Het Elftal v/d Week, in samenwerking met Opta: NAC hofleverancier
Maandag, 6 november 2017 om 08:00

Wie waren in het afgelopen Eredivisie-weekeinde volgens Opta-statistieken de beste spelers op hun posities? Deze week is NAC Breda met drie spelers de hofleverancier en ook AZ is met twee spelers goed vertegenwoordigd.

DM: Lars Unnerstall (VVV-Venlo), statistiek: vier reddingen - VVV-Venlo hield dit seizoen al drie keer de nul in een competitieduel; in het voorlaatste Eredivisieseizoen van de club (2012/13) behaalde VVV zijn derde clean sheet pas op 23 februari.

RV: Fabian Sporkslede (NAC Breda), statistiek: 10 balveroveringen, 87 balcontacten - Sporkslede veroverde vaker het balbezit dan iedere andere speler tijdens VVV-Venlo - NAC Breda.

CV: Daniel Hoegh (sc Heerenveen), statistiek: 7 balveroveringen, 89% passnauwkeurigheid - Heerenveen behaalde voor het eerst in achttien uitduels in de Eredivisie een clean sheet.

CV: Karol Mets (NAC Breda), statistiek: 5 uitverdedigende acties, 7 balveroveringen - NAC Breda wist in vier van de laatste negen uitwedstrijden in de Eredivisie het doel schoon te houden.

LV: Angelino (NAC Breda), statistiek: 2 gecreëerde kansen, 6 balveroveringen - Voor het eerst sinds 4 augustus 2013 (tegen SC Cambuur) incasseerde NAC geen enkel schot op doel in een
uitwedstrijd in de Eredivisie.

CM: Guus Til (AZ), statistiek: 10 gewonnen duels, 4 overtredingen mee - Alleen Adam Maher (12) en John Metgod (11) maakten meer Eredivisiedoelpunten voor AZ als tiener dan Til (7).

CM: Karim El Ahmadi (Feyenoord), statistiek: 3 schoten op doel, 11 balveroveringen - El Ahmadi kwam tot scoren in zijn laatste drie Eredivisie-ontmoetingen met ADO, tegen geen ploeg scoorde hij zo vaak (3 keer).

CM: Fredrik Jensen (FC Twente), statistiek: 1 doelpunt, 1 assist - Jensen was voor het eerst in zijn carrière goed voor een goal én een assist in een Eredivisieduel.

RB: Alireza Jahanbakhsh (AZ), statistiek: 1 doelpunt, 1 assist - Jahanbakhsh was in zijn laatste vier competitieduels goed voor drie treffers en vier assists.

CA: Zakaria Labyad (FC Utrecht), statistiek: 5 schoten, 2 doelpunten - Labyad was direct betrokken bij zeven van de laatste elf doelpunten van FC Utrecht in de Eredivisie (4 doelpunten, 3 assists).

LB: Luigi Bruins (Excelsior), statistiek: 3 schoten, 53 passes op de vijandelijke helft - Bruins miste voor het eerst in zijn carrière een strafschop in de Eredivisie; het was zijn elfde poging vanaf elf meter.

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
23:58
23:58
Feyenoord kan in elk geval één potentiële vervanger van Slot doorstrepen
8
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (5)

 
alkmaardertje
 
20
6 november 2017 om 08:22
Zo zie je maar weer. VVV - NAC was echt een zaadpartij maar hier staan ze hoor met 4 spelers.Ik vind statistieken hardstikke leuk, maar als de aanvallers er in een wedstrijd niks van bakken is het moeilijk te zeggen of dat komt door de kwaliteiten van de verdedigers of het gebrek daaraan bij de aanvallers.
 
Baer
 
0
6 november 2017 om 21:45
Dit. Mede dankzij 2 laffe coaches.
 
stephan150
 
8
6 november 2017 om 08:51
Waar is Wout Weghorst?
 
fcu_030
 
1
6 november 2017 om 11:14
Van t veld gestuurd met rood ?? vind til echt een leuke/goede voetballer maar zo lopen er nog meer by az als ze de talenten by elkaar kunnen houden kan het echt een leuke ploeg worden alleen jammer dat stengs geblesseerd is vind hem samen met til de grootste talenten van az