillende redenen."

"Het gaat er niet om dat de club zus en zo moet doen. Kalm aan. Levy is heel erg goed. Hij leidt de club nu al zeventien of achttien jaar. Kijk eens hoe Tottenham er achttien jaar geleden uitzag en hoe de club er nu uitziet. Dat is volledig aan Daniel te danken. Laat hem werken. Het is belangrijk dat de fans in Daniel geloven." Alderweireld staat al sinds 1 november aan de kant met een kwetsuur aan de hamstrings. De verwachting is dat de ex-speler van onder meer Ajax eind januari of begin februari zijn rentree maakt.

Meer nieuws
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
1
   
09:14
09:14
Davy Klaassen doet boekje open over vertrek bij Ajax: 'Toen zij vertrokken...'
14
   
09:00
09:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
8
   
08:56
08:56
Woerts meldt definitief akkoord Van Persie en Heerenveen; wachten op witte rook
9
   
08:03
08:03
V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast
21
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (13)

 
LFCx8
 
3
1 januari 2018 om 08:59
Ja Pochetino dan heb je het over 'messi' ja echt Messi! Die een veeeeelvoud van het salaris van Toby krijgt en barcelona nooit zou verlaten (alleen voor zijn argentijnse jeugdliefde)
 
MMarkez
 
18
1 januari 2018 om 09:10
Toby is op z’n minst 100 miljoen waard in deze gekke voetbalmarkt. En hij mag ook wel op zijn minst een verdubbeling van zijn salaris krijgen, vanwege dezelfde reden. Het slaat allemaal nergens meer op in de voetballerij. Maar gekeken naar wat er met v Dijk is gebeurd, denk ik dit. Toby is een betere verdediger, veel meer laten zien ook.
 
RedondoNo5
 
12
1 januari 2018 om 11:01
Je kan ook overdrijven. Toby is een goede verdediger, maar van Dijk schat ik toch echt wel hoger in. Blijkbaar ben ik niet de enige, aangezien de top van Europa achter hem aan zat en niet achter Toby.
 
MMarkez
 
30
1 januari 2018 om 11:18
De top van Europa? Je kan inderdaad ook overdrijven. Een club uit de subtop van Europa heeft veel te veel geld betaald voor een middelmatige Nederlandse verdediger, dat lijkt me een realistische uitspraak. En in Nederland wordt dat als een “toptransfer” van een “topverdediger” gezien, omdat hij Nederlands is..
 
barcalover123
 
6
1 januari 2018 om 11:33
Mwah de top van europa? Barca real bayeren en psg hebben zich nooit gemeld. Liverpool is verder gewooj sub top
 
weazel
 
21
1 januari 2018 om 11:43
Alderweireld was vorig jaar wellicht de sterkste verdediger van de BPL, en dit komt van een Arsenal fan.
 
SRKurd
 
10
1 januari 2018 om 11:54
Huh? Toby is toch gewoon zonder twijfel de beste verdediger van de PL? Vorig seizoen dan nogal overduidelijk.
 
crazybob
 
10
1 januari 2018 om 12:36
Ik schat toby toch echt een stuk hoger in bewijst het al een aantal jaren in de PL zelfs een paar keer voor de beste verdedigers van de PL uitgeroepen. Ook is hij van vaste waarden bij België terwijl van dijk dat voor op het moment mindere Nederland niet is
 
Zytto34
 
5
1 januari 2018 om 12:38
Toby werd in zijn tijd bij Southampton gezien als een van de beste verdedigers van de PL. Vervolgens maakte hij via Atletico de overstap naar Spurs waar hij het uitstekend doet en gezien wordt als de beste verdediger van de PL. Hij speelt nu bij een Engelse topclub terwijl van dijk bij een middenmoter speelde en slechter is dan Toby. Denk dat Toby tegenwoordig wel een miljoentje of 70 waard is.
 
AsRoma8
 
0
1 januari 2018 om 13:59
Alderweireld is waarschijnlijk de beste verdediger in de PL, maar is wel 2,5 jaar ouder als van Dijk.
 
UltimateFreak83
 
0
1 januari 2018 om 12:18
Ik zou ook wachten als ik Toby was. Gezien de markt kan hij drievoud verdienen en over anderhalve jaar kost hij niet veel meer. Wel zijn er niet veel clubs om je sportief te verbeteren. De clubs uit Manchester zitten niet op hem te wachten.
 
AFCfokke
 
1
1 januari 2018 om 13:08
Nah wachten niet maar een verdubbeling van zijn salaris zou helemaal niet gek zijn.
 
domburg
 
2
1 januari 2018 om 15:13
het salaris dat Alderweireld nu ontvangt is niet markt conform en dat zal hij en zijn zakenwaarnemer ongetwijfeld willen reguleren zijnde onder de vorm van een verhoogd tekengeld of een enorme verhoging van zijn salaris, om zo het te weinig betaalde salaris te recupereren ! Het kan toch niet zijn dat de spurs, nu al 2 jaar één van de beste verdedigers van de PL laten spelen, voor een contract dat helemaal niet correct is t.o.v. zijn werkelijke waarde, dit moet dus geregeld worden door de spurs vooraleer Alderweireld nog verder over de toekomst zal praten..... in ieder geval zullen de spurs hun portefeuille moeten openen om in pole possition te liggen bij verdere contract besprekingen.