Het doelpunt van Memphis is belangrijk voor de status van Eredivisiespelers
Maandag, 13 maart 2017 om 20:00

Afgelopen weekend vond speelronde 26 plaats. Verslaggever Justus Dingemanse trekt wekelijks langs de velden om te zien wat er zich daar afspeelt en om na afloop te praten met de hoofdrolspelers. Op maandag vertelt hij Voetbalzone over de wedstrijden, interviews en meest opvallende momenten van het weekeinde!

Justus, waar ben je wezen kijken dit weekend?
In de Amsterdam ArenA. Ajax nam het op tegen FC Twente dat dit seizoen boven verwachting presteert en de Amsterdammers willen in aanloop naar de ontmoeting met Feyenoord in eigen huis op 2 april natuurlijk geen punten meer verspelen. Na een fletse eerste helft stond de stand echter op 0-0 en moest Ajax vol aan de bak om de drie punten binnen te halen. Dat lukt uiteindelijk met een mooie 3-0 overwinning, maar captain Davy Klaassen was na afloop over de eerste helft absoluut niet te spreken.

Amin Younes werd verkozen tot man van de wedstrijd.
Ja, hij maakte een goal en een assist en die had hij ook wel even nodig. Het was zijn eerste doelpunt in eigen huis dit seizoen en daar had hij maar liefst 24 schoten voor nodig. Het rendement van Younes blijft deze jaargang behoorlijk achter en door de aanwezigheid van talent Justin Kluivert en topaankoop David Neres (12 miljoen euro) zal hij de hete adem van zijn concurrenten in de nek voelen. Hetzelfde zal gelden voor Bertrand Traoré die na een uur vervangen werd door Kluivert en hoorde hoe de jongeling een daverend applaus kreeg van het aanwezige publiek.

De mannen van FC Twente hadden uiteindelijk weinig te vertellen?
Ajax had sowieso twee derde van het balbezit en schoot zevenentwintig keer tegenover vijf maal van FC Twente. De Tukkers kwamen voor rust nog redelijk voor de dag, maar nadat de ban was gebroken door Ajax bleef er weinig over van het elftal van René Hake. Na de wedstrijd sprak ik met middenvelder Mateusz Klich en aanvoerder Stefan Thesker en die spraken dan ook van een van de slechtste wedstrijden van het seizoen die ze liever zo snel mogelijk wilden vergeten.

Dan Feyenoord, die wonnen soeverein met 5-2 tegen AZ.
De 700e thuisoverwinning voor de Rotterdammers met Nicolai Jörgensen als absolute uitblinker met drie goals en twee assists. Hij staat nu stijf bovenaan het topscorersklassement met achttien doelpunten, vier stuks boven nummer twee Reza Goochannejhad. Daarnaast heeft hij samen met Hakim Ziyech ook de meeste assists gegeven (10). Met deze winst is de Coolsingel weer een stapje dichterbij en de afstand tot Ajax is vier punten gebleven. Komend weekend staat het uitduel tegen sc Heerenveen op het programma, een wedstrijd die thuis op een 2-2 gelijkspel bleef steken. Als ze in Friesland winnen, heeft Feyenoord de luxe dat ze de klassieker op 2 april in de ArenA zonder directe consequenties kunnen verliezen.

Wat viel verder nog op dit weekend?
Vitesse profiteerde optimaal van de verliesbeurten van subtoppers FC Utrecht, sc Heerenveen, AZ en FC Twente door op vrijdagavond Sparta met 5-0 weg te vagen. Het verschil kon bijna niet groter met de ploeg die vorige week de koploper nog met nul punten naar huis stuurde. Verder waren bij PSV de broertjes De Jong belangrijk en is ADO Den Haag van de laatste plek af. Go Ahead Eagles is de nieuwe hekkensluiter doordat ook Roda JC en Excelsior wisten te winnen.

Tot slot, wat was voor jou het absolute hoogtepunt dit weekend?
De fenomenale treffer van Memphis Depay in het duel tegen Toulouse. Zijn goede vorm is een opsteker voor Oranje, maar zeker ook voor het Nederlands voetbal. Hij is een van de toptransfers van de afgelopen jaren en dat hij niet is geslaagd bij Manchester United was toch een tikje voor de status van Eredivisiespelers op de transfermarkt. Doordat deze treffer de hele wereld overging en Memphis goed op weg is een sensatie te worden bij het momenteel ijzersterke Olympique Lyon, is die smet alweer voor een deel weggepoetst. Voor de camera zagen we ook weer eens zijn ouderwetse zelfvertrouwen en ik ben bijzonder benieuwd wat hij in het slot van de Ligue 1 nog zal laten zien.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
Tinus88
 
27
13 maart 2017 om 11:20
Wat een vreselijk titel voor dit stuk VZ. Doet echt afbreuk aan de moeite die Justus in dit stuk heeft gestopt.
 
DeBroerVanTheo
 
8
13 maart 2017 om 11:29
Inderdaad. 6 Hele vragen beantwoord met een paar zinnen per vraag. Wat een afbreuk... titel klopt toch gewoon bij het laatste stuk, wat is het probleem?
 
Tinus88
 
16
13 maart 2017 om 11:35
Deze kop is puur gekozen voor het genereren van clicks om zodoende winst te kunnen maken. Dat is mijn probleem.
 
Isco24
 
28
13 maart 2017 om 11:44
VZ is geen blog, maar een bedrijf. Misschien moet je dan toch maar elders je voetbalnieuws vandaan gaan halen..
 
arsen(e)al
 
13
13 maart 2017 om 11:51
Hoezo? Dingen kunnen je toch gewoon niet aanstaan? Het een bedrijf noemen is een slecht excuus om 'clickbait' goed te praten. Lijkt me ook sterk dat dit op de lange termijn de beste optie is.
 
