'Het is een eer dat we met Ajax tot overeenstemming zijn gekomen'
Donderdag, 5 september 2019 om 15:57

Lisandro Magallán is donderdag gepresenteerd als voetballer van Deportivo Alavés. De Spaanse club rondde de tijdelijke komst van de verdediger in de slotfase van de zomerse transfermarkt af: een huurovereenkomst voor de rest van het seizoen, inclusief een optie tot koop. Voorzitter Alfonso Fernández de Trocóniz is blij met de komst van Magallán. "Het is voor ons een eer om over een speler met de loopbaan van Lisandro te kunnen beschikken. En het is ook een eer dat we met Ajax tot overeenstemming zijn gekomen."

"Hopelijk maken wij en jij een geweldig seizoen door", vertelde Fernández de Trocóniz voorafgaand aan de presentatie. "Alavés heeft geweldige voetballers uit Argentinië gehad en we hopen dat jij in hun voetsporen kan treden." Magallán zelf is naar eigen zeggen goed opgevangen in Baskenland. "Ik ben heel blij dat ik deze kans heb gekregen. Ik hoop dat ik aan de verwachtingen kan voldoen en dat ik een bijdrage kan leveren aan de doelstellingen van de club en dat ik het geschonken vertrouwen kan terugbetalen."

Magallán nam contact op met landgenoot Jonathan Calleri, die vorig seizoen voor Alavés uitkwam, om informatie over de club in te winnen. "Hij was positief over de club en de afgelopen dagen heb ik zelf kunnen zien dat hij zich niet heeft vergist. Ik zie dit niet als een stap achteruit in mijn loopbaan. Ik werd verleid door de aanbieding. Ik denk dat ik kan blijven groeien als voetballer en daarom ben ik hier." De overstap naar Europa was groot, erkende de verdediger. "Er zijn verschillen tussen het Europese en Zuid-Amerikaanse voetbal. Ik ging naar een Nederlandse club met een andere taal. Dat is een omschakeling."

"Ik heb nergens spijt van. Ik heb zes mooie maanden bij Ajax achter de rug. We hebben de landstitel gewonnen, we hebben de halve finales van de Champions League gehaald, etcetera. Het is voor mijn ontwikkeling als voetballer heel positief geweest." Met vijf punten uit drie duels is Alavés niet onaardig aan het nieuwe seizoen begonnen. "Een goed begin voor de club en ook slechts een tegendoelpunt. Ik wil me zo snel mogelijk aanpassen."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
PitoNeres
 
16
5 september 2019 om 16:13
Toch mooi dat hij zelf vindt dat hij 6 mooie maanden heeft gehad bij Ajax. Onbegrijpelijke transfer toen hij naar Ajax kwam, maar het is mooi om te zien dat spelers als Kristensen en Magallan tegenwoordig ogenschijnlijk eenvoudig kunnen worden verkocht. Voor zowel die jongens als voor de club is dit toch veel beter. Een paar jaar terug gingen dergelijke spelers nog jaren mee de bus in en hielden ze het bankje warm.
 
VIPete
 
18
5 september 2019 om 16:40
Toch zie ik hem nog best slagen bij Alavés. Het is een typische één op één mandekker, die je niet teveel instructies moet meegeven. Totaal ongeschikt voor Ajax, waar altijd met veel ruimte in de rug gevoetbalt wordt, maar bij Alavés de bus parkeren en niks doorlaten... ik geef hem nog een kansje.
 
buitenspelval
 
2
5 september 2019 om 19:53
Magallàn is voor een seizoen verhuurd aan Alaves en sluit daarna weer bij Ajax aan. Vanuit de club werd er naar verluidt gezegd, dat ze nog niet definief van hem afwillen. Magallàn kan op deze manier asn spelen toekomen, waar hij in Amsterdam niet asn toe zou komen dit seizoen. Toch ben ik benieuw hoe hij zich ontwikkeld had al jij meerdere wedstrijden de kans had gekregen. Die jongen heeft zich nooit echt kunnen bewijzen door al de concurrentie in Amsterdam. Ik geloof er niks van dat hij er weinig van kan.
 
PitoNeres
 
2
5 september 2019 om 22:18
Als een inderdaad een optie tot koop is, neem ik aan dat die wel gelicht wordt als hij het in Spanje goed doet. Hij heeft inderdaad nooit de kans gekregen in Amsterdam, heeft ook "pech" gehad dat hij tegen Feyenoord zo`n matige indruk achter liet (wie niet?). Zijn debuut, ik geloof in de beker tegen H`veen(?), was prima.De verhalen van Boca supporters, die het onbegrijpelijk vonden dat hij naar Ajax ging, zeiden mij veel. Daarom vind ik het gek dat hij gehaald was. Geen enkele Boca supporter vond het een goede speler, of ik heb die reacties toch niet gezien.
 
bonk
 
10
5 september 2019 om 16:18
Jammer dat hij niet geslaagd is bij Ajax. Voor hem persoonlijk hoop ik dat hij het tegendeel kan bewijzen bij Alaves, en wie weet zien we hem dan ooit nog terug bij Ajax (al valt dat te betwijfelen).
 
M.Pjanic
 
18
5 september 2019 om 16:20
Stiekem, hoopte ik weer op een Charisteas scenario toen Feyenoord ook bezig was om een Argentijnse verdediger binnen te halen. Waarom Ajax uberhaupt zoveel moeite heeft gedaan om hem te kopen snap ik dan ook echt niet, zeker niet na al die negatieve berichten van de supporters uit Argentinë daar? Dan trek je toch acuut de stekker uit zo'n deal ?
 
vulpix
 
16
5 september 2019 om 16:39
Tja reacties van suppprters... als spelers vertrekken kunnen ze er vaak ook ineens niks meer van terwijl ze hem zelf regelmatig gebruikte. Boca is geen slecht ploegje ofzo. Dat zit nou eenmaal in veel supporters zo lang ze voor je club spelen is alles prima maar als ze vertrekken zijn het prutsers en kon hij er toch al een tijdje niks meer van. Ik denk niet dat je aan de hand van reacties op twitter een speler wel of niet moet halen
 
SuperNico31
 
6
5 september 2019 om 16:41
Rare is dat hij volgens mij grondig was gescout. De scouts zagen het dus wel heel erg in hem zitten.Hoop dat hij het bij Alaves goed gaat doen en iedereen het tegendeel kan bewijzen.
 
PlayFair
 
1
5 september 2019 om 17:21
Als ajax spelers haalt op basis van de publieke opinie kunnen ze alle scouts wel ontslaan. Blijkbaar zag ajax potentie, maar helaas. Niet iedere aankoop is een schot in de roos, en dat hoeft ook niet.
 
Fortress
 
2
5 september 2019 om 16:50
Die wedstrijd tegen Feyenoord waar Ajax met 6-2 verloor was niet best. Hij maakte in die wedstrijd meer persoonlijke fouten dan Mathijs tijdens zijn debuut bij Juve. Verschil is dat Mathijs zijn ploeg uiteindelijk wel heeft gewonnen. Eigenlijk na die wedstrijd van Magallan zag je dat spelers, trainer en supporters er geen vertrouwen meer in hadden dat hij de juiste man is voor het centrum van de Ajax verdediging. Dat blijkt dan ook uit het feit dat Ajax daarna nog 4 spelers heeft gekocht voor zijn positie. Hij ziet eruit als die rots in de branding die Ajax nodig heeft. Een echte argentijnse superster die niet te passeren is, goed positie kiest en al zijn kopduels wint, maar helaas hebben we meerdere malen gezien dat hij daarin tekort schiet. Alvarez en Martines hebben in die paar weken dat ze bij Ajax zijn al meer indruk gemaakt dan Magallan in een half jaar. Ik hoop dat hij in Spanje zijn draai weet te vinden en dat hij misschien over een paar jaar toch nog een stap omhoog kan maken.
 
Soccerfan_1
 
10
5 september 2019 om 16:57
Die wedstrijd was iedereen slecht dus daar kan je deze jongen niet op beoordelen. Tegen Heerenveen speelde hij heel goed en daar hoor je niemand over. Alleen de negatieve dingen blijven hangen. Heeft ook niet een tijdje de kans gekregen om vertrouwen te kweken. Steeds een beetje invallen dat helpt natuurlijk niet he. Hoop dat ie in Spanje laat zien wat Ajax ooit in hem zag. Wens hem het allerbeste.
 
glenn
 
1
5 september 2019 om 18:14
Ik neem aan dat het op de training ook niet geweldig was anders had ie vanzelf nog wel een kans gekregen. Ik hoop dat ie iig in Spanje zijn spel wel kan spelen. Verkopen we hem voor 4.5mln. Iedereen blij. Daarnaast was hij tegen Heerenveen ook niet al te best. We waren alleen bijzonder blij dat de “slager” 3x de bal goed naar voren speelde