Tinus88
 
30
13 maart 2017 om 12:32
@ Isco, Beetje jammer dit. Als je iets dieper had gekeken had je kunnen zien dat ik al 10.5 jaar lid ben van deze site, jij iets van 3 jaar. Verder geen verwijt, maar dan kun je dus ook moeilijk oordelen hoe de site in de jaren is veranderd. Noem mij nostalgisch maar VZ was, naar mijn bescheiden mening, vroeger inderdaad een stuk beter. Ik stoor mij mateloos aan van de `` one-liners `` als kop om er maar voor te zorgen dat er zo veel mogelijk clicks worden binnen gehaald. Vroeger werd daar een heel stuk zorgvuldiger mee om gegaan. Maar goed, zal ook wel gewoon te maken hebben met de groei die de site heeft door gemaakt. Verder prima, maar ik zou het graag anders zien en kan er ook maar moeilijk aan wennen. Vind het verder maar simplistisch om iemand met een andere mening maar gelijk te adviseren naar een andere site te gaan. Ik heb je een duimpje gegeven. Je hebt toch de moeite genomen lollig te doen in de hoop duimpjes te scoren. Die van mij heb je vast binnen. Op naar de 30 !
 
Valceryn
 
3
13 maart 2017 om 12:53
Volledig met je eens hoor marvvliet, maar aangezien die methode werkt zal het voorlopig eerder verergeren dan verminderen.
 
DeBroerVanTheo
 
1
13 maart 2017 om 15:01
Vroeger kopieerde ze alles letterlijk van sites als VI. Stuk goedkoper dan zelf iets samenstellen natuurlijk.
 
Verpatopspits
 
4
13 maart 2017 om 15:55
Achja vroeger, in de tijd van Hageneesje, voetbalfreak en ajax&litmanen=1. Destijds kon je nog met elkaar een discussie voeren nu is het gelijk off topic.
 
Edo
 
2
13 maart 2017 om 16:17
@marvvliet Ik ben het met je eens, het is slecht voor de kwaliteit van de site. Persoonlijk vind ik dat het al jaren zo is, ik heb een aantal jaar terug ook al eens contact opgenomen met de uitgever, toen ze een heel opvallende kop hadden gemaakt over transferwaarde van een speler. Toen bleek het niet om het echie te gaan, maar om de transferwaarde van die speler in een football manager... Ik ben netjes te woord gestaan, maar de strekking was duidelijk: er moet gewoon geld verdiend worden. Dus ik vind het jammer, maar heb het maar gewoon geaccepteerd. VZ geeft een mooi overzicht van belangrijke en minder belangrijke voetbalnieuwtjes. Maar voor echte journalistiek kom ik hier niet meer.
 
FCB2016
 
4
13 maart 2017 om 21:40
10,5 jaar? Hoe houd je het toch vol?
 
Redster
 
6
13 maart 2017 om 11:36
Goed stuk, echter - als hierboven aangegeven - kan er gewerkt worden aan de titel. Hou het simpel als Week samengevat of hoogtepunten of bijzonderheden. Maarja everything for the clicks he...
 
Dani17
 
4
13 maart 2017 om 11:43
Ik denk juist dat dit nadelig is voor de clicks, zo slecht is deze titel eigenlijk. Verder vind ik deze rubriek van Justus altijd interessant om te lezen, een soort van samenvatting van het afgelopen weekend met een opinie erin. Prima, maar gun Justus dan wel even een betere kop
 
martijnovic
 
3
13 maart 2017 om 13:48
Eredivisie spelers worden op dit forum ook altijd te laag ingeschat. Dit door een paar spelers zoals vleminx, el hamdioui of de broertjes de jong. Zo kan jorgensen makkelijk mee met de Europese subtop als liverpool of arsenal. Het zelfde geld voor spelers als klaassen, youness, zyech, kongolo, guardado, karsdorp etc..
 
Edo
 
4
13 maart 2017 om 16:20
Ik vind het een nogal vergaande conclusie. De goal van Memphis is fantastisch, zowel door de trap zelf als door het feit dat hij niet eens naar de goal keek. Maar dit type goals zijn altijd momentopnames. Dus 1 zo'n goal van 1 speler kan nooit iets zeggen over de eredivisie. Dat Memphis toch goed kan voetballen (jammer voor de haters) is veel belangrijker. En dat haal je niet uit deze ene goal, maar door goed spel en door zijn totale productie aan goals en assists. En dat ziet er voorlopig heel goed uit. Uitstekende transfer, op een uitstekend moment, terwijl Lyon niet eens een voor de hand liggende ploeg was. Goed werk van Memphis en zijn zaakwaarnemer.
 
Dutchgio
 
0
13 maart 2017 om 18:31
De tijd bij MU van Memphis is daarentegen nogal slecht voor Eredivisie spelers geweest, dat beukt dan aardig tegen elkaar op een vlakt elkaar af.
 
SpeedyAFC
 
0
14 maart 2017 om 01:30
Welnee, eredivisie spelers worden als spotgoedkoop gezien. Mertens minder dan 10 miljoen, Suarez ging voor 26 miljoen, Erikssen nog geen 13 miljoen. Wijnaldum nog geen 20 miljoen. Verthongen minder dan 9 miljoen. Zelfs Milik met 35 miljoen ziet men als een kassa koopje. Echt zulke koopjes vind je nergens, alleen in de eredivisie